canım bi zahmet tekrar yazarmısın tarifi sana zahmet
Bu benim burada paylaştığım tarif aşağıdaki gibidir:
Malzemeler;
•100 gr tuzsuz tereyağı,
•Bir çay bardağından biraz az pekmez,
•4 çay bardağı tam buğday unu (bazen unun yarısını pirinç unu koyuyorum kafama göre),
•2 tatlı kaşığı zeytinyağı,
•İsterseniz dövülmüş ceviz (şart değil)
Bebe Bisküvisi Tarifi;
Tereyağını mıncıklayarak yumuşatın,
Un ve pekmezi (isterseniz bir avuç dövülmüş cevizi) katıp yoğurun.
Hamur elinize yapışmaya başlayınca ayırmak için zeytinyağını ekleyin.
Kulak memesi kıvamına getirin.
Tepsinin üzerine pişirme kâğıdı seriyorum.
Onun üzerine hamurdan parçalar koparıp elimle yuvarlatıp bisküvi şekline getirerek yerleştiriyorum.
En son üzerlerine çatala bastırın ki içi pişsin.
170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
bebe bisküvisi
2 çay bar.tam buğday unu
yarm çay bar. irmik
2 çay bar. pirinç unu
4 ymk kaş.tuzsuz tereyağ
1/4 çay bar.süt(hamur katı oluyo o yüzden bn sütü göz kararı koyuyorm..kulak memesi kıvamını alıncaya kdr)
bunları karıştr..cevz büyüklüünde parçlr yap ve silindir haline getr..üzerine çatalla bastır
önceden ısıtılmış 170 derece 20-25 dk.
tekrar söliim normalde pekmez koyuyolar ama zararlı bi madde oluyomuş pekmez ısınınca o yüzden bn pekmezi sonradan koyduum şeyn içine katıyorm
Ama ben akıllı ne yapmışım kızlarr. tariflerim bilgisayarda kayıtlıydı. bebe bisküvis tarifimi arayıp yaptım. piştikten sonra eşimle tadına bakalım dedik. hmm dedim irmikler biraz çiğ kalmış çıtır çıtır ağzımda. bugün işten gelince farkettim ki ben buraya yazdığım tarifi yapmamışım. meğer onu tariflerime eklememişim bile. bernysta senin yazdığın tarif ekliymiş bende onu yapmışım. veee irmik yerine bulgur koymuşum. o kıtırlık da ondanmışş :)) ahhh akıl kalmadı valla kızlar. size bunları yazarken de 1 litrelik su kızım tarafından parkenin üzerine döküldüüü