2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....


  • Ankete Katılan
    181
ya benimki de dönmüyo canım bir iki kez döndü ama tekrarlamıyo oğlum da kilolu ondan mı acaba diyorum ben de...

Kilonun etkisi çok canım. Kilolu bebeklerin dönme, emekleme, yürüme gelişimleri daha geç oluyor. Tabi bebekten bebeğe değişir her bebeğim gelişimi farklıdır ama kilonun da etkisi yok sayılamaz.
 
kızlar slm toplantımı var hiç böyle kalabalık görmemiştim burayı :)

Yok canım hepi topu 4-5 kişiyiz şuanda. Ahh hamilelik dönemi ahhh. 15-20 kişi aynı anda girerdi. Sayfaları, geçmişi okumaya yetişemezdik. :) Herkes kayboldu bebişler gelince. Bir kere geri döndüler sonra gene kayboldular. bayansu, petunya_pet, paristebirgece, kkelebekk,missaltin, gosenay, zeynepyus daha kimler kimler.... Eyidas da yok bu aralar. Bebişi ne durumda acaba?
 
Başın sağolsun canım, ben de babamı kaybettim Allah başka kayıplar vermesin, uzakta olsalar da hayatta kalsınlar seslerini bile duymak yetiyor ama anne acısı gerçekten zordur düşünmek bile beni duygulandırdı, boşver sen içinden ne geliyorsa paylaş, yazdıkların gayet samimi içinden gelen duygular, ben de gurbetteyim ve neredeyse 1,5 yıldır annem dışında olan akrabalarımı, kardeşlerimi... göremiyorum. Bu arada mercimek çorbası gaz yapıyor mu? Ben gaz yapar diye duymuştum ondan yedirmedim
canım ben yediriyorum mercimek çorbası çok da seviyor,gaz yapar mı diye de hiç düşünmedim doğduğundan beri.bizim doğduğundan beri gaz problemimiz olmadıı onun için net bir şey diyemeyeceğim.bir dene istersen yaparsa yedirmezsin sen de.
Babamız hasta bugün, evde iki bebek olduk diyor. Az önce babasına çorba içirip, babalı kızlı sırayla uyuttum ben iki bebeğimi. Sizler ne yapıyorsunuz kızlar nasıl geçiyor gününüz ?

İki hafta önce arkadaşımızın nikahında kızım, ben ve annem
Eki Görüntüle 540357

fundaaaaaaaa ne göbek kalmış ne kilo.Maşallah diyelim ben tabi kızından önce sana takıldım.Çok tatlı kızın var ya maşallah diyelim ikini,ze de nazar değmesin

Değişiyor her gün. Çok hareketli olduğundan yüzüne yansıyor. :)))
Bu da başka bir hali cadımın :

Eki Görüntüle 540488

orjinal bir poz... ne geziyorsun kız sen oralarda,çok masum duruyor,yeriz onu bizzz,bak benim oğlum var kıskanma sakın kızını...
kızlar biz de bayram harçlıklarımızla mama sandalyesi alalım diyoruz,üstünü biz tamamlıcaz,hem de küçük ıvır zıvırlara harcamaktansa mama sandalyesi daha mantıklı olur diye düşündüm,seda arkadaşımız bana yine kızar gerçi ama yazayım dedim
canım ben hep karşıydım mama sandalyesine ama aldım.çünkü sofrada bir yer kapladığını,onun da bir kişiliği olduğunu görsün istedim,kişilik gelişimine faydalı diye de düşündüm sonra.Aldıktan sonrada iyiki almışız diyoruz eşimle.önceden yemek yedirmek işkenceydi ana kucağında yediriyordum yemeğini.O mu yemek yiyor yemek mi onu yiyor anlayamıyorduk.beceriksizim diyordum kendime.sandalye aldıktan sonra kolay kolay dökmez olduk yemeğini.Hem efe de çok sevdi yemek yerken onunda önüne meyve filesiyle meyve veriyorum o meyvesini yiyor biz yemek yiyoruz ya da oyuncaklarını veriyoruz onunla oynuyor.

maşallah çok tatlı ya,allah bağışlasın.valla güzelim benim velette öyle,soyunurken problem yok güle oynaya ama giyinirken ağlaya ağlaya giydiriyorm,onu giydireceğim zaman valla ya sabır çekip başlıyom.bende kaşık maması yediriyorum milupanın tahıllı olanından ama ben 6 ölçek değilde 70 ml suya 2 yemek kaşığı katıyorm tam iyi geliyo,yoksa 6 ölçek çk fazla geliyo yazık çöpe gidiyo yiyemiyolar.bu arada oğlumun popişi pişik oldu ,valla çk içim acıdı umarım geçer.ek gıdada bayağ alıştı oğluşum ama bu seferde acaba fazlamı yediriyorm diyorum,sağlık ocaklarında ve tvdeki reklamlarda 2 çay bardağını geçmesin diyo ama valla bnim sanki geçiyo,meyve püresi,çorba,muhallebi,yoğurt derken.çarşamba kontrol var sorcam bakim doktoruna boy kilo takibi yapsn devam et derse ederm artk.
bizim her öğünümüz 2 çay bardağını geçiyor canım ya.bayramın ilk günü sadece mama yedi durmadan ağladı 2 saatte bir yemek yedi.normalde 4-5 saati bulurdu yemeklerinin arası.Yani mama kesmiyor oğlumu napayım ben de yediriyorum valla.

:71:kıslarr nasıl gectı bayram.bebeklerınız nasıllar bakalım..ben bugun bıyere cıkmadım.resmen cıldırdı.bır o alıyor kucaga bır bu..cok huysuzlandı.uykusuzluktan bıtap dustu uyuyor sımdı 3 saattır..sızlerın de duzenı bozuldumu

canım ya bayramımız güzeldi gezdik efeyle beraber.ama efe ye nazar değecek diye çok korktum çok sosyal bir çocuk nereye gitsek benim kucağımda durmuyor gelen alıyor yavrum da ıh bile demiyor.aksine gülücükler dağıtıyor.neyse ki atlattık.dün baya baya nazar değmiş okuduk babasıyla,ikimiz de esneye esneye bir hal olduk.

bende çk istiyorum ama erkenmi acaba diye düşünüyorum,canım alırsan markasını memnun kalıp kalmadığını yazarmısın sonra burdan bizede fikir olur en azından.:34:
canım ben chicconun çift kılıflı olanı var ondan aldım çok da memnun kaldım.oturma zamanı geldiği için erken sayılmaz bence ben 2 haftadır kullanıyorum.

Eki Görüntüle 540500 bu bayramın ilk günü ben hala temizliği bitiremedim evi süpürürken nerden aklıma geldiyse fotoraf çekmeye başladım bayramlık cicileri değil üzerindekiler onlarlada çekip koyucam bu arada bu resmı çektıkten 10 dk sonra o dönenece oğluşumun kafasına düştü ama kendısı çekti :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
iyiki çekmişin canım ya bak güzel bir anı kaldı 15 dk sonra dönence düştü diye anlatırsın kuzuna artık.erkeğin hası olmuş tatlım benimmmm.maşallah maşallah

Emir Alper'imin disi cikti. Bugun oglumun disinin ciktigini gordum ay nasil bi mutluluktur bu anlatamam. Darisi diger dislerinin ve sizin bebislerinizin basina. Bu arada dis bugdayi yapaniniz var mi?
İlk annanesi gordu ama babanneyi de kandirdik hediyesini alacakmis :) cok huysuz yavrum diside cikmadi hala ama baya kabarmis dedik esimle bakiim diye hemen meraklandi o da ilk goren oldugunu sandi bize mujde veriyor :)
Bizde ateslenme olmadi ama son iki gundur acayip terliyordu bayramdan dolayi oglum kalabaliktan neye ugradigini sasirdi dis huysuzlugumu oldugunu anlamadik ama genel olarak memeye duskun oluyorlar ve son 1 haftadir gece 1 den sonra sabah 8 e kadar en az 5 / 6 kere uyaniyorduk. Bi dun gece 3 kere uyandik. Canim oglum benim kim bilir ne kedar zor bi durum yasadi yasayacakta..

canım gözünüz aydın hayırlı olsun darısı da bize olsun diyorum.bizimki 8. ayında ancak çıkar dedi doktorumuz.ben hergün kontrol ediyorum ama.
 
Yok canım hepi topu 4-5 kişiyiz şuanda. Ahh hamilelik dönemi ahhh. 15-20 kişi aynı anda girerdi. Sayfaları, geçmişi okumaya yetişemezdik. :) Herkes kayboldu bebişler gelince. Bir kere geri döndüler sonra gene kayboldular. bayansu, petunya_pet, paristebirgece, kkelebekk,missaltin, gosenay, zeynepyus daha kimler kimler.... Eyidas da yok bu aralar. Bebişi ne durumda acaba?

hamıleyken okadar baktım kkya uye olmak aklıma gelmedı keşke ozaman katılsaymışım aranıza ben 3 aylık hamıleyken kulaklarım şişmiş kabarmıştı ozamanlar çok bakmıştım kkyaa meğerse incir alerji yapmışta ondan olmuş en ufak tuhaflıkta burda alırdım soluğu ziyaretçi olaraktabı ozaman uye olmadıma şimdi pişmanım
 
$253037_398891090180805_1234839299_n.webp $374165_398890366847544_1502461979_n.webp $431652_398890223514225_105296489_n.webp kızlar oğluşumun efenin bayramlığı bayramlıklarla ilk foto benden olsun
 
Kızlar oğlum bugün çok huzursuz hiçbir ek gıdayı ağzına almıyor 3 gündür böyle bugün de ağlama ve mızmızlığı arttı uykuya dalamıyor uykusu gelince de ağlayıp huzursuzlanıyor, eline oyuncak veriyorum sinirden kendine vuruyor yere düşürüyor bağırıyor tekrar veriyorum alıp atıyor ve ağlıyor. Siz de böyle durumlar oluyor mu
 
Maşallah canım, ne güzel bayramlıkları var oğlunun. Biz öyle günlük eşofmanlarla idare ediyoruz, bayramlık almadık zaten bir yere gittiğimiz yok hava kötü, hiç akrabamız yok burada, artık gelecek seneye inşallah biz de bayramlık alıp gezmeye gideriz inşallah

biz de almadık canım eşimin teyzesi almış daha önceden,onu giydirdim ben de.İnşallah seneye daha güzel giydiririz hem nlarda anlar bayram olduğunu okadar büyürler yani
 
Kızlar oğlum bugün çok huzursuz hiçbir ek gıdayı ağzına almıyor 3 gündür böyle bugün de ağlama ve mızmızlığı arttı uykuya dalamıyor uykusu gelince de ağlayıp huzursuzlanıyor, eline oyuncak veriyorum sinirden kendine vuruyor yere düşürüyor bağırıyor tekrar veriyorum alıp atıyor ve ağlıyor. Siz de böyle durumlar oluyor mu
bir sıkıntısı var heralde acaba diş mi çıkarıyor?
 
Teşekkür ederiz canım. Doğduğunda pembe beyazdı. Tavada iken de beyazdı. :)) Fotoğrafların ışığına, güneşin yansımasına göre renk değişikliği oluyor canım.


Biz daha karar vermedik canım. Mama sandalyesi ile ev salıncağı almak arasında gidip geliyoruz. Ev salıncaklarının önünde tepsi olanları var, geçen gün Civil'de görmüştüm.


Evet benziyoruz biraz ama kızım bana çok benzemiyor en azından şuanda benzetmiyorlar. Ama bebeklik halime benziyor.



Kaşık mamasını biberonda veriyorum ben canım, henüz kahvaltıya tam olarak başlayamadık. Yumurta peynir veriyorum ara sıra kahvaltıda çay kaşığının ucuyla ama öğün olarak geçemedik henüz. Kaşık mamasına biberon için ben şöyle bir formül uyguluyorum. 1 tatlı kaşığı mama 30 ml su. Bazen 150ml yapıyorum, bazen 120ml. Kendisi belirliyor ne kadar yiyeceğini, açlık durumuna göre değişiyor. Ben de 2 çay bardağı diye biliyorum ama dediğim gibi bebekler kendileri belirliyor miktarı. Hepsinin yapısı farklı. Memeyle arası nasıl önemli olan daha çok o bence. Çünkü ana öğünü odur. Ada çok düşkün o yüzden endişem yok o konuda. İstediği kadar veriyorum ek gıdayı, yettikten sonra itiyor zaten.



Şeker, çikolata falan verilir o kadar katı değilimdir. Ama önce bana sorulması gerek. Sonuçta her hangi bir problem olursa ben uğraşacağım, yanında olacağım. Ya da zararı olacak misal alerjisi olan bir şey ise verilmemesi gereklidir, engelleyeceğimdir. Kaldı ki bonbon verdiler diyorsun canım. Minicik bebek ya boğazına kaçsa ? Tecrübelisindir diğer bebeklerinden ağzındaki bir şeyi almak ne kadar zordur bilirsin. Bir de nefesi gitse yavrucağın. Düşünmeden yapılan şeylere karşıyım. Eşim bile, annesi bile bana sorarlar Funda bunu verelim mi diye. Ben ver dersem verirler, yok dersem sorgulamazlar çünkü bilirler ki onu en iyi ben tanırım. Desinler tabi kıymetli çocuğumuz bize. Ben de tartışıyordum akrabalarla ilk zamanlar, sevdirmiyormuşum diye olay oldu. Yahu uyuyor çocuk sen sevsen uyanacak. Emziriyorum, sevsinler sonra emzirirsin derler. Yok ya dedim bırakırsa memeyi ağlar. Kim susturacak ? Ben. Hadi dedim beklesin sevecek olan. Neymiş efendim 6 yaşına bile girmemiş kızın kucağına Ada'yı vermemişim. Bak bak bak. Böyle böyle konulardan çocuğu sakınıyor diye laf oldum yani. Anlayamıyorum ben insanları gerçekten. Kendilerinin kıymetlisi olsa ortaya atıp kapışın mı diyor bunlar yafff?

Haklısın canım benim komşularımda arkamdan böyle söyleniyor valla ben millet bebek sevsin diye çocuğumu dünyaya getirmedim sevmenin de bir usulü var öyle hırpalayarak sevenler var ya da kafasına göre takılanlar kendi doğrularına göre davrananlar var o yüzden memlekete bile gitmedim şimdi özlemişlerdir herkes sevecek öpecek ısıracak kucaktan kucağa gidecek uykusuz kalacak, bir uyarı yapacam sonra millet arkamdan söylenecek hiç çekemem şu sıralar. Senin eşin ve kayınvaliden de anlayışlıymış şanslısın. Benim eşime birşey söylesem hemen zoruna gidiyor kayınvalidem zaten yüzüme gülümseyip arkamdan konuşan tiplerden. Kim arkamdan ne derse desin nasıl rahat ediyorsam öyle davranacam, kimse insanın annesi gibi anlayışlı olamıyor
 
canım ben yediriyorum mercimek çorbası çok da seviyor,gaz yapar mı diye de hiç düşünmedim doğduğundan beri.bizim doğduğundan beri gaz problemimiz olmadıı onun için net bir şey diyemeyeceğim.bir dene istersen yaparsa yedirmezsin sen de.


fundaaaaaaaa ne göbek kalmış ne kilo.Maşallah diyelim ben tabi kızından önce sana takıldım.Çok tatlı kızın var ya maşallah diyelim ikini,ze de nazar değmesin



orjinal bir poz... ne geziyorsun kız sen oralarda,çok masum duruyor,yeriz onu bizzz,bak benim oğlum var kıskanma sakın kızını...

canım ben hep karşıydım mama sandalyesine ama aldım.çünkü sofrada bir yer kapladığını,onun da bir kişiliği olduğunu görsün istedim,kişilik gelişimine faydalı diye de düşündüm sonra.Aldıktan sonrada iyiki almışız diyoruz eşimle.önceden yemek yedirmek işkenceydi ana kucağında yediriyordum yemeğini.O mu yemek yiyor yemek mi onu yiyor anlayamıyorduk.beceriksizim diyordum kendime.sandalye aldıktan sonra kolay kolay dökmez olduk yemeğini.Hem efe de çok sevdi yemek yerken onunda önüne meyve filesiyle meyve veriyorum o meyvesini yiyor biz yemek yiyoruz ya da oyuncaklarını veriyoruz onunla oynuyor.


bizim her öğünümüz 2 çay bardağını geçiyor canım ya.bayramın ilk günü sadece mama yedi durmadan ağladı 2 saatte bir yemek yedi.normalde 4-5 saati bulurdu yemeklerinin arası.Yani mama kesmiyor oğlumu napayım ben de yediriyorum valla.



canım ya bayramımız güzeldi gezdik efeyle beraber.ama efe ye nazar değecek diye çok korktum çok sosyal bir çocuk nereye gitsek benim kucağımda durmuyor gelen alıyor yavrum da ıh bile demiyor.aksine gülücükler dağıtıyor.neyse ki atlattık.dün baya baya nazar değmiş okuduk babasıyla,ikimiz de esneye esneye bir hal olduk.


canım ben chicconun çift kılıflı olanı var ondan aldım çok da memnun kaldım.oturma zamanı geldiği için erken sayılmaz bence ben 2 haftadır kullanıyorum.


iyiki çekmişin canım ya bak güzel bir anı kaldı 15 dk sonra dönence düştü diye anlatırsın kuzuna artık.erkeğin hası olmuş tatlım benimmmm.maşallah maşallah



canım gözünüz aydın hayırlı olsun darısı da bize olsun diyorum.bizimki 8. ayında ancak çıkar dedi doktorumuz.ben hergün kontrol ediyorum ama.

Mercimek çorbası Ada da içiyor severek. Hiç gaz problemi olmadı mercimekle ya da verdiğim herhangi bir ek gıda ile alakalı. Bir tek fasulye, nohut gibi bize de gaz yapan gıdaları vermiyorum. Patlıcan vermiyorum nikotein içerdiği için. Balık vermiyorum henüz belki zehirler diye sonuçta emiyor. Hazır meyve suyu (%100 yazsa dahi) vermiyorum, evde kendim sıkıyorum suyunu ya da püre gibi veriyorum. Bazen eline veriyorum kendisi kemiriyor.

Kilolarıma gelince ilk aylarda fazla geliyordu bana ama yazın kendiliğinden gitti. 52 ile hamile kalıp 68 ile doğuma girmiştim. Doğum sonrası 60 -61 civarıydım. Bir iki aya 56 oldum ama bunalıma soktu beni o fazlalık. Elbiselerim olmuyordu, yenisini de almaya cesaretim yoktu. Sonra kendiliğinden gitti kilolar 52-53 gibiyim bir iki aydır.

Bu arada Ada da sokağa çıkınca herkese gülücük atıyor. Zaten sokak olsun ona çamurdan olsun. :))))) Bayılıyor dışarıya ama kış geldi ancak camdan bakar bir süre. Neden kıskanayım canım, Ada sevildikçe benim hoşuma gider aksine. Onlar dünyanın en masum en tatlı yaratıkları bence sevilmeyi ve şımarmayı fazlasıyla hak ediyorlar.
 
kızlar resim yükleyicem büyük diyo nasıl yükleye bilirim bilen varmı:50:
 
Eki Görüntüle 540611 Eki Görüntüle 540612 Eki Görüntüle 540613 kızlar oğluşumun efenin bayramlığı bayramlıklarla ilk foto benden olsun

Yakışıklıya da bakın. :) Eşim gördü oo diyor nisan bebişleri de büyümüşler. Dedim e büyüyecekler tabi Ada küçüldü mü ki kocaman oldu ? :)))


Haklısın canım benim komşularımda arkamdan böyle söyleniyor valla ben millet bebek sevsin diye çocuğumu dünyaya getirmedim sevmenin de bir usulü var öyle hırpalayarak sevenler var ya da kafasına göre takılanlar kendi doğrularına göre davrananlar var o yüzden memlekete bile gitmedim şimdi özlemişlerdir herkes sevecek öpecek ısıracak kucaktan kucağa gidecek uykusuz kalacak, bir uyarı yapacam sonra millet arkamdan söylenecek hiç çekemem şu sıralar. Senin eşin ve kayınvaliden de anlayışlıymış şanslısın. Benim eşime birşey söylesem hemen zoruna gidiyor kayınvalidem zaten yüzüme gülümseyip arkamdan konuşan tiplerden. Kim arkamdan ne derse desin nasıl rahat ediyorsam öyle davranacam, kimse insanın annesi gibi anlayışlı olamıyor

Kayınvalidem iyidir canım sağolsun. Bana geldiğinde başlar orayı burayı toplamaya. Hamileyken bile o geldi temizledi evimi sağolsun çok yardım etti. Bir şey alıyorsa iki tane alır biri bana biri kendine. Hiç kızı olmadığından kızı gibi sever beni. Ada da ilk torunu bir de kız olunca çok düşkün ona da. Eşim bile kıskanıyor beni, diyor önce Ada'yı sonra Funda'yı öpüyorsun beni unutuyorsun hep diye. :)))
 
Back
X