2012 Nisan annelerine 2011 Nisan annelerinden tavsiyeler :)

hastane için bebeğinize kaç bebek bezi aldınız çantaya 5 tane koydum ama yeter inş
göğüs uçlarınızın yara olmaması için bir şey kullandınız mı
göğüs kalkanı göğüs pedi pompa krem vs ne önerirsiniz?

ben 15 tane koyustum bez.5 tane az eolur ne lmaz bırazdaha al yanına.gogus ucu ıcın ben bepantenle gecırdım bı haftada gectı.gogusun acıyo dıye vememık yapma nekdar cok emerse okadar cok alısıo meme ucu.yanı onceden kullanmakla alakası yok emecegı zaman olacak yara..

derinimmmm iyi ki varsın Allah razı olsun
her gün aklıma bi şey takılan bu dönemde kurtarıcım oldun süpersin çok sağol

canm bnece 3 gecelik 2 pijema cok fazla gerek yok dye düşünüyorum..bne 1 gecelik 1 de pijema götrmüşütm ama sadece geceliğimi kullandm zaten 1 gece kaldık geldik evimize 1 tanede sutyen almştm...internette bende canta için gerekli malzemleri arastrrken böle fazla esyalı listelere rastlamştm o kadrda abartmaya gerek yok zaten eşler sık sık ewe gdyrlar bi eksgn olrsa getrrler sen bol bol bebeişe esya koysan yeter bnce canm.

bende tecrübeli annelere bişey sormak istiyorum bebeğe iç zıbın aldım kimi giydir sürekli diyor kimi giydirme sizce napıyım sürekli giydirmelimiyim iyice sıcaklar gelene kadar en azından
canm bne 2 tane almştm daha doğrusu bir tanesi 10lu setin içinde vardı bir tanede ayrı almştm ben sadece göbeği düşene kadr kullandm sonra cırcıtlı kullandm hep.

canm 5 tane cok az ben nerdeyse yarsını koymştm dermi,şm sen bi 15 tane koy cunku ilk zamnlar nerdeyse her altnı açmada kaka yapyrlar göğüs pedi de almştm yanıma ama hastanede sutum gelmedgi için çok da lamz olmadı...pompa krem falan da almadımmm...

kızlar ben 35.haftada doğum yaptm hiç beklemyrdm allahtan cantamzı hazrlamştk suyum aniden gelnce cantyaı kapıp hastaneye gttik....ama kesnlkle kettle alın yanınıza ..mesela benm sutum gelmedi ve mama werdik hastanede hep hemn su kaynattk kolayca..bnede hemn humana içmeye başladım orda cok lazm oldu anlayacagnz...bool bool dinlenn gercekten abna dnlen uyu dyrlardıı ama uyuyamyrdum pek haklılarmış ilk zmnalar szi braz tempo beklyr ama sonra rutine alışmaya başlyrsnz....şimdiden doğum uzerine ve bebek bakım uzerine kitap okuyablrsnz braz.. ben daha vaktim var bbek bakımı kitabı alp okrm derken doğum yaptm valla anca doğumu kolaylaştrma adına bir kitap okuyabildim zamanınızı ii degrlendiirn yani gerci teoriyle uygualama farklı olyr ama mutlaka blginiz olsun göbüşlerinizi biizm yerimizede sevin ara ara grp yardımcı olmaya calşrm ins.

dogdugu gece benımde sutum az geldı ılrleyen saatlerde kızım aglıyodu mama almamıstım yanıma hemsıreler aldılr doyurup geldıler delıksız uyumustu yavrum... bencede al yanına mama ne olur ne olmaz..

hastanede verıyorlar ama can bebe felan pışk yapıor 5 az daha fazla al

hepsını al lazm oluyor yanında kalsın

gogus ucunn dogumdan sonra hassasiyetinn artmasi kacinilmaz,ne kullanirsaniz kullanin ister onceden ister sonradan mutlaka yara olacaktir ve zamanla meme bebek emdikce bu yeni duruma alisacak ve gecicektir.bazi bayanlarin hic yara olmuyor bazilarinn oluyor bazilarida kisa surede atlatiyor.bana sorarsaniz lansinoh dogumdan iki hafta once kullanmaya basladim hic faydasini gormedim.dogumdan sonra yara olustu bepanten krem aldim bilmiyorum ya onun faydasi oldu yada bebek emdikce meme emmeyi kabullendi ve kendiliginden iyilesti.

hastane icin ben kendime 1 pijama,1 gecelik aldim.3 tane kulot.1 tane sutyen,2 cift corap,1 cift terlik,dis fircasi,macunu,tarak,hafif tonda ruj,allik,roll-on,kolonya,rahat bir sac tokasi,fotograf makinasi,(kamera)sarz,pil,sampuan,banyo havlusu,yuz havlusu,kagit havluar,ped(yalniz bazi hastanelerde havlu ve sampuan temin ediliyor)fresh dove sprey parfum almistim,el dezenfaktani unutmadan.biskuvi ve kraker de alabilirsiniz.

askitomm derinimmm cimcimenaz erenhava
kıymetli bilgiler için teşekkürler güzel anneler

Merhabalar inşallah hayal ettiğiniz şekilde kolay huzurlu sağlıklı bir doğum gerçekleştirirsiniz.

İlk önce doğum şekli hakkında yazıyım ben normal doğumu çok istedim eşimde sürekli normal olsun normal olsun dedi ama maalesef bebeğim kalp atışlarından dolayı acil sezaryen oldum hazırlıksızdım sezaryen fikrine asla istemiyordum ve büyük bir şok yaşadım o yüzden doğumum ve sonrası depresif mutsuz geçti o yüzden tabi ki ilk önce normal doğum ki ben ikinciyi hala normal istiyorum ama şartlara göre doktorunuza da güveniyorsanız sezaryen doğum hakkında da bilginiz olsun onada hazırlıklı olun ki benim gibi şok yaşamayın ve kesinlikle hemen sütünüz gelemeyebilir maalesef sezaryen doğumlarda bu sık oluyor asla ama asla hastaneden aman biberona alışmasın kaşıkla besleyin laflarına bakmayın bebeğiniz benimki gibi aç kalmasın bizi eve çıktıktan sonra bebeğimin şekeri düştüğü için havale geçirdi ve tekrar hastaneye döndü üç gün kuvözde yattı biberon markası ben bebedor kullandım sıkıntı olmadı ama daha iyi markalar var tabi ve elektrikli pompa kesinlikle alın ilk aylar sütünüz çok oluyor sağarsınız bol bol göğüs ağrısı çekmezsiniz ben santebebe kullandım memnundum, slikon emzirme ucu kesinlikle yanınızda olsun benim göğüs ucum kısa bebeğinde ağzı çok küçük oluyor tutamamışdı bir ay slikon uçla emzirdim beni hasta bezi çok almayın ama yatağa serilenlerden alabilirsiniz artınca bebeğin altını değişirken kullanıyorsunuz ilk zamanlar lohusalıkta alt açma kirlendi derdi olmuyor atıyorsunuz kirlenince, ben bebeğimin bezinden kullanmışdım eve geçince kanamam çok olmamışdı,penye battaniyeler ağız mendilleri bol olsun ben çok kullandım emzirirken sütüm çok akıyordu bebeğimin yakasına takıyordum üstü ıslanmasın diye her emzirmeden sonar gazını muhakkak çıkarın bazen yarım saati buluyor çıkarmak gaz sancılarını hafifletir,sütünüz için son ay humana içmeye başlayın kesinlikle evde de bulunsun incir ayva ve ısırgan çayı sütün kalitesini miktarını artırıyor,sallanan bir beşiğiniz mutlak olsun ben sallamıycam diye park beşik aldım sallama aparatı vardı ama bebeğim yuvarlanıyordu beşiğin içinde onunla gaz sancısı başlayınca mecburen sallayarak uyutmaya başladık ve ayaklarımda sallamak zorunda kaldım ilk üç ay ana dizinde idare ettik sonra ayağa geçtik iki aydır da çingene beşiği yaptırdık o yüzdende bence beşiğini sallanan bir şey alın bebeğinizin gaz sancısı olmazsa sallamazsınız ama olursa perişan olursunuz,bebeğinizi sessiz ortama sakın alıştırmayın sonra en ufak sesde uyanır hiçbir iş yapamazsınız ben eşime o kadar dememe rağmen sessizliğe alıştırdı ve şimdi sesde uyuyamıyor bir de aman o sevmesin bu almasın kucağına diye insanlardan soyutlamayın ben öyle yaptım şimdi biri gelse bana ya da ben bir yere gitsem sürekli ağlıyor yakama yapışıyor,ben oğlumu üç aylıktan itibaren oyun halısında büyüttüm hep yere koydum o yüzden kucak çocuğu değil hep yerlerde gezinir tek başına oynar oyun halısını mutlaka alın tavsiye ederim çok faydasını gördüm ben.

Ay çok uzun oldu gözünüz korkmasın doğumda bebek bakmak da çok güzel ben şimdi bir daha hamile olmayı isterdim:)) Aklıma geldikçe yine yazarım sizde isterseniz

evet uzun olmuş ama çok güzel olmuş doğumdan itibaren lazım olabilecek tüm tavsiyelerde bulunmuşsunuz
çok teşekkürler yine yazmanızı elbette isteriz çok sağolun
Allah oğlunuzu size bağışlasın uslu akıllık bi bebeklik geçirsin sizi çok yormasın

ay nasıl güzel tavsiyeler bunlar..
ilgilenip de bilgilendirenler çok çok çok sağolun..
öpün bebiklerinizi bizim için..

kızlar benim en büyük tavsiyem bugünlerin tadını çıkarın(tabi hamileliğiniz rahatsa)şaka ni yana onları kucağınıza almak muhteşem zor yanlarıda olsa

kızlar benim en büyük tavsiyem bugünlerin tadını çıkarın(tabi hamileliğiniz rahatsa)şaka ni yana onları kucağınıza almak muhteşem zor yanlarıda olsa

evet herkes bunu söylüyo
uyuyun bol bol sonra çok yorulacaksınız diyolar
depolayabilsek keşke o zamanlara

ya arkadaşlar ben bişey duydum bebek doğduğunda emzirmeden önce göğsünüze soğanın suyunu sürün emzirirken acımaz diyoar bide ilk bebeği emzirmeden önce narın suyundan 2 çay kaşığı verin gaz sancısı hiç çekmez diyolar doğrumudur yaptınızmı hiç ne dersiniz yapıyımmı

Kızlar yeni sorularımm varr
1. ilk aylar için biberon ve göğüs pompası mutlaka lazım oluyor mu?
2. Biberon olarak kafama en çok Dr. Browns yattı ama
dar ağızlı, geniş ağızlı, standart hangisini almak lazım karar veremedim ve tabiki kaç aylık almak lazım?
0-3 aylık mesela zaten emdirildiği için biberon gerekiyor mu?
3. gecelik giymeyi sevmem hastane çantasına koymam gerekli mi yoksa pijama yeterli olur mu ?
4. Göğüslerin yaraları için krem önerileriniz? doğumdan önce kullanmak gerekli diyenler var işe yarıyor mu ?
Yorumlarınızı bekliyorum.

selam canım.ben her ıhtımale karsı bıberon almıstım bırkac cesıt aldım.zaten sız 0 3 aylık bıberon alacaksınız.bebek buyudukce bıberonların emzıklerını degıstırebılıyosunuz.bence herkesde bır tane boıberon bulunsa ıyı olur.benım bebegım hastanede sutum yetmedıgı ıcın gecelerı beslendı bıberonla.gecelık ısıne gelınce ben sezeryan dogum yaptım oyuzden ıkı tane gecelık ve bır takım pıjama aldım.cunku gecelıle daha rahat edıyosunuz.tuvalete falan oturmanız pansumanınız falan daha kolay oluyor.gogus kremıde lansınoh kullandım ben.benım meme uclarım cok fena acıyordu.oylekı bebegımı emzırmek bıle ıstemıyordum acıdan.bunun nedenı ıse bebgınızı emzırıken sadece ucunu vermeyın.kahverengı yerıyle beraber emsın gogsunuzu.ozaman acınız olmaz.zaten hemsırenız soyler sıze.ama aklınızda bulunsun.memenızın ucucnu degıl kahverengı kısımla beraber emzırın mutlaka.bebege ıkı takım hastane cıkısı mutlaka koyun bavula.kendınıze terlık havlu,kagıt havlu,pecete,kolonya,fotograf makınesı.terlık,ıc camasırı atlet orkıd ve hasta bezı gıbı olan buyuk pedlerden alın.bazı hastaneler verıyor sanırım ama yınede bulunsun yanınızda.kanamalar cok oluyor cunku

bebege cıtcıtlı badı bolca alın.pıjama alın tulum alın ama tulum fazla almayın sonra elınızde kalır.benım kaldı mesela.daha cok altlı ustlu takımlar daha kolay oluyor.bebegınıze patık mutlaka alın kendınızede hastane cantanızda mutlaka patık ve corap koyun.yelek hırka koyun tarak koyun.dıs macunu falan.parfum.bebegınıze cok fazla bez almayın.bebekler cabuk buyuyor bezler elınızde kalır.

1-2.bir tane biberon bulundur canım.göğüs pompası ben almadım bence gerekince sonra alırsın
3.gecelik ben sezeryan oldum tuvalette falan rahat oldu ama pijamada giydim ve de zor olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…