2012 nisan anneleri doğum hikayeleri

hayırlı olsun inşallah bizlerde sizin gibi sağlıkla alırız kucağımıza. :) şimdilik iki hikayemiz oldu ama 1 hafta sonra mısır patlağı gibi çoğalır :)

Allah bütün beşişlerimize uzun ömürler versin tecrübeli annelerden güzel doğum hikayeleri bekliyoruz..benimde az kaldı çok heycanlıyım bakalım bizim minik kuş vaktini bekliycekmi hayırlısı inşllah..

dogum yapan iki arkadasimi da tebrik ediyorum Allah sagsaglim bebeklerine kavusmayi nasip etmis. Darisi biz bekleyenlerin basina insallahhh.... yazilan her dogum hikayesini okurken sanki o anlari yasiyorum:) bakalim biz gercekte neler yasayacagiz... Allah saglikli evlatlarimiza kavusmamizi nasip etsin Hepinize simdidenn bol sanss ve saglik diliyorumm darisi basimiza :)

doğum yapanları tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün inşallah. bende 39+1 oldum.bekliyoruz bakalım.ama saatten anlaşılacağı gibi uyumak falan zor artık.hayırlısı ile doğursaydım.

merhaba kıssslar,

dun sabah 11:05 de masalımızı kzımızı kucagımıza aldık..3.250 kg 49 cm dogdu...sezaryen oldum genel ...cok sukur iyiiim evdeyim simdi..bebegin dıs ortama alısmasını izliyoruz :)) memeyi pek almıyor alsada az emıyo ama normal dediler zamanla olurmus..simdilik bu kadar benden haberler..darısı sizlere olsun inşalhhhh :))

gözün aydın denis Allah analaı babalı büyütsün darısı başımıza.

tebriklerrrr,allah analı babalı büyütsün,darısı başımıza

amin aminn kıssslar.....ayaktayız bu saatte :) klasik olcak ama bu gunlerin kıymetini bilin :) memeye alıstıramadık cadıyı alıyı bii iki cekıyo duruyo zorla agzına sıkıyorum bii şişşti ki nasıl ....gaz da cabası....bakalım gececek herhalde bu gunlerde

Allah'ım analı babalı büyütsün... bizlere de sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. :) ismi de çok güzelmiş bu arada :)

kızlar ayın 9 una sezeryan randevumu aldım. o zamana kadar doğum olursa normal olacak... :)

Gözünüz aydın Allah Sağlık versin :)

Bende 02.04.2012 de kızımı spinal sezeryanle dünyaya getirdim. Kayınvalidem yüzünden sonuna kadar normal doğumu destekleyen ben bebeğime artık stresden bişey olucak korkusuyla sezeryan oldum 40. haftamdaydım suni sancıya pek sıcak bakmadım Doktoruma kontrole gittiğimde ayın 2sinde durumu anlattım Hemen sezeryan yapabileceğini söyledi. Hemen eşimi aradım annem yanımdaydı çantamızı getirdi Yatış işlemlerim yapıldı 13.50 de beni odamdan aldılar Annem ve eşim ameliyathane kapısına kadar gelebildiler Daha sonra belimden bir iğne vuruldu hiç canım yanmadı ama öyle bi uyuşma hissettim ki sanki belden aşağım felçli gibi hemen yatırdılar sonda takıldı onunda acısını hissetmedim Ne ara karnımı kestiler bilemiyorum O arada başımın döndüğünü söyledim tansiyonum baya düşmüş ama doktorum saçları sarı kızının demesiyle kızımın odayı sesiyle doldurması bir oldu Dünyanın en güzel duygusu sanırım annelik Daha sonra benim dikişlerim atılırken onu muayene edip bana öptürdüler ve götürdüler zaman geçmedi hiç o kadar sabırsızdım ki onu bi an önce görmek istiyordum ki En sonunda odamda eşim annem ve eşimin babası beni bekliyordu ve kızımı getirdiler hemen emzirme alıştırmalarına başladık cennet kokulu meleğimle Evet kayınvalidemi istemedim bi hayırlı bile olsun demedi Annem ertesi günü eve çağırdı o zaman geldi gördü bebeğimi ki hep laf sokmalarla akrabalarını doldurmuş telefonla doğumdan çıktığım gibi arayan tek akrabasıda diğerleri aramadı bile kayınvalidemi savunuyo edepsiz olduğumu diretiyo hayırlı olsun demek yerine Şuan lohusa sendromuna girmiş olsamda kızımda teselli buluyorum Eşimi kızıma alıştırmaya çalıştırıyorum nedeni kızım mavi gözlü neden olmamış kayınvalidemin kafasına soktuğuna bakın ki allah sağlıklı evlat verdi ben her gün şükrediyorum Allahım tüm bebek bekleyen anne adayı arkadaşlarımın bebeklerini sağlıkla kucaklarına almak nasip etsin

maşallah canım kızınada sanada geri kalanı salla gitsin, sağ salim bebişini almışsın senkucağına inşallah darısı başımıza,

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün... Sana da Allah sabır versin, kayınvalidene de çok şaşırdım doğrusu...

son birkaç günde doğum yapanlar henüz yazmamışlar, kolay değil tabii... Merakla bekliyoruz hikayeleri...

Perşembe günü bebeğimin karyolasını silip yatağını hazırladım, dolabını silip kıyafetlerini yerleştirdim, biraz ev işi yaptım, sofrayı hazırlayıp eşimi beklemeye başladım. Saat 7 gibi karnıma sancı girmeye başladı. Bir anda giriyor iki büklüm ediyor, karnım düşecek gibi oluyordu öyle ki karnımı sımsıkı tutmak zorunda hissediyordum kendimi. Bir müddet böyle devam etti bazen kıvrandırıyor bazen rahat bırakıyordu. Eşim geldi, yemeğimizi yedik. “9 ay boyunca seni hiç böyle görmemiştim bugün gelecek herhalde” dedi. Ben emin olamıyordum doğum sancısı nasıl olur bilmiyordum ki. Eğer böyle ise kolaymış diye düşünüyordum. 39+4te olduğumuz için herkesin kulağı sesteydi. Anneme, kayınvalideme, kız kardeşime, teyzelerime sorduk hepsi de sancıların başlamış dedi. Sancılar biraz daha artsın hastaneye gidelim diye düşündük erkenden gidip orda beklemek istemiyordum. Doğumun kolay olması için ılık duş aldım ve beklemeye başladık. Duş çok işe yaramış sancılarım azalmış sadece hafif bir bel ağrısı kalmıştı. Hastaneye gitmeye gerek görmedik. Sabah kalktım, belimde hafif ağrı var ve karnıma da hafif sancı giriyordu. Araya hafta sonu girecek doktora gidip ne var ne yok bir öğreneyim dedim ve gittik.
Doktora girdik kontrol etti “Hiç açılman yok, bunlar ay gün sancıları. Bunlara dayanamıyorsan doğum sancısına hiç dayanamazsın” dedi. Ben de “Dayanamadığım için değil, bilmediğim için araya hafta sonu gireceği için gelmek istedim yoksa dayanamayacağım ağrı değil” dedim. “Bebek de biraz iri doğum anından emin olamıyorum kafası çıkar omzu kalır o şekilde sezeryana geçmek daha kötü ben sezeryana alalım diyorum” dedi. Ben de “Öyle bir risk varsa tamam ama ben dayanamayacağım için sezeryan diyorsanız ben dayanırım herkes nasıl dayanıyor” deyip ağlamaya başladım. Doktorum da “Herkes dayanamıyor ki birçok kişi sancı başlayınca sezeryan istiyor herkesin ağrı eşiği farklı. Kiminin açılması olur doğum başlar farkına varmaz benim biraz ağrım var diye gelir kiminin de tam tersi hem bebek de biraz iri” dedi. Ben de tamam öyleyse dedim ve yatış işlemlerini başlattık.
Odama girer girmez sonda takıldı, lavman yapıldı ve apar topar ameliyathaneye alındım on dakikanın içinde oldu bunlar. Doktora epidural istediğimi söyledim. “Doğum olunca bebeği göğsüme yatırın” dedim. “zaten önce sen öper koklarsın sonra giyinmeye göndeririz” dedi. Belimden iğne vurdular, yattım, örtü serdiler ve işleme başladılar. Dokunduklarını hissediyordum ince uçlu bir şeyle karnımı çizdiklerini hissettim. Ben hissediyorum dedim dokunduğumuzu mu hissediyorsun acı mı dediler ellerinizi ve orayı çizdiğinizi hissediyorum dedim biraz bekleyelim dediler gerisini hatırlamıyorum.
Kendime geldiğimde odamdaydım. Bebeğimi kucağıma verdiler başımı kaldıracak halim yok şoka uğramış gibiyim doğum anına dair hiçbir şey hatırlamıyorum ve bebeğimi kucağıma veriyorlar. Acıdan ağrıdan bebeğime doyasıya sarılamadım bile.
Ameliyathane ve odam arasında yaşananları ise sonradan öğreniyorum. Sabah evden kahvaltı yapıp çıkmıştım 9 gibi. 12.30da da ameliyata alındım. Karnım tok olunca ameliyathanede kusmuşum, genel anestezi yapmışlar, doğum olmuş, beni uyandırmışlar. Narkozun etkisiyle sürekli “Beni kandırdınız bana yalan söylediniz yavrumu bana vermediniz” diye sayıklamışım.
Oğluşumun doğum macerası işte böyle arkadaşlar. Bugün 5. gün. Doktorun iri olur dediği bebek 3500 grammış. Normal olmadı bari epidural olayım dedim o da nasip olmadı. Tecrübesizdik, doktora inandık inşallah bizi kandırmamıştır. İnşallah hayırlısı bu şekilde olmasıdır. Doğumdan bir hafta önce bronşit olmuştum onun ve narkozun etkisiyle sürekli öksürüyorum bu yüzden dikişlerim sancıyor, oğlumu kucağıma kendim alamıyorum kendim yatıp kendim kalkamıyorum yardım alıyorum. Bebeğimin de geceleri zor geçiyor gaz sancısı oluyor. Bize dua edin.
Bunlara rağmen ona bakmak bile tüm acıları unutturuyor. Öyle büyük bir mucize ki Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Hepinize kolay doğumlar diliyorum. Allah bir avazda kurtarsın.

canım sen bebeğini düşünüp karar vermişsin sonuçta , çok şükür ikinizde sağlıklısınız keşke doğum sonrasıda hemen ayağa kalkabilseymişsin ama bu günlerde geçici , bebişinle bundan sonrası için çok daha mutlu huzurlu bol sütlü gazsız günler sana:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…