• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

slnaras canım senin şu karıncalanma ne durumda? Ben cmtsi doktora sordum, en önemlisi yemekle alakalıymış dediği gibi yemekten sonra daha çok oluyodu.. yani mideyi çok doldurmamak gerekiyomuş direk göğüs altına basınç yapıomuş.. bi de bebek büyüdükçe baskı artar ondan da olur dedi.. tek çözüm ara öğünlü hafif yemek ve hafif egzersiz yapmak dedi.. bilgin olsun seninde.. ;)

geçen doktora gittiğimde yine sordum bebek büyüdükçe artar dedi halen devam yani dediğin gibi sanırım yemek yerkende oluyo ara veriyorum yaslanıyorum arkama . sağol bilgi verdiğin için

kızlar merhaba bende park yatak almak istiyorum. Bu arada size sormak istediğim birşey var. Tansiyon düşmesi ve baş dönmesi sorunu yaşıyormusunuz.
tansiyonum sürekli düşük yükseldiğini bilmeme ama baş dönmesi yok cnm

arkadaşlar merhaba bişey sorucam ben 24+5 hamileyim son 15-20 gündür gerçi daha öncede vardı ama şimdi dahada hisettirmeye başladı,kalkarken falan felç geçirmiş gibi oluyorum bel ağrısı ve bacaklarımın bitiş noktasında bir ağrı oluyor oturduğum yerden kalkınca önce yavaş hareket ediyorum sonra yürüyünce açılıyo sizlerdede böyle oluyomu acaba?

olmaz olurmu bacaklarım belim sırtım omuzum ama magnezyumdan sonra biraz hafifledi

dıkkat etmedıgındendır ben gecmıste onun yazısını paylasmıstım aslında bulabılırsem ahada buldummmm 3. madde

20. Hafta Hamilelik

Hamilelik & Doğum - Hafta Hafta Hamilelik

Sayfa 1 Toplam: 2

• Artık yarı yola geldiniz!

• En hızlı büyüme süreci bitmiş durumdadır. Bir şeyler yavaşlamış olmasına rağmen, bundan sonraki adım hayatta kalma için çok önemlidir.

• Bebeğinizin kalbi daha da güçlenir. Sessiz bir yer bulun, düz bir şekilde sırt üstü yatın. Nabzınıza bakarak kalp atışınızı belirleyin. Elinizi göbeğinizin üzerine koyun. İki kalp atışını ayırt edebilirsiniz.

• Bacakları doğru oranlı boyutuna ulaşıyor. Artan kas gelişimiyle beraber, telaşlı küçük tekmeciklerden daha fazlasını hissetmeye başlayacaksınız.

• Bağışıklık sağlayıcılar artık sizden bebeğinize geçmeye başladı. Bunlar doğumdan sonraki altıncı aya kadar bebeğinizi virüslerden korumaya devam edecek.

• Tat alma, koku, duyma, görme ve dokunma ile ilgili sinir hücreleri beyinde gelişiyor. Varolan sinir hücreleri büyüdükçe ve bağlantılar kurulmaya başlandıkça üretim yavaşlamaya başlar.

• Yüksek seslere tepki gösterebilir. Şaşırtıcı bir şekilde, rahimin dışındaki sesleri duyabilir. Tanıdık sesler, müzik ve gelişim aşamasında duymaya alıştığı bir takım sesler, doğumdan sonra duyduğunda ona sakinlik verir.

• Bebeğiniz kız ise rahim gelişmeye başlıyor. Yumurtalıklarında yaklaşık altı milyon yumurtası var. Doğumda bir milyon kadarı kalacak.

• Bebeğinizin boyu 16,4 cm ve 300 gr ağırlığında.

canımm çok teşekkür ederim çok çok sağolasın hemen denicem tavsiyelerini :38:

ben tekmelemelerden once 4. ayımdan berı hıssedıyorum kalp atıslarını.
kendı kalp atıslarından ayırt edılıo cunku cok hızlı atıyo doktorada sormustum evet dogru duyuyosun demıstı.
ama benım sadece sırt ustu yatarken duyuluyo bazıları sola yatıncada duyuyomus. bıde kesınlıkle gece olması sessız olması lazım yoksa anlasılmıyo. ben yatmadan once hergece mutlaka duyuyorum.

nasıl duyuyosun ya kıskandım şimdi biz niye duymuyoruz sola yatıyorum ama bende bu akşam iyice bi dinliyim bakıyım nolcak

nasıl duyuyosun ya kıskandım şimdi biz niye duymuyoruz sola yatıyorum ama bende bu akşam iyice bi dinliyim bakıyım nolcak

walla cok guzel duyuyorum :):)
yukarda yazdım bak 20 haftada gordum netten ama ben cok daha once duymaya basladım. resmen kasıklarında karnında nabız atıyo ama kendı nabızından cok cok hızlı, kendını ıyıce verırsen sessızse oda gumbur gumbur duyuluyo walla. eşim tekmelerı hıc hıssetmıyo ama kalp atısını elını koydugunda cok rahat duydugunu soyluyo. hatta ılk denedıgınde ınanmadı yok cnm bukadar olmaz senın kalbındır o dedı. sonra benım kalbımı dınleyınce ıkısının arasındakı farkı gordu. hıc duyamıyosanız doktor steteskopları varya eczanelerde 5tl onla dınleyım ozaman gumbur gumbur duyuluyo :)

Kızlar sağa sola yatma diyince en sağlıklısı sola yatmakmış ama ben sağda çok rahat ediyorum :( bi de sırt üstü.. bi tek solda rahatsızım o yüzden ne kadar zorlasamda gece uyandığımda kendimi sırt üstü yada sağa yatmış buluyorum napcam ben yaa :(

Kızlar sağa sola yatma diyince en sağlıklısı sola yatmakmış ama ben sağda çok rahat ediyorum :( bi de sırt üstü.. bi tek solda rahatsızım o yüzden ne kadar zorlasamda gece uyandığımda kendimi sırt üstü yada sağa yatmış buluyorum napcam ben yaa :(

gecen uzman tvde dınledım ben onu. sola yatınca daha hızlı kan akısı oluyomus bebege o yuzden faydalıymıs ama gece hıc yatamıyosanız gunun herhangı bır saatınde 2 saat solunuza yatın bebek ıcın yeterlı dedı

kızlar merhaba bende park yatak almak istiyorum. Bu arada size sormak istediğim birşey var. Tansiyon düşmesi ve baş dönmesi sorunu yaşıyormusunuz.

bazen oluyo bende elim ayağım boşalıyo resmen midem bulanıyo hatta 1-2 ay önce daha kötü olmuştu kahvaltı hazırlarken o arada kocama kalk artık acıktım diye sinirlenmiştim yaşlar gözümden akmaya başladı istemsiz şekilde

ah canımm ben hamileliğimden önce yüz üstü yatmaya bayılırdım şimdi nasıl rahat edebilirsem öyle yatıyorum artık reflü gibi yanmalarda artınca sırtıma yastık koyup dik uyuyorum

gecen uzman tvde dınledım ben onu. sola yatınca daha hızlı kan akısı oluyomus bebege o yuzden faydalıymıs ama gece hıc yatamıyosanız gunun herhangı bır saatınde 2 saat solunuza yatın bebek ıcın yeterlı dedı

Sağol canım yaa bari tv izlerken falan sola yatayım ama bende karnım o tarafa sarkıyomuş gibi iğrenç bi his yaratıyo sola yatmak.. altına destek hamile minderi herşeyi denedim olmadı.. du bakalım belki tv izlerken o kadar rahatsız etmez..

ah canımm ben hamileliğimden önce yüz üstü yatmaya bayılırdım şimdi nasıl rahat edebilirsem öyle yatıyorum artık reflü gibi yanmalarda artınca sırtıma yastık koyup dik uyuyorum

Sorma bende bu yaşıma kadar hep yüzüstü yattım ve en büyük korkumdu hamile kalınca nasıl uyucam diye düşünüyodum.. Allah yardım ediyo demek ki sırt üstü bile uyuyorum artık ama bi tek sola yatamıyorum bende :(

arkadaşlar merhaba bişey sorucam ben 24+5 hamileyim son 15-20 gündür gerçi daha öncede vardı ama şimdi dahada hisettirmeye başladı,kalkarken falan felç geçirmiş gibi oluyorum bel ağrısı ve bacaklarımın bitiş noktasında bir ağrı oluyor oturduğum yerden kalkınca önce yavaş hareket ediyorum sonra yürüyünce açılıyo sizlerdede böyle oluyomu acaba?

evt oluyo eskidende olurdu bende bel kaslarım zayıf olduğu için şimdide oluyo ayaktayken bişey yok ama birz dinleneyim sonra kalkarken aynen felçli gibi oluyorum yaşlı teyzeler gibi belimi tutarak yürüyorum

Sağol canım yaa bari tv izlerken falan sola yatayım ama bende karnım o tarafa sarkıyomuş gibi iğrenç bi his yaratıyo sola yatmak.. altına destek hamile minderi herşeyi denedim olmadı.. du bakalım belki tv izlerken o kadar rahatsız etmez..

dene cnm mutlaka cunku butun damarlar sagdan gecıomus karacıgerde sagda o yuzden pek yuklenme sagına. bende hep yuzustu yatardım zar zor alıstım ama napcan alısıo ınsan zamanla

Sorma bende bu yaşıma kadar hep yüzüstü yattım ve en büyük korkumdu hamile kalınca nasıl uyucam diye düşünüyodum.. Allah yardım ediyo demek ki sırt üstü bile uyuyorum artık ama bi tek sola yatamıyorum bende :(

sola yattığında çarpıntın oluosa hafif arkaya meyilli dur o zaman kalbin rahatlıyo canımm

walla cok guzel duyuyorum :):)
yukarda yazdım bak 20 haftada gordum netten ama ben cok daha once duymaya basladım. resmen kasıklarında karnında nabız atıyo ama kendı nabızından cok cok hızlı, kendını ıyıce verırsen sessızse oda gumbur gumbur duyuluyo walla. eşim tekmelerı hıc hıssetmıyo ama kalp atısını elını koydugunda cok rahat duydugunu soyluyo. hatta ılk denedıgınde ınanmadı yok cnm bukadar olmaz senın kalbındır o dedı. sonra benım kalbımı dınleyınce ıkısının arasındakı farkı gordu. hıc duyamıyosanız doktor steteskopları varya eczanelerde 5tl onla dınleyım ozaman gumbur gumbur duyuluyo :)

akşam annemlere gidince tansiyon aletinin steteskopuyla denicem

Back
X