2012 nisan anneleri meleklerimize neler alıyoruz?

Summer jam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
740
119
103
Merhaba çiçeği burnunda anne adayları Allah nasip ederse ben de 2012 nisan annesi olacağım inş. muhtemel doğum tarihi 20 Nisan 2012.Bu topikte şimdilik minick mercimek olan güsel meleklerimize aldıklarımızı paylaşalım mı?

mrb,sanırsam benimde doğum yapacağım tarih 20 nisan 2012 ye denk geliyo,gerçi daha doktora bile gitmedim 2 gün önce test çubuğundaki çift çizgiye ve son gördüğüm reglm 15 temmuza dayanıyo bu iddiam ama yarın muayenem var bakalım nolucak?

tebrik ederim tatlm.inş. yarın görürsün mercimeğin kesesini:)ben cumartesi günü vajinal ultrasonla gördüm keseyi:)

Son düzenleme:
evet cnm, erken daha ama Sene sonuna kadar almam herhalde.
sonra başlarım. Zaten bizde iki taraftanda ilk torun olacak bir sürü şey alan olur herhalde...

Son düzenleme:
merhabalar kızlar, benim de muhtemel doğum günüm 5 nisan ama mart sonunda gelir, genelde o kadar beklemezler diyorlar, bilemiyorum artık.. benim bebiş sizinkilerden yarım ay büyük :)) şimdiden abi ya da abla olmuş bile:)) ben 8+0dayım bugün itibarıyle 6. haftamızda kesemizi , bu hafta içerisinde de pıtır pıtır atan kalbini gördümmmm... hiç birşey düşünmeden, hatta günlük telaşlarla gitmiştim doktora, onu görünce o kadar duygulandım ki, resmen ağladımmm.. çevremdeki tüm akrabalarım ve arkadaşlarımın ilk bebekleri hep düşük oldu, o yüzden her tuvaletten kalkışımda korkarak kalkıyorum, doktor kontrolleri dışında evden çıkmıyorum, evde de sadece yatıyorum (( zaten çok uyku ,bulantı ve kusma yapıyor. konuya döneyim, düşük korkusundan bugüne kadar birşey almadım.. ama yeni öğrendiğimiz sıralarda doğum günüm vardı ve yeğenlerim (4. sınıfa gidiyolar daha) bana emzik alıp getirmişler :))) ben cinsiyeti ne olurs olsun herşeyi beyaz alma taraftarıyım. Allah nasip eder de 2. de olursa, bunun eskilerini giydirmeyi düşünüyorum. çünkü eskitemediklerini yeğenlerimden biliyorum. o kadar çabuk büyüyecekler ki kıyafet neredeyse hiç almaya gerek yok, hediyeler bile yeter.. almayı planladıklarımı yazayım:

* doğum öncesi kendim için badem yağı, göğüs kremi
* tam organik hastane çıkışı seti (%100 doğal pamuktan istiyorum, tavsiyeler varsa beklerim)
* beşik (yatağımızın yanına alırız herhalde, oda yapmayız ilk doğduğunda)

aldıkça resimleriyle ve fiyatlarıyla eklerim kızlar..
hadi hayırlı olsun, Allah sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallahhhhhhhh........

maşallah miniğimize şimdiden abi/abla olmuş bile:)) cnm bnm meleğin tutunmuştur sana sıkı sıkı bırakmaz seni korkma her bünye farklıdır sonuçta başkalarıyla kıyaslama sen kendini.tabi yine de tedbirli davranmakta fayda var:)ben bu konuyu açtım ama kendim de almadım daha bişey.haftasonu izmirdeydik bebek odalarına ve bebek arabalarına baktık biraz çok hoş şeyler var.hatta bebeğin beşiği ve yatağı takım artık:)) bebek arabasında stokke diye bi marka var pembiş bi arabası vardı bayıldım:))ama o biraz pahalı geldi bana(2400)artık alternatiflerini araştırıcaz.tabi bunları almak için erken daha.henüz fikir ediniyoruz.ama şöyle biberonlar,zıbınlar falan almaya başlanabilir diye düşünüyorum.
bir de çatlak kremlerine illa karnın büyüyünce değil, daha önceden başlanmalı diye duymuştum.deriyi daha önceden esnekleştirmek için.

evet cnm, erken daha ama Sene sonuna kadar almam herhalde.
sonra başlarım. Zaten bizde iki taraftanda ilk torun olacak bir sürü şey alan olur herhalde...
bizim de anne tarafımdan ilk torun annecim saolsun neler alıcak kim bilir:)kayınvalidemden ise 4.torun.hoş ona ilk torun olsa da fark etmez nerde en ucuz bulursa onu alır getirir.hayır ucuz olması önemli değil de kullanılmıcak zevksiz şeyler bulup getirir kesin.bana nişanlıyken aldıkları gibi. o yüzden o taraftan hiç umudum yok.kendine müslümanlar biraz...ben çok hevesleniyorum.cinsiyeti belli olmadan bile başlayabilirim almaya beyaz ve sarılar alınabilir:))

Ben de kendimi zor tutuyorum alışveriş yapmamak için ama, atalarımızın sözünü hatırlıyorum "doğmamış çocuğa don biçilmezmiş" çok erken bence daha

Ben de kendimi zor tutuyorum alışveriş yapmamak için ama, atalarımızın sözünü hatırlıyorum "doğmamış çocuğa don biçilmezmiş" çok erken bence daha
:)ay çok hoşsun tatlm ama o atalarımız zamanındaymış:)) mesela odasını 2 ay önceden alın ve getirtin diyorlar ancak boya kokusu çıkıyomuş

aryamcım, badem yağım zaten evde hazır bekliyor, yakında kullanmaya başlayacağım bebek belirginleşmeye başlamadan.. göğüs kremini de bir sitede doğumdan üç ay kadar önce kullanmaya başlayanın emzirme döneminde yara vs. olmadığı yazıyordu, onu da üç ay kala başlamayı düşünüyorummm... ben sepet beşik sormuştum bir mağazada, çok hoştu 450 TL dediler.. ama şuan sepet beşik mi, park yatak mı diye kararsızım, daha çooookkkk zamanımızz var aslında seçim için... benim bebiş baba tarafından ilk torun, ama bişeyler almalarını istemiyorum, çünkü biraz panik insanlar.. onlara göre bazı şeyler belirli bi zamana kadar alınmalı, beğendiğini, içine sineni beklemiyolar, eğer belli süreye kadar beğenip almazsan kendileri öylesine bi modeli alıp getiriveriyolar ( (ev düzmemizde genelde öyle olmuştu da :2: ) ben de çooooookkkkk heyecanlıyımmmm... beyazlarıı alalııımmm

tatlm bu siteden okuduğum yorumlara göre sepetin de park yatağında dejavantajları varmış.ama ben estetik olarak sepetten yanayım.park yatak çok kaba geliyor bana ve yatağı da şilte gibi ortapedik değil.o yüzden pek sağlıklı da gelmiyor bana.sonra kullanmak amaçlı da pek mantıklı gelmiyor çünkü çocuk öyle kısıtlı bir ortamda oyun için bile durmaz gibi karşıdan da hapisteymiş gibi görünüyor sanki:))miniğimizin odası boş şu an bekliyor öyle:) bir de ben odasına duvar kağıdı yaptırmak istiyorum..ay ne çok şey istiyorum.inş. Allah yardım eder de bebeğimiz kısmetiyle gelir:)) ben öğretmenm ama maaşım ev kredisine gidiyor bi ek ders kalıyor bana o da yazın yok malum:)babası ne kadar çok kazanırsa bebeğimizin odası o kadar güzel olur:))
ben hamile hallerimi,bebeğim gelince de onu çekmek için profesyonel bir fotoğraf makinası aldım şimdilik:))

canım ben de öğretmenim, eşim de öğretmen ama almancacı olduğu için atamamız olmadı ve o da geçen yaz polislik sınavlarına katıldı..dün duyurusu geldi aralıkta gidecek, yani doğumumda, hamileliğimde yanımda olamayacak ve ben de epey bi maddi, manevi sıkıntılar yaşayacağım. ama büyütürken sorun yaşamaktan iyidir diyorum kendimi avutmak için. biz kiradayız, burada kalıcı olamayacağımız için ev henüz almadık. bu evde çocuk için ayırabileceğim boş bir odam var.. ama bebek odası yaparmıyım, yapmaz mıyım bilemiyorum, babasının yerine yanımda beşiğinde yatacak benim aşkım inşallah.. babaların çççoookkk çalışması lazım aryam ççoookkkkk..

evet tatlm ama bebişler kısmetiyle gelicek inş.

:)ay çok hoşsun tatlm ama o atalarımız zamanındaymış:)) mesela odasını 2 ay önceden alın ve getirtin diyorlar ancak boya kokusu çıkıyomuş

bak o beşik mevzunu ben de çok düşünüyorum, ibrahim saraçoğlumuydu ne tv de kesinlikle sentetik boyalı beşikler ve oyuncaklar almayın bebeğinize dedi, açıkçası ben marangoza yaptırmayı bile düşünüyorum, ya da demir kumaş kaplamaları var arkadaşım çok rahat kullandı tavsiye ediyo, bebek büyüyünce dönerken yada ayağa kalkarken çarpınca bişey olmuyo, sepet beşik ahşap ama çok yüksek oluyo, gece koyup alması problem olur gibi geliyo,

marangoz da çok mantıklı olabilir beğendiğin modeli yaptırma şansın olur ve istediğin malzemeyi kullandırırsın.
sepetle ilgili bu eleştiriyi duymuştum cnm tabi tecrübelilerin fikirlerini de önemsemek lazım.bakalım neye karar vericez:)

Bende oda takımı almak istiyorum. beğendiğim modeller var ama son 2 ay içinde alırım herhalde. Rabbim bağışlarsa bebekimi bana.
Annem benim bebek battaniyemi zıbınımı ilk yastığımı vb bebeklik eşyalarımı çıkarmış, yıkamış, ütülemiş bebek çeyizimi hazırlamış.
Çok hevesli babannem de yelek örer dursun kenarda diye :) bana da bir sürü model yaptılar. küçücük patik örmüşler görmeniz lazım.
Beni heveslendircekler ya :)
Haberleri yok daha Bayram sabahı kahvatı da süpriz yapıcam inşallah çok istiyorum.

Öneriniz var mı nasıl söylesem?

Kahvaltı masamız kalabalık olur, annem babam halalarım eniştlerim kuzenler babannem dedem babannemin annesi -büyük annane-
Hepsine birden vermek istiyorum müjdeli haberi :)

Babannemin annesi de torununun torununu görmüş olacak Allah bağışlarsa :)

ay ne kadar güzel bebişin senin eşyalarını kullanacak harika bişey bu!bnm sadece yorganım ya da battaniyem duruyormuş sanırım:)annen hepsini saklamış ne güzel:) çifte bayram yapacaklar sizinkiler desene:) hiç aklıma gelmez ki öyle orjinal fikirler:/büyük anneanne torununun torununu görecek diyebilirsin mesela:)ya da kahvaltıdan sonra ilk bayram şekerinizi ben vereyim diyerek bebek şekerlerinden alıp dağıtabilirsin.

iyi akşamlar kızlar

ben de daha yeniyim, pazartesi günü keseyi gördüm.daha erken olduğu için bir şey almadım ama annem çok hevesli body almış beyaz renkte:)
ilk torunu olacak da.benden daha heyecanlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…