Iste ben ve kızım...oyle aman aman bısı dıılım ıste ama yınede merak eden kuzular ıcın eklım
MAŞALLAH gayet tatlısınız bence:))
aaaaaaaay gerçek bir prenses işte bu, çok çok çok beğendim...
Kızlar selamm men gelmısemmmm:)) Umarım herkesler ıyıdır dıcem lakın gecmısı 3 5 atlaryk geldım pek okuyamadm gozumee hasta olanlr takıldıı hepsıne acıl sıfalr dılıorum herkes hastaa herkesss hastaa annesıı cocuguuu ıkılı hasta herkes

Bebnm oglanında burnu tıkanıo sabhlrııı hastamı degılmı bılmem benımde tıkanıoo artık evn havasındanmıdır havasızlıgndnmıdr nedr bılmemm. Ben bugn kuzeyı yıne yataktan dusurdumm

Uykusuzlugumn kurbanı oldummm kuzeyı yerden alırken aklıma berna geldı:)) Dedımm boyle oluokı ona dusuoo selcuk:))) Bu sefer oglm desteklı dustugndenmıdrrr yoksa dusme arsızı oldugundanmıdrr hıc aglamdı:)) Ben dusmesını duyup fırladım hangı ara daldım hangı ara yere dustu anlamadm boylelıkle 6 ayda 3ledık la havleeeee la havleee cocuk buyutmenın zorluguyla yıne yuz yuzeee geldım

Resım yuklemıssınz bızdende bır resım o vakıtlıceee:))
Eki Görüntüle 520157
aaaaaaaay çok geçmiş olsun NiceGrl, ben de dün ilk defa düşürdüm Arda'yı ve nefesi doktorda aldık:)) doktor bana güldü tabi. çocuk ayakta kanepeden tutarken bıraktı yere düştü hepi topu:))ama başını çarptı diye panik oldum:))neyse ki bir şey çıkmadı.
yatakta ben de çok uyuyorum oğluşumla valla, dayanamıyorum gece uykularına napayım...ama beşiği gece yanıma kadar çekip arayada yastık sıkıştırıyorum hiç de düşmedi çok şükür.
ek gıdalarla ilgili olarak da; 9 martta 6.ayımızı tamamlayıp başladık.izlediğimiz sıra şöyle:
ilk olarak meyve suları verdim, cam rendede hazırladım tabii. bir hafta böyle sürdü (elma,armut,havuç suyu). ha bir de meyveleri hep tek verdim, karıştırmadım hala.
2. hafta meyveleri püre olarak vermeye başladım, akşam üzeri de yoğurt vermeye başladım, evde mayalayarak.
3. hafta meyveleri iri parçalar halinde, yoğurda devam ve öğlen için sebze püresine başladım. (havuç, kabak,patates,pirinç,irmik,zeytinyağ) ama bunlara da başlayınca kabızlık sorunu yaşadık ve şimdi pirinç ve patatesi kestim,ara ara koyuyorum.
şimdi de gece yatmadan önce muhallebiye başlıyorum. pirinç unu ve suyla yapılan muhallebi demişti doktorumuz ama ben biraz araştırdım. pirinç ununun fazla bir besleyici değeri yok yulaf unuyla daha iyi oluyormuş.
ilerde düzenli beslenme alışkanlığı olması açısından beslenmede saatler önemli bence. sabah emziriorum ben, 9-9.30 gibi meyve veriyorum, sonra bir daha emip biraz uyuyor,12-13 gibi sebze püresi, arada yine emiyor, 16-17 gibi yoğurt, 20 de de muhallebi.
bu arada kabızlığa çözüm olsun diye mürdüm eriği de vermeye başladım. bir de suyu bol vermek işe yarıyor.
7. ayımızı tamamladığımızda kahvaltıya başlayacağız, bundan sonra da yağsız dana eti ve tavuk verilebilir dedi doktorumuz ama bir tatlı kaşığını geçmeyecek biçimde. balık ve kuru baklagiller ise 8. ayda başlanmalıymış.
doktorumuzun tavsiyeleri ve internetten araştırdıklarım bunlar. ciğer konusuna kafam takıldı çok kararsızım verip vermemekte. sakatat sınıfına girdiğinden hastalık taşıma riski olduğunu okudum birçok yerde.
bir de ek gıda almak istemeyen bebecikleri anneleri ne olur çok zorlamayın. az az ama kararlı ilerlememiz çok önemli. naçizane uyguladığım yöntemi söyleyecek olursam, her ne yerseniz yanında yemeye çalışın ve yerken çok lezzetli olduğuna inandırın meleklerinizi. ben Arda 4 aylıktan beri her şeyi yanında yiyorum ve her lokmamda nam-nam-nam diyorum, şimdi ek gıdalara başladığımızdan beri her şeyi nam-nam-nam diyerek iştahla yiyor çok şükür. darısı bütün bebişlere.
aklıma gelmişken bir de 1 yaşına kadar yasaklılar listemiz var: yumurtanın beyazı, bal, patlıcan, inek sütü, çilek, sakatat,salça, tuz ve şeker.
bildiklerim ve uyguladıklarım bunlar, umarım işinize yarar. yanlışlıklar varsa doğrularını öğrenmek çok isterim. herkese sevgiler...