2012 Mart Bebişlerinin Ek Gıdaya Geçişi

bende deneme amaçlı aldım. beğenmedim. kendi mayaladığım daha güzel.

benimkide yemedi ay ben bile yiyemedim kokmuştu sanki attım kendim hergün taze yapıyorum

benim kızım da 24 mart 2011 doğumlu.doğduğundan beri emziriyorum.kilo alımı da iyi ama 2 hafta önceki kontrolümüzde doktorum ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi.2 haftadır yoğurt(kendim mayalıyorum),sebze meyve püreleri veriyorum.çokta seviyor bebişim:))ama çok hareketli bi bebek olduğundan çok kilolu değiliz.6 kilo 500 gram..gece yatmadan önce de milupa tahıl karışımı veriyorum.
hepsini en fazla 10 kaşık veriyorum.ana besin anne sütü yani:))

Milupanın armutlu portakallı sütlü pirinç unu süper kızlar tavsiye ederim paşam bir güzel yiyor bazen bir iki kaşık kalıyor annesi kalanı yiyor hehhe

aptamilin elma armut meyve tahıllısını aldım önce ağzına alıyor sonra yüzüme hepsini tükürüyor çok işim var benim bu cadı kızımla hiçbirşey yemiyor

aptamilin elma armut meyve tahıllısını aldım önce ağzına alıyor sonra yüzüme hepsini tükürüyor çok işim var benim bu cadı kızımla hiçbirşey yemiyor

puffffffff fena..Başka denesen ? kavanozlarda meyve püreleri ver hero baby çok seviyorum ben karışık olanı oğlum da seviyor =)))

benim oğlum çok iştahlıydı acıksın ya da acıkmasın ne hazırlasam yerdi. Dişleri çıkmaya başladıktan sonra mümkünü yok kaşıkla birşey veremiyorum. bazen zorla ağzına sokuşturuyorum kaşığı onu da hooop tükürüyor suratıma =( Çoook zormuş cidden yemeyen çocuk. Şİmdi anlıyorum burada dertlerini anlatana anneleri. Allah yardımcımız olsun.

biz iyiden iyiye alıştık teyzeleri püreyi falan rahatlıkla yiyoruz tek sorunumuz yoğurdu sevmiyo meyveli falan dendim yok ağzını açmıyo...en sevdiği maması ise şuirinçunu muhallebisinin içine pekmez ve mama katılmasıyla oluşan benim buluşum:) meyvelerden de tatlı olanları yiyo ekşi olanları yemiyo..gerçi hayatımdaki tüm erkekler ekşiyi sevmiyo babam kardeşim eşim hepsi ekşiden nefret ediyo o nedenle salata bir işkence gibi ayrı ayrı yapıyorum herkese annemde de tansiyon var tuzsuz oluyo onun ki kızkardeşim de soğana alerjisi var ooofff neyse uzatmayım acaba oğluşumda mı ekşi sevmeyecek?kızlar yoğurdu nasıl seevdirebilirim? fikirlerinizi bekliyorum

Dr. verme dedi ama ben evde yodurt mayalayıp 5 kaşık veriyorum.Şeftali,elma armut sıkıp yine 5 kaşşık tatsın diye veriyorum.Ben nne zaman başlıycam?

bizimkide önce sütaşın yeni yoğurdunu yemedi.dr.yoğurduna hipp organik bisküvi falan katabilirsin demişti.bende bisküvi katıp verdim.şimdi yiyor.kendimde yapıyorum ama bazen o saatlerde dışarda oluyoruz.o yüzden sütaşınkide iyi oluyor.

ben de muhallebi tarifi vermek istiyorum denemenizi tavsiye ederim.benim kızım çok sevdi.100 ml suyun içine kuru incir atıp pişiriyorum.sonra inciri çıkarıyorum o şeker tadı veriyor.suyun içine 1 tatlı kaşığı pirinç unu atıp karıştırarak pişiriyorum.ocağı kapattıktan sonra 3 ölçek devam sütü katıp karıştırıyorum kızım bayılıyor.tavsiye ederim...

Merhaba konu sahibesi,
konu başlığınızın tarihi yanlış olmuş. çünkü 2012 mart anneleri olarak biz henüz 3 aylık filan hamileyiz:)

Dün Tatlı yaptıgımız kabaktan aldım soyup temiz içme suyunda haşladım.Haslanınca yumusacık oldu ezip kızıma tattırdım hiç sorun cıkarmadan yedi.Sonra içine kabagın suyundan ezdiğim 3 tane bebek bisküvisi ezdim.Cok büyük iştahla yedi kuzum.Tadını ben bile begendim .Bide cekirdeksiz üzümleri robotta ezdim.Sonra süzgece koydum.kasıkla ezerek suyunu cıkardım 50 cc falan cıktı onuda denedim onuda begendi.Hatta babası bile begendi

canım hazır yoğurt hep ekşi oluyor evde mayalanmış yoğurt ekşi olmuyor yapmayı denebilirsin istersen ben hep yapıyorum :) keçi sütü babymix yoğurdu mayalanıyorum sonuç macun gibi uzuyor tuhaf bişi ama bayıla bayıla yedi :)

bebeğim 5 aylık kendi isteğimle ek besine başladım sütümün yetmediğini farkettim babymk sütaşın sütünü aldım çok kötü bi tadı var ve kızım beğenmedi daha sonraaptamil sütlü pirinçlidenedim çok sevdi herkeze tavsiye ederim yoğurdumu devam sütünden yapmayı denicem bilgisi olan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…