2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

herkeze günaydın haftanın son çalışma günüde geldi çok şükür.bende giderek ağırlaşıyoeum haftasonu ömerin eşyalarını yerleştirip çantamı hazır edeceğim.dün eşim a101den bebek malzemeleri aldı adamcağız savaş vermiş resmen kadınlardan etkilenip ne bulduysa 2şer almış.
sayın chirico bakıcımız varken bütün gün oğlum aktivite yapıp kitap okuyordu şimdi ise anneannesinin yanında doğal hayatın içinde sizde durumlar nasıl acaba birlikte kitap okuyorlarmı.gerçi bu benim işimede geliyor dışarıda yorulduğu için akşam eskisi gibi üstüme düşmüyor birlikte resim yapıyoruz.
benim oğlan hala anlamsız konuşuyor kızlar suya öğğ,süte fü gibi kendi dilinde isimler koyuyor halbuki okadarda konuşuyoruz onunla sizinkileri duyunca özenmiyor değilim biliyorum eninde sonunda konuşacak bizim gibi olan varmı.tağrık buğra da acaba konuşuyormu

torununa kitap okurken annemi hiç düşünemiyorum :9: anneciğim bildiğimiz Anadolu ninelerindne olduğu için, bahçede çay içmek, komşularla kısır yemek, Ankara oyun havalarıyla oynamak dışında öyle bildiğimiz aktivitelerden yapmıyor Orhan Cemal'le :ssz:zaten böyle birşey de hayatta isteyemem sanırım :17: gerçi akşama kadar bahçeydi, kamyonla toprak taşımaktı, ağaç budamaktı, çardağa gelen komşularla kızartma yemekti, bisiklet sürmekti derken hem çocuk yoruluyor hem de zaman kalmıyor.

akşam eve geldiklerinde hemen yemek yemesi gerekiyor çünkü çok erken uyuyor. yemekten hemen sonra resim yapıyoruz, kağıt kesiyoruz veya yeni aldığım oyun hamurlarıyla oynuyoruz. daha çok kendi kurduğu oyunları oynuyor. arabaları kendince yarıştırıp "daaaaan" diyerek kaza yaptırmak gibi. daha uzun yazacaktım amma iş bekliyor dostum. iyiki sordunuz, ben de uzun uzun içimi dökeyim :9:

geçmiş olsun ciğerim.. Maalesef 2 haftadır içiyorum. Istikrarlı olamadım :) amaan neyse ya. Kapatalım bu mevzuyu

ben dün kuzuma doğumgunu elbisesini aldım. çoook ciciiiii

çağla 2 yas sendromuna girmiş evet.. Inşallah tez vakitte çıkar sendromdan.. Yerim ben onu. Cerene de uzuldum, kabak onun basına patlamıs..

Hmm demek evine geldin. Geznti seniii :) ev özlenmez mi ya. Valla ben de evden kaçmaya can atıp 2 gun sonra özleyenlerdenim.. Kitaplığınız hayırlı olsun. Foto isteriz

evet ben geliyorum buluşmaya tabii ki de.. Taaa hataydan arkadasım istanbula gelmiş ben izmitten mi gelmicem.. Cok ayıp. Ben künefe malzemesi istiyorum. Belki mesaj kutun dolu olur gormezsin falan. şimdiden söliim...

Bu arada ben line kullanıyorum. Yukle de görüntülü konuşak :d

gunaydın canım.. Oh valla hazırlıklar tamamlanıyoı desene. çok heyecanlandım valla ben bile :d defnoş da dili açılanlardan hatta hiç susmuyo. çok tatlı konusuyo cumle kuruyo artık ve sarkılar soyluyoooo cok tatlı cook.. Her cocuk farklıdır ama tabii ki de.. Istediği zaman konusur sıkma canını

merhaba annekuşlar ve yavrukuşları.. Dun arkadasımla ikeaya gittik taa ümraniyeye.. Gece geldim eve..cok attlı seyler aldım. Kızıma mammut masa alacaktım ama kalmamıstı :( neyse yine de guzel seyler aldım..

şimdilik öperim hepinizi yemeğe gidiyorum dönücem :)

ay okurken oğlumun şarkı söylediğini hayal ettim kimbilir ne tatlı oluyordur defne. Defnenin elbisesinide merak ettim temayla uyumlumu resimlerde görürürüz inş.

slm kızlar bu gün hava yağmurlu sevmiyorum böyle havaları:19:çok sıcaklarıda sevmiyorum:19:
Güneş ve ılık ılık esen bi rüzgar istiyorum:)
tarık buğra her zamanki gibi yine hasta salya sümük geziniyo çokta huysuz:(
bu arada 17. Dşinide patlatmış minik bi ucu çıkmış onunda ağrısı vardır diye düşünüyorum
dün yine doktordydık 3 hafta sonra kontrole çağırdı merak etmeyin biz en geç 10 gün sonra burda oluruz dedim:)
ilaçları bitmişti yazdırdım muayane oldu çok korkuyo artık doktorlardan:(
boğazında bi şey yokmuş hafif hırıltısı vardı dün bu gün çok şükür yok
artık yavrum tıkandığı zaman hemen makineyi çıkarıyo onun rahatlattığını biliyo

beybim;hadi hayırlı olsun şekerim yakında burdasın:) sizin arkadaşından duyduğunuz eve geç kalmadınız mı tarzı cümleleri biz çoook duyduk çok alışkınız pişkin pişkin biz böyle rahatız diyerek oturmaya devam ediyorum:1:düzelir inş çağlamda..tarık buğranın hiç düzeliceğini zannetmiyorum dün hastaneye ilk defa yalnız gittik işimiz yarım saat sürdü çok zorlandım..yalnız gittiğim tek yer ablamlar ve annem onun dışında her zaman yanımada onları alırım :)

meleğim; doğum günü hazırlıklarını tamamlamışsın peçeteliğe bence bi uzman eli değmeli mutlu ve şekersizin elleri gibi:1:

çiçekcim;süpürgen hayırlı olsun bende aynı süpürgeyi kullanıyorum ve çok memnunum..masalada maşallah bıcır bıcırdır şimdi:16:

Talaycım; günlerin azaldı canım ağırlaşman normal allah yardımcın olsun..tarık buğrada henüz konuşmuyo bende artık sabırsızlanıyorum konuşsun diye :) dün doktora yine söyledim ne yaptıysam konuşturamıyorum diye..bol bol kitap oku dedi ama hiç dinlemiyo:(görüntüsüz çocuk şarkıları dinletmemi,günde en az 15 dk arkada hiç ses olmadan konuşmamı önerdi fazlasını yapıyorum ama:50:bu gün tekrarladığım bi kaç kelimeyi tekrarladı ama sonrasında ağzı alışmış herşeye sırıtarak aba demeye devam etti:)
sırıtarak aba dediği zaman konuşmayı sonlandır dedi..şu anda henüz erkenmiş fakat bu şekilde devam ederse çocuk psikoloğuna yönleririm seni dedi umarım gerek kalmadan konuşmaya başlarlar:16:

Ilkimcim;besteye civciv çok yakışıcak ne güzel düşünmüşsün kendide civciv gibi şirin zaten:16:

yazdıkların için sağol beklemekten başka çare yok,herşeyi ismiyle söylüyorum şarkı söylemeye gayret ediyorum biraz yavaştan alıyo aslında anlamsız olarak sürekli konuşuyo özellikle kızdığı zaman elleri ve mimikleri devreye giriyo şimdi yeni çek demeye başladı bunuda babası bana yaklaşınca söylüyor bu günlerde çok kıskanç inş. ömere alışma sürecimiz konuşmasını etkilemez

ne tatli heyecanlar ya allahim saglikla kucagina almayi nasip etsin canim.konusma konusunda masal memlekette acildi kuzenler vb cok sosyal ortamlarda bulundu burdek soktu ama dedigimiz gibi her cocuk farkli mesela masal cok gec yurudu.insallah yakinda basinin etini yicek:52:

evet çok güzel bi duygu bi taraftanda musabın kardeşiyle ilişkisi için endişeleniyorum malum 2 yaş sendromu ile çakışıyor.

torununa kitap okurken annemi hiç düşünemiyorum :9: Anneciğim bildiğimiz anadolu ninelerindne olduğu için, bahçede çay içmek, komşularla kısır yemek, ankara oyun havalarıyla oynamak dışında öyle bildiğimiz aktivitelerden yapmıyor orhan cemal'le :ssz:zaten böyle birşey de hayatta isteyemem sanırım :17: Gerçi akşama kadar bahçeydi, kamyonla toprak taşımaktı, ağaç budamaktı, çardağa gelen komşularla kızartma yemekti, bisiklet sürmekti derken hem çocuk yoruluyor hem de zaman kalmıyor.

Akşam eve geldiklerinde hemen yemek yemesi gerekiyor çünkü çok erken uyuyor. Yemekten hemen sonra resim yapıyoruz, kağıt kesiyoruz veya yeni aldığım oyun hamurlarıyla oynuyoruz. Daha çok kendi kurduğu oyunları oynuyor. Arabaları kendince yarıştırıp "daaaaan" diyerek kaza yaptırmak gibi. Daha uzun yazacaktım amma iş bekliyor dostum. Iyiki sordunuz, ben de uzun uzun içimi dökeyim :9:

annem eskiden bizimle kitap okurdu ama şimdi eskisi gibi değil bizimkilerde gün içerisinde annemin cizcivlerini besliyorlar,bahçeye gidiyorlar benim oğlan toprakla oynuyor bahçede arabasını gezdiriyor gerisi sizinkiyle nerdeyse aynı .akşamları eve gelince ilk işi ikeadan aldığımız masasının sandalyelerini devirmek oluyor bebeğim sanırım onların kullanma amaçlarını kavrayamadı ben kaldırıyorum o atıyor.yine ikeadan aldığımız keçeli kalemleriyle resim yapıyoruz kağıttan sıkılıp masasının üstüne serbet çalışmalar yaptı dün akşamda masanın ayağını karalıyordu.çok şükür duvarlara geçmedi.pastel boyalarını anne diyerek gözümün içine baka baka ortadan kırıyor ama en güzeli sarılarak şarkı dinlememiz oluyor arada memeye sokulma çalışmalarıda hala devam ediyor.

evdeyken musab için oyun grubu arıyorum paylaşmayı öğrenmesi için inş. Bulabilirim.bu arada üstün dökmenin kreşi varmış burada onada sevindim.
Baybicim rabbim ailecek sadetinizi arttırsın bende oğlanlarla inş. Böyle eğlenceli vakit geçirebilirim.

selamlar:3:
tatlıcadı cnm geçmiş olsun tarık bugraya:ssz:neden sürekliböyle oluyo bende çok üzülüyorum:26:umarım bu son olur çokşükür yaz geliyo:17:bitsin hastalıklar:47:
evet dün bizde kovulduk:27:ben alışık degilim ya bi tuhafıma gitti:1:çağla böyle devam ederse bende senin gibi yapacam:27:yok iyiyiz biz diycem:1:
şekersiz canımya neden balkona tekrar döndün çok üzüldüm:26:bende kendime seni örnek alacaktım:44:bende vazgeçtim o zaman:)
hem sizin masa sandalyeniz yokmu cicim:32:niye bi daha bakıyosun:32:yoksa banamı alacan:1:
istanbula gelmenede çok sevindim:16:sensiz olmazdı zaten:16:

çiçek sana geçmiş olsun cigerim:6:benimde bogazım 4-5 gündür çok kötü:ssz:acıyo..
topik çok sessiz:20:herkes nerelerde:20:
bende dün mutluyu merak etmiştim nerde diye:6:hatun fuardaymış:)yoksa gelir yazardı:6:onu affediyoruz:)
melegim sen nerdesin cicim:32:
kujummmm:51:
hejarcım:51:
pınar ve ilkim:47:ve azraece:47:ve annezeyno:47:zada:47:nagiş:47: gelin gari:10:

Of sorma başım kalabalık bu aralar iki gün önce boya vardı evde ;oğlanın odası ve banyo da bazı yerleri boyattık öyle değişik bir boya ki yere dökülme olmuyor ama talaş gibi bir şeylerle kapladı , bende onları temizlemekle uğraşıyorum .. İki gündür mahir de bizim odada kalıyor bugün odasını düzenleyip temizleyecez yeniden ve geri dönücek odasına kerata ..
İşte böyle biraz yoğunum ama yinede buraya gelicek zaman oluyor çok şükür ;))

herkeze günaydın haftanın son çalışma günüde geldi çok şükür.bende giderek ağırlaşıyoeum haftasonu ömerin eşyalarını yerleştirip çantamı hazır edeceğim.dün eşim a101den bebek malzemeleri aldı adamcağız savaş vermiş resmen kadınlardan etkilenip ne bulduysa 2şer almış.
sayın chirico bakıcımız varken bütün gün oğlum aktivite yapıp kitap okuyordu şimdi ise anneannesinin yanında doğal hayatın içinde sizde durumlar nasıl acaba birlikte kitap okuyorlarmı.gerçi bu benim işimede geliyor dışarıda yorulduğu için akşam eskisi gibi üstüme düşmüyor birlikte resim yapıyoruz.
benim oğlan hala anlamsız konuşuyor kızlar suya öğğ,süte fü gibi kendi dilinde isimler koyuyor halbuki okadarda konuşuyoruz onunla sizinkileri duyunca özenmiyor değilim biliyorum eninde sonunda konuşacak bizim gibi olan varmı.tağrık buğra da acaba konuşuyormu

CNm bizde de durumlar iyi değil konuşma konusunda aynen sizin gibi konuşuyoruz ve ben özellikle göz teması kurarak hikaye kitabı okuyorum ama nafile bakalım ne zaman olucak genelde çevremdekiler 2.5 yaştan sonra olur görüşünde ..hayırlısı olsun artık herhalde konuşurlar bir vakit inş bu tez zamanda olur ..
Eşine çok güldüm demek hanımlar arasından kıyafet almaya çalışmış ilâhi :)) güle güle giyinsin Ömer bebek ..

geçmiş olsun ciğerim.. maalesef 2 haftadır içiyorum. istikrarlı olamadım :) amaan neyse ya. kapatalım bu mevzuyu

ben dün kuzuma doğumgunu elbisesini aldım. çoook ciciiiii

çağla 2 yas sendromuna girmiş evet.. inşallah tez vakitte çıkar sendromdan.. yerim ben onu. cerene de uzuldum, kabak onun basına patlamıs..

hmm demek evine geldin. geznti seniii :) ev özlenmez mi ya. valla ben de evden kaçmaya can atıp 2 gun sonra özleyenlerdenim.. kitaplığınız hayırlı olsun. foto isteriz

evet ben geliyorum buluşmaya tabii ki de.. taaa hataydan arkadasım istanbula gelmiş ben izmitten mi gelmicem.. cok ayıp. ben künefe malzemesi istiyorum. belki mesaj kutun dolu olur gormezsin falan. şimdiden söliim...

bu arada ben line kullanıyorum. yukle de görüntülü konuşak :D

gunaydın canım.. oh valla hazırlıklar tamamlanıyoı desene. çok heyecanlandım valla ben bile :D defnoş da dili açılanlardan hatta hiç susmuyo. çok tatlı konusuyo cumle kuruyo artık ve sarkılar soyluyoooo cok tatlı cook.. her cocuk farklıdır ama tabii ki de.. istediği zaman konusur sıkma canını

merhaba annekuşlar ve yavrukuşları.. dun arkadasımla ikeaya gittik taa ümraniyeye.. gece geldim eve..cok attlı seyler aldım. kızıma mammut masa alacaktım ama kalmamıstı :( neyse yine de guzel seyler aldım..

şimdilik öperim hepinizi yemeğe gidiyorum dönücem :)

CNm üzüldüm içmeye başlamana hayırlısı olsun inş başla sefere artık :(
Buluşmaya gelmeme sevimdim benlede tanışsan CNm ya çok sevşndîrik oldum şimdiden ..
Künefe malzemesi için kadayıf ve mozella peyniri lazım galiba bunları mı istiyorum CNm ..en güzeli bize kendi elleri ile yapması hepberaber bize gelin baby yapsın biz yiyelim ne dersin ;))

Slm arkadaslar,Masali uyuttum kahvemi yaptim yaninada cikolatami aldim ohhh.Ama biraz bogazim aciyo birazda halsizlik var,gunlerin yorgunlugumu cikiyor acaba.Hava yagmurlu sabah bir ara gunes cikti hemen kaptim Masali ciktim baktim gunes gitmis bizde market gezip donduk hemen.Haftasonu kapali mekanda olsa cikariz heralde Masali gezdirmek icin.

Geçmiş olsun CNm bende bir kaç gündür fenayım ama bugün iyiyim sanki birde regl oldum biraz rahatladım yoksa barut fıçısı gibiydim adamda diyor ne oluyor sana böyle diye meğer buymuş olay ;))
Bizde çıktık dişarı mahir dün gece iyi uyumadığı için Allah'tan arabada gelirken uyududa rahat ettim yoksa zor onu zapdetmek :(

Tatlıcadı CNm tekrar geçmiş olsun size kıyamam oğluşumuza sürekli hasta olması çık üzücü inş devam etmez böyle ..
Çağlamın gülüşünü bende merak ediyorum şu tango yü yükleyinde görüm bir ;))

Baby CNm tangoyu ben cep telefonuma indiremiyorum bilg da denemem lazım oda çok sağlam değil:((

CNm üzüldüm içmeye başlamana hayırlısı olsun inş başla sefere artık :(
Buluşmaya gelmeme sevimdim benlede tanışsan CNm ya çok sevşndîrik oldum şimdiden ..
Künefe malzemesi için kadayıf ve mozella peyniri lazım galiba bunları mı istiyorum CNm ..en güzeli bize kendi elleri ile yapması hepberaber bize gelin baby yapsın biz yiyelim ne dersin ;))

Sen de o tarihlere denk getirsen ne guzel olur valla. İstanbul çıkartması yapardık ne guzel :)

Valla ben hatayda künefe yediğimden beri başka hiç bi yerdeki aynı tadıvermedi. Onun malzemesi oraya özel bence. O yuzden istedim :) keske oralara gidip yeniden yerinde yeme fırsatımız olsa

O kadar yazdım uzun olduğu için sayfaya yeniden giriş yapıcağım için kopyaladım yapıştırdığımda öğlen yazdıklarım çıktı gitti yazdıklarım:(

Yarın için lahana sarması yapıcam gidip yapim vakit kalırsa gelip yeniden yazarım:)

iyi akşamlar:3:
talaycım tabiki sende ogluşlarınla çook ama çok güzel vakitler geçireceksin:16:2 küçük erkekle neler yapılmazki:54:

melegim neden yükleyemedin canım ya:51:bi daha dene:47:bide şöyle dene istersen,önce enişteyle tango yap:118:sonra yüklenir kanımca:))
bilgisayardan oluyomu bilmiyorum:26:ben bilmem mutlu bilir:)
boya işi zordur:18:bizim evi görsen:18:acil boyanması lazım ama ev bulurda çıkarım umuduyla boyatmıyorum:18:ama duvarlarım berbat:17:2 yıl önce boru patlamıştı heryer rutubet olmuştu,duvarların alt kısmı döküldü:18:inşallah bu yaz taşınırım:18:
künefe getiririm tabikide:27:ama mozella peyniri ne kız:1:burda öyle alangirli peynirler yok:1:künefe mayasız,tuzsuz peynirle olur,bizim burda yapılır:6:künefe peyniri ver deriz verirler:9:künefenin içinde sündükçe süner:27:lastik gibi:27:

şekersiz canım istedigin künefe olsun:18:o basit:27:yapılmışmı getireyim yoksa bi zahmet evinde kendin yaparmısın:9:zahmet olacak sanada:))
line ney cigerim:32:tv de reklamı vardı o mu:32:üstsüz erkekler vardı:52:kerem bursindi sanırım:9:ayıp kız ne işim var benim line da:9:
neyse yüklerim:27:

tatlıcadı sarma bitmedimi canım:23:

Sen de o tarihlere denk getirsen ne guzel olur valla. İstanbul çıkartması yapardık ne guzel :)

Valla ben hatayda künefe yediğimden beri başka hiç bi yerdeki aynı tadıvermedi. Onun malzemesi oraya özel bence. O yuzden istedim :) keske oralara gidip yeniden yerinde yeme fırsatımız olsa

:)) tam o tarihe denk getiriyorum yani inş baby ile beraber gelicez ;))
Haklısın oranın peyniri ve malzemesi daha mahbuldür ..
Iyi düşünmüşsün istemekle akıllı Hanımsın :34:

iyi akşamlar:3:
talaycım tabiki sende ogluşlarınla çook ama çok güzel vakitler geçireceksin:16:2 küçük erkekle neler yapılmazki:54:

melegim neden yükleyemedin canım ya:51:bi daha dene:47:bide şöyle dene istersen,önce enişteyle tango yap:118:sonra yüklenir kanımca:))
bilgisayardan oluyomu bilmiyorum:26:ben bilmem mutlu bilir:)
boya işi zordur:18:bizim evi görsen:18:acil boyanması lazım ama ev bulurda çıkarım umuduyla boyatmıyorum:18:ama duvarlarım berbat:17:2 yıl önce boru patlamıştı heryer rutubet olmuştu,duvarların alt kısmı döküldü:18:inşallah bu yaz taşınırım:18:
künefe getiririm tabikide:27:ama mozella peyniri ne kız:1:burda öyle alangirli peynirler yok:1:künefe mayasız,tuzsuz peynirle olur,bizim burda yapılır:6:künefe peyniri ver deriz verirler:9:künefenin içinde sündükçe süner:27:lastik gibi:27:

şekersiz canım istedigin künefe olsun:18:o basit:27:yapılmışmı getireyim yoksa bi zahmet evinde kendin yaparmısın:9:zahmet olacak sanada:))
line ney cigerim:32:tv de reklamı vardı o mu:32:üstsüz erkekler vardı:52:kerem bursindi sanırım:9:ayıp kız ne işim var benim line da:9:
neyse yüklerim:27:

tatlıcadı sarma bitmedimi canım:23:

Tamam şekerim birde öyle deneyim .. Seni ve kızları görücem ondan yapmam lazım .. Mira ve mutlum da var tabiki ;))

Evet malum hafta sonu sessizligi,gerci artik hafta icide cok farkli degil.Biz bugun esimin gorevi nedeniyle mangal davetindeydik,ilk duydugumda devindim Masal ve bizim icin degisiklik olur diye ama cok kasinti bir ortam vardi cokda keyif aldigimi soyleyemicem olsun yinede Masal cikmis oldu.

Kizlar Masalin odasi kucuk eksikler disinda bitti.Lutfen gormemis kizina bir oda yapmis soyleyip durmus demeyin:17: Benim icimde kalan bir seydi bu.Bir turlu kismet olmamisti.Aslinda burdada cok zordu cunku ev cok kucuk ve cogu fazlalik cocuk odasindaydi bide annem kaliyodu.Sonra cok istedigim icin bi sekilde basardim.Yatak odamin bir kosesine ve evin diger her yerine esyalari serptim bosalttim ve oldu cok mutluyum.Masalda cok begendi odasinda keyifle oynuyor.Onemli olan onun huzuru :16: Foto eklemeye calisacagim :16:

Kizlar malesef hata veriyo ,ben face grubuna gonderim.Cogunuz varsiniz orada ama olmayanlar icin faceden bir arkadas buraya eklerse sevinirim.

iyi geceler:ssz:yorgunluktan ölüyorum:31:uyumaya gidecem bi bakayım dedim:6:
yine kimseler gelmemiş:51:dostum sizin derdiniz ne:1:gelin yazın bişeyler:47:
topigimiz sessiz kalmış:43:yazık degilmi:47:

bütün gün temizlik yaptım:37:kapılar,camlar,balkonlar:37:çocukları yıka,yemek hazırla:37:üstüne bide avm gez:37:
turşuya döndüm:)
eşime dedim bir ruj alayım:27:tmm dedi:27:geçtim kendimi kaybettim:30:2 ruj,maskara,göz kalemi ve parfüm aldım:18:adamın tansiyonu çıktı:18:
ee yaşlanıyo tabi normal:27:çok sinirlendi ama bişey demedi:18:yüzünden herşeyi anlamak mümkündü:27:
bir kaç şey daha aldım,eşim yalla eve gidiyoz dedi zorla çıkardı bizi:45::18::18:
:18::18:sanırım 1 ay alışveriş yapmamam lazım:18:

çağlayla cerende yine çok yaramazlardı:6:ben çağlanın peşinde:6:eşim cerenin peşinde helak olduk:32:

Slm kızlar bu gün hava yağmurlu sevmiyorum böyle havaları:19:çok sıcaklarıda sevmiyorum:19:
Güneş ve ılık ılık esen bi rüzgar istiyorum:)
Tarık buğra her zamanki gibi yine hasta salya sümük geziniyo çokta huysuz:(
Bu arada 17. Dşinide patlatmış minik bi ucu çıkmış onunda ağrısı vardır diye düşünüyorum
Dün yine doktordydık 3 hafta sonra kontrole çağırdı merak etmeyin biz en geç 10 gün sonra burda oluruz dedim:)
İlaçları bitmişti yazdırdım muayane oldu çok korkuyo artık doktorlardan:(
Boğazında bi şey yokmuş hafif hırıltısı vardı dün bu gün çok şükür yok
Artık yavrum tıkandığı zaman hemen makineyi çıkarıyo onun rahatlattığını biliyo

Beybim;hadi hayırlı olsun şekerim yakında burdasın:) sizin arkadaşından duyduğunuz eve geç kalmadınız mı tarzı cümleleri biz çoook duyduk çok alışkınız pişkin pişkin biz böyle rahatız diyerek oturmaya devam ediyorum:1:düzelir inş çağlamda..tarık buğranın hiç düzeliceğini zannetmiyorum dün hastaneye ilk defa yalnız gittik işimiz yarım saat sürdü çok zorlandım..yalnız gittiğim tek yer ablamlar ve annem onun dışında her zaman yanımada onları alırım :)

Meleğim; doğum günü hazırlıklarını tamamlamışsın peçeteliğe bence bi uzman eli değmeli mutlu ve şekersizin elleri gibi:1:

Çiçekcim;süpürgen hayırlı olsun bende aynı süpürgeyi kullanıyorum ve çok memnunum..masalada maşallah bıcır bıcırdır şimdi:16:

Talaycım; günlerin azaldı canım ağırlaşman normal Allah yardımcın olsun..tarık buğrada henüz konuşmuyo bende artık sabırsızlanıyorum konuşsun diye :) dün doktora yine söyledim ne yaptıysam konuşturamıyorum diye..bol bol kitap oku dedi ama hiç dinlemiyo:(görüntüsüz çocuk şarkıları dinletmemi,günde en az 15 dk arkada hiç ses olmadan konuşmamı önerdi fazlasını yapıyorum ama:50:bu gün tekrarladığım bi kaç kelimeyi tekrarladı ama sonrasında ağzı alışmış herşeye sırıtarak aba demeye devam etti:)
Sırıtarak aba dediği zaman konuşmayı sonlandır dedi..şu anda henüz erkenmiş fakat bu şekilde devam ederse çocuk psikoloğuna yönleririm seni dedi umarım gerek kalmadan konuşmaya başlarlar:16:

İlkimcim;besteye civciv çok yakışıcak ne güzel düşünmüşsün kendide civciv gibi şirin zaten:16:
Sağ ol tatlım Tarık Buğrama da çok geçmiş olsun inşallah hastalanmaz da siz de uzun süre gitmezsiniz doktora. Makineyi çıkarması ne hoş demekki çok rahatsız oluyo miniğim yerim onu ben.
selamlar:3:
tatlıcadı cnm geçmiş olsun tarık bugraya:ssz:neden sürekliböyle oluyo bende çok üzülüyorum:26:umarım bu son olur çokşükür yaz geliyo:17:bitsin hastalıklar:47:
evet dün bizde kovulduk:27:ben alışık degilim ya bi tuhafıma gitti:1:çağla böyle devam ederse bende senin gibi yapacam:27:yok iyiyiz biz diycem:1:
şekersiz canımya neden balkona tekrar döndün çok üzüldüm:26:bende kendime seni örnek alacaktım:44:bende vazgeçtim o zaman:)
hem sizin masa sandalyeniz yokmu cicim:32:niye bi daha bakıyosun:32:yoksa banamı alacan:1:
istanbula gelmenede çok sevindim:16:sensiz olmazdı zaten:16:

çiçek sana geçmiş olsun cigerim:6:benimde bogazım 4-5 gündür çok kötü:ssz:acıyo..
topik çok sessiz:20:herkes nerelerde:20:
bende dün mutluyu merak etmiştim nerde diye:6:hatun fuardaymış:)yoksa gelir yazardı:6:onu affediyoruz:)
melegim sen nerdesin cicim:32:
kujummmm:51:
hejarcım:51:
pınar ve ilkim:47:ve azraece:47:ve annezeyno:47:zada:47:nagiş:47: gelin gari:10:
Tatlım ben çok yoğunum bu ara, yıl sonu gösterisi zart zurt derken okulda çok yoruluyorum evde iş ancak face bakabiliyorum bi de oyun( can göndermeyi ihmal etme) öptüm balım

bütün gün temizlik yaptım:37:kapılar,camlar,balkonlar:37:çocukları yıka,yemek hazırla:37:üstüne bide avm gez:37:
eşime dedim bir ruj alayım:27:tmm dedi:27:geçtim kendimi kaybettim:30:2 ruj,maskara,göz kalemi ve parfüm aldım:18:adamın tansiyonu çıktı:18:
ee yaşlanıyo tabi normal:27:çok sinirlendi ama bişey demedi:18:yüzünden herşeyi anlamak mümkündü:27:
bir kaç şey daha aldım,eşim yalla eve gidiyoz dedi zorla çıkardı bizi:45::18::18:

çağlayla cerende yine çok yaramazlardı:6:ben çağlanın peşinde:6:eşim cerenin peşinde helak olduk:32:
Benim de evde çok işim var ama yapacak enerji lazım. İşin zor güzelim ya iki çocuk ,ama yine de iyisin maşallah. O kuşları da öp benim için

temizlik yapmışsınız dostum, kolay gesin ve geçmiş olsun. temiz evde oturmak gibisi yok valla, uzun süredir yaşamadığım bir duygu da :17:
2 ruj-maskara-kalem-parfüm almışsınız. eşinize sabır ve kesesine bereket diliyorum valla :18: yok ben, normalde makyaj yapmıyorum. düğün veya özel toplantılarda çok hafif yapıyorum. o yüzden son 5 yıldır aynı ruju kullanıyorum, maskaram ise çoktaaan kurudu :9: valla, çok ciddiyim :19:
başka başka? evet, çocukla AVM gezmek zor :ssz: o yüzden AVM gezmek yerine, alacaklarımızı kağıda yazıp, en kısa yollardan mağazaya ulaşıp alıp çıkıyoruz :ssz: amaaan, bu günler de geçer elbet, biz de ailecek oturup yemek yediğimiz, gezdiğimiz günleri görürüz inşallah :16:

teyzemin torunu oldu, onun "yeni bebek" yemeğine gitti eşim, annem ve bizim tombalak. ben ise lab.dayım. eve gidip makinadan çamaşır çıkarıp asmam, asılıp kuruyanları toplamam, oğlana kek yapmam lazım. bu arada sabah yıkadığım halının da suyu süzülmüştür, apartman boşluğuna sermem lazım. çıkıyorum dostlarım haydin byeeee :10:

iyi akşalar kızlar,,
pek iyi bir gece geçirmedik malesef:ssz:sebebini birazdan anlatacam:ssz:

günümüz güzel başladı çünkü bugün elife gittik:16:bizi çok iyi agırladı sagolsun:54:kızlar biraz yaramazlık yaptı ama canları sagolsun,,
elifimde güzel ikramlar hazırlamış bize ellerine saglık:16:
çocuklardan pek sohpet etmeye fırsatımız olmasada ben çok keyif aldım iyiki seni tanımışım canım benim:54:

eliften çıkacaz eşimi aradım işi biraz uzun sürecek diye dedim kalkıyım abimlere gideyim hem zeynoyuda görürüz,,eliften çıktık zaten abimin evi çok yakın gittik yemek yiyolardı sonra eşim geldi,o ara yengem zeynoyu aldı banyoya götürdü,benim cadılarda banyoda zeynoyu izliyolar,,sonra bi çıglık koştuk baktık zeynonun kolunda kene var:ssz:yapişmış derisine,onuda ceren göstermiş yengeme,,demiş bak burda ben mi var diye öyle farketmişler,,
hemen eşim aldı onları hastaneye gittiler,,keneyi çıkarmışlar,kan testide yapılmış şimdilik bir sorun yok ama 3 gün içinde belli olacakmış,Allah korusun..
doktor demiş zehirli keneye benzemiyo bu demiş ama yinede kusma,ateş olursa tehlikeli,,Rabbim korusun..

tabi bunlar gitti ben çocuklarla 2 saat o evde oturmak zorunda kaldım,,ninemde evde aglıyo kadını nasıl birakıp gideyim:ssz:bir yandanda içim içimi yiyo ya evde başka varsa kızlara geçerse diye:ssz:artık sinirden 2 saat boyunca kaşınıp durdum,,
sonra amcamı çağırdım dedim gel ben çıkacam,neyse geldi ama eşim aradı çıkma geliyorum deyince bekledim,geldiler çıktık eve geldik,,
hemen kızları soydum heryerlerine baktım,yıkadım,,yatırdım..

sonra aklıma geldi ya kafalarına geçtiyse diye,elime fener aldım uyudukları yerde saçlarının arasına baktım bişey göremedim..
ay kızlar çok kötüyüm hala kendime gelemedim:ssz:

keşke gitmeseydim diyorum ama gitmeseydim belki yengem kolundakini farketmiycekti:ssz:ceren göstermiş,,her işte bir hayır vardır diyorum..
bu arada keneyi eve getirende abim miş,,lotocuya gitmiş gelmiş bakmış elinde kene var,refleksle atmış yere,,yengemde bütün evi temzilemiş,halıları kaldırmış ama işte nasıl olduysa gitmiş zeynonun koluna:ssz:

Son düzenleme:
yazmayı unutmuşum,,çağla tv ünitesine düştü:ssz: burnunun üstüne:ssz:burnu çok kötü kanadı:ssz:
bu olayda abimlerde oldu:ssz:
üstümüzde kara bulutlar geziyo ya hayrolsun inşşallah

Son düzenleme:
Back
X