• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

saol canım ya pencereler takılmısta camları takmamıslar bu akşamda ondan yarında eşim izinli sabah keyfi yapamıcam yaa zaten 1 haftadır gece gündüz çalısıyorr:(
Ahh cnım bıde beyn ızınlı demek ınsallah sabah ezanıyla ıslerı hallolurda esınle kahvaltıyı basbasa yaparsınz:))))
Evet mine dr soyledi gecen ay girtigimde kofte etsuyu balik ve dana cigere baslayabiliruz dedi kofte yalnizca ekmek ici ile haxirlanip izgara yapiliyor et suyu corbalarina eklenebiliyor balik somon ve cupra yani etli baliklar izgara olarak baslaniyor ilk etapda tabiki doyuracak boyutta degil ama tatadacak sekilde verilecek cigeri ezip corbalarina ekleyebiliyorsun kan yapiyor ...tavuk yasak hormonlu olduklari icin ben sordum yine ben cevapladim aslinda :35:
Dogruu bak sorunun cevabını pekalaaa bılıosunn yanııı:))) Anladm cnmm ama sız 7 aylksınzz bunlr 7 ayda baslanıoo dogruu ama ıstee koftee nasıl yenırkıı corbya kıyma koymak yada et suyu corba mantıklı balık dada dıkktlı olmk laızm annm bana 7 aylkken balık yedırmıss ama oyle tatırma degıl:) Yedrmıs bıldıgn bende kabarmısımm her yerımmm kabarmıss annem dıokı ödum koptuuuu:)))
Iste ben ve kızım...oyle aman aman bısı dıılım ıste ama yınede merak eden kuzular ıcın eklım

Sen bu kızın nesınee mınık dıosunnn fatmaaa masallahıı varr kuzununnnn:nazar:

Guzel yorumun ıcın saol ısılcım...
Nalan yaaa nebılım eccuk daha ettlı olaydı kızım,bazen gozume cok zayıf gorunuyo bazende kılolu,yok takmıom falan dıom ama zayıf dedıklerınde cok pıs kafama takıom bea

Guzel yorumun ıcın saol ısılcım...
Nalan yaaa nebılım eccuk daha ettlı olaydı kızım,bazen gozume cok zayıf gorunuyo bazende kılolu,yok takmıom falan dıom ama zayıf dedıklerınde cok pıs kafama takıom bea

Nalan dıyee bağaamı didinn bağyaann? Eger oyleyse aradıgınız kısıye suan ulasılamıorrr lutfen daha sonra tekrar deneyınızzzz:31: Ayrıcaa hıc zayff degıll masallah cok ıyı gozukuooo hep dıorummm kız dedıgınnn narınn olurrrrr:) kızımımanken yapcmmm menajerı olcm sımdıden yetıstırıorum deee:37:

Evettt bıde o trıbe gırıo ınsan baslıosn kendıne saydrmayaa:)))) Neye faydası varsa:)) Benmyatak alck ama dustugu alan darr anamm bıde parkee ne olrsa olsn yanıı tasss gıdıp kendımı ordn asa atm bakım nekdr canı yanıo:(( Offfff bernaaa offffff:( O degılde nezmn bulusuoruz onu deyın heeelleee:))))

Saol bebemmmmm dusurdu anasııı onuu malak cunku anca uyumayı bılr:))) Yok kız yumusk dustu dıorumm ıııı yaptı kucagıma alınca sustu hemen aglamadı sonra yatagına koymak aklıma geldı:)) Koyarken oynattım fln gulmeye basladıı bıraz rahatladım koydum yatagına saga solaa donduu cıglıklr attı dedım cok sukurrr ALLAH ımmm amaa ısteee offf offfffff dedımmm bagırdım kızm kendıme:/ Guya yastıkla destekledımm bıdeee arkadass nasıl hemen kacıp dusuo ordan anlamıorumm cok harktlı ama cook anlataammm yaa bır dakkaa durup bıseyle ılgılenmıooo bu aralar ınanılmaz harktlııı bıde oturmaya calısıo sankı yan donup buyrunnnnnnn:))) Bence cocugu gezmelerrr carptıı mervecımmm camlıca havası agır geldı kuzumaaa:))

yavv anası napsın arkadaş anası napsın ana o anaaaaaaa uykusu gelmiş dalmış olur böyle vakalar... :))
çamlıca havası çarpamadıki kızım 15 dk durduk soğuk dye döndük. anamgile geldik smdide kalkcaz döncez evimize :D

Iste ben ve kızım...oyle aman aman bısı dıılım ıste ama yınede merak eden kuzular ıcın eklım

wowowo kızının güzelliğini kimden aldıgı belli oldu:16:
ayrıcaa ayrıcaa ayrıcaaa kızçemin maşallahı var kızımm senin kadar olmuş daha ne olsun, ufak falanda değil. Allah nazarlardan saklasın:nazar::nazar:

$IMAG0100.webp $IMAG0098.webp $IMAG0100.webp $IMAG0098.webp buda benim prensesim

yavv anası napsın arkadaş anası napsın ana o anaaaaaaa uykusu gelmiş dalmış olur böyle vakalar... :))
çamlıca havası çarpamadıki kızım 15 dk durduk soğuk dye döndük. anamgile geldik smdide kalkcaz döncez evimize :D
:

ohh çamlıcalarda buluşun bize haber vermeyin,diyeceksiniz bunun bu saatte ne işi var bütyün sayfalarıda doldurdu :) ben bu ara yeni huy çıkaran oğlumun uyumasını beklıyorum 20 de uyuyor beyefendi 23-24 gibi uyanıyor sonra 2 ye kadar uyumasını beklıyorum. Gündüzde bayılıyorum hiç giremıyorum nete zaten hastalığımıda yenı yeni attım

MAŞALLAH gayet tatlısınız bence:))

aaaaaaaay gerçek bir prenses işte bu, çok çok çok beğendim...

Kızlar selamm men gelmısemmmm:)) Umarım herkesler ıyıdır dıcem lakın gecmısı 3 5 atlaryk geldım pek okuyamadm gozumee hasta olanlr takıldıı hepsıne acıl sıfalr dılıorum herkes hastaa herkesss hastaa annesıı cocuguuu ıkılı hasta herkes:( Bebnm oglanında burnu tıkanıo sabhlrııı hastamı degılmı bılmem benımde tıkanıoo artık evn havasındanmıdır havasızlıgndnmıdr nedr bılmemm. Ben bugn kuzeyı yıne yataktan dusurdumm:( Uykusuzlugumn kurbanı oldummm kuzeyı yerden alırken aklıma berna geldı:)) Dedımm boyle oluokı ona dusuoo selcuk:))) Bu sefer oglm desteklı dustugndenmıdrrr yoksa dusme arsızı oldugundanmıdrr hıc aglamdı:)) Ben dusmesını duyup fırladım hangı ara daldım hangı ara yere dustu anlamadm boylelıkle 6 ayda 3ledık la havleeeee la havleee cocuk buyutmenın zorluguyla yıne yuz yuzeee geldım:( Resım yuklemıssınz bızdende bır resım o vakıtlıceee:)) Eki Görüntüle 520157

aaaaaaaay çok geçmiş olsun NiceGrl, ben de dün ilk defa düşürdüm Arda'yı ve nefesi doktorda aldık:)) doktor bana güldü tabi. çocuk ayakta kanepeden tutarken bıraktı yere düştü hepi topu:))ama başını çarptı diye panik oldum:))neyse ki bir şey çıkmadı.
yatakta ben de çok uyuyorum oğluşumla valla, dayanamıyorum gece uykularına napayım...ama beşiği gece yanıma kadar çekip arayada yastık sıkıştırıyorum hiç de düşmedi çok şükür.

ek gıdalarla ilgili olarak da; 9 martta 6.ayımızı tamamlayıp başladık.izlediğimiz sıra şöyle:
ilk olarak meyve suları verdim, cam rendede hazırladım tabii. bir hafta böyle sürdü (elma,armut,havuç suyu). ha bir de meyveleri hep tek verdim, karıştırmadım hala.
2. hafta meyveleri püre olarak vermeye başladım, akşam üzeri de yoğurt vermeye başladım, evde mayalayarak.
3. hafta meyveleri iri parçalar halinde, yoğurda devam ve öğlen için sebze püresine başladım. (havuç, kabak,patates,pirinç,irmik,zeytinyağ) ama bunlara da başlayınca kabızlık sorunu yaşadık ve şimdi pirinç ve patatesi kestim,ara ara koyuyorum.
şimdi de gece yatmadan önce muhallebiye başlıyorum. pirinç unu ve suyla yapılan muhallebi demişti doktorumuz ama ben biraz araştırdım. pirinç ununun fazla bir besleyici değeri yok yulaf unuyla daha iyi oluyormuş.

ilerde düzenli beslenme alışkanlığı olması açısından beslenmede saatler önemli bence. sabah emziriorum ben, 9-9.30 gibi meyve veriyorum, sonra bir daha emip biraz uyuyor,12-13 gibi sebze püresi, arada yine emiyor, 16-17 gibi yoğurt, 20 de de muhallebi.

bu arada kabızlığa çözüm olsun diye mürdüm eriği de vermeye başladım. bir de suyu bol vermek işe yarıyor.
7. ayımızı tamamladığımızda kahvaltıya başlayacağız, bundan sonra da yağsız dana eti ve tavuk verilebilir dedi doktorumuz ama bir tatlı kaşığını geçmeyecek biçimde. balık ve kuru baklagiller ise 8. ayda başlanmalıymış.
doktorumuzun tavsiyeleri ve internetten araştırdıklarım bunlar. ciğer konusuna kafam takıldı çok kararsızım verip vermemekte. sakatat sınıfına girdiğinden hastalık taşıma riski olduğunu okudum birçok yerde.

bir de ek gıda almak istemeyen bebecikleri anneleri ne olur çok zorlamayın. az az ama kararlı ilerlememiz çok önemli. naçizane uyguladığım yöntemi söyleyecek olursam, her ne yerseniz yanında yemeye çalışın ve yerken çok lezzetli olduğuna inandırın meleklerinizi. ben Arda 4 aylıktan beri her şeyi yanında yiyorum ve her lokmamda nam-nam-nam diyorum, şimdi ek gıdalara başladığımızdan beri her şeyi nam-nam-nam diyerek iştahla yiyor çok şükür. darısı bütün bebişlere.
aklıma gelmişken bir de 1 yaşına kadar yasaklılar listemiz var: yumurtanın beyazı, bal, patlıcan, inek sütü, çilek, sakatat,salça, tuz ve şeker.

bildiklerim ve uyguladıklarım bunlar, umarım işinize yarar. yanlışlıklar varsa doğrularını öğrenmek çok isterim. herkese sevgiler...

Günaydın kızlar,şuan o kadar çaresizim ki size yazarak rahatlamak istedim:(
Annemin pasaportunda sorun çıkınca kardeşim işe geç kalmamak için dün çıktı,biz saat onda havalimanına gittik,uçak indi,kardeşim aradı geliyorum diye ama bütün yolcular çıktı kardeşim çıkmadı,telefonu da açmıyordu,sonra aradı 350 tl cezası varmış,burda ödeyim demiş,ordaki polis tamam demiş ama sonradan geln bi bayan illa gidip kendi ülkendeki Türk konsolosluğuna ödeyeceksin demiş.Kardeşimi alıp bi hücreye koymuşlar,havasızcamı olmayan,sınırdışı edilmek için bekleyen rus kadınların yanına.Kapıdaki görevli durmadan bağırıyor,orda oturma,orda yatma,beni oraya getirtme sanki kız intihar bombacısı yada üstünde eroin falan yakalamışlar.saat dörde kadar orda kaldık bir Allahın kuluna derdimizi anlatamadık hatta bizi bile tersleyince eşim sinirlendi zor sakinleştirdim onuda gözaltına almakla tehdit ettiler:(Kardeşimde panikatak var geceden beri yarrım saaten bir arıyorum ''abla kurtarın beni nefes alamıyorum''diyor ve benim elimden hiç bişey gelmiyor.Konsolosluk bu gün tatil,ne zaman göndereceklerini söylemiyorlar,biz alalım biletini ilk uçakla gönderin diyoruz ona da yok.Çok çaresizim şuan kızlar :(((((Nasıl bi adalettir bu ya,ne yapmış bu kız sahte pasport,kaçak,silah fln kaçakçılığı ne suçu ya almıyorson gönder ülkesine,ona sergiledikleri tavrın çok değil %2 ni şu dağdakilere sergileselerdi hergün şehit haberi izlemezdik,YAZIKLAR OLSUN BÖYLE ADALETE!

Annemin pasaportunda sorun çıkınca kardeşim işe geç kalmamak için dün çıktı,biz saat onda havalimanına gittik,uçak indi,kardeşim aradı geliyorum diye ama bütün yolcular çıktı kardeşim çıkmadı,telefonu da açmıyordu,sonra aradı 350 tl cezası varmış,burda ödeyim demiş,ordaki polis tamam demiş ama sonradan geln bi bayan illa gidip kendi ülkendeki Türk konsolosluğuna ödeyeceksin demiş.Kardeşimi alıp bi hücreye koymuşlar,havasızcamı olmayan,sınırdışı edilmek için bekleyen rus kadınların yanına.Kapıdaki görevli durmadan bağırıyor,orda oturma,orda yatma,beni oraya getirtme sanki kız intihar bombacısı yada üstünde eroin falan yakalamışlar.saat dörde kadar orda kaldık bir Allahın kuluna derdimizi anlatamadık hatta bizi bile tersleyince eşim sinirlendi zor sakinleştirdim onuda gözaltına almakla tehdit ettiler:(Kardeşimde panikatak var geceden beri yarrım saaten bir arıyorum ''abla kurtarın beni nefes alamıyorum''diyor ve benim elimden hiç bişey gelmiyor.Konsolosluk bu gün tatil,ne zaman göndereceklerini söylemiyorlar,biz alalım biletini ilk uçakla gönderin diyoruz ona da yok.Çok çaresizim şuan kızlar :(((((Nasıl bi adalettir bu ya,ne yapmış bu kız sahte pasport,kaçak,silah fln kaçakçılığı ne suçu ya almıyorson gönder ülkesine,ona sergiledikleri tavrın çok değil %2 ni şu dağdakilere sergileselerdi hergün şehit haberi izlemezdik,YAZIKLAR OLSUN BÖYLE ADALETE!

tatlım çok üzüldüm yaa bu nasıl bir sacmalık yaa ne dengesızler işlerine gelınce hemen hallederler ıslerıne gelmeyınce boyle bekletıyorlar yazık ne gunlere geldık rabbım yardımcınız olsun kardesıne tesellı ver canım rabbım yardımcınız olsun.

canım çok üzüldüm, hem de çok sinirlendim... ne desem bilemedim... haksız yere yapılan muameleye bak... inşallah kısa sürede hallolur canım. bugün gidip tekrar konuşmayı mı deneseniz acaba yeniden...

Nalan dıyee bağaamı didinn bağyaann? Eger oyleyse aradıgınız kısıye suan ulasılamıorrr lutfen daha sonra tekrar deneyınızzzz:31: Ayrıcaa hıc zayff degıll masallah cok ıyı gozukuooo hep dıorummm kız dedıgınnn narınn olurrrrr:) kızımımanken yapcmmm menajerı olcm sımdıden yetıstırıorum deee:37:

nalanmı dedım,ben telepatı yontemıyle nalanın dıceklerıne sımdıden cvp vrdm:) so sorry

ohh çamlıcalarda buluşun bize haber vermeyin,diyeceksiniz bunun bu saatte ne işi var bütyün sayfalarıda doldurdu :) ben bu ara yeni huy çıkaran oğlumun uyumasını beklıyorum 20 de uyuyor beyefendi 23-24 gibi uyanıyor sonra 2 ye kadar uyumasını beklıyorum. Gündüzde bayılıyorum hiç giremıyorum nete zaten hastalığımıda yenı yeni attım
Bak bakk neresıyle okuo gece geceee kızım bulstugmuzu nerden cıkardın mervee camlıcaya gıtmıs kendı cekırdek aılesıyleee ön yargıııııııııııııı:))) Madem ıyılstın musaıt zamanda bulusuoruzzzzzzzzzzzzz guzel gözz:54:
Ayyyyy ayselcım nasıl uzuldum kardeın ıcın:((( Cok sacmaa yaptıklrııı dedıklerıne harfıyen katılıorumm ıslerıne nasıl gelıosa oyle davranıolrr ALLAH ıyı ınsanlrla karsılastırsın dedıklerı varyaa ıste aynen oyleee orda gorev yapanlr ınsanlıktan cıkmıs olmalııı ınanamadm cok uzuldm cnm keske elmden bırsey gelse:(
nalanmı dedım,ben telepatı yontemıyle nalanın dıceklerıne sımdıden cvp vrdm:) so sorry

Muhım degıl fatmaaa ben senı karstırıomuyumm bakk karıstrmamm yanı sen fatmasn baska fatma varmı bılemedım:) Burda benden baska mıne varmı yokk sende benı karstırma bacım:)

Back
X