hastane için bebeğinize kaç bebek bezi aldınız çantaya 5 tane koydum ama yeter inş
göğüs uçlarınızın yara olmaması için bir şey kullandınız mı
göğüs kalkanı göğüs pedi pompa krem vs ne önerirsiniz?
ben 15 tane koyustum bez.5 tane az eolur ne lmaz bırazdaha al yanına.gogus ucu ıcın ben bepantenle gecırdım bı haftada gectı.gogusun acıyo dıye vememık yapma nekdar cok emerse okadar cok alısıo meme ucu.yanı onceden kullanmakla alakası yok emecegı zaman olacak yara..
derinimmmm iyi ki varsın allah razı olsun
her gün aklıma bi şey takılan bu dönemde kurtarıcım oldun süpersin çok sağol
canm bnece 3 gecelik 2 pijema cok fazla gerek yok dye düşünüyorum..bne 1 gecelik 1 de pijema götrmüşütm ama sadece geceliğimi kullandm zaten 1 gece kaldık geldik evimize 1 tanede sutyen almştm...internette bende canta için gerekli malzemleri arastrrken böle fazla esyalı listelere rastlamştm o kadrda abartmaya gerek yok zaten eşler sık sık ewe gdyrlar bi eksgn olrsa getrrler sen bol bol bebeişe esya koysan yeter bnce canm.şimdi doğum çantamı hazırlıyorum da
bebeğin ihitiyaçları için ayrı kendi ihtiyaçlarınız için ayrı bir çanta mı hazırladınız???
doğum çantası listesini internetten araştırdım ama
adetler bana biraz uçuk geldi 3 gecelik 2 pijama 5 külot 3 sütyen
sizce kaç tane yeterli olacaktır???
bi de genelde ilk olarak 5 li hastane çıkışıı istiyorlarmış
ondan iki tane koydum bi de diğerinden koysam mı ki???
battaniye olarak da bi ince bi kalın polar battaniye aldım lazım olur de mi???
canm bne 2 tane almştm daha doğrusu bir tanesi 10lu setin içinde vardı bir tanede ayrı almştm ben sadece göbeği düşene kadr kullandm sonra cırcıtlı kullandm hep.bende tecrübeli annelere bişey sormak istiyorum bebeğe iç zıbın aldım kimi giydir sürekli diyor kimi giydirme sizce napıyım sürekli giydirmelimiyim iyice sıcaklar gelene kadar en azından
canm 5 tane cok az ben nerdeyse yarsını koymştm dermi,şmhastane için bebeğinize kaç bebek bezi aldınız çantaya 5 tane koydum ama yeter inş
hastane için bebeğinize kaç bebek bezi aldınız çantaya 5 tane koydum ama yeter inş
Merhabalar inşallah hayal ettiğiniz şekilde kolay huzurlu sağlıklı bir doğum gerçekleştirirsiniz.
İlk önce doğum şekli hakkında yazıyım ben normal doğumu çok istedim eşimde sürekli normal olsun normal olsun dedi ama maalesef bebeğim kalp atışlarından dolayı acil sezaryen oldum hazırlıksızdım sezaryen fikrine asla istemiyordum ve büyük bir şok yaşadım o yüzden doğumum ve sonrası depresif mutsuz geçti o yüzden tabi ki ilk önce normal doğum ki ben ikinciyi hala normal istiyorum ama şartlara göre doktorunuza da güveniyorsanız sezaryen doğum hakkında da bilginiz olsun onada hazırlıklı olun ki benim gibi şok yaşamayın ve kesinlikle hemen sütünüz gelemeyebilir maalesef sezaryen doğumlarda bu sık oluyor asla ama asla hastaneden aman biberona alışmasın kaşıkla besleyin laflarına bakmayın bebeğiniz benimki gibi aç kalmasın bizi eve çıktıktan sonra bebeğimin şekeri düştüğü için havale geçirdi ve tekrar hastaneye döndü üç gün kuvözde yattı biberon markası ben bebedor kullandım sıkıntı olmadı ama daha iyi markalar var tabi ve elektrikli pompa kesinlikle alın ilk aylar sütünüz çok oluyor sağarsınız bol bol göğüs ağrısı çekmezsiniz ben santebebe kullandım memnundum, slikon emzirme ucu kesinlikle yanınızda olsun benim göğüs ucum kısa bebeğinde ağzı çok küçük oluyor tutamamışdı bir ay slikon uçla emzirdim beni hasta bezi çok almayın ama yatağa serilenlerden alabilirsiniz artınca bebeğin altını değişirken kullanıyorsunuz ilk zamanlar lohusalıkta alt açma kirlendi derdi olmuyor atıyorsunuz kirlenince, ben bebeğimin bezinden kullanmışdım eve geçince kanamam çok olmamışdı,penye battaniyeler ağız mendilleri bol olsun ben çok kullandım emzirirken sütüm çok akıyordu bebeğimin yakasına takıyordum üstü ıslanmasın diye her emzirmeden sonar gazını muhakkak çıkarın bazen yarım saati buluyor çıkarmak gaz sancılarını hafifletir,sütünüz için son ay humana içmeye başlayın kesinlikle evde de bulunsun incir ayva ve ısırgan çayı sütün kalitesini miktarını artırıyor,sallanan bir beşiğiniz mutlak olsun ben sallamıycam diye park beşik aldım sallama aparatı vardı ama bebeğim yuvarlanıyordu beşiğin içinde onunla gaz sancısı başlayınca mecburen sallayarak uyutmaya başladık ve ayaklarımda sallamak zorunda kaldım ilk üç ay ana dizinde idare ettik sonra ayağa geçtik iki aydır da çingene beşiği yaptırdık o yüzdende bence beşiğini sallanan bir şey alın bebeğinizin gaz sancısı olmazsa sallamazsınız ama olursa perişan olursunuz,bebeğinizi sessiz ortama sakın alıştırmayın sonra en ufak sesde uyanır hiçbir iş yapamazsınız ben eşime o kadar dememe rağmen sessizliğe alıştırdı ve şimdi sesde uyuyamıyor bir de aman o sevmesin bu almasın kucağına diye insanlardan soyutlamayın ben öyle yaptım şimdi biri gelse bana ya da ben bir yere gitsem sürekli ağlıyor yakama yapışıyor,ben oğlumu üç aylıktan itibaren oyun halısında büyüttüm hep yere koydum o yüzden kucak çocuğu değil hep yerlerde gezinir tek başına oynar oyun halısını mutlaka alın tavsiye ederim çok faydasını gördüm ben.
Ay çok uzun oldugözünüz korkmasın doğumda bebek bakmak da çok güzel ben şimdi bir daha hamile olmayı isterdim:)) Aklıma geldikçe yine yazarım sizde isterseniz
kızlar benim en büyük tavsiyem bugünlerin tadını çıkarın(tabi hamileliğiniz rahatsa)şaka ni yana onları kucağınıza almak muhteşem zor yanlarıda olsa
Kızlar yeni sorularımm varr
1. ilk aylar için biberon ve göğüs pompası mutlaka lazım oluyor mu?
2. Biberon olarak kafama en çok Dr. Browns yattı ama
dar ağızlı, geniş ağızlı, standart hangisini almak lazım karar veremedim ve tabiki kaç aylık almak lazım?
0-3 aylık mesela zaten emdirildiği için biberon gerekiyor mu?
3. gecelik giymeyi sevmem hastane çantasına koymam gerekli mi yoksa pijama yeterli olur mu ?
4. Göğüslerin yaraları için krem önerileriniz? doğumdan önce kullanmak gerekli diyenler var işe yarıyor mu ?
Yorumlarınızı bekliyorum.
Kızlar yeni sorularımm varr
1. ilk aylar için biberon ve göğüs pompası mutlaka lazım oluyor mu?
2. Biberon olarak kafama en çok Dr. Browns yattı ama
dar ağızlı, geniş ağızlı, standart hangisini almak lazım karar veremedim ve tabiki kaç aylık almak lazım?
0-3 aylık mesela zaten emdirildiği için biberon gerekiyor mu?
3. gecelik giymeyi sevmem hastane çantasına koymam gerekli mi yoksa pijama yeterli olur mu ?
4. Göğüslerin yaraları için krem önerileriniz? doğumdan önce kullanmak gerekli diyenler var işe yarıyor mu ?
Yorumlarınızı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?