2012 Mart Anneleri Hastane Çantalarınıznız Hazırmı?

kiyafetlerin hepsini en kucuk beden almistim en fazla 1 hafta giyebilir minnaciklar o yuzden hemen gidip bi kac tanesini bi beden buyuk aldim.hastane cantasi hazirlayanlara bakiyorum bende hevslendim ama ben yurtdisindayim burdaki hastanelerde herseyi veriyolar sadece hastaneden cikarken giydiricem bebek kiyafeti ve pijama koyucam tabi ben bunu bilmeden evvel gidip buyuk canta almistim :)

Arkadaşlar ne güzel çantalarınız hazır.Ben daha hazırlamadım.Çoğu eşyamızı aldık yıkaması ve ütüsü kaldı onlarıda önümüzdeki haftalarda yapıcam inşallah.Bilmiyorum bizim burdamı böyle sadece ama şunu hatırlatayım dedim.Biz malum doğuda çalışıyoruz Iğdır da burda bir tane özel kadın doğum hastanesi var benim doktorumda doğumları devlet hastanesinde yaptırıyo.Orda bebekleri yıkamıyorlarmış sadece siliyorlarmış.Onun için bebeğin eşyalarını verirken pamuklu bezde vericem onunla silsinler diye etrafımdaki herkes bunu söyledi.Sadece haberiniz olsun dedim.Sizler büyük şehirlerdesiniz belki uygulama farklıdır.Ama yinede haberiniz olsun istedim.

canım bence sadece orda deil herhalde ben batıdayım banada öyle söylendi. bebek kendi ısısını kaybetmesin diye sadece siliyorlarmıs ve kendi özel ısıtılmıs battaniyelerine sarıyorlarmıs aileye öyle veriliyormus sonra aile yakınları kendileri giydiriyormus bebeği.

kendim için;
1 adet gecelik
1 adet pijama
Lohusa tacı
Hırka veya Yelek
çamaşır
çorap,patik
ped
Kağıt havlu
El yüz havlusu
nevresim takımı
bardak
makyaj malzemesi(ayna,tarak,kalem,rimel)
kirliler için boş poşet
hastane terliği

bebeklerim için;
3 er adet takım, çorap, şapka, çıtçıtlı atlet
2 şer tane penye battaniye
bebek bezi
pişik kremi
ıslak mendil
biberon
emzik (henüz almadım ihtiyaç halinde)
puset
kapı süsleri

ben sezeryan olucam 2 gece kalıcam hastanede, sizler neler hazırladınız? eksiklerimiz varsa tamamlayalım.:nazar:

Arkadaşlar ihtiyaç listesi olarak böyle bir site buldum. Doğumdan önce , doğumdan sonra ve bebeklerin ihtiyaç duydukları herşey yazıyor. Alış veriş te yapabiliyorsunuz bu siteden :)) http://www.ilkebebe.com/Musteri-Hizmetleri/Anne-ve-Bebek-Ihtiyac-Listesi.aspx

slm arkadaşlar bende alışverişimin büyük kısmını yaptım ama daha çanta hazırlamadım.. bebişimin kıyafetleri yıkanıp ütülenecekmiş siz hangi deterjanı yumuşatıcıyı kullandınız ne tavsiye edersiniz ve kaç derecede yıkanması gerekiyor? allah hepimizi kurtarsın bebeklerimzi sağlıkla kucaklarımıza alalım :)

slm arkadaşlar bende alışverişimin büyük kısmını yaptım ama daha çanta hazırlamadım.. bebişimin kıyafetleri yıkanıp ütülenecekmiş siz hangi deterjanı yumuşatıcıyı kullandınız ne tavsiye edersiniz ve kaç derecede yıkanması gerekiyor? allah hepimizi kurtarsın bebeklerimzi sağlıkla kucaklarımıza alalım :)

Yeni dogan bebek camasirlarinda yumusatici kullanilmamasi tvsiye ediliyor ben dlinin granullu sabunu kullandim mis gibi bebek kokusu gibi oldular 40 derecede yikadim yumusaticiyada gerek kalmiyor

Ben de dalinin sıvı deterjanını aldım.Ondan çok memnun kaldım.
Arkadaşma dalinin yumuşatıcısını da sipariş vermiştim.O da lavantalı almış.Nasıl ağır bir koku anlatamam.Asla tavsiye etmiyorum,lavantalısını.Çok da lazım değil yumuşatıcı.Denedim ve öğrendim:>Şimdi kendime kullanıyorum bitsin diye ama çook az döküyorum.

kendim için;
1 adet gecelik
1 adet pijama
Lohusa tacı
Hırka veya Yelek
çamaşır
çorap,patik
ped
Kağıt havlu
El yüz havlusu
nevresim takımı
bardak
makyaj malzemesi(ayna,tarak,kalem,rimel)
kirliler için boş poşet
hastane terliği

bebeklerim için;
3 er adet takım, çorap, şapka, çıtçıtlı atlet
2 şer tane penye battaniye
bebek bezi
pişik kremi
ıslak mendil
biberon
emzik (henüz almadım ihtiyaç halinde)
puset
kapı süsleri

ben sezeryan olucam 2 gece kalıcam hastanede, sizler neler hazırladınız? eksiklerimiz varsa tamamlayalım.:nazar:

Arkadaslar doğumdan sonra ilk gün çok terliyomus anne. Gecelik ve atlet bolca al dedi yeni dogum yapan bir arkadasım. Bide havlu sırtına koymak yada sacının terini almak için.benimde son 2 haftam az kaldı ama sanki daha Cook var gibi geliyo nedense:))

Back
X