2012 nisan anneleri doğum hikayeleri

işte bnm hikayem kızlar.

saat 10 gbi sabah kalktım kabızım :) :) :) :) ama ağlıyorum tuvalette sanırım biraz zorladım kendimi tuvaletteyken kayın validemi eşimi ve annemi aradım. ben çok ktüyüm tuvaletten çıkamıyorum diye. hepsi geldi 10 dakika içinde ama onlar gelene kadar ben turp gibi oldum :). neyse bu olaydan 1 saat sonra flan nişanım geldi kayın validem dediki 24 saat veriyorum sana kuvete gir biraz keyif yap ama sıcak su yok hava o gün o kdr kötü ki rüzgar yağmur flan. neyse eşim geldi akşam saat 10 da. braz oturduk yattık ama bn bu aralarda sancılanıyorum düzensiz bi şekilde belimden ağrı başlıyo kasıklarıma doğru. gece saat 2-3 gbi düzenli şekilde gelmeye başladı.devlet hastanesine gittik 2 cm açıklık var dedi. normalde özelde kontrole gidiyodum. neyse devlet hastanesi bni yatırmak istedi ama bn kağıt flan imzallayıp eve geldim ama hala sancılanıyorum. Anladımki artk doğurcam. canım çok acıyodu. dayanamdım. gece saat 5 gbi hastaneye gittim. bu sefer özele. sezeryana alsınlar diye ama almadılar. kendi doktorumu beklemem gerekiyomuş nöbetci doktor almadı bni doğuma beklicez başka çaren yok dedi. nst ye bağlı şekilde gece 5 ten sabah doktorum gelene kdr sabah 8 e kadr bekledim. doktorum geldi yalvardım ona nolur bni sezeryana al çok acı çekiyorum dedim. tamam dedi saat 08:30 da beni sezeryana aldı. Spinal sezeryanla 08.55 te oğlum dünyaya geldi. Ve çok mutluyum. Allah herkese bu mutlululğu bu duyguyu yaşansın. Allah olmaynada versin.

Allah analı babalı büyütsün size bağışlasın canım ama açıklık varmış sancı başlamış nişanın gelmiş bunlara ragmen neden sezeryan

bende nisan annesi olacakken mart annesi olanlardanım.topiğini çok okudum ama hiç yorum yazmadım ama hikayemi paylaşmak istedim.benim bebişim güzel melihim 34 haftalık doğddu 3.prematüre oğlum benim.hamileliğim başından beri sorunluydu preeklemsi(gebeliğe bağlı yüksek tansiyon)hastasıydım.tansiyonum sürekli yüksekti bu bebeğinde anneninde ölümüne sebep olabilen kadınddoğumcularında en çok korktuğu durumlardan biri.benim melihimde sık sık gelmeye kalktı.20.haftalardan itibaren sürekli yani 3-4 günde bir yüksek tansiyon sebebiyle hastaneye gidiyo doğuma girme riskiyle karşı karşıya kalıyodum.bebişimin gelişimi yavaşlamış yaşıtlarına göre 3 hafta geriden geliyodu.çok küçüktü ama karnımda kaldığı süre uzadıkça benim hayatım dahada riske giriyodu.ite kaka 20.haftalardan itibaren haftada 3-4 sefere nst ye girerek bir sürü tahlillerden geçerek 34.haftaya kadar ulaşmayı başardık.böle diyorum çünkü ikinci bebeğim henüz 2 yaşında ve oda 30 haftalık 1 kilo olarak doğmuştu.34 lere ulaşmak benim içinm süper bi durumdu bebişim 12 mart günü suyumun azalması ve tansiyonum düşmemesi sebebiyle saat 2,17 de sezeryanla dünyaya geldi 1,5 kiloydu. ama allaha şükür bi sağlık sorunu yoktu.sarılık olduğu için bir hafta küvezde kaldı ve tabuırcu oldu.allah şükür hgelişimide şu an gayet iyi gidiyo.3.oğlum bu benim.ama ilk bebebiğimdeki heycanım devam ediyo.rabbim herkese nasip etsin

bızımde doğum yaklasıyor. Allah analı babalı buyutsun bebeişlerinizi hepinize hayırlı olsun. benim merak ettiğim normal doğumda kesmeden önce o bölgeyi uyuşturuyorlarmı ? bılgısı olan paylaşabilirmi. bende normal doğum istiyorum ama şu kesme olayından korkuyorum :S

çok heyecanlı doğum hikayem olmasada paylaşmak istedim. sat a göre 20 nisan dı doğum tarihim. ama 13 nisana kadar ne bir sancı nede bir belirti vardı. çatı muayenesinde dr um çatımın dar olduğunu normal doğum olamayacağını ama yinede 18 nisana kadar beklememizi söyledi. 18 nisan günü tekrar gittim çatımuayenesi oldum ve dr um kesinlikle birşeyin değişmediğini normal doğumun imkansız olduğunu söyledi. saat 12 ydi. şimdi git bişey yeme 3 te gel seni 5 te doğuma alacağım dedi. eve geldim çantamı aldım kuran okudum ve tekrar hastaneye gittim. çok donuktum ne heyecan ne korku boştum resmen taki sedyeye alınana kadar o sırada gözlerim doldu. sonrası yok... kendimi odada buldum oğluşumu getirdiler . ağrılı sancılı iki günü ardından şimdi evimizdeyiz. rabbim isteyen herkese nasip etsin. hayırlı sağlıklı evlatlar.

heyecanlı olmaz olur mu canım, her doğum başlı başına heyecan ve duygu patlaması...senin en özel anın...oğluna uzun, hayırlı ömür versin Rabbim...sana da acil şifalar....

canım ben normal doğum yaptım..o bölgeyi kesmişler ama ben bunu doğum bitip de doktor dikişe geçiyoruz deyince anladım..hiç hissetmedim..demekki uyuşturmuşlar ama uyuşturucu iğne yaptıklarını da hissetmedim..belki sprey gibi bişeyle filan mı uyuşturdular bilmiyorum..ama öyledir heralde..dikişleri de çok az hissettim..korkma hiç, o kısımlar sıkıntı değil..sancı ve ıkınma kısmını atlatırsan onları güle oynaya atlatırsın...

ne güzel, üç aslanın annesi olmuşsun..Allah bağışlasın..doğumların biraz sıradışı olmuş ama neyseki bi sağlık problemleri yokmuş..biraz acele etmişsin kucağına almakta sadece :)

benimde bebğim çok şükür sağ salim dünyaya geldi.7 nisan günü kızımı spinal anestezi ile kucağıma aldım 6 yıl bekledim onun için bu kadar güzel bir duygu olacağını tahmin edebilseydim hiç beklemez daha erken bebek yapmak isterdim.hamileliğim ve doğumum çok kolay ve güzel geçti darısı isteyen herkesin başına :)

mehaba arkadaşlar bende 26 04 2012 saat 15:00 de dogum yaptım benim minigim gelmek istemedi süesi doluncada riske gimek istemedik ve suni sancı verilmesini kabul ettik gerçekten çok acı veici bi ağrı dayanması cok zor o kada ağrı çektim ama hiç acılmam olmadı rahim ağzı çok darmış..:44: doktor son olarak sezeryana alıcaz açılma yok deyince zaten bende ağrılara dayanamaz hale elmiştim kabul ettim.Sezeryan öle korkulacak bişe değilmiş ben çok çabuk aya kalktım 3. gün kendi işimi kendim yapabilir haldeydim.Dogum için iyiki biraz daha beklememişim çünkü minik kızım anne karrnında enfeksiyon kapmış sadece 2 saat yanımda kalda sona yogun bakıma aldılar 4 gün hastanede kaldık şimdi çok şükrür iyyizzzz tüm dogum yapan arkadaşların gözleri aydın çok geçmiş olsun

Canim tabikide uyusturuyorlar.benm dr umun elinde kocamn bir enjektor vardi.ayrica hic hissetmiyorsn kesdiklerini diktiklerini.bende senin gibi korkuyordm ama hic korkulacak bir durum degil.sancinin vs yaninda sinek isirigi gibi bisey yani:)
Sonrasida rahatti benm 15 gunde iyilesti.

merhaba ,

29.04.2012 18:10 da kızım Sanem Nil sezaryen ile doğdu.

28 nisanda kontrole gittik. Biraz kan gelmişti ama sancım hiç olmadı açılma yoktu suyum azalmış bebek yukarıdaydı.
nst ye bağladılar bebeğimin kalp ritminde ani değişimler görülüyordu .
Yeniden nst ye bağladılar hiç ağrı çizgim yoktu bebeğin kalp atışları 120 den 160 a çıkıp 90 a geri düşüyordu. Beni bırakamayacaklarını söylediler hastaneye yattık.
Cumartesi öğleden sonra suni sancı verilmeye başlandı pazar saat beşe kadar gözlem yapıldı muyene yapıldı aynı zamanda nst ye bağlıydım sancılar arttıkça bebeğin kalp atışlarında iyice değişimler oldu 190 a çıkıp hızla düşüşler oluyordu sancı sırasında son muayenede de açılma yok dedi nöbetçi doktor.
benim doktoruma haber verdi doktorumla görüştük "serum bitti hala ilk muayenedeki durumdayız yeniden serum versek bile değişiklik olacağını garanti edemem bu durumda bebeği daha fazla bekletemem seni sezaryene almamız en doğrusu" dedi. Doktoruma çok güveniyorum onun verdiği kararın doğru olacağını düşünüyordum Neden bilmem ama ben hep sezaryenden korkuyordum yinede kabul ettim, neyse ki sorunsuz gerçekleşti.

Tüm hamile arkadaşlar inşallah sağlıkla bebeklerini alırlar kucaklarına.

Allah bütün bebekleri korusun, anneleriyle babalarıyla sağlıklı huzurlu uzun yıllar yaşasınlar inşallah

Son düzenleme:
ahh vakit olsa oğlum uyusa da saatlerce yazsam o anı
normal diye bekledik benim tosun oğlum kanala girmeyince sezaryene döndük
onun doğuşunu, sancılarımın mutluluğa dönüşeceği anı hissetmek için normal doğum istemiştim hep
sez. olmak zorunda kalınca yüzüm düştü biraz ama Rabbime sonsuz şükürler olsun ki evladımın bedenimden ayrıldığını hissetmek nasip oldu!
evet onu hissettim!
epidural olmama rağmen onun hareketini başının çıktığı anı iliklerime kadar hissettim!
doktora 'şimdi geliyor sanırım' dediğimde şaşırdılar, epidural tutmadı mı gibisinden birbirlerine baktılar ama ben oğlumu hissetmiştim ya dünyalara bedeldi!
çektiler gelmedi, boynundaki kordon 2 tur dolanmıştı, iyi ki de kanala girmemişti oğlum ve iyi ki de sez. olmuştum!
doktor kordonu çıkardı, oğlumu çekti, bu sefer geldi, doktorun ellerinde yükseldi
kelimei şahadetler getirerek ismi azamlar okuyarak ağlayarak doğurdum oğlumu
doğar doğmaz ağlamaya başlayınca ben de onunla ağladım dakikalarca
eşim de doğumda yanımdaydı, oğlumuzu yanağıma değdirdiklerinde meme arayan ağzı yüzümü ıslattı
en sevdiğim 2 erkek yanıbaşımdaydı Rabbime bu nimet için defalarca şükrettim
iyi ki acıya dayanıp genel anestezi olmamışım
iyi ki o gözlerini açtığında benim de gözlerim açıkmış
yazacak öyle çok şey var ki...
Rabbim sana sonsuz şükürler olsun!
bize verdiğin nimeti sana el açıp evlat arayan herkese nasip eyle!
amin!

HEP BURAYA DOĞUM HİKAYEMİ YAZMAK İSTERDİM HAMİLEYKEN.

1 ağustosta regl olmam gerekiyordu ama olmadım hamile olduğumdan emindim sanki. 1 gün geçti eşime dedim bana bir test aldı. 3 ağustosta testi yaptım çift çizgiyi gördüm o an insan donakalıyor ne yapacağını bilemiyor büyük bir mutluluk heyecan korku karmakarışık duygular içerisinde çıktım lavobodan.eşimin yanına gittim inanamadı birbirimize sarıldık gözlerimiz dolu dolu.
Bebeğim bana pek sıkıntı yapmadı son aya kadar hiç bulantım olmadı mide yanmam filan. son ay kalça ağrısı bel ağrısı başladı. hamileliğim boyunca hep doktor hastane araştırdım. Özelde yapmak istemedim sezeryan yaparlar diye hep normal doğumu savunmuşumdur ve istemişimdir.
daha 37.haftamda çatı muayenesi yapıldı o gün hafif kan geldi benim o gece nişanım geldi galiba. bir yandan da oğluşuma bişi olacak diye korktum kanama olunca. bebişimin hareketleri de azalmaya başladı. son zamanlar hep oğlum için endişelerle geçti.bir gece sancılandım bebek geliyor dedim neredeyse gece kaldıracaktım herkesi sabah gittik ne sancı ne açılma ne birşey geri eve geldik. daha 38.haftadaydık. ama doğumun yaklaştığını hissediyordum.

o büyük gün.
26.03.2012 pazartesi saat 8de günü pıt diye suyumun gelmesiyle uyandım koştur koştur banyoya gittim nasıl su gidiyordu .Kardeşimden çamaşır istedim o da uyku sersemiyle havlu getirmiş:) suyum geldi deyince iyice saflaştı kız. neyse hazırlandım herkes pek sakin ben sakin gidelim artık dedim.gittiğime Bin pişman olduğum o hastaneye Zekai tahir burak hastanesine gittik. içeri alındım acilde açıklığa baktılar 4-5 cm açılma varmış o dedim iyi fazla sürmez 10cm olr dedim ama nerdee. üzerimi değiştirdim ve bir başıma koridorlardan doğumhaneye doğru gittim değişik hisler içinde bir yandan da oğluma kavuşcam diye sevinçten havalara uçuyorum. oturdum kan aldılar 3-4 tüp belki daha çok ve korktuğum başıma geldi bayıldım.ayılttılar gittik doğumhaneye. yattım baktılar usg ile oğluş da heyecanlanmış ben bayılınca kalp atışları hızlanmış taşikardi oluşmuş saat 8,30 gibi. başlangıçta çok sakinim sancı geldikçe derin nefesler alıyorum. suni sancıyı verdiler istemediğimi söyledim ama daha rahat ve kolay doğum yapacağımı söylediler. doğumhane kalabalık birsürü sancı çeken kadın birbirimizin gözünün içine bakıyoruz. oradaki bir doktorun gülerek verin suni sancıyı yoksa burası boşalmaz dediğini hatırlıyorum .orada 10 kadın varsa hepsine suni sancı verdiler. ben keyfi olduğunu düşünüyorum. açıklığı kontrol ediyor ben başkalarını görüyorum onlar beni zaten bağırışları duydukça korkuyorum ağlamak istiyorum doktorlar kadının birine ıkın ıkın diye baskı yapıyorlar ıkın yoksa çocuğun zihinsel özürlü olacak nefessiz kalacak filan. cesaretlendireceğine panik yaptırıyorlar. sonlara doğru sancıdan nefes alamaz duruma gelmişken kendi sesimden başkalarının sesini duymaz oldum. güya bağırmayacaktım hamileyken öyle diyordum. :) gelip gidip kontrol ediliyor kağıda bbirşey yazılıyor bana hiçbir bilgi verilmiyordu. daha dertleri yok hastaları adam yerine koyup bilgilendirilecek. sancı geldikçe doğum yapabileceğime dair inancım azalıyordu.ağrılala nasıl ıkınıcam ben diyordum.sancı geldikçe duaalar ediyorrdum.saat 9,30 gibi sancıyı verdiler ben sanırsam 14e kadar sancı çektim sancılar girdikçe kalp atışları artıyordu bebeğimin. Sonunda doktor geldi seni sezeryana alacağız kalpde taşikardi oluştu bebeğin kafası şişmeye başladı dedi. o kadar normal doğum taraftarı iken sezeryan olasılığını hiç düşünmemişken beni sezeryana alıyorlardı. korktuğum ne varsa başıma geldi. o kadar sancı sonrası sezeryana aldılar. onlara beni uyutun diye yalvardım resmen.onlar belden uyuşturdular hafif narkoz verdiler iyiki de genel yapmamışlar.uyandım ilk aklıma gelen bebeğimdi hemen bebeğimi sordum götürdüler dediler. beni de bebeğimin yanına götürdüler nasıl hayacanlıyım. 2-3 bebek var ben bebeğimi uzaktan gördüm tanıdım . getirdiler yanıma gözlerini kocaman açmış bana bakıyor mememi verdiler cop cop emiyor kuzum hemşireler seviyor ne tatlı ne kadar güzel diye insan inanamıyor şimdi bu minik bebek benim mi diye. 38+1 de 3030gr doğdu bebeğim canım oğlum Keremim.
Nasıl büyük bir mutluluk bu tarifi imkansız sadece yaşanır.insan gerçekten tüm acılarını unutuyor. bebeğim için bir bu kadar daha çekerim.ondan öncesi hayat ne boşmuş.

ama doktorların keyfi yaptığı şeylerden dolayı uzun uzun anlattım doğum öncesi bilgi almak için bu hastanede doğum yapan birini o kadar aradım ki anlatamam. kimseye tavsiye etmem.

bebeğimi doğar doğmaz görmeyi hayal ettim hep. Bebeğim sağlıklı ya Allahıma bin şükür önemli olan da ba zaten. canım oğlum iyiki doğdun iyiki varsın

Son düzenleme:
8 yıl beklemiştim oğlumu doktor zaten aylar öncesınden sezeryan olucamı söledı riske etmıyelım dedı ama yınede öncesınde bi süprizolurmu dye korkuyo insan çok şükür herşey planlandığı gibi gitti sezaryan doğumlarda çokta farklı şeyler yaşanmıyo herkeste olduğu gibi uyudum uyandım ve meleğim karşımdaydı sezaryanın kötü taraflarındanbiride insan mutluluktan bile ağlayamıyo ağlamak istedımde oğlumu görünce acayip ağrımın olduğunu anlamıştım ama hepsi zamanla geçiyo 8 yıl boyunca ona kavuşmak için okadar dualar etmiştimki şimdi kucağıma alınca kokusunu içime çekince az bile istemişim diyorum 8 yıllık bekleyiş2 nisanda son buldu artık hiç ayrılmayız inş.bu duyguyu yaşamk isteyen herkese tattırsın allahım

Ne güzel bir hikaye bu böyle sağlıkla büyütürsünüz inşallah :)

süper bi hikaye heyecanla okudum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…