- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #66.261
Kızlar pekı bu santafer ne ıse yarar,ondada varmı bı problem?kafam cok pıs karıstı,santafer,ferrum ve dgr ılactan farklımı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kafam allak bullak isolde sağol canım..üfürümü diyince ek gıda için napılcağını bile dinleyemedim..zaten öyle menü felan vermedi şu vakit şu falan..meyvayla başla 1 hafta 2. hafta sebze püreleri 3. hafta yoğurt ne zaman anne sütü ne zaman ek gıdalar bi nana demedi..kafamda bulandı bişe sormadım.değiştircem bu doktoru ya hangi vakit vercem şimdi ek gıdayı ben
kafam allak bullak isolde sağol canım..üfürümü diyince ek gıda için napılcağını bile dinleyemedim..zaten öyle menü felan vermedi şu vakit şu falan..meyvayla başla 1 hafta 2. hafta sebze püreleri 3. hafta yoğurt ne zaman anne sütü ne zaman ek gıdalar bi nana demedi..kafamda bulandı bişe sormadım.değiştircem bu doktoru ya hangi vakit vercem şimdi ek gıdayı ben
canım yınede sen bılırsın ama ben bu tur konularda 2.hatta 3.bı doktorun gormesı taraftarıyım,o zaman ıcım tam anlamıyla rahat edıyo,ınsallah ufurum falan yoktur,ek besıne gelınce ben bı programa baglamadım canım,esasında bı rutın var ama rutınının olması ıcın ozel bı caba sarfetmedım,anne sutu esas olmakla beraber,meyve purelerı,kasık mamaları,ve corbalarla basladım ben,mormnegın seftalıyı cam rendede rendeleyıp,ıcıne kendı yaptıgım cıcıbebeyı kattım,bı dgrıne formul mama kattım,berna burd cok guzel bı sebze corbası tarıfı paylasmıstı,o corbadan yaptım,tarhana verdım bgn...esasında onun bunyesıne uygun herseyden yedırıyorum...hos hala cıroz gıbı ama yılmak yok yola devam....
Safulcum ben daha dün eko cektırdım üfürüm için, hiç de korkulacak bişey degıl,bizimkini ilk bir aylıkken farketti doktor o zamanda cektırmıştık ,bide 6 . ayda cektırın kapanıp kapanmadığına bakalım dedı doktorumuz kapanmamış hala. Üfürüm denilen olay her bebeğin anne karnındayken kalp kapakçıkları açık olurmuş, ama doğumdan sonra kapanırmış coğu ,3 bebekten birinde görülürmüş bu olay. Çok ufak bir açıklık var dedi doktor ömür boyu bu şekilde yasayan insanlarda var çok buyuk bır sorun değilmiş. Temennım kapanması yönünde ama bu kadar üzme kendını
bi ekoyu çektirelimde olmadı başka bi doktorada baktırırm..zaten doktor arıyorum pek sarmıyo bu gittiğimiz kadın ağzından kerpetenle laf alıyorum..kadına muhallebi veriyimmi ne şekilde yapayım diyoru ne desem ver ver verde neyi nasıl ver ne zaman ver sen cici bebeyi nasıl yapıyosun? gamzede evde bisküvi yapıyomuş hali hazırda vermedi tarifide ama..
inşallah canım korkulcak bişe yoktur..bundan önceki muayenelerde çıkmamıştı hiçbişe 6. ayda çıktı yani.bi çektirelimde bizde ekoyu öyle rahatlar tamamen içim..
Canım bundan once ki muayenelerde çıkmaması çok saçma. bence dr ıyı dınlememiş , yada onemsememiş anlamadım. çünkü bu sonradan olusabılecek bır olay değil. bence için rahat olsun masum üfürüm o zaman daha once duymadıgına gore
Canım öyle çok huzursuz değil ama bütün gün ıkınıyo yavrum yapamıyo bide eskisi gibi sıvı değil kakası artık armut suyu ve zeytin yağı da verdim ama bişey olmadı((( Gerçi sadece emdiği zamanlarda da bazen 3-4 gün yapmazdı rahatsızda olamzdı ama şimdi mama meyve falan verince kabız mı oldu diye düşündüm...
yarın nörolojiyee götüreceğiz emar cekilebilir. beyninde ur kist olabilirmiş. bu teşhiside kafası 1cm küçük oldugu için koydular. çok kötüyüm. ağlamaktan içim dışıma çıktı. Rabbim bu acıyı yaşatmasın ne bana ne başkasına. kaldıramam. ben hakikaten bu doktorları algılayamıyorum. nerden nereye gitti. dedim ki çocugumda anormal bir durum yok. ne bayılması var ne başka birşey. dediği ama kafası küçük ayına göre. birde doçent. öksürüğünede gelince ciğer filmi çekilditemiz ama bronşiolitmidir nedirişte olabilir antibiyotik verelim kullan dedi. ama temiz demediniz mi dedim olsun sen kullan dedi. yok ya ben bunlara diploma verenin .... mahvoldum ya, ona birşey olmasın Rabbim göstermesin acısını kötü şeyleri :'(
kızlar moralim çok bozuk..doktordan geliyoruz 6. ay muayenemi olduk.. berenin kalbinde üfürüm çıktı doktor kansızlıktan olabilir dedi rengide solgun.kan tahlili yapmadı tabi daha önce yaptırmıştık 2. kez canı yanmasın diye. kan ilacını kullanmayı bıraktım epeydir dedim.ama kullanman lazım dedi öbür kan ilacını yazdı ferrum..yarın eko çekilcek, idrar tahlilide yapılcak bakalım...çok canım sıkıldı bi bakalım ekodada dedi doktor
kızlar biz bugün hastanedeydik çocuk nefroljisine gittik
yine e.coli bakterisi üremiş antibiyotik verdi doktor ve 2 ay kadarda her gece koruyucu antibiyotik içicek
ve sondalı böbrek filmi istedi doktor onuda çektircezumarım temiz çıkar
birde benim kız zyıf diye geceleri muhallebi ver yatırmadan dedi mamayla yap dedi
nasıl yapılıyor mamayla bir fikriniz varmı :44:
birde geceleri sürekli uyanıp emmek istiyor ben artık delirdim hocam dedim
geceleri ne kadar ağlarsa ağlasın emzirme dedi alışkanlık etmiştir dedi
ayrıca kesinlikle odasını ayır dediben bazen yatağıma alıyorum diyemedim hatta çoğu zaman
ayy ben ne yapıcam ya bir kız bu kadarmı cadı olur Allah ömür versin bitirdi beni
her bir yerim ağrıyor esperanza sen kıza nasıl kilo aldırmaya başladın bir yöntemin varmı
bu haftaki buluşmayı bi dahaki pazar yapsak bana gönül koymazsınız değil mi? eşim rahatsızlandı bgn, ewde yatıyo rapor aldı 5 gün..ewde yatarken biz rahat edemeyiz, hem ona da ayıp olur.. size nasıl söleyeceğimi bilemedim sabahtan beri düşünüyorum yanlış anlarlar mı beni diye..anlamazsınız değil mi![]()
canım geçmiş olsun.umarım geçicidir,üzme kendini Allah korusun kötü düşünme .benim bebeğimde çok solgun.doktor solgun görünüyor kan ilacı ver dedi.buralarda okuduklarımdan duydukalrımdan sonra soğudum ama senin bu yazının üstüne ferrum vermeye devam edeyim,kansızlıktan ötürü başka şeyler çıkmasınkızlar moralim çok bozuk..doktordan geliyoruz 6. ay muayenemi olduk.. berenin kalbinde üfürüm çıktı doktor kansızlıktan olabilir dedi rengide solgun.kan tahlili yapmadı tabi daha önce yaptırmıştık 2. kez canı yanmasın diye. kan ilacını kullanmayı bıraktım epeydir dedim.ama kullanman lazım dedi öbür kan ilacını yazdı ferrum..yarın eko çekilcek, idrar tahlilide yapılcak bakalım...çok canım sıkıldı bi bakalım ekodada dedi doktor
toplatılan kan ilacı ferro sanol ekim 2016 son kullanma tarihli olanlar verilen kan ilacı ferrrum fakat ferrumda paraben varmış galiba bizim doktor ikisinde bıraktırdı günde 1 çay kaşığı pekmez ver dedi doğal bulabilirsen çok daha iyi ollur
valla dgr kızları bılmem ama ben cok yanlıs anladım,hatta gonul bılem koydum,dahada gelmem zatıı
kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz nediyon sen, bakkkk üzülürüm ha, şaka bile olsa..
Allah bu dönemi kolayca atlatmayı nasip etsin cnm, çok geçmş olsun
biz de Hayal 2.5 aylıkken ciddi sıkıntılar yaşamıştık, eeg fln çekilmişti farklı bir sebeple. ödümüz kopmuştu, neyse ki sonuçlar umulduğu gibi çıkmadı. şuan sağlığı iyi çok şükür ama doktorlar bazen gerekenden fazla titiz davranıp bizi endişelendirebiliyorlar
Allah korusun canım ya...tüylerim diken diken oldu resmen. bir belirti olmazmıydı dediğin gibi. bence fazla abartıyor bu doktorlar. inşaallah herşey tertemiz çıkar... Allah korusun...
cnm bnm kızında kafası minnacık ayına göre, ama doktorlar baktı benmde kafam küçük oldugu için genetik dediler
ve bi sorun olarak görmediler, bi görsen benm kızın kafasını minnacık kedi yavrusu gibi:))))
ama işte benmde kafam küçük ve babamızında kafası küçük o yüzden sorun edilmedi,
sonuçta düzenli bi seyirde kafa ölçümü yaptırıosun dimi cnm? büyüme var sonuçta dimi?
Lagrıma canım bukadar yıpratma kendını,allahın ıznıyle hıc bıse cıkmıcak,evet doktorları anlamak cok zor gercekten,kızıma rota teshısı koyan aptal doktor geldı aklıma,kı hıc oyle bı mıkrop yokmus,baska bı hastanede ogrendık olmadıgını,sende baska bı doktora gotur canım,bı doktora baglama yavrunun kaderını....
Allah korusun canım.İnşAllah herşey temiz çıkar.Rabbim kimseye evlad acısı vermesin gercekten,çok zor olmalı.benim meleğiminde kafası 1cm küçük ama bişey demdi doktorumuz.canını sıkma inşallah bişeycii yoktur..
canım sana süper bir şey tavsiye edicem
hipp marka kayısı püresi bir ürün bu kadar iyi gelir ancak
biz neler çektik kabızlıktan 15 gün yapmadığı oldu ama hipp yedirdim rahat ettim
hemen o gün yapıyor
lagrima canım emin ol doktorların pimpirikliliği
benim kuzenimin kızınında baş çevresi ufaktı halada ufak ama kız sınıf birincisi
çok araştırdılar doktor en son genetik demiş
ben bir şey çıkcağına inanmıyorum ama için rahat etsin yinede çektir
canım çok geçmiş olsun bu genelde çok çocukta oluyor
zamanla geçiyor umarım sizinde hemencik geçer
kalbini dinledi muayenede öyle söyledi üfürüm olduğunu..
yine e.coli bakterisi üremiş antibiyotik verdi doktor ve 2 ay kadarda her gece koruyucu antibiyotik içicek
birde benim kız zyıf diye geceleri muhallebi ver yatırmadan dedi mamayla yap dedi
ayrıca kesinlikle odasını ayır dediben bazen yatağıma alıyorum diyemedim hatta çoğu zaman
ayy ben ne yapıcam ya bir kız bu kadarmı cadı olur Allah ömür versin bitirdi beni
her bir yerim ağrıyor esperanza sen kıza nasıl kilo aldırmaya başladın bir yöntemin varmı
kızlar moralim çok bozuk..doktordan geliyoruz 6. ay muayenemi olduk.. berenin kalbinde üfürüm çıktı doktor kansızlıktan olabilir dedi rengide solgun.kan tahlili yapmadı tabi daha önce yaptırmıştık 2. kez canı yanmasın diye. kan ilacını kullanmayı bıraktım epeydir dedim.ama kullanman lazım dedi öbür kan ilacını yazdı ferrum..yarın eko çekilcek, idrar tahlilide yapılcak bakalım...çok canım sıkıldı bi bakalım ekodada dedi doktor
kızlar sağolun.. kurban olayım dua edinde yavrumda birşey cıkmasın yarın nörolog yok birşeyi desin de emara falanda gerek kalmasın.. tamam pimpirik yapıyorlardır ama bu kadarda olmaz ya pat diye söyleyip öyle bön bön adamın suratına bakılmaz. anne olmamış herhalde o ..
bende dedim babası minyon kafası küçük dayısınında küçük ırsı olabilir mi ? olabilir ewet ama diğerleride olabilir dedi. ağlamaya başladım zaten hiç bişi olmaz falan demedi öküz gibi suatıma baktı allahın belası kadın.
cnm canını sıkma benimde kardeşiminde delik varmış. hemen hemen her bebekte olıyormuş ve zamanla kapanıyormuşş.
kızlar ben kızıma malesef bir uyku düzeni kuramadım
bende tragy nin yatır kaldır yöntemini denemeye başladım
ilk denememiz az evvel oldu sürekli memede uyumaya alışkın olan kızımı kendi kendine uyutabilmek için
resmen mahvoldum yarım saat boyunca yeri göğü bir birine kattı kan ter içinde kaldı hatta kustu bile ağlamaktan
ama az evvel usulca uyudu ama hala beşikte dönüp duruyor her an uyanıcak gibi
daha evvelde denedim bu yöntemi ama başarılı olamadım eşim destek olmayınca
ve sabah 7 de kalkıp işe gidince pes etmiştim ama umarım bu sefer başarılı oluruz