bayramımı gece 9-10 da çıktığım lab.da geçirdiğim için, tatil dönüşü sendromu hiç yaşamadım alyel hanım

zaten bende bayram, tatil, gezme, oturma eylemleri "off" durumunda
ne alemde olduğumuzu sormuşsunuz. anlatayım efenim:
Orhan Cemal'in boyu ortalamada. kilosu ise, uzaktan çok zayıf görünmesine rağmen ortalama çıkıyor. demekki kilolu çocuğa gözümüz alıştığından, normal bebeler gözümüze zayıf görünüyormuş

3 öğünü tam yemiyor, zaten yesin diye de bir beklentim yok. yetişkin insan olarak biz bile bazen iştahla yerken bazen canımız birşey istemez. 1 öğün az yemekle de ölünmez dimi

ama günde 1 öğünü patlayana kadar çok yediği de gerçek

kreşe başladı, çok da iyi oldu. dili iyice açıldı. geveze değil ama çok çeşitli kelimeler kullanıyor ve olayları başkasına rahatça anlatabiliyor

kendi kendine oyun kurup hayalen uzayda "yobotlayla" savaşabiliyor veya birkaç arkadaşla kurdukları oyunun bir parçası olabiliyor.
tuvalet eğitimi ise rahat oldu diyebilirim. ilk 4 gün evin heryerine işedi. her seferinde şefkatle "anneciğim, çişimizi tuvalete yapalım tamam mı?" dedim. 4 gün vücudundan düzenli aralıklarla çiş denen bir sıvının çıkmasını öğrenen tombalağım, sonraki 2 gün biz tutunca yapmaya başladı. arada bir tabiki kaçırıyordu. 7. gün ise kaçırmadı ve biz tutunca hep yaptı. 8. gün söylemeye başladı. gece ise (nazar değmesin) hiç kaçırmadı. şimdilerde nadiren gece kendi kalkıp "anne çiş" diyor, yapıp uyuyor

arada bir evde yada kreşte kaçırdığı oluyor ama hiç şaşırmıyorum ve kızmıyorum. "aaaa anneciğim çiş yapmışsın elbisen kirlenmiş. çişi hani tuvalete yapıyorduk? gel temiz elbise giyelim" diyorum. zaten altına kaçırmaktan kendi de mutsuz olduğu için kızmıyorum
tuvalet eğitimi için 1 hafta izin alamaz mısınız peki

yada bakıcıdan rica edemez misiniz