2012 Nisan annelerine 2011 Nisan annelerinden tavsiyeler :)

tüüüm cici nisan anneleri hepinize merhabalar,inş.sağlıkla,mutlulukla ve huzurla bebeğinizi kucağınıza alırsınız,evlatlarınız,kendilerine,vatana ve size hayırlı olurlar ve hep yüzünüzü güldürürler.benim 13 yaşında bir kızım,10 yaşında oğlum ve de 9,5 aylık bir oğluşum daha var,öncelikle hep normal doğum istedim ve şükür bir terslik olmadı üçünü de normal doğumla dünyaya getirdim,kızımda 36 saat,2.çocuğumda 7 saat ve son doğumumda 3 saat sancı çektim,nişan,su,leke hiçbiri gelmedi ve hepsinde de suni sancı verildi,kızım 37 haftalık oğullarım 38 haftalıkken dünyaya geldiler,ilk bebekte biraz daha korku olmuştu çünkü doğumsancısı neye benzer,olaylar nasıl birbirini takip eder tam kestirememiştim,ama diğerlerinde bildiğim tek bir şey vardı,o dayanılmaz sancının arkasından tek kelimeyle kuş gibi hafifleyip yeniden doğacaktım,inanılmaz bir duyguydu,doğumlarımda hep doktorumun sesine odaklandım,hiç bağırdığımı hatırlamıyorum,sadece zamanı gelince doğru bir şekilde ıkınmam ve o mucizeye tanık olmaya hazırladım kendimi,çok şükür sağlıkla bebeklerimi kucağıma aldım,hiçbirinde biberon götürmedim,sadece her ihtimale karşılık mama bulundurmuştum,ben biraz düşünce gücüne inanan ve düşüncelerin,isteklerin kişiyi yönlendirdiğini düşünen bir yapıya sahibim,öncelikle doğum başlı başına bir mucize ve bunun getirdikleri de yani anne sütü gibi...sancıların devamında rahimin kasılamsıyla ve bebeğin itilmesiyle süt hormonları devreye giriyor ve süt salgılanmaya başlıyor,doğum olayının devamında bebeğinizi besliyeceğiniz sütün zaten vücudunuz tarafından üretileceğine kalben inanın ve güvenin(bu arada sezaryan doğumda işler daha farlı oluyor tabiki,mecburen süt salgılanması olmazsa bebek aç bırakılmamalı elbette)yine de her ihtimali düşünürsek siz yine de bir biberon ve kettle götürün,doğumumda ben lavmana karşı biraz dirençsizim lavmanın yapılmasıyla doktorum 15 dk demesine rağmen ben 3. dk tuvalette buluyorum kendimi,son doğumumda doktorum yanımda biraz daha biraz daha dedi ve 5. dk yı zor buldum,tuvalete girdiğimde geç kalmıştım:))o yüzden doğum anı için pijama yerine mutlaka gecelik tercih edin ve yedek çorap almayı unutmayın:)))2011 nisan annelerinde geçen buna benzer bir soru gelmişti ve aynı cevabı yazayım,güne başladığınızda evde sırasıyla neler yapıyorsanız ihtiyaçlarınızı öyle belirleyebilirsiniz,örneğin kalktım TERLİĞİMİgiydim,elimi yüzümü yıkarkenSIVI SABUN,HAVLU kullandım,kahvaltıda ÇATAL BIÇAK...VS,bu size liste yapmanızda yardımcı olcaktır,bolca iç çamaşırı alın,hasta bezi ,sütyen ve göğüs pedi bulundurun,doğum sonrası biraz solgunluk oluyor ve minik bir makyaj çantası hazırlayın,hafif bir makyaj fotoğrafları daha hoş gösteriyor:))hatta zamanlamayı tutturabilirseniz doğuma gitmeden önce bir fön çektirin kendinizi daha iyi hissedersiniz...eveeet doğumdan sonra gelelim miniklere:ilk bebeğim doğduğunda çok kustu ve 3 penye 3 kalın battaniye götürmüştüm hepsini de kullandım,5 takım da kıyafet götürmiştüm ama 2 si geri geldi,diğerlerinde o problem olmadı ve birer tanesi yetmişti ama ben her ihtimale karşılık en azından 3 penye,2 kalın battaniye ve 4-5 takım giysi alın derim,çok sık kaka yaptıkları için ben yarım paket götürdüm,fazlasıyla yetti ,siz hastane de kalacağınız süreye göre sayıyı belirlersiniz,sezeryan olanlar biraz fazla alabilirler günlük 8-10 bezden hesaplayabilirsiniz,tabii her bebek aynı olmuyor 3.bebeğim ilk kakasını 2. günyaptı ,ama biz kendimizi hazır tutalım,ben ilk aylar ıslak mendil yerine pamuk kullandım,her ne kadar doğal da dense benimkilerin alerjisi oluyor,ağız mendili(5 taneolabilir hastane için),alt açma bezi(ben bir hevesle pufidik çok şeker alt açma minderlerinden almıştım ama bir yere giderken bile yükten başka birşey olmadı bana ,bir tarafı bez diğer tarafı sızdırmayan alt açma bezleri dah pratik şimdi onlarda kullanıyorum),bebeğinizi yatıracağınız hastane beşiği için bir çarşaf alın,kirlilerini koymak için bir kirli çantası ya da poşeti bulundurun,ziyarete gelecekler içinse çikolata ve kolonya,ev ziyareti için bebek şekerlerini mutlaka öneriyorum,hoş bir sepet ve bebişinizin isminin yazılı olduğu minik şekerler,o güzel anları karelemek içinse fotoğraf makinesi ya da kamera (son doğumumda 30dk lık doğum videosu çektik ve her izlememde halen ağlıyorum ),evet taburcu olduk ve eve geeldiiiik,minik kuşumuz ve siz güzel anneler evdesiniz..mutlaka size yardımcı olabilecek ama sözde değil gerçekten yardımcı olabilecek biri yanınızda olsun,ilk günlerin tadını çıkarın,bırakın eve gelenler ne yemiş ,ne yapmış,sadece kendinize ve bebeğinize odaklanın,emzirme olayı bazen uzun sürebiliyor,malum küçücük çeneleri çabuk yoruluyor ben 4 saat hiç memeyi bırakmak istemediği günleri biliyorum,siz beslenmenize özen gösterin,önce siz iyi olun ki bebişiniz Allahın izniyle zaten iyi olcaktır,ilk dönemler için çok düzenli ve saatinde emmesini beklemeyin ama verimli emmesini sağlamaya çalışın,ilk doğumumda bir çok krem kullanmamarağmen göğüs uçlarım çok fena kabuk bağladı,kızım beni emiyordu ama ayaklarımı yere vuruyordum acıdan ,sütle birlikte kan emdiği de olmuştur,diğer doğumlarımda hiç acı ve yara olmadı,bebğiniz emerken sadece ucunu değil kahverengi kısmın tamamını vermeye çalışın asıl süt salgılayan ve uyarılan kısım o bilgede çünkü,şöyle bebişiniz 15-20 günlük olunca bir memede 10 dk kalmasını sağlayın ve diğer memeye geçip 10 dk da onu emmesini saplayın,sonraki emzirmede son emzirdiğiniz göğüsten başlayın,çünkü ilk beş dk da bebeğinize yetecek su ve besini almış olmalarına rağmen diğer 5 dk da asıl yağlı kısmı emerler,bebeğiniz büyüdükçe çenesi kuvvetlenecek ve bu emiş süresi giderek daha az vakit alacaktır,sütünüzü artırmak için bolbol su için ve ben 4 aylık olana kadar şu çayı günde 4-5 büyük fincan içmiştim:anason+rezene+ısırgan otu+kimyon ,emzirme sürecini zevk alarak yapın ,o uyudukça siz de bol bol dinlenin... güzel anneler şimdilik aklıma gelenler bunlar,hamileliğinizin şu son dönemlerinde tadını çıkarın,ben artık son bebişimde bir daha bebek yapmayacağım için günler geçsin istemiyordum,bebeğim doğdu ama ne zaman bebeklikten çıktı anlayamadım,şimdi de tosuncuğumun şu zamanlarını değerlendirmek istiyorum ama zaman çook çabuk geçiyor,her anın keyfini çıkarın,sağlıcakla kalın

bende gecelikle çok rahat edemem ama önceki doğumum sezeryandı ve gecelik çok işime yaradı.lavaboda fln pratik oluyor. göğüs pompasına şimdiden gerek yok bence. özellikle sezeryan doğumlarda süt daha geç geldiği için bebeği çok sık emzirmek gerekiyor. göğüs başı kremi falan kullanmadım hiç. sadece ilk emzirme döneminde bebeği emzirdikten sonra bir miktar sütten sürüyordum. ilk sütün göğüs başı yaralarını iyileştirme özelliği var.

merhaba kızlar,

Tecrübeli annelere verdikleri bilgiler için teşekkür ederim. Ben göğüs ucu için ayva çekirdeğini duydum sizlerlede paylaşmak istedim.Ayva çekirdeklerinden bikaç tane bi kaba koyup üzerine az sıcak su döküp 1 saat felan bekletince jöle kıvamını alıyor o jölemsi suyu göğsünüze sürünce iyileştiriyor dediler.hemde doğal zarar vermez bebeğe.ben deniycem o yüzden o mevsimde belki kalmaz diye şimdiden yedikçe çekirdeklerini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda biriktiriyorum.bide doğumdan 1-2 gün önce soğan suyu sürüp bekletin diye bende duymuştum önce yapıldığı için onunda bi zararı olmaz onuda unutmazsam ve fırsatım olursa deniycem.Hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucaklarımıza alırız.

Kelebekcim cok faydali bir topic olmus.iyiki acmissn bole bor konu.ayrica 2011 annelerinede cok tsekkurler cok faydali olucak tavsiyeleriniz ve tecrubeleriniz.

Benim annem 40 indan sonra kardes yapti bize.tabi surprizdi:)neyse sezeryan oldu ve tabi sutu gelmedi annemin.yanimizda kimse yok ben bakiyorm anneme.ne bilgim ne tecrubem var.kardesim zavalli 2 gun agladi ve uyumadi acliktan.keske ya mama yada sekerli su verseymisiz.sarilik oldu en sonundada.daha kotu oldu yani.unutamam o 2 ve zor gunu:)
Kizlar bencede eger sut gelmiyorsa mama vs verilmeli.bir arkadasm normal dogm yapti onunda sutu gelmedi.hastanede mama vermis hemsireler evdede sekerli su vermisler....zaten ictigi 2,3 cay kasigi bebegin.sonra misil misil uyumaya basladi yavrucak.simdi 1 ay olucak dogum yapali.sutu geldi sukur 3 gun sonra ve bebek gayet guzel emiyor annesini...yani korkmayin bebek mamaya alisicak diye.ins bende sutum gelmezse hemen ole yapmayi dusunuyorm. Bebegimde bende huzursuz olacagimiza...

Son düzenleme:
Kizlar gogus ucundaki yaralar ve catlaklar icinde bir bilgi paylasayim sizlerle.

Ben yurtdisinda yasiyorm buradaki yabancilarn cogundan duydm.bildigmz sarmalik beyaz lahananin yapraklarini ayirip buzdolabinda bekletiyorz sogumasi icin.daha sonra sutyenimizn icine koyuyoruz.catlak matlak kalmiyomus.burda cogu kadin faydasini gormus.bide lahanayi mikrodalgada isitip koyarsak goguslerimize oda sut yapiyomus.denemekte fayda var:)

XBana mantiki geldi.eskiden lahana yapraklari sargi bezi yerine kullanilirmis zaten

sen böyle saydıkça hiçbi eksiğim kalmadıgına ikna oldum. bi tek hasta bezi ve ped alacam marketten doğum çantam tamam :)
kahverengi kısmını vermeyi ilk defa duydum inşallah becerebiliriz de yara olmadan emzirirz bebelerimzi çok teşekkürler
1-2.bir tane biberon bulundur canım.göğüs pompası ben almadım bence gerekince sonra alırsın
3.gecelik ben sezeryan oldum tuvalette falan rahat oldu ama pijamada giydim ve de zor olmadı.

çalışmayacagm gerek olmas die düşünüorm gerek olursa da dediğin gibi o zaman alırım sağol

o kadar ayrıntılı o kadar güzel anlatmışsın ki
okurken kendimi karşılaşacagım her şeye hazırlanmış hissettim
çok çok teşekkürler:128:
aklıma bi şey takıldı bu lavman konusunda dakikaların önemi ne onu anlamadım bi tek
tekrar teşekkürler
Allah evlatlarına uzun ömür versin sana bağışlasın üçünü de

Son düzenleme:

bu durumda doğumumuz sezeryan olursa diye gecelik bulundurmamızda fayda var
krem kullanmamana ragmen başka özel bi şey yapmamana ragmen yara olmadı mı göğsün
o kadar çok duydum ki sanki göğüsler mutlaka yara olurmuş gibime gelio
ayvalı kürü ben cildime uyguluodum önceden kırışıklıklara karşı die duymuştum
doğumun ne zaman olacagını bilmediğimz için soğansuyu araya kaynayabilir

Kelebekcim cok faydali bir topic olmus.iyiki acmissn bole bor konu.ayrica 2011 annelerinede cok tsekkurler cok faydali olucak tavsiyeleriniz ve tecrubeleriniz.

de mi? valla ben inanılmaz faydalanıyorum sağolsun varolsun tecrübeli anneler

mamayı kaşıkla mı vermiştiniz peki? evet sarılık olmasındansa mutlaka verilmeli bence de

çatlak oluşursa mı yapmalıyız soğuk lahanayı
yoksa oluşmaması için mi?

rica ederim ne demek,Allah hepimizin evlatlarına uzun ömür versin...lavman yapılınca bağırsakta gereken etkiyi gösterip ıkınma esnasında bir kaçırma kazası olmaması için 15 dk sonra iyice sıkışınca tuvalete çıkın deniyor,ama ben en fazla 5 dk dayanabildim,daha doğrusu dayanamadım:)))bünye ile alakalı ki 5 dk bile yetti bana doğum anında herhangi bir kaçırma yaşamadım,umarım aydınlatabilmişimdir

o kadar doğum hikayeleri okudum ama sancı ve ıkınma hariç bi kısım duymamıştım demek ki öncesinde lavman yapılacak anladım canm çok sağol

bu bilgiler için teşekkür ederim ..
çevremde yakın zamanda doğum yapmış tecrübelerinden faydalanabileceğim kimse yoktu konuyu iyi ki açmışsın.. :)

canim hastanede biberonla vermisler evde sekerli suyu kasikla vermisler.cok sukur hic sorun olmamis annesini gayet guzel emiyo simdi dedigim gibi.
ccatlak olursa uyguluyosun bildigm kadari ile genede sorayim bi.

Son düzenleme:

1. gogus pompası al sekerım memelerın doluyo cok agrı oluyo sagarsın..bıberonuda al neolur ne olmaz..
2.ılk olarak 0_3 ay sekerım.
3. bende sevmezdım ama dogumdan cıktıgın an gecelıgı gıy tuvallete cıkman kolay oluyo hastanede..
4.ben kullanmadım oncesınde ,sonrasındada 1 haftada gectı bepanten kullandım.doktorumun yazdıgını beyenmedım ..

canım benım gogsumdede hamıleyken cok catlak olmustu ama suanda hıc catlak yok gogus toparlıyo yanı dıger taraflar gıbı deıl..

kızlar meme ucunuza sütünüzü sürersınız emzırırken.oda cok ıse yarıyor.meme ucunuz kurumuyor.kendı sutunuzu surun bebegınızı emzırmeden once bırde o kahverengı kısımdan ıtıbaren emzırın.sadece meme ucunuzu vermeyın.memeyı sadece ucundan emerse memenız yara oluyor acıyor.lansınoh kremde ıyı gelır hem surdukten sonra emzırebılıyosunuz.sılmenıze gerek kalmıyor

bırde kızlar meme ucunuza hamıleyken sakın dokunmayın krem falan surmeyın.erken dogum tehlıkesi olabılıyor

Son düzenleme:
gogus pompasi olarak avent yada medela onerebilirim.calisan anneler icin elektrikli olanlar daha pratik oluyor.15 dakikada bayagi bir sut sagmis oluyosunuz.pompa ile bi sure sonra sagmak istemeyebilrisiniz.ben elektrikli kullandim ve cok memnundum.

Rica ederim,amin inşaallah
ay nasıl güzel tavsiyeler bunlar..
ilgilenip de bilgilendirenler çok çok çok sağolun..
öpün bebiklerinizi bizim için..
öperiz canım:)

kızlar benim en büyük tavsiyem bugünlerin tadını çıkarın(tabi hamileliğiniz rahatsa)şaka ni yana onları kucağınıza almak muhteşem zor yanlarıda olsa
çok hoşsun canım:)

evet soğanın faydasını gören çok benim göğüs ucu problemim olmamışdı

1. evet biberon ve pompa bence şart şöyle ki yazmıştım süt gelmeme olayı var ve pompayıda çalışanlar kullanmıyor sadece bende çalışmıyorum ama hem süt birikince ağrı yapmaz hem de acil bir yere gitmen gerekse hemen sütünü sağar bırakırsın evde bakacak kişiye veya çarşıya çıkacaksın eşinle ki lohusalıkda insan bunalıyor bebeğin acıkma saatide belli olmuyor o dönemde çıkmadan önce sağarsın sütünü koyarsın biberona bebişin acıktımı verirsin çarşıda pazarda çok rahat oluyor bu yönden ben mamayı sadece ilk üç gün kullandım sonra altı aylık olana kadar kullanmadım yani

2. 0-3 aylık al canım bir tane ilerde ihtiyaca göre büyük alırsın

3. sezaryende rahat oluyor bence yanına al bir tane

4. benim yaram olmadı ama ben kullandım tedbir için mamisol kullandım lansiohla içeriği aynı ama bu set halinde için pamuğu ve steril temizleme suyu var

canım ben göbeği düşene kadar çıtçıtlı bady kullanmadım 12 günlükken düşmüşdü iç zıbın giydirdim hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…