tüüüm cici nisan anneleri hepinize merhabalar,inş.sağlıkla,mutlulukla ve huzurla bebeğinizi kucağınıza alırsınız,evlatlarınız,kendilerine,vatana ve size hayırlı olurlar ve hep yüzünüzü güldürürler.benim 13 yaşında bir kızım,10 yaşında oğlum ve de 9,5 aylık bir oğluşum daha var,öncelikle hep normal doğum istedim ve şükür bir terslik olmadı üçünü de normal doğumla dünyaya getirdim,kızımda 36 saat,2.çocuğumda 7 saat ve son doğumumda 3 saat sancı çektim,nişan,su,leke hiçbiri gelmedi ve hepsinde de suni sancı verildi,kızım 37 haftalık oğullarım 38 haftalıkken dünyaya geldiler,ilk bebekte biraz daha korku olmuştu çünkü doğumsancısı neye benzer,olaylar nasıl birbirini takip eder tam kestirememiştim,ama diğerlerinde bildiğim tek bir şey vardı,o dayanılmaz sancının arkasından tek kelimeyle kuş gibi hafifleyip yeniden doğacaktım,inanılmaz bir duyguydu,doğumlarımda hep doktorumun sesine odaklandım,hiç bağırdığımı hatırlamıyorum,sadece zamanı gelince doğru bir şekilde ıkınmam ve o mucizeye tanık olmaya hazırladım kendimi,çok şükür sağlıkla bebeklerimi kucağıma aldım,hiçbirinde biberon götürmedim,sadece her ihtimale karşılık mama bulundurmuştum,ben biraz düşünce gücüne inanan ve düşüncelerin,isteklerin kişiyi yönlendirdiğini düşünen bir yapıya sahibim,öncelikle doğum başlı başına bir mucize ve bunun getirdikleri de yani anne sütü gibi...sancıların devamında rahimin kasılamsıyla ve bebeğin itilmesiyle süt hormonları devreye giriyor ve süt salgılanmaya başlıyor,doğum olayının devamında bebeğinizi besliyeceğiniz sütün zaten vücudunuz tarafından üretileceğine kalben inanın ve güvenin(bu arada sezaryan doğumda işler daha farlı oluyor tabiki,mecburen süt salgılanması olmazsa bebek aç bırakılmamalı elbette)yine de her ihtimali düşünürsek siz yine de bir biberon ve kettle götürün,doğumumda ben lavmana karşı biraz dirençsizim lavmanın yapılmasıyla doktorum 15 dk demesine rağmen ben 3. dk tuvalette buluyorum kendimi,son doğumumda doktorum yanımda biraz daha biraz daha dedi ve 5. dk yı zor buldum,tuvalete girdiğimde geç kalmıştım:))o yüzden doğum anı için pijama yerine mutlaka gecelik tercih edin ve yedek çorap almayı unutmayın:)))2011 nisan annelerinde geçen buna benzer bir soru gelmişti ve aynı cevabı yazayım,güne başladığınızda evde sırasıyla neler yapıyorsanız ihtiyaçlarınızı öyle belirleyebilirsiniz,örneğin kalktım TERLİĞİMİgiydim,elimi yüzümü yıkarkenSIVI SABUN,HAVLU kullandım,kahvaltıda ÇATAL BIÇAK...VS,bu size liste yapmanızda yardımcı olcaktır,bolca iç çamaşırı alın,hasta bezi ,sütyen ve göğüs pedi bulundurun,doğum sonrası biraz solgunluk oluyor ve minik bir makyaj çantası hazırlayın,hafif bir makyaj fotoğrafları daha hoş gösteriyor:))hatta zamanlamayı tutturabilirseniz doğuma gitmeden önce bir fön çektirin kendinizi daha iyi hissedersiniz...eveeet doğumdan sonra gelelim miniklere:ilk bebeğim doğduğunda çok kustu ve 3 penye 3 kalın battaniye götürmüştüm hepsini de kullandım,5 takım da kıyafet götürmiştüm ama 2 si geri geldi,diğerlerinde o problem olmadı ve birer tanesi yetmişti ama ben her ihtimale karşılık en azından 3 penye,2 kalın battaniye ve 4-5 takım giysi alın derim,çok sık kaka yaptıkları için ben yarım paket götürdüm,fazlasıyla yetti ,siz hastane de kalacağınız süreye göre sayıyı belirlersiniz,sezeryan olanlar biraz fazla alabilirler günlük 8-10 bezden hesaplayabilirsiniz,tabii her bebek aynı olmuyor 3.bebeğim ilk kakasını 2. günyaptı ,ama biz kendimizi hazır tutalım,ben ilk aylar ıslak mendil yerine pamuk kullandım,her ne kadar doğal da dense benimkilerin alerjisi oluyor,ağız mendili(5 taneolabilir hastane için),alt açma bezi(ben bir hevesle pufidik çok şeker alt açma minderlerinden almıştım ama bir yere giderken bile yükten başka birşey olmadı bana ,bir tarafı bez diğer tarafı sızdırmayan alt açma bezleri dah pratik şimdi onlarda kullanıyorum),bebeğinizi yatıracağınız hastane beşiği için bir çarşaf alın,kirlilerini koymak için bir kirli çantası ya da poşeti bulundurun,ziyarete gelecekler içinse çikolata ve kolonya,ev ziyareti için bebek şekerlerini mutlaka öneriyorum,hoş bir sepet ve bebişinizin isminin yazılı olduğu minik şekerler,o güzel anları karelemek içinse fotoğraf makinesi ya da kamera (son doğumumda 30dk lık doğum videosu çektik ve her izlememde halen ağlıyorum ),evet taburcu olduk ve eve geeldiiiik,minik kuşumuz ve siz güzel anneler evdesiniz..mutlaka size yardımcı olabilecek ama sözde değil gerçekten yardımcı olabilecek biri yanınızda olsun,ilk günlerin tadını çıkarın,bırakın eve gelenler ne yemiş ,ne yapmış,sadece kendinize ve bebeğinize odaklanın,emzirme olayı bazen uzun sürebiliyor,malum küçücük çeneleri çabuk yoruluyor ben 4 saat hiç memeyi bırakmak istemediği günleri biliyorum,siz beslenmenize özen gösterin,önce siz iyi olun ki bebişiniz Allahın izniyle zaten iyi olcaktır,ilk dönemler için çok düzenli ve saatinde emmesini beklemeyin ama verimli emmesini sağlamaya çalışın,ilk doğumumda bir çok krem kullanmamarağmen göğüs uçlarım çok fena kabuk bağladı,kızım beni emiyordu ama ayaklarımı yere vuruyordum acıdan ,sütle birlikte kan emdiği de olmuştur,diğer doğumlarımda hiç acı ve yara olmadı,bebğiniz emerken sadece ucunu değil kahverengi kısmın tamamını vermeye çalışın asıl süt salgılayan ve uyarılan kısım o bilgede çünkü,şöyle bebişiniz 15-20 günlük olunca bir memede 10 dk kalmasını sağlayın ve diğer memeye geçip 10 dk da onu emmesini saplayın,sonraki emzirmede son emzirdiğiniz göğüsten başlayın,çünkü ilk beş dk da bebeğinize yetecek su ve besini almış olmalarına rağmen diğer 5 dk da asıl yağlı kısmı emerler,bebeğiniz büyüdükçe çenesi kuvvetlenecek ve bu emiş süresi giderek daha az vakit alacaktır,sütünüzü artırmak için bolbol su için ve ben 4 aylık olana kadar şu çayı günde 4-5 büyük fincan içmiştim:anason+rezene+ısırgan otu+kimyon ,emzirme sürecini zevk alarak yapın ,o uyudukça siz de bol bol dinlenin... güzel anneler şimdilik aklıma gelenler bunlar,hamileliğinizin şu son dönemlerinde tadını çıkarın,ben artık son bebişimde bir daha bebek yapmayacağım için günler geçsin istemiyordum,bebeğim doğdu ama ne zaman bebeklikten çıktı anlayamadım,şimdi de tosuncuğumun şu zamanlarını değerlendirmek istiyorum ama zaman çook çabuk geçiyor,her anın keyfini çıkarın,sağlıcakla kalın