- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
hiç anne sütü almayan oğlumun bir günlük beslenme planı;sabah 6 da mamasını yiyerek güne başlıyor oğlum.saat 9 da sütlü pirinçli kaşık maması yiyor sonrasında bir kavanoz maması büyüklüğünde içine 2 çay kaşığı pekmez katılmış yoğurt,bir adet şeftali püresi,bir kavanoz maması büyüklüğünde sebze çorbası ve tüm gün ortalama 750 cc mama içiyor.tüm bunların hepsine azar azar değil bir kerede başladık obez bakıcımız sayesinde oğluşuma.maşallah hiçbirine alerjisi olmadı neyseki:))
inşallah fatoşum senin bu yeme-yedirme sorunların biran önce geçer canım yaaa.başından beri çok uğraştın çok yoruldun çok üzüldün bu konuda....hay masallah oglusunabiraz biraz iştahlanmıs galiba ne güzel darısı bize
bizim de süt olayımız the end malesf
ama öyle saatli düzenimiz yok ne yazık ki ne ara ne sokusturabılırsem agzına benm mod hep böyle malesef
benmki yarım kavanoz kadar yogurt anca yıyor meyve de kayısıysa dört tane seftalıyse bıtane kadar ıyı yıyor onu neyse ki
sebze de yenı denıyoruz bugün corba olarak doksan cc kadar ıcırebıldım ıteleyerek o da
kasık mamasında sorunluyuz bes altı kasıgı gecemedık
ve malesef günlük ictigmiz mama miktarı da düştü ek gıdayla birlikte hem de 400cc lere
benm kızım neden sorunlu bu beslenme konusunda bu kadar ya
hiç anne sütü almayan oğlumun bir günlük beslenme planı;sabah 6 da mamasını yiyerek güne başlıyor oğlum.saat 9 da sütlü pirinçli kaşık maması yiyor sonrasında bir kavanoz maması büyüklüğünde içine 2 çay kaşığı pekmez katılmış yoğurt,bir adet şeftali püresi,bir kavanoz maması büyüklüğünde sebze çorbası ve tüm gün ortalama 750 cc mama içiyor.tüm bunların hepsine azar azar değil bir kerede başladık obez bakıcımız sayesinde oğluşuma.maşallah hiçbirine alerjisi olmadı neyseki:))
tattırmıyorum yediriyorum sitarecim.ama dediğim gibi benim bebeğim doğduğundan beri mama yiyor zaten o yüzden biz ek gıdalara erken geçtik.siz eziriyorsanız benim kadar acele etmenize gerek yok canım.tattırarak devam edebilirsin dahavallahi benim kafam karıştı iyice 5 gün sonra kızım 4 aylık olacak. ben 2 gündür kiraz suyu veriyorum. bugünde yoğurt mayaladım bakalım tutacakmı. siz bunların hepsini tatırıyormusunuz yoksa yediriyormusunuz. ben çok mu geri kaldım şimdi?
" Gıda Alerjisi Hangi Belirtilere Yol Açar
• Dudaklarda, ağızda, boğazda aşınma, şişlik, kızarıklık
• Ciltte döküntü
• Bulantı, kusma, ishal
• Aksırık, burun akıntısı görülebilir.
• Nefes tıkanıklığı, bilinç kapanması anafilaksi denilen ciddi alerjik reaksiyonlarda görülür.
• Bebeklik çağında aşırı gaz sancısı, çok ağlama, ishal, huzursuzluk, büyüme geriliğine de yol açabilir. "
Nette bunu buldum ama kızarıklıktan kasıt ne acaba? Oğlumdaki gibi küçük kırmızı noktalar mı yoksa daha büyük bir şey mi?
Çok korkuyorum bu alerji olayından ben, farkedemezsem ve oğluma birşey olur diye =(
merhaba arkadaşlar..benim oğlumda 4 aylık..maalesef son 1 aydır çok zor emiyor,uyanıkkende çoğunlukla emmiyordu..bu ay sadece 400 gr alınca doktorumuz ek gıdaya geçmemizi söyldi..
ilk önce sabah 10 da meyve suyu ile başladık.elma,kayısı,şeftali,üzüm verebilirsin dedi,100cc ye kadar çıkabilirmiş miktarı..bunu 5 gün deneyeceğim.
.5.günden sonra saat 13 de buna sebze çorbası ekleyeceğiz..patates,havuç haşlanıp yapılacak işte..5 günde meyve suyu,çorba ile devam edeceğim..sonra akşam üzerri yoğurt mayalayıp vereceğim..5günde bununla devam edip sonra akşam 8 de pirinçli sütlü kaşık mamsını ekleyeceğiz..
yani her yeni tadı 5 gün deneyeceğiz,sonra diğerine geçeceğiz..1-2 tatlı kaşığıyla başlayıp giderek artıracakmışız..örneğin oğlum ilk gün şeftali suyunu içmek istemedi,2 kaşık verdim zorlamadım..2.gün elma verdim onu gayet güzel içti hemde bayağı içti..3.gün ikisini karıştırdım içti,sonra şeftaliyi ayrı verince güselce içti..hepsini tattırdıktan sonra şöyle bi öğünümüz olacak;
sabah 10:00 meyve suyu-püresi
öğlen13:00 sebze çorbası(başlangıçta çorba gibi sıvı,sonra basit sebze püresi(patetes ve havuçla)sonrada karışık sebze püresi)
akşam üzeri 16:00 yoğurt
akşam 20:00 sütlü pirinçli kaşık maması
**bunun dışındada emzirebildiğim kadar emzereceğim,hatta sütümü sağıp kaşıkla vereceğim..
ama ne kadar su vermem lazım onu unuttum işte..
umarım işinize yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?