dıkkat etmedıgındendır ben gecmıste onun yazısını paylasmıstım aslında bulabılırsem ahada buldummmm 3. madde
20. Hafta Hamilelik
Hamilelik & Doğum - Hafta Hafta Hamilelik
Sayfa 1 Toplam: 2
• Artık yarı yola geldiniz!
• En hızlı büyüme süreci bitmiş durumdadır. Bir şeyler yavaşlamış olmasına rağmen, bundan sonraki adım hayatta kalma için çok önemlidir.
• Bebeğinizin kalbi daha da güçlenir. Sessiz bir yer bulun, düz bir şekilde sırt üstü yatın. Nabzınıza bakarak kalp atışınızı belirleyin. Elinizi göbeğinizin üzerine koyun. İki kalp atışını ayırt edebilirsiniz.
• Bacakları doğru oranlı boyutuna ulaşıyor. Artan kas gelişimiyle beraber, telaşlı küçük tekmeciklerden daha fazlasını hissetmeye başlayacaksınız.
• Bağışıklık sağlayıcılar artık sizden bebeğinize geçmeye başladı. Bunlar doğumdan sonraki altıncı aya kadar bebeğinizi virüslerden korumaya devam edecek.
• Tat alma, koku, duyma, görme ve dokunma ile ilgili sinir hücreleri beyinde gelişiyor. Varolan sinir hücreleri büyüdükçe ve bağlantılar kurulmaya başlandıkça üretim yavaşlamaya başlar.
• Yüksek seslere tepki gösterebilir. Şaşırtıcı bir şekilde, rahimin dışındaki sesleri duyabilir. Tanıdık sesler, müzik ve gelişim aşamasında duymaya alıştığı bir takım sesler, doğumdan sonra duyduğunda ona sakinlik verir.
• Bebeğiniz kız ise rahim gelişmeye başlıyor. Yumurtalıklarında yaklaşık altı milyon yumurtası var. Doğumda bir milyon kadarı kalacak.
• Bebeğinizin boyu 16,4 cm ve 300 gr ağırlığında.