2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
selam kızlar, bebeği rahatsız olan arkadaşlarımın bebeklerine acil şifalar diliyorum..Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin..bizde pazartesi aşısı için gideceğiz, bizim ilk aşımız doğumundan 4 gün sonra yapıldı, hastaneden çıkarken o nedenle hep 4 gün geç yapılıyor, bir sorun olmadığını söylediler..umarım aşımızı da sorunsuz atlatırız, zaten gaz sancısı canımıza okuyor :(

selam kızlar, bebeği rahatsız olan arkadaşlarımın bebeklerine acil şifalar diliyorum..Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin..bizde pazartesi aşısı için gideceğiz, bizim ilk aşımız doğumundan 4 gün sonra yapıldı, hastaneden çıkarken o nedenle hep 4 gün geç yapılıyor, bir sorun olmadığını söylediler..umarım aşımızı da sorunsuz atlatırız, zaten gaz sancısı canımıza okuyor :(

Ben de az önce hastaneyi aradım bana da 142 tl dediler ve bir de muayene ücreti istediler ek olarak. Verem aşısıyla 1 ay arası olması gerektiğinden 3. ay diyorlar diye duymuştum forumda. Doktora sordum telefonda, 2. aydan sonra yapılabilir 1 ay arası olması gerekmez dedi. Nette bir doktor da 1 ay arası olmasına gerek yok hemen yaptırabilirsiniz yazmıştı. Buradaki sağlık ocağında hemşireler biz yaparız demediler bana. En iyisi gidip sağlık ocağının doktoruna sormak sanırım.

eczaneden temin edip sağlık ocağında yaptırabilirsiniz.ağızdan verilen bir aşı bu.(zehirli ishal aşısı)yaptırılırsa hasta olmayacak diye birşey yok sadece hafif atlatır.

Arkadaşlar bebeklerinin idrar rengi ile ilgili sıkıntı yaşayan varmı? Bebegimin bezınde pembe turuncu rengi oluyor 2gündür . Netten okudugum kadarı ile susuz kalması veya yetersiz beslenmesinden olabiliyormus . Sıcaklar nedeni ile çok terleyip su kaybediyor. Su veriyorum ama azmı veriyorum acaba. Bebeginize su veriyormusunuz ve ne kadar veriyorsunuz?

benim bebeğim de bugun ıtıbarıyle 65 gunluk oldu.ben ilk gunlerden ıtıbaren aralıklarla su verıyorum soyle 3 4 cay kasıgı.ve ya bazen cok içmek istiyor daha fazla alıyor.ama dr lara göre anne sütü alan bi bebeğe su verilmesi şart deilmiş.ama ben vermekten yanayım..

kızlar bende bebeğime mutlaka su veriyorum, zaten her mamadan sonra 2 kaşık mutlaka içiriyorum, gün içinde 1-2 kaşık veriyorum..doktorlar vermeyin diyor ama yinede veriyorum bende..

Arkadaşlar bebeklerinin idrar rengi ile ilgili sıkıntı yaşayan varmı? Bebegimin bezınde pembe turuncu rengi oluyor 2gündür . Netten okudugum kadarı ile susuz kalması veya yetersiz beslenmesinden olabiliyormus . Sıcaklar nedeni ile çok terleyip su kaybediyor. Su veriyorum ama azmı veriyorum acaba. Bebeginize su veriyormusunuz ve ne kadar veriyorsunuz?

Ben su vermiyordum ilk zamanlar, hatta kırkı çıkana kadar neredeyse. Kırkı çıktıktan sonra mama aldım, doymuyor herhalde diye. O zamandan beri su da veriyorum. İlk günlerde tatlı kaşığıyla veriyordum. Şimdi 30ml'lik cam su biberonumuz var, 1 biberon içiyor günde. Çok sıcak olduğu için içi yanıyor canımın. Su için ağlıyor hatta memeyi itip illa su içtiği bile oluyor.
Mama yiyen sütü bırakır derler ama mama konusunda o kadar düşkün değil , mamayı itip meme istiyor çoğu zaman. Çoook mama hazırlayıp döktüm olduğu gibi içmek istemiyor emmek istiyor diye. Geceleri ve bazen sabahları süt azaldığı için mama veriyorum, normalde mama vermeye karşıydım.

günaydın
benim kızım yanlız anne sütü alıyor
doktorumuz kesinlikle su vermeyeceksin dedi

günaydın arkadaşlar.. bende 2012 mayıs annesiyim 26 günlük bir kızım var. sizler bizden daha tecrübelisinizya sormak istedim.
2 gündür bebeğimiz emzirirken karnı gurulduyo. emzirdikten sonra biraz daha gurulduyo hatta. havalar sıcak diye biraz açık giydiriyorum nasıl olsa hep evdeyiz diye üşüttümmüki acaba? gazı var yada karnımı aç bilemedim. sadece anne sütü alıyor bu arada.
yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden sağolun kızlar.. allah hepimizin bebeklerini korusun inşallah amin

günaydın arkadaşlar.. bende 2012 mayıs annesiyim 26 günlük bir kızım var. sizler bizden daha tecrübelisinizya sormak istedim.
2 gündür bebeğimiz emzirirken karnı gurulduyo. emzirdikten sonra biraz daha gurulduyo hatta. havalar sıcak diye biraz açık giydiriyorum nasıl olsa hep evdeyiz diye üşüttümmüki acaba? gazı var yada karnımı aç bilemedim. sadece anne sütü alıyor bu arada.
yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden sağolun kızlar.. allah hepimizin bebeklerini korusun inşallah amin

o gurultular gaz canım, emzirirken daha çok duyarsın, biz onu çıkarmak için epey uğraşıyoruz, eğer bebeğin 1 aylıktan büyükse gaz çıkarmak için ağlamıyorsa şanslısın bırak guruldasın:1: ama 1 aylıktan küçükse gazını iyi çıkar sonra çok sancı çeker, emerken çok hava yutmamasına dikkat et

günaydın kızlar benim kızımda biliyosunuz aşşırı kansızlık vardı sarılıkta hemolize olmuş çökmüş gibi bişey dediler şimdi ben pekmez veriyorum bişey olurmu 1 çay kaşıgı arkasındanda 3 4 çay kaşıgı su veriyorum bi sorun olurmu doktoro sormayı unuttum pekmez zin bi zararı olmaz demi daha 63 günlük

Herkese merhaba;

Ben ne zamandır kadınlar kulübünü takip ediorum ama yazmak ancak çaresiz kalınca nasip oldu. 30 nisanda doğum yaptım, bir kızım var, kolik sancıları ile başımız dertte, sab simplex ve bio gaia kullandık hiçbirinden sonuç alamadık. humananın kimyonlu rezene çayını vermeye çalıştım, içmedi, onu ben içiyorum şimdi, anne sütünden geçer belki adına. milupanın gece çayı nispeten gazını biraz daha çıkartmasına yardımcı oluyor. şu aralar ilaç olarak zinco veriyorum, sanki onunla daha iyi gibi. adaçayı yağı aldım, banyodan sonra karnını ayaklarını ovuyorum ama nafile. en son muskat denedik, çocuk yutmak istemedi tabii, tadı korkunç birşey. onu da ben yiyorum artık. çikolatanın gazını artırdığını düşündüğümden öyle şeyleri de kestim, bulgur vs gibi şeylerin yanına yaklaşmıyorum zaten. gazını çıkartmak için karnına masaj yapıyorum, ayaklarını karnına itiyorum, hoplatıp zıplatıyor, omzumda gezdiriyorum ama nafile gazz gitmiiyor.
iki gündür fena değildi, dün geceden beri coştu yine, öğlen saat 12 oldu, sabah 5ten beri ayakta, kıyamıyorum da. bu arada bu söylediklerimin hepsini yaptık ama olmuyor. ne önerirsiniz?

Herkese merhaba;

Ben ne zamandır kadınlar kulübünü takip ediorum ama yazmak ancak çaresiz kalınca nasip oldu. 30 nisanda doğum yaptım, bir kızım var, kolik sancıları ile başımız dertte, sab simplex ve bio gaia kullandık hiçbirinden sonuç alamadık. humananın kimyonlu rezene çayını vermeye çalıştım, içmedi, onu ben içiyorum şimdi, anne sütünden geçer belki adına. milupanın gece çayı nispeten gazını biraz daha çıkartmasına yardımcı oluyor. şu aralar ilaç olarak zinco veriyorum, sanki onunla daha iyi gibi. adaçayı yağı aldım, banyodan sonra karnını ayaklarını ovuyorum ama nafile. en son muskat denedik, çocuk yutmak istemedi tabii, tadı korkunç birşey. onu da ben yiyorum artık. çikolatanın gazını artırdığını düşündüğümden öyle şeyleri de kestim, bulgur vs gibi şeylerin yanına yaklaşmıyorum zaten. gazını çıkartmak için karnına masaj yapıyorum, ayaklarını karnına itiyorum, hoplatıp zıplatıyor, omzumda gezdiriyorum ama nafile gazz gitmiiyor.
iki gündür fena değildi, dün geceden beri coştu yine, öğlen saat 12 oldu, sabah 5ten beri ayakta, kıyamıyorum da. bu arada bu söylediklerimin hepsini yaptık ama olmuyor. ne önerirsiniz?

canım bebişin rezene kimyon çayını içmek istemesede ver çok etkili..birde denemediğin metsil damla kalmış ben metsil kullanıyorum sabha öğle akşam bir kaşığa 8 damla döküp veriyorum yanlız beslemeye başlamadan önce verip emziriyorum..sonuçları gayet etkili emerken bile gazını çıkarıyor artık çok rahatlattı bizi

Herkese merhaba;

canım bendede aynı sorun var sap damlasını 8 *4 şeklinde veriyorum ozaman biraz etkili oldu arada zinko veriyorum rezene ne bulursam dayıyorum ama yok bunu çekeceğiz heralde banyo çok rahatlatıyor çocugu artı karnına bebe yagıyla masaj yapıp ayaklarını karnına dogru bastırıyorum burdan okumuştum poposunu hafifçe açıyorum yanlardan acıtmadan bırtlıyor ozaman benimki gece gündüz gazlı bende saldım artık ne bulursam yiyorum yesemde gazlı yemesemde birde arada çörekotu kimyon karıştırıp içiyorum demleyip yada sadece bi kaşık çörek otunu çiğneyip yutuyorum bebişin ayaklarını sıcak tut adaçayı yagınıda karnına çok sürme ağırmış heralde ben ayak altına sürüyom sadece 3 aydan sonra rahatlicaz inşallah psikolojini iyi tut ben öyle yapmaya çalışıyorum yoksa tırlatmamak elde değil....

ben pek vermiyorum,aklıma gelince bikaç çay kaşığı veriyorum,suyu sevmiyo çünkü,sadece anne sütü alıyo,bizde öyle bi sıkıntı yok,idrarı açık sarı,hangi ildesin?antalya gibi aşırısıcak bi şehirse olabilir susuzluktan,geçmezse doktoruna sor istersen
,

günaydın kızlar benim kızımda biliyosunuz aşşırı kansızlık vardı sarılıkta hemolize olmuş çökmüş gibi bişey dediler şimdi ben pekmez veriyorum bişey olurmu 1 çay kaşıgı arkasındanda 3 4 çay kaşıgı su veriyorum bi sorun olurmu doktoro sormayı unuttum pekmez zin bi zararı olmaz demi daha 63 günlük
canım benim kızımın sarılığıda daha yeni geçti, bizimkide kansız gibi, bizde arasıra pekmez içiriyoruz, arkasındanda su veriyoruz, bir zararı olacağını sanmıyorum ama sen yinede sor doktoruna..

Herkese merhaba;

bizim bebekte baya gazlı bir bebek, bende çok şey denedim..bitkisel şurup, colinox damla ve bitkisel çaylar ama hiçbiri fayda etmedi, şimdi sadece kimyon veriyorum, toplu iğnenin başı kadar kimyonu çay kaşığına al, üstünede sütünden ekle ve onu içir, gerçekten çok işe yarıyor ve devamlı gaz çıkarıyor alttan üstten :) ben günde 4-5 veriyorum yaklaşık 1 aydır, sıkıntılarımız da azaldı, birde sen dene işe yararsa yazmayı unutma :) başta benim bebeğimde çok ağladı gaz yüzünden hatta ağlamaktan göbek fıtığı oldu, oda daha geçmedi :( sizdede umarım işe yarar..

ben pek vermiyorum,aklıma gelince bikaç çay kaşığı veriyorum,suyu sevmiyo çünkü,sadece anne sütü alıyo,bizde öyle bi sıkıntı yok,idrarı açık sarı,hangi ildesin?antalya gibi aşırısıcak bi şehirse olabilir susuzluktan,geçmezse doktoruna sor istersen
,

İzmirdeyim ve cok sıcak çok terliyor yavrucum. İdrar rengi normaldi ama simdi emme süreside kısaldı sicaklar nedeni ile buna terleme de eklenince. Birkac gün her fırsatta emzirecegim ve suyu arttiracagim düzelmezse doktora götüreceğim. İnsallah düzelirde kuzumu tahlillerle uzmeyiz.

Üşütmekle ya da açlıkla alakası yok canım. Bebişin gazı var ondan gurulduyor. Bizde de ilk zamanlar oluyordu gurultu şimdi geçti.

Herkese merhaba;

Bebeğinin gazının senin yediklerinle hiç bir alakası yok. Sonuçta gaz denilen şey hava yutmasından dolayı oluşur. Senin midendeki gazın damarlarından geçip de sütüne geçmesi imkansız gibi bir şey. Bir emip bir nefes aldığı için hava yutması normal ki hepimiz yutuyoruz ama onun bünyesi henüz alışmadığı için gaz sancısı çekiyor. Emdikten sonra gazını iyice çıkar. Ayaklarını karnına tokken itme, emdikten biraz zaman geçince it. Dizleri dik pozisyonda, ayaklarını alnına doğru götürürsen ( aynı altını alırken ayaklarını yukarıda tuttuğumuz gibi ama dizler bükülmeyecek) o da işe yarar. Gaz sorunu için Nurse Harvey's kullanıyoruz, bitkisel şurup. Gaz sorunumuz iyi şimdilik. Her emdiğinde değil de gazını çıkaramadığında ya da sancı olduğunu anladığımda veriyorum. Bazı bebişlerde gaz sorununu tamamen bitirdiği bile olmuş bu şurubun. İçinde 1 gramdan bile az bir şeker olduğu için kızım severek içiyor. D vitaminine dersen henüz alışamadı her içişinde suratını buruşturuyor. :1:

Son düzenleme:

ben doğumdan sonra hastaneden çıkarken çocuk doktoru uyarmıştı, böyle bişey olursa doymuyodur diye... ilk iki gün ben de yaşamıştım ama sonra geçti...

İzmirdeyim ve cok sıcak çok terliyor yavrucum. İdrar rengi normaldi ama simdi emme süreside kısaldı sicaklar nedeni ile buna terleme de eklenince. Birkac gün her fırsatta emzirecegim ve suyu arttiracagim düzelmezse doktora götüreceğim. İnsallah düzelirde kuzumu tahlillerle uzmeyiz.

ben bir gün bebeğimin sabahı turuncu idrar yaptığını gördüm, o arada idrar yolu enfeksiyonu geçiriyordu ben ona yormuştum doktoruma söyledim, yetersiz beslenmedendir dedi ki gerçekten o gece çok uzun bir süre 5-6 saat emzirememiştim

Back
X