- Konu Sahibi antidepresif
-
- #26.841
cnmmm hangi marka aldınnn telsiz ben henüz almadımm çünkü şuan hep yanımda bebişim çok minik ve çok erken doğunca dr bir müddet çok dikkatli olmalıyız dedi . Biraz geçsin bende istiyorummm.
günaydın canım ben de kesin kararlıydım en geç 1buçuk aylık olduğunda odasında yatırcam diye ama şimdi bir türlü rahat edemiyorum ya telsiz alıcam canım ben de ancak öyle rahat edebilirim zaten ama aklım hep onda kalıyır bir yandan da odaına ne kadar çabuk geçerse düzenine okadar çabuk alışır diyorum bilemiyorum çok kararsızım açıkçası. daha çok mu küçük diyorum ama sen geçirmişsin odasına gece rutininiz nasıl oluyor peki canım genel olarak sanki ben bütün gece telsizi dinlermişim gibi geliyor biran önce kendimi rahatlatmam lazım
cnm BNM BEN DOĞUMDAN SONRA SÜT OLMAYINCA YEMEYE VURDUM NE DENİRSE YEDİM ONDAN YOKSA HAMİLELİKTE GEREKEN KİLODAN FAZLA ALMAMIŞTIMM. OKADAR YEMEYE KARŞI HALA ÇOK AZ SÜTÜM VARRR . NELER YENİYOO ŞÖYLLEEE BİR GÜZEL ARTŞ OLUYOOOO ÇOK MERAK EDİYORUMM. BEN RAZIYIM KİLO ALMAYA ÇÜNKÜ VÜCUDUMU İYİ TANIYORUM BEBİŞİM SÜTÜ KESTİĞİ ANDA 3 AYDA HEŞEY BENDE BİTER GİDER.
kızlar önceki sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim..
berko-fiz. tek kullanımlık damlalar varya bunun kalan kısmını havayla temas etmeyecek şekilde muhafaza etsem sanraki günlerde kullansam bi sakıncası olur mu?
orti bebe nazal aspiratörü kullanmak bana zor geldi ama burada okuduğum kadarıyla zamanla alışılıyormuş.
kullananlar tam olarak nasıl kullandıklarını yazarsa çok sevinirim. ve bunun aparatını temizlesem tekrar kullanamaz mıyım ? (çünkü burundan aparatın içine hiçbirşey gelmiyor !)
damlanın yumuşatmasıyla,büyük uğraşlar sonunda biraz aşşağı çekebildim ama sonra kağıt havlu yardımıya çıkardım
bizde iki aylık oldukherşey çok güzel kırk çıktıktan sonra en çokta ellinci günden itibaren minik hanım artık çok dikkatli bi şekilde öncedende vardı ama şimdi büyümüş gibi beni izliyo babasına ayrı davranıyo beni görünce hemen koca bi gülücük atıyo sesler çıkarıyo artık düz yatarken dönüyo kucağıma alırken uzanıyo odasına girdiğimde kızımm diyorum beni görmeden sesime sevinçli bi şekilde çığlık atıyo lakinn şuan hala uyumuyo yatağında dönencesiyle oynuyo müzik sesini duyunca çıldırıyo ışıklara tepkisi bile başladı sarıda mavide sorun yok ama kırmızıda yüzünü kapatıyo 1 saat önce beraber yattık yatarak daha güzel emiyo uyku modunda olduğunu anlıyo uzun bi süre emdikten sonra uyudu ama yatağa yatırınca uyandı ve şuan çok neşeli akşam az uyuttum ama uyumak istemiyo 5 civarı uyuyo ama ben alıştırdım sanırım doktorum gece uykuyu unut ve bol bol emzir en güzel beslenme gece dedi gündüzleride uyuyo veya uykulu oluyo en neşeli anı gece bütüngün boyunca konuşuyorum okadar alıştıki telefonla konuştuğumda onunla konuşuyorum sanıyo çıldırıyo bazı arkadaşlar 2 saatte emirdiklerini yazmışlar şuan gögüslerim çok sızlıyo ama ben uyurken saatte 1 ayıkkende en fazla 15dk bi emziriyorum uzun kısa farketmiyo 2 aylık olduk ve geçen hafta 5980grdı haftaya bakalım doktorumuz ne diyecek başlarda sütüm azdı 3 gün emzirdikten sonra uykulu halinde günde 1 kez mama verdim baktım 1. ayda 1 kg almış mamayı kestim zaten istemiyo diliyle itekliyo biberonu yapışık ikiz gibiyiz sürekli sık sık emziriyorum sütüm başlarda yok diyordum ama şimdi gögüslerim çok sert olmasada sütüm var diyorum hiç bi zaman bomboş bi gögüsüm olmadı sık emzirdiğim için gögüsüm boşalmıyo sanırım ama doktorum ii bişey dedi 2 3 5 dk emiyo gündüzleri ama sık olunca doyuyo ve hemen sırtına vuruyorum agızdan gaz çıkarıyo kolik olmuyoruz şuan tek problemimiz tok olmasına ragmen eldivenlerini ıslatıyo sürekli eller ağızda ama zeka gelişimi olduğunu söledi doktorum 2 eldiven takıyorum doktorumun en büyük tavsiyesi yıkarken ve altını açarken bi birey gibi onunla konuşuyorum sürekli gülüyorum banyoyu ve alt açmayı çok seviyo ses çıkarmıyo küvete yatırınca hemen fileden tutup geriliyo yıka beni der gibi umarım büyüdükçede huylarımız değişmez hiç ağlamadı diyebilirim gübde 10 sn filandır kıyamam ağlamasın bebişlerimiz
Canim bende ayni senin gibi dusunuyordum... Aglar duymam, duysam hemen orda olamam, bebegim huzursuz yalniz birakilmis gibi hisseder diye dusunmustum ama inanki odasina koyduguma cook memnun oldum.. Cook daha iyi uyuyor... Kesintisiz en az 3 en fazla 4.5 saat uyuyor.. Bebegim aglayarak uyanmiyor once sesler cikariyor.. Sesi cikar cikmaz odasindayim, uyumaya biraktigimdada tam uyuyunca cikiyorum zaten gece emzirdikten sonra hemen uyuyor..
Ama canim ilk gece hiiiiccc uyuyamayacaksin sana geranti vereyim ben hic uyuyamamistim hemde hic... Simdi icim rahat ama
Ben de 18 kilo almıştım dogumdan 5 gun sonra 12 Kilosu gitmişti. 6cık kaldı 40ım çıkana kadar o da rahat gider diyordum amaaa 38im çıktı 6cık hala duruyor :) benim derdim kilo değil nasılsa gider ama asıl endişelendiren genişlemiş kemiklerim ne zaman toplanacak ya da toplanacak mı. Kalçam ve sırtım genişledi ne pantolon oluyor hala ne de montlarım. Kilodan değil o kadar farketmezdi cunku. Montlarım ancak iki gogsumun hizasına kadar kapanıyor dehset fark varevde giydiğim esofman altlarım bile popomdan zor geçiyor karnımı sıktıgı için giyemiyorum.
Bir de sezeryan olanlarda aynı sorun varmı... dikiş yerimacımıyor ama dikiş ile göbek deliğinin tam ortasında yaklasık 4 parmaklık bir bölge uyusuk ve esofman vs. lastiği gelince acır gibi oluyor.sanki dikiş oradaymıs gibi.bu ne zaman gececek acepp.. bi de göbegim tuylendi sankim
canım çok çok geçmiş olsun allahım korumuş bir daha yaşatmasın hiç. benim de en büyük korkum bu uyurken ya kusar da farketmezsem diyorum şimdi sen deyince daha bir tedirgin oldum gözlerim doldu allahım korusun yavrularımızı tekrar çok geçmiş olsun canım
canım dikişüstündeki uyuşukluk normal sanırım sezo olan hepimizde var... duyduğum kadarıyla 1 sene boyunca hissedilirmiş o uyuşukluk..
Canim sen 3. derken kacli paket kullaniyorsun?... Biz genelde 3 saatte bir degistiriyoruz ama gunduzleri bagzan surekli emdigi icin nerdeyse 2 saatte bir degistiriyoruz...
Slk degistirmeye calisiyorum hassas daha bebislerimiz pisik olmasini istemiyorukm heleki biraz gec kalmissam acmaya cook suclu hissediyorum kendimi..
bir soru daha rezene papatya ıhlamur gece çayı gibi çayları kullanıyormusunuz bebekleriniz için ben sadece çok çok az rezene veriyorum arada doktorumun tavsiyesi üzerine çok fazla gaz sorunumuz var çünkü. kullandığım zamanlar daha rahat olduğunu farkediyorum
kızlar bebişlerinizle yatarken ışığı nasıl ayarlıyorsunuz yani kapatıyormusunuz yoksa açıkmı bırakıyorsunuz ben tam karanlık yapamıyorum hala içim rahat etmiyor ama biliyorum ki büyüme hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor. biran önce vazgeçmem lazım odayı aydınlık tutmaktan sizler nasıl yapıyorsunuz
vee sezeryan olan anneler bir sorum da size göbişleriniz için bişey yapıyormusunuz ne zaman ne yapabiliriz kızlar spora falan ne zaman başlayabiliriz sarkmış olarak duruyor ya çok sinir oluyorum ben sizlerin toparlandımı az kaldı ama baktıkça üzülüyorum ya
oğlum şuan huysuz huysuz yüzüme bakıyor , birazdan bazı zamanlar yaptığım gibi bu msjı gönderemeden bilgisayar başından kalkabilirim. ara ara okuyorum ama yazmaya fırsat çok zor buluyorum yaa . zor bi gece geçirdik sizde de oluyormu gece boğzına kusmuk kaçtı kuzum epey nefes alamadı çabaladı.. düşündükçe daralıyorum rabbim onu bize bağışlasın , hayırlısıyla ömrü uzun olsun hepimizin bebekleri.. çok yorulmuştum uzandım tam dalıyordum ağladı , sık emzirmemek için biraz daha uyusun diye sallamaya başladım beşiği, sustu, öylesine yarı gözlerim açık bakıvermiştim ki iyiki bakmışım dili dışında kıpkırmızı olmuş, anneme seslendim daha doğrusu çığlık attım. hemen kucağıma aldım, sırtına vurdum biraz ters biraz yan çevirdim, ellerim titredi annemde uğraştı baya zor toparladı yavrum.. epey bi süre kesik kesik aldı soluğu. ilki kadar uzun sürmesede iki kere daha tekrarladı, 2.sinde burnundan kusmuk geldi üç bş damla. gece boyu uyuyamadım ya tekrarlarsa diye her daldığımda sıçrayıp baktım. sabahda zaten gaz sancısı vardı. zormuş annelik bir kez daha anladım..
biz gece lambasında uyuyoruz , epey süre tam karanlık isteyeceğimi sanmıyorum , net görebilmeliyim. salonda uyuyorum ben annemle, yatak odama geçemedim orda emzirmek çok zor geliyor, yatak çok yumuşak sırtımı iyi yaslayamıyorum yerde yok koltuk falan koysam. hemde eşim pek yardımcı olamıyor geceleri.
oğlumun yüzünde , alnında başında kulaklarında çok fazla sivilce var uçları sarı sarı, bazıları kurumuş şekilde sizde de varmı bişey yaptınız mı.
selam tatlı anneler. alıntı yapamadım her mesajdan şööyle bir okudum da ben de henüz telsiz almadım alsam mı diye düşünüyorum odasını da 6aydan sonra ayırmayı düşünüyorum becerebilirsem:44:kıyamıyorum hiç ben kızıma yaa hep yanımda olsun istiyorumama ayırmak lazım tabi ki bi şekilde olacak.
odamızın ışığı da kapalı geceleri ama koridoru açıyorum yüzünü görebiliyorum. sezeryanlıyım ben de ve göbeğim sarkık duruyo sporla düzelir mi bilmiyorum çok üzülüyorum kilolarım da bayağı azaldı 5kilo kadar fazlam var o da gider takmıyorum ama sarkık göbek,selülit ve çatlaklar canımı sıkıyo sadece
Ben de 18 kilo almıştım dogumdan 5 gun sonra 12 Kilosu gitmişti. 6cık kaldı 40ım çıkana kadar o da rahat gider diyordum amaaa 38im çıktı 6cık hala duruyor :) benim derdim kilo değil nasılsa gider ama asıl endişelendiren genişlemiş kemiklerim ne zaman toplanacak ya da toplanacak mı. Kalçam ve sırtım genişledi ne pantolon oluyor hala ne de montlarım. Kilodan değil o kadar farketmezdi cunku. Montlarım ancak iki gogsumun hizasına kadar kapanıyor dehset fark varevde giydiğim esofman altlarım bile popomdan zor geçiyor karnımı sıktıgı için giyemiyorum.
Bir de sezeryan olanlarda aynı sorun varmı... dikiş yerimacımıyor ama dikiş ile göbek deliğinin tam ortasında yaklasık 4 parmaklık bir bölge uyusuk ve esofman vs. lastiği gelince acır gibi oluyor.sanki dikiş oradaymıs gibi.bu ne zaman gececek acepp.. bi de göbegim tuylendi sankim
sizin bebeklerinizin yüzünde varmı böyle isilik gibi, sivilce. yıkayınca azalıyor gibi, ağlayınca da artıyor sanki
maşallah canım nazar değmesin:)
sık emzirince gaz olur derler gazı olmuyor mu yoksa rahat mı çıkarıyor? bi de hiç ishal ya da kabız oldu mu? kullandığın ilaç var mı?
canım söylediklerinin bire bir aynısı bende de var,kilo,uyuşukluk,tüylenme..Ben de 18 kilo almıştım dogumdan 5 gun sonra 12 Kilosu gitmişti. 6cık kaldı 40ım çıkana kadar o da rahat gider diyordum amaaa 38im çıktı 6cık hala duruyor :) benim derdim kilo değil nasılsa gider ama asıl endişelendiren genişlemiş kemiklerim ne zaman toplanacak ya da toplanacak mı. Kalçam ve sırtım genişledi ne pantolon oluyor hala ne de montlarım. Kilodan değil o kadar farketmezdi cunku. Montlarım ancak iki gogsumun hizasına kadar kapanıyor dehset fark varevde giydiğim esofman altlarım bile popomdan zor geçiyor karnımı sıktıgı için giyemiyorum.
ben de korse kullanıyorum ama etkilemedi sankicanım ben her kahvaltıda rezene çayı içiyorum.Oğluşumu dün acile götürdük evvelki gün gece 2 den akşam 4 e kadar uyumamıştı.dr. çok aşırı gaz var dedi.metsil kullanıyordum ama demekki tkili olmuyor.Daha etkili ilaç var dedi ama sigorta karşılamıyormuş.Neyse aldık süper bir ilaç.Bitkisel şurup içinde dereotu ve kimyon bitkileri varmış.Adı Nurse Harvey's içer içmez rahatlatıyor.Alttan üstten gaz çıkarıyor.Oğlum ne çekti iki gün şimdi daha iyi.
odamızda kademeli gece lambası var biz de uyuyunca tam kapatıyoruz emzirmeye kalkınca düşük kademede açıyorum canım.sonra uyuyunca kapatıyorum.Biz yokken yatıyorsa da düşük ayarda açıyorum.
Ben iki haftadır korse kullanıyorum öğlenden akşama kadar akşam çıkarıyorum biraz rahatlıyayım diye.Çok rahatım.Benim bekarken ayva göbeğim vardı hafif.Şimdi o sarkıklıklar çok azaldı.Ayva göbeğimden birazcık fazla ama kalan 6 kilomu verince o da gider inşlh.Bence korseyi ihmal etmeyin henüz spor yapacak durumda değiliz.Korse en azından topluyor.Ama o esmer hali hala duruyor göbeğimin.Çatlaklarımda çok az görünüyor.
Canım bir haftalıkken bizde de vardı.Şimdi gitti hepsi burnunda kaldı azcık.Hergün yüzünü ılık bezle sildim.Sen de öyle yap o iyi geliyormuş hakikaten geçti.
Canım üzülme hepimiz aynıyız ama sarkık göbek için mutlaka korse dene ben korktum ilk başta ama iyiki de takmışım 2 haftadır takıyorum belirgin şekilde toparladı karnım.NBB nin hamilelik sonrası korsesini aldım süper.Sen de kullan bence.Selilüit için spor lazım ona da henüz erken.
Ya benim de 6 kilom kaldı ama kemiklerim hakikaten açılmış sanırım.İnşlh geri daralırım çünkü ben de hiç sırt yoktu şimdi sırtımın genişlediğini hissediyorum.Kalçalarım da genişledi.Normal doğum yapamadım çatı darlığından ama sanki leğen kemiklerim bir hayli açılmış gibi.Daralırmıyız acaba kızlar yeniden
gaz sorunu bizde 15-30günler arasında vardı kızlar şuan öyle çatlayacak gibi kalmadı,ben yediklerime çok dikkat ediyorum ondan olabilir mi bilmiyorum.mesela ben doğumdan beri ağzıma süt koymadımcanım oğlum da aşırı gazlı bazen saatler sürüyor ağlaması çıldırcak gibi oluyorum ne denersem fayda etmiyor çünkü. o da acı çekince içim gidiyor çok üzülüyorumnurse harveys bizde kullandık canım pek faydasını göremedim belki bize yaramadı.. şimdi sab simplex kullanıyoruz daha iyi gibi. rezeneyi ben içiyorum canım çok çok az oğluma da veriyorum dr tavsiyesi üzerine belki tesadüf ama inan bizde çok işe yaradı.umarım biran önce rahatlar bebişleirmiz
ben normal doğum yaptım tam bir aylık olduk.ama benim karnım kaldı.kanamam az miktarda devam ediyor bu durum normal mi,siz de durumlar nasıl ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?