2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Selam kizlar nasilsnz.bugun bebegimin kiyafetlerini yikayacagm.daha hastane valizimi bile hazirlamadm malesef:(kac derecede yikiyorsunz kiyafetleri.

sancım ve suyum gelmediği halde normal doğum olur mu suni sancı ile
sancın ve suyun gelmediği halde yapabiliyorlar canım. Suni sancı ile açılmayı sağlayıp normal doğum gerçekleşebiliyor. Tabi bu süreçteki gelişmelere göre de sezaryen kararı alınabiliyor.

hani demiştim ya hastanede yattım diye 4 gün boyunca günde 4 tane verdiler 6 saatte bir taburcu olurkende dr günde 3*2 iç 8 saatte bir dedi. bide bana iğne yaptılar ordayken bebeğin akciğerlerini geliştirmek için. olası bi erken doğuma tedbir amaçlı.
ay ne bilim kaşıntıyı düşündükçe kaşınıyorum psikolojik mi birazda nedir bilemedim .

ben de düşünüyom bazen psikolojik mi diye,hani kendimce doz azalttım ya,akşamları kendimi diniliyorum kaşınıyo muyum diye:54: bu sefer kolumun biri kaşınıyo :1: ama hemen sonra geçiyo,diyorum yok öyle kaşınmıyorum falan,resmen gün sayıyorum,ay valla şu 4 hafta da geçseydi de hayırlısıyla doğursaydık yaa :52:

Selam kizlar nasilsnz.bugun bebegimin kiyafetlerini yikayacagm.daha hastane valizimi bile hazirlamadm malesef:(kac derecede yikiyorsunz kiyafetleri.

Selam canım, kolay gelsin işin çok. Benim makinemde 15 dklık bir program var hepsini onda yıkadım zaten 6 ayrı grup yaptık renklerden dolayı boyarsa diye korktuk. 30 dereceden daha sıcakta yıkama bence ve uzun programda da yıkama.

sancım ve suyum gelmediği halde normal doğum olur mu suni sancı ile

benim arkadaşın 40 haftası doldu ama hala doğum falan başlamadı,doktor suni sancıyla normal doğum yaptırdı,sadece hastanede açılmayı beklemesi uzun sürdü,yaklaşık 11 saat falan sancı odasında geçti,suyunu da doktor patlattı ama normal doğum yaptı,bebeği de gayet sağlıklı doğdu,suni sancıyla da normal doğum yaptırıyo doktorlar,eğer suni sancı verildiği halde açılma olmazsa o zaman sezaryene alıyo artık mecburen

ben 30 derecede yıkadım,etikette de öyle yazıyo zaten,renklilerle beyaz-krem-pastel tonlu olanları ayırdım ne olur ne olmaz diye,hatta kırmızı bi şapka vardı çıtçıtlı bodysi de beyaz kenarları kırmızı ,içime kurt düştü onları elimde yıkadım beyaz sabunla,iyiki de öyle yapmışım,kırmızılı şapka boya verdi,beyazlarla atsaymışım felaket olurmuş,renklilerle de body beyaz diye atmadım diğer renkler bulaşırsa diye,hacı şakir sabun tozu kullandım

maşallah canım:nazar::nazar:benimde kontrolum vardı bendede ölçtü 2 hafta öncekiyle aynı değer fl.bende çok kötü oldum ama.yani boş ver diğer kontrolde bakarsın:21::21::21::21::21:

fl ne kızlar?benim her muayenede 4 farklı ölçüm yapıyo doktor,BPD,AC,FL veORT. diye ama hiç sormadım ne demek diye?bi de amniyon sıvısına ,plesantaya bakıyo hatta bu muayende FKA (+) demiş diğer haftalarda yazmıyodu bu mesela,hiç sormadım ne diye:44:

hani demiştim ya hastanede yattım diye 4 gün boyunca günde 4 tane verdiler 6 saatte bir taburcu olurkende dr günde 3*2 iç 8 saatte bir dedi. bide bana iğne yaptılar ordayken bebeğin akciğerlerini geliştirmek için. olası bi erken doğuma tedbir amaçlı.
ay ne bilim kaşıntıyı düşündükçe kaşınıyorum psikolojik mi birazda nedir bilemedim .

o zaman sen şu anda günde 6 tane mi alıyosun 3X2 olarak anladım ben 3*2 yi,o zaman senin değerlerin yükselmez bence,için rAHAT olsun,ben hep 4 alıyodum,geçen haftadan beri ilacım yetsin muayeneye kadar diye 3 alıyorum,inşallah benimki yine yükselmez yaa,en azından sabit kalsa bari dozu düşürünce

ben 30 derecede yıkadım,etikette de öyle yazıyo zaten,renklilerle beyaz-krem-pastel tonlu olanları ayırdım ne olur ne olmaz diye,hatta kırmızı bi şapka vardı çıtçıtlı bodysi de beyaz kenarları kırmızı ,içime kurt düştü onları elimde yıkadım beyaz sabunla,iyiki de öyle yapmışım,kırmızılı şapka boya verdi,beyazlarla atsaymışım felaket olurmuş,renklilerle de body beyaz diye atmadım diğer renkler bulaşırsa diye,hacı şakir sabun tozu kullandım

Tsk canm.iyi oldu soylemen.bende ayirayim yikarken renklerine gore.

fl ne kızlar?benim her muayenede 4 farklı ölçüm yapıyo doktor,BPD,AC,FL veORT. diye ama hiç sormadım ne demek diye?bi de amniyon sıvısına ,plesantaya bakıyo hatta bu muayende FKA (+) demiş diğer haftalarda yazmıyodu bu mesela,hiç sormadım ne diye:44:

Canim senin icn arastirdm netten bu olculerin neler oldugunu.

(BPD): Başın iki yanında yer alan ve parietal kemik adı verilen kemikler arasındaki mesafenin ölçümüdür. Bu ölçüm 13. haftadan sonra yapılır. 13. haftada 2.4 cm civarındayken miadda 9.5 cm'e kadar artar.
Aynı ağırlığa sahip bebeklerin BPD uzunlukları değişik olabileceği için gebeliğin son dönemlerinde güvenilirliği
azalır.
(FL): Kalça ile diz arasındaki femur adı verilen kemiğin ölçümüdür. İnsan vücudundaki en uzun kemiktir ve bebeğin uzunlamasına olan gelişimini verir.

AC;(abdominal circumference-karın çevresi) Hemen kalbin altından alınan bir
kesitte bebeğin karın çevresinin milimetrik
ölçümü olup hata payı nispeten
yüksektir.Özellikle diğer parametreler ile
uyumsuz olduğunda önemi vardır.

o zaman sen şu anda günde 6 tane mi alıyosun 3X2 olarak anladım ben 3*2 yi,o zaman senin değerlerin yükselmez bence,için rAHAT olsun,ben hep 4 alıyodum,geçen haftadan beri ilacım yetsin muayeneye kadar diye 3 alıyorum,inşallah benimki yine yükselmez yaa,en azından sabit kalsa bari dozu düşürünce

aynen öyle canım 8 saatte bir 2 tane alıyorum.bir hafta oldu tam.bakalım kaç çıkacak değerlerim.

merhaba bayanlar
ben 37 haftalık oldum normal doğum istiyorum acaba sizde kireçlenme yani plasenteda yaşlanma gibi birşey varmı doktor erken doğum olabilir dedi suyumu kontrol için 5 gün sonra yine çagırdı şuan suyum normalmiş ama kireçlenme çogalmış sizde de aynı durumdan olan varmı

Aynı sorun bende de var kireclenme ve suyu azalma....bı hafta önce idare ederdi ....cuma gunü gittim Dr ye 21 Mart'ta sezeryanla doguma alincam..36+ 1 de dogum gerçekleşmiş olucak...Dr riske atmayalım dedi sanada gecmis olsun

canım açıklama yapmış bir arkadaş.asşlında böle şeylere fazla takılmamak lazım.sonuçta makina ve doktorun gördüğü kadardır.heryerde herkeste farklı çıkabiliyor.genel durumu iyiyse:nazar::nazar::nazar: meleklerimizin sorun yok demektir:1::1::1::1:

canım açıklama yapmış bir arkadaş.asşlında böle şeylere fazla takılmamak lazım.sonuçta makina ve doktorun gördüğü kadardır.heryerde herkeste farklı çıkabiliyor.genel durumu iyiyse:nazar::nazar::nazar: meleklerimizin sorun yok demektir:1::1::1::1:

ben zaten şu ana kadar hiç dikkat etmemiştim,her muayenede yazıyodu da ben bakmıyodum doktor her şey yolunda deyince,sadece merak ettim,zaten bi problem olsa doktor söyler nasılsa

aynen öyle canım 8 saatte bir 2 tane alıyorum.bir hafta oldu tam.bakalım kaç çıkacak değerlerim.

ben de 27 mart muayenemi dört gözle bekliyorum,enzimler artcak diye endişe ediyom biraz ilacı azalttım diye,neyse artık görcez,tahlil yaptırınca sonucu yaz kaçtan kaça düşücek değerlerin bakalım,ben kendi tahlil sonucumdaki 10 günlük düşüşü hesaplayınca dozu 3 e indirdiğimde fazla bi artış olmaz diye tahmin ediyorum ama bi taraftan da son haftalarda daha hızlı mı artar değerler acaba diyorum,nette de bu enzimlerle ilgili pek bişi bulamadım,kolestazı genel anlatmış hep,haftaya salıyı bekliyorum artık,mantık olarak da dört tane alırsam 7 gün önce ilacım bitcek,ilaçsız 1 haftada değerler artar diyoprum,az ilaç hiç ilaç almamaktan iyidir en azından stabil tutar değerleri belki diye kendimce düz mantık kurdum,umarım doktor da benle aynı fikirde olur :31:

iyi geceler...çok çok geçmiş olsun,bebişe ve sana hiçbirşey olmayacak eminim...Allahım korur sizi...benim de yaklaşık 3 gündür kaşıntılarım var,böyle kaşıntı ile batma birlikte...yaygın bir kaşıntı,tüm vucucdumda hissediyorum...kolestaz olma ihtimali varmı ki...benziyo muydu sizin şikayetler de

ilk günaydın bizden olsun sonunda dayanamayıp dün beşigimizi aldık ahşap aldım bide cihicco nun bakım cantasını aldık şimdilik tek küveti ve filesi kaldı onuda alırsak artık minik kızım gelebilir:1:şaka biyana sezeryan günümüze 35 gün kaldı hayırlısıyla sag salim kucagımıza bi alsak :49:eşime diyorum alışveriş yapmaktan zevk almaycaksın deseler hiç inanmazdım artık gezmek ciddi bi işkence son zamana bıraktıgım için okadar pişmanımki:50:

ilk günaydın bizden olsun sonunda dayanamayıp dün beşigimizi aldık ahşap aldım bide cihicco nun bakım cantasını aldık şimdilik tek küveti ve filesi kaldı onuda alırsak artık minik kızım gelebilir:1:şaka biyana sezeryan günümüze 35 gün kaldı hayırlısıyla sag salim kucagımıza bi alsak :49:eşime diyorum alışveriş yapmaktan zevk almaycaksın deseler hiç inanmazdım artık gezmek ciddi bi işkence son zamana bıraktıgım için okadar pişmanımki:50:

günaydınlar...çok haklısın alışverişi son zamana bırakmak hiç iyi fikir değilmiş...benimde bugün dışarda alcaklarım bitmedi onları alıcaz annemle sonra çanta hazırlama var amann yafrum erken gelme :1:

günaydınlar...çok haklısın alışverişi son zamana bırakmak hiç iyi fikir değilmiş...benimde bugün dışarda alcaklarım bitmedi onları alıcaz annemle sonra çanta hazırlama var amann yafrum erken gelme :1:

daha benimde çanta hazır degil sezeryan diye bi rahatlık var aslında birden bi erken gelse ne yaparım bilmiyorum kıyafetlerde yıkanmadı allahtan benim annem ablamlar çok yakın dün diyorum beni aniden sezeryana alırlarsa telefonumda yardımcı kadının numarası var hemen arayın temizlige başlayın benim yanıma gelmesenizde olur:9::9:

Back
X