• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Benimki kasık tarafına oturmuş yani orda hissettiklerim poposunun hareketleri :)) el ve ayakları yan tarafıma geliyo yani sol yanıma sırtını dayamış durumdaydı son ultrasonda.. elleri ayakları aynı yerde belki o yüzden çok hissediyorum çünkü benimki sürekli ayaklarıyla oynuyo :)

sabahları genelde beni tekmeleriyle uyandırırdı, dün biraz fazla yoruldum ondan galiba bugün uyandırmadı.. hiç hareket yoktu. bende sırt üstü yatıp göbeğimi salladım:) oda "anne niye beni rahatsız ediyosun" der gibi savurdu tekmelerini:))
elimi koyunca filan hissediyorum yani. özellikle bi yere toplanıp baskı yaptığında daha net.ayağımı başımı ayırt edemiyorum ama kocaman bi sertlik geliyo ele:)

benım haftam erken oldugu ıcın hıssetmıyorum bukadar herhalde. ozellıkle gecelerı hıc hareket bıle etmıyo uyuyo herhalde anasına cekcek uykucu olcak :)

kızlar, siz dışardan gobegınızı elledıgınızde tekmelerı hareketlerı hıssedıyomusunuz ????
benım bebiş tekmelıyor ama elımı koyuyorum tekme var ama elım hıc hıssetmıyo hala sizde durumlar nasıl ??

Canım ben elimi koyuncada hissediyorum ama artık tekmeleri dışardan da gözüküyor.Çok güzel evde olunca sürekli göbeğime bakıyorum.

benım haftam erken oldugu ıcın hıssetmıyorum bukadar herhalde. ozellıkle gecelerı hıc hareket bıle etmıyo uyuyo herhalde anasına cekcek uykucu olcak :)

olsun olsun. inşallah benimkide uykucu olur.
benim büyük görümcemin iki çocuğu var kocaman oldular tabi şimdi. bebekken görümcem kendi kaldırırmış emzirmek için, ben hiç uyandıklarını bilmem der. darısı başımıza.

benim büyük görümcemin iki çocuğu var kocaman oldular tabi şimdi. bebekken görümcem kendi kaldırırmış emzirmek için, ben hiç uyandıklarını bilmem der. darısı başımıza.

Maşallah darısı başımıza.Benim oğlumda ben uyanmadan uyanmıyo hiç tekmeleriyle falan uyanmıyorum.:nazar::nazar:Önce ben uyanıyorum sırt üstü yatıyorum öyle tekmelemeye başlıyo:1:

hıhh işte o tam benlık ana ogul uyuruz butun gun :):)

senın kucucuk gobegın var ben bu koca gobekle hıssetmıyorum sen nasıl hıssedersın yaaaa haksızlıkk buu :52:

Belkide küçük olduğu için bu kadar çok belli oluyodur.Eşim bile gördü teme attığı zaman nasıl oynadığını göbeğimin.Sen de hissedersin canım yakında.Benim geçen haftadan beri belli oluyo.

aaa bezlerde 1 numaraymıışşş...ben hep 2-3 aldım bu zamana kadar..4 tane de 1 numaramız oldu:)

selam kızlar iyi haftalar,

yavastan bebek bezi almak istiyorum kampaya buldukça, sizin tecrubeleriniz nedir?

huggies 1 numaramı prima premium 1 numaramı?
abimin eşi prima ila başladı huggies e geçti, primanın üzerinde lastik olmadıgından kakalar sırta kadar geliyormus ama dokusu çok güzelmiş ve jel gibi oluyormus emince, bide bariyerlerden tasıyormus cok gelince.
huggiesde lastik oldugundan kakalar sırta cıkmıyormus, bariyerlerden daha az geçiyormuş fakat bezin dokusu cok katıymıs.

sizcee???

benımde buyuktu dahada buyudu suan durdu buyumesı ama cok erken aylarda buyudu benımkı hanı daha tezst yaptırmadan adet olcakmısın gıbı seyler hıssederken buyumustu bende regl olcam ondan demıstım ondan berı gergınler hep kremlerı suruyom ama dun aksam bı baktım catlamısss, dahada zaman var devam edermı acaba catlamasııı

canım hemen onarıcı kreme geç, lierac yada mustela çatlak kremi, yeni çatalakların oluşumu siliniyor, ve yenileri eklenmiyor..

"Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun." (Meryem Suresi, 23-26)
Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Bu bilgiyi paylaşmak istedim kızlar çünkü çevremde doğumdan önce hurma yiyip kolayca normal doğum yaptığını söyleyenler de war, bende denicem ama hurmayı hiç sevmiorummm maalesef zorla zorla yicez bakalımm...

"Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun." (Meryem Suresi, 23-26)
Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Bu bilgiyi paylaşmak istedim kızlar çünkü çevremde doğumdan önce hurma yiyip kolayca normal doğum yaptığını söyleyenler de war, bende denicem ama hurmayı hiç sevmiorummm maalesef zorla zorla yicez bakalımm...

bende duydum bunu hep aklımda zaten doguma yakın bende yemeye baslıcam ama benım bıldıgım kadarıyla cennet hurması denılen o kırmızı hurma fayda edıomus dogumun kolaylasmasına

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta “rapid birth” yani “hızlı doğum” ifadesiyle tanımlanmaktadır.

Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleş-tirilebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar

Bu da tıbbi açıklaması kızlar..

canım benım goguslerımde buyuktu .daha da buyudu. ılk 4 ay felaker buyudu. sımdı durdu gıbı. ben en basından berı lıerac ıle chıcco nun gogus kremını surdum banyoda badem z.yagı bugday yagı karısımı ıle masaj yaptım.gobekte yok. gogusumde eskıdwn kılo alıp vermekten olusan bır ıkı cızgı vqrdı sımdı onlar derıblestı yenılerı geldı bıraz morumsu renklerde :( . kalcamda dq eskıden kılo alıp vermıstım o zamandsn kalma var sureklı lıerac suruyırum. daha onceden catlak vqrsa daha coı catlıyor bence. gobegımde buyudu ama gobegımde catlak yoktu. bakalım son aya kadar neler olacak

bende simdiye kadar lierac kullandım 7 pkt bitti, hergün tüm vücuduma sürüyorum korkudan:) henüz çatlak olmadı ama dikkatmi çeken bişi var üründe, ben ilk lierac kremi eczaneden almıştım 75tlye içinde siyah granüller vardı, sonra pahalı diye internetten aldım 38tlye ve içinde hiçbirzaman granül çıkmadı, açtım sordum aldığım siteye (dermomarket) bazı ürünlerin içinde o granüller eriyor normal dedi ama içime sinmedi birtürlü nasıl bu kadar fark olur diye, hem fiyat olarak hem ürün olarak, sonra ana distr. aradım onlarda barkod nosundan orjinal olup olmadıüına bakabiliriz dediler barkodlarına bakımki şimdiye kadar aldıklarımın hep aynı barkod nosu.. açıp sormadımda o yuzden. şimdi mustelaya geçtim onuda internetten aldım bir eczane sitesinde kampanya buldum 2 alana 1 bedava hemde +%20 indirimli, bakalım birde onu deneyceğim.
korkum bide saçma sapan bişi sürüyor olmayım zararlı, hani işe yaramasnı geçtimde, kimyasal falan bazlı olmasın..

bende duydum bunu hep aklımda zaten doguma yakın bende yemeye baslıcam ama benım bıldıgım kadarıyla cennet hurması denılen o kırmızı hurma fayda edıomus dogumun kolaylasmasına

cn peygamber hurması diye satılan büyük hurma war, öle minik hurmalardan değil, kilosu 60 tl civarında.. ondan olması lazımmıişş

Back
X