2012 nisan anneleri doğum hikayeleri

teşekkür ederm canm umarım hayırlısı bu şekildedir artık bunu düşünmek istemiyorum.
bilerek uzun uzun anlattım ki keyfi sezeryan olacaklara bi fikir olsun
herkesten dua bekliyorum çabuk iyileşip oğulcugumla cennet kokulumla daha güzel ilgilenebileyim

pazar günü eşimin aöf sınavı vardı ve sabah sınava gitti 7'de kalktım..sancım fln yoktu hatta çok iyi hissediyordum kendimi..
çamaşırları makineye attım,evi süpürdüm ve sildim..oğlumun kahvaltısını yaptırdım..eşim geldi çay içtik kahvaltı yaptık hiç bişeyim yoktu..
daha sonra eşim kuzeniyle bir işini halletmeye kadıköye gitti bende markete gitmiştim ayağımı her attığımda bişeyler batıyor gibi hissettim ve korktum eve nasıl kendimi attığımı bilmiyorum..ardından bebeğin bir yerde toplanması dediğimiz kasılmaların 10 dk'da 3 kez girdiğini ve hafif sancıyla birlikte geldiğini hissettim..anladım sanki birden doğumum geldiğini o an..kapı çaldı..gelen eşim ve kuzeniydi..hiç bişey söylemedim eşime yemek hazırladım ve yedik..kasılmalar devam ediyordu ve ben habire iş yapıyordum..ütümüde yaptıktan sonra eşime hastaneye gitmemiz gerektiğini sancım ve kasılmam olduğunu söyledim..k.validemlerede haber verdikten sonra
toparlandım ve saat 00:30'da gece apar topar hastaneye gittiiiikkk
evettt macera bundan sonra başlıyor
şansım varmış ki nöbetçi doktor benim doktorumdu..doğumhaneye çıktık ve oradaki hemşireye sancım olduğunu söyledim..doğum dosyamı aldı,doktorumun hastane olduğunu söyledi ve muayne için galoşları giyip doğumhaneye girdim..eşim ve k.validem dışarda beklediler..hemşire çatı muaynemi yaptı ve güzelll dedi..ne güzel ddiye sordum:26:
o anda doktorum girdi içeri ve o da muaynemi yaptı..3cm açılmam olduğunu ve yatacağımı söyledi..o an karma karışık oldum ne hissedeceğimi bilemedim..bi anla doğumhanede bi bağırma sesi geldi kulağıma ve doktoruma ben epidural istiyordum dedim:18:
doktor bey sağolsun epidural hakkında konuştuğumuz halde tekrar bilgi verdi,fark ücretini fln söyledi..ok dedim problem deil tamam o zaman dedi hemşire hanıma anestezi doktoruna haber verin hasta hakkında bilgi verin dedi..beni kendi sancımla sadece serum takıp önce odama aldılar..sonra eşim ve k.validem geldi..nst'yi odaya getirdiler ve bağladılar makineye..ardındanhemşire serumumu taktı ve o sırada annem babam ve kızkardeşimde geldi hastaneye..ben heyecanlıydım..hemşire bi kaç soru sordu dosya için sanırım..ve sedyede üst kata anesteziye gönderdi beni eşim ve kızkardeşimde eşlik ettiler kapıya kadar
amelyathaneye aldılar beni ve arkası çıtçıtlı önlüğü açtı anestezisyen hekim omuzlar aşağı sırt dışarı şekilde durdum derin nefes aldım önce hafif uyuşturucu bir iğne sonrada epidural iğnesini vurup o bölgeden omuzuma bi serum hortumu çıkarıp bantladılar..
odama alındım bu arada saat 1:30 fln dı..epiduralim takılmıştı hemşireler saatte bir alttan açılmama bakıyorlardı..bişey yemek içmek yasaktı ve sancım yoktu..sabah saat 7'ye kadar böyle sancısız ağrısız geyik yapıp arada uyuyarak geçti..en son 5 cm açılmam vardı ve doktor muayneye çağırdı bani..tekerlekli sandalyeyle gittim çatala yattım ve suyumu patlattı doktor..sancı takın ve 1 doz epidural verin dedi..7:30 'da baskılar başladı..acı yoktu,millet ayyyy,oyyyy diye bağırırken ben sadece alta baskı artınca eşime sancı girdi ve çıktı diyordum dk tutsun diye..sancılar 3 dk bir geliyor ve 40 sn sürüyordu..hemşireler yarım saatte bir kontrole geliyordu..9:00 da 6-7 cm açılmam saat 11:30 civarında da 8 cm oldu ve doktor doğumhaneye aldırdı beni...o an doğumum geldiğini anladım..tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye gittim ve doktorum muayne etti..8 cm mesaneyi boşaltın sancıyı açın hastayı odaya götürmeyin dedi...hemşire bunları yapana kadar açılmam 10 cm olmuş ve ıkınmam geldi..hemşire hadi ıkınalım dedi doktorumda geldi ve nefesini tutup sancı girdiğinde bütün gücünle ıkın dediler..ilk ve ikinci denemede olmadı bebiş geri kaçtı kendimi bırakınca
3.seferde bütün gücümle onu ittim ve ezgi'mmm viyakkk viyakk bağırmaya başladı..ne sancı ne baskı ne bişey,mosmor olmuştu yavrum tüm dikkatimle onu izlerken söylenilenleri anlamıyordum bile..9 nisan 2012'de saat 12:15'te 3330g,50cm dünyaya gözlerini açtı yavrum..bana benziyor biraz sankiçoook tatlı ve çok minik
umarım hepiniz yavrularınıza kavuşur en az bizim kadar mutlu olursunuz kızlar..eşimin 2 gün izni vardı bugün gitti işe..annemler yanımda..eşim bankaya 300tl'lik tatlı dağıttı..benim kızım ve oğlumun canı sağolsun
herkese hayırlı doğumlar diliyorum

darısı başımıza cnm..ne güzel kavuşmuşsun yavruna.

cnm kıyamam cok gecmiş olsun bu doktorlar maalesef cogu böyle kolayına geleni seçiyorlar hangi hastanedeydin nerde oturuosun kıyamam o kadar aglamısın üzülmüşün bide...unut herseyi bebegini kokla gecti gitti birdahada oraya gitme tavsiyem....:

Cok gecmis olsun, bebegin hayirli ugurlu olsun. Simdi artik gecmise takilmadan, oyle mi oldu boyle mi oldu hesaplasmasina girmeden sadece bebeginle gecirecegin guzel gunlere odaklan canim. Gerisi bos cunku. Sevgiler.

Arkadaşlar bende 10 nisan akşamı sancılandım:)11 nisanda bebeğimi kucağıma aldım normal doğumla:)normalde 20 nisanda bekliyorduk, 9 gün önce geldi kerata:)çok güzel bir duygu allah herkese nasip etsin:)

Allah sabır versin, kayınvalideniz resmen kıskanıyor sizi.Ne biçim insanlar var lohusa kadına yaptıklatına bak.

Merhaba arkadaşlar ben mayıs annesiyim. İnş. mayısdan öncede gelmez minik yavrum..
Doğum hikayelerinizi okudukça çok heyecanlanıyorum..Ne güzel sağlıklıca kavuşmussunuz evlatlarınıza darısı benim başıma inş.

ben temmuz annesiyimm .. korkuyorum dogum yapmaktannnn.. normal dogum yapan varsa bana bıraz bılgı verebılır mı acabaaa

Merhaba kızlar, ben de sonunda doğum hikayemi paylaşıyorum. 9 Nisan sabahı genel anestezi sezaryen ile doğum yaptım. Sabah 7de hastanedeydik. Kaydımız yapıldı odamıza yerleştik sonra bana ameliyat kıyafetlerini giydirdiler. Doktorum geldi anestezi uzmanı geldi hazır mıyım diye benimle sohbet ettiler. Saat 8'de ameliyathaneye alındım eşim de oğlumuzun ilk anlarını kameraya çekebilmek için benimle birikte geldi. Ameliyathaneye alınınca önüme perde çektiler ve karnıma soğuk birşeyler sürdüler. Ve sonra anestezi verildi bayıldım. Sonrasını da eşimin kamerasından izleyebildim daha sonra :) Oğlumuz ben bayıldıktan 5 dk sonra çıkmış ve ağlamaya başlamış onunla birlikte eşim de ağlamış... Ben yaşayamadım o anı ama en azından babası yaşadı. Oğlum karnımda kaka yapmaya başlamış ve Allah korumuş kakasını yemeye başlasaymış hayatta kalamazmış. Sonra oğlumu temizlemişler ve babasıyla birlikte yukarı çıkmışlar. Ben 1 saat sonra ayılıp odaya çıkarılmışım.
Ben odaya gelince hemen geceliğimi giydirdiler ve oğlumu göğsüme verdiler. Kuzucum bir türlü emmedi. Hemşire göğsümü sıkıp sıkıp zorla emmmesi için uğraştı. Ben buarada çift görüyordum etrafı oğlumu incelemek istiyordum ama birtürlü başaramıyordum :) 1 saat kadar hafif baygın ve sancılıydım sonra kendime geldim ağrımda kalmadı ve korkulacak hiçbirşey yokmuş. Hastanede 1 gün kaldım 2 gün kalmak gereksiz zaten çünkü ertesi gün gayet iyiydim. Sonda falan takılmadı ameliyattan birkaç saat sonra yürüdüm ve tuvalete çıktım. Önemli olan gaz çıkarmakmış onu da ameliyat günü çıkardım ve şimdi evdeyiz oğlumuzla uğraşıyoruz çok güzel bir duygu Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah...

bu tür başlık cok aradım bulamadım...allah ewladınızla mutlu guzel uzun seneler nasıp etsın ıns...hıkayeyı okurken gozlerım doldu...bu nasıl bır duygu ya....allahım bana da nasıp etsın ıns....

Ben de genel anestezi düşünüyorum.Ayılma anı çok zor oluyor mu? Bu arada Allah analı babalı büyütmek nasip etsin oğlunuzu

canım allah analı babalı büyütsün çok mutlu olun inşallh bebişinle, kafama br şey takıldı çizelgenden anladığım kadarıyla bebişin 38. haftasındayken amaliyat olmuşsun bebiş içerde o kadar erken kakasını yapıyor muki ? birde ka kg doğdu bebişin gelişiminden dolayımı öyle oldu acaba merak ettim şimdi, çok şükr sağ salim almışsın kucağına maşallah.

bu tür başlık cok aradım bulamadım...allah ewladınızla mutlu guzel uzun seneler nasıp etsın ıns...hıkayeyı okurken gozlerım doldu...bu nasıl bır duygu ya....allahım bana da nasıp etsın ıns....

Amin inşallah sen de bu duyguları sağlıkla yaşarsın...

Ben de genel anestezi düşünüyorum.Ayılma anı çok zor oluyor mu? Bu arada Allah analı babalı büyütmek nasip etsin oğlunuzu

Amin teşekkürler...Ben biraz geç ayılmışım ama çok zor olmadı spinal düşünmedim çünkü beni hastane bile tutuyor ameliyathanede ayık olmak pek bana göre birşey değildi. Görüntüleri bile izlerken kendime bakamadım korkudan. Ayıldıktan sonra birsürü telefon görüşmesi yaptım birsürü insan gördüm ama bazılarını hatırlamıyorum :) Ama bunları yaparken gayet ayık durumdaydım. Makyaj bile yaptım kendime gelince :) Allah kolay bir doğum nasip etsin.

Amin teşekkür ederim. Şöyleki benim 37. hafta kontrolümde doktor plesantamın fazla olgunlaştığını söyledi ve normalde 10u 12si gibi düşünürken bence 9'unda alalım dedi. Ve biz 10'u olsun istiyorduk ama ısrar etmedik siz nasıl uygun görürseniz dedikki iyiki öyle demişiz. Doktora doğumdan sonra sordum bu anne karnında anlaşılacak bir durummu diye o da tek belirti plesanta olgunlaşması dedi ama malesef bu durumu önceden tespit edemiyoruz dedi. Yani plesanta olgunlaştıysa fazla beklemeden bebeği almak gerekiyormuş. Benimki neden erken olgunlaştı ve neden erken kakasını yaptı bilemiyoruz. Ama oğlumu resmen kakaların içinden çıkarmışlar....2850 gr doğdu yani gelişimiyle ilgili değil.

cevabın için çok teşekkür ederim canım, birazdan kontrole gidicem bende bebişimin gelişimi önde bir hafta ama hala gelmeye niyet, yok bende tedirgin oldum en azından soru işaretlerim gitmiş oldu:) bu arada bebeğine alışmaya başlamışsındır inşallh bol sütlü ve gazsız günler size:)

teşekkürler cevabın için, benim için de ayık olmak pek tercih edilecek bir şey değil:) zira kan bile vermekte zorlanan bir insanım.benim de fotoğrafçım gelecek kendime gelmem gerek
inşallah haftaya biz de buraya kavuştum bebeğime diye yazarız.oğluşunla güzel günler geçir inşallah

Cok gecmis olsun, bebegin hayirli ugurlu olsun. Simdi artik gecmise takilmadan, oyle mi oldu boyle mi oldu hesaplasmasina girmeden sadece bebeginle gecirecegin guzel gunlere odaklan canim. Gerisi bos cunku. Sevgiler.

konya büyükşehir hastanesi canm
düşünmek istemiyorum ama aklıma geliyo acaba doktorun gazabına mı uğradım yoksa olması gereken bu muydu diyerek:44:

neyse artık bi haftalık oğluşum dikişlerim iyileşti biraz kendim yatıp kendim kalkıyorum çok şükür
tek sorun süt ve gaz inşallah onlar da hallolur yakında

Doğum yapan arkadaşlara gözünüz aydın, hayırlı evlatlar olsunlar inş.
Sizlere sorum bebeklerinizin doğum kilolarını söylermisiniz en son ultrason ölçümlerine göre tutarlılığını anlamak adına çünkü bizim sıkıntımız iri bebek teşhisinden ötürü zorunlu sezaryen ama biz normal doğum istiyoruz, druma güvenyrm fakat özel hastane olması sebebiyle aklımda bir soru işareti var hep.
Şu an 39. haftamzdyz 3600 ptesi muyenemzde.
Ne dersiniz arkadaşlar sezaryene karar vermelimiyim, kararsızım..

benm hikayemi oku canm
iri bebek dedikleri bebek 3500 gram doğdu
herkes bu normal olmayacak bi bebek değil doktor gazabına uğradın dedi
doktoruma güveniyordum ama özel hastane idi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…