bu arada sebze çorbasını her gün taze mi yapıyoruz arkadaşlar buzluğa korsak olmaz mı
vee bu kaşık maması nedir ya biz mi bulamadık bir tek üstünde ne yazıyor
arkadaşlar bebeklerimiz daha çok küçük
henüz hiç bir konuda tam düzenleri yok ki ek gıdada olsun
sıkmayın canınızı
ölçü tarif gerekli ama tam tutmasa ne olur sanki
doysun yeter
biz bugün tam 5 aylık olduk 5gündür beyaz ve normal kiraz karpuz üzüm şeftali cam rendeden geçirip veriyorum sütaşın bebek yoğurdunu yemedi kendim evde yapmak istiyorum ama hangi sütü kullansam
cnm benim oglum 4 aylik yani cok cok cok tecrübeli degilim ama benim oglum sadece anne sütüyle besleniyodu ve inek sütü alerjisi var ben yemiyorum sütle ilgi bi sey bide yumurta bunada alerjimiz var ama bebegim 1 aylik oldugundan beri hep ishal gibiydi böylede sürdü diskisinda kan gördüm hep alerjiden falan vs. bir haftadir milupanin kavonozda meyve püreleri var onlardan kullaniyorum rabbime sükürler olsun diskisi düzeldi ve bayila bayila yiyyo sana anlatmak istedigim tüerkiyede anne sütünü cok abartiyolar benim düsüncem bu tabiki herkesede saygim var ama yurt disinda cocuklar genellikler hazir mama muhallebi kavonozda meyve sebze püreleriyle büyllolar ha emzirmeyen yokmu var tabiki ama ben emziriyorum hic mama kullanmadi gecen haftaya kadar ama bebegimde allerji oldu ki ailemizde ve esimin ailesinde allerji olmamasina ragmen icin rahat olsun demek istedim uzun oldu ama asil mesele gelcem kavonozda meyve püresi al bak nasil silip süpürcek yurt disinda arkadaslarim vardi onlardan biliyorum bebekleri cok istahsizdi herseyi reddiyolardi ama bu meyve püresini yalayip yutuyolardi dene istersen ins guzel sonuc alirsinkeske dedigin gibi olsa canım bizim meselemiz yeni düzene alışmaktan cok öte malesef
dogdugundan beri yeme problemimiz var önce emmeyi reddetti sonra biberonu ve uyanıkken yemeyi
ek gıdaya erken basladık bu sebeple tek umudumdu o da bi hafta rüya gibi sürdü ve bitti
simdi onu da yemıyor asla agzını acmıyor yani diger bebişlerimiz gibi yeni düzene ayak uydurmadna cok öte yasadgımız(
ben sürekli değiştiriyorum,hep aynı tada alışmasın diye.kızlar milupanın kaşık mamalarından sadece sütlü pirinçliyimi yediriyorsunuz 4.aydan itibaren olan bikaç tane daha var mesela sütlü armutlu portakallı,sütlü tahıl,sütlü muzlu,sütlü irmikli meyveli...kafam karıştı ya:) nasıl bi düzen lkurabilirz kaşık mamasında..
cnm benim oglum 4 aylik yani cok cok cok tecrübeli degilim ama benim oglum sadece anne sütüyle besleniyodu ve inek sütü alerjisi var ben yemiyorum sütle ilgi bi sey bide yumurta bunada alerjimiz var ama bebegim 1 aylik oldugundan beri hep ishal gibiydi böylede sürdü diskisinda kan gördüm hep alerjiden falan vs. bir haftadir milupanin kavonozda meyve püreleri var onlardan kullaniyorum rabbime sükürler olsun diskisi düzeldi ve bayila bayila yiyyo sana anlatmak istedigim tüerkiyede anne sütünü cok abartiyolar benim düsüncem bu tabiki herkesede saygim var ama yurt disinda cocuklar genellikler hazir mama muhallebi kavonozda meyve sebze püreleriyle büyllolar ha emzirmeyen yokmu var tabiki ama ben emziriyorum hic mama kullanmadi gecen haftaya kadar ama bebegimde allerji oldu ki ailemizde ve esimin ailesinde allerji olmamasina ragmen icin rahat olsun demek istedim uzun oldu ama asil mesele gelcem kavonozda meyve püresi al bak nasil silip süpürcek yurt disinda arkadaslarim vardi onlardan biliyorum bebekleri cok istahsizdi herseyi reddiyolardi ama bu meyve püresini yalayip yutuyolardi dene istersen ins guzel sonuc alirsin
Arkadaşlar burda yazılanları okudukça benim kafam daha çok karışıyor. bebeğime ne vereceğimi hangi vakit vereceğimi şaşırdım. yoğurdu kendim mayalıyordum. bugün reklamlarda sütaşın bebek yoğurdunu gördüm ondan alsam olur mu? birde bu kaşık mamalarını illa vermek zorundamıyız? hazır birşey almak istemiyordum herşeyini kendim yapayım diyordum ama kavanoz mamalarından da tattırsammı ki?
dün doktora gittik. sebze çorbası ve püresi için kemikli et suyunu önerdi, hatta kemiğin içindeki ilik çıkmazsa kaşıkla çıkar çorbasının içine koy dedi.tavuk eti de verebilirsin dedi.tabi bunu yine çorbanın ya da pürenin içine ekleyecekmişim.
Saat saat liste vermedi ama yemeklerin arası 4 saati geçmesin dedi.
ek gıdaya geçiş tecrübesi olmayan anneler için zordur dedi. bebek önce yer iştahla sonra yemeyi reddeder bu yüzden hatta kilo kaybı bile yaşayabilir bebek dedi.
Bir de oğlumun salyası çoook akıyordu, henüz dişi çıkmıyor dedi. Bazı bebeklerin tükürük bezleri daha fazla çalışırmış salyanın nedeni de budur, sadece dişe yormak yanlış dedi.
Geçen gün böyle yazdım ve ertesi gün bir baktık ki oğlumun alttan 2 tane dişi çıkmış sivri sivri
Ay Maşallah ne tatlı olmuştur şimdi o ya....
Benim kızımında neredeyse 2 aydır salyası akıyor merakla bekliyorum ha çıktı ha çıkıcak diye, bend dra sorayım diyordum ama onlarda pek bilemiyor galiba
benim gittiğim doktor iyice bakmasına rağmen yok dişi çıkmıyor dedi =) ama dediğim gibi ertesi gün 2 tane birden çıktı =)Ay Maşallah ne tatlı olmuştur şimdi o ya....
Benim kızımında neredeyse 2 aydır salyası akıyor merakla bekliyorum ha çıktı ha çıkıcak diye, bend dra sorayım diyordum ama onlarda pek bilemiyor galiba
ya ben kavanoz mamaSı bir daha almamaya karar verdim dün milupa brokoli patatesini almıştım pek sebze denemediğim için bi deneyeyim dedim aman allahım o ne kötü kokuyor öyle midem bulandı bebeğimede vermedim çöpe gitti malesef..bende kendim hazırladım ptts kabak bezelye bi avuçta pirinç koydum düdüklüde haşladım blendırdan geçirdim azda nane attım tat versin diye.pirinçler blendırdan geçmeyince tel süzgeçten geçirdim güzel oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?