Urfada mısın? ayyyyyyyyy haftalardır kapalı olan iştahım açıldı şimdi, adını anıp canını istetmiyim arkadaşlarımın ama, arada sizin taraflara gelip yemek yemek lazım
geçen ay urfadaydık eşimle...ilk defa gittim ve çok sevdim..insanları çok sıcak...
ya ben en çok kurutulmuş dolmalarına bayılıyorummmm....
evet süperdir.doğunun yemeklerinde ayrı bir lezzet var...
geçen ay urfadaydık eşimle...ilk defa gittim ve çok sevdim..insanları çok sıcak...
ya ben en çok kurutulmuş dolmalarına bayılıyorummmm....
canım benim urfalı değilim ama urfa geliniyim.11-12 yıldır urfada yaşıyorum arada gittiğim dönemler oldu ama döndüm dolaştım geldim burda yerleştim.herzaman beklerim.benim yemeklerimi herkes çok beğenir.kayın validem urfanın yöresel yemeklerini süper yapar birde eşim de lokantacı.canın ne isterse mevcut yani.hepinizi beklerim...:79:
Sanırım çoğunluğun favorisi kuru dolma, övünmek gibi olmasın ben de güzel yaparım, tabi marifet malzemelerde de var, baharatım salçam, kuruluğum hatta bulgur pirincim bile hep Antepten geliyor.
YA TAMAM SUAN COK erken ama 7ay felan ıyı bencemerhaba canım hoşgeldin bende dün paylaşmıştım bunla ilgili bişeyler 2 gün önce eşimin ailesiyle beraberdik ve bunun konusu oldu hemen alınmasın eşyaları falan doğsun alınır diyolar eşimde aynı fikirde zaten eşimin fikirlerini değiştirmek mümkün değilşimdi ben ne yapsam bilmiyorum kafam karıştı desemki 7. ayda falan odasını yapalım alalım dicekler 2 ay daha bekle hepsini yaparız ama millet anlamıyokı doğum yaomış kadın nasıl ilgilenecek illa görmesi gerek dimi bana bi akıl verin ne yapayım dün kaynanam ve kocası öyle konuşmasaydı biderece eşimin fikrini değiştirir dim ben
hayırlı olsun cnm yaben 60-69 kilo topiğindeyimama geçen hafta hamile olduğumu öğrendim...ve 22 ocak doğum tarihli bir bebek bekliyorum.sizlerinde bilgilerinden fazydalanmak istedim.benide aranıza alırsanız sevinirim...
Ben de anne tarafından Antepliyim, o yüzden bizim mutfak hep Antep mutfağı, kuru dolma olsa ne güzel yerim şimdi, bulanmasam yaparım valla, bol acılı ekşili :)
şanslısın valla kayınvaliden yapsın sen ye ne güzel, ben de şu tiksintiden kurtulsam da donatsam soframı, hiç de üşenmem valla lahmacunumu bile kendim hazırlarım
sen daha şanslısın iki mükemmel lezzetin şehrini barınıdıryon kendinde sper antep yemekleride.geçen antelilerin kermesi vardı bayıldım yemeklerine adlarını soracak vaktim olmadı ama süper şeylerdi...Sanırım çoğunluğun favorisi kuru dolma, övünmek gibi olmasın ben de güzel yaparım, tabi marifet malzemelerde de var, baharatım salçam, kuruluğum hatta bulgur pirincim bile hep Antepten geliyor.
Ya zaten, diğer yöreler alınmasın ama, hiçbir mutfak benim için Güneydoğu mutfağının yerini tutmuyor, çünkü salşası, eti, baharatı bir başka oluyor, en basitinden bir şiveydizi, sıradan bir sebze yemeği bile bunların sayesinde daha bir lezzetli oluyor,
Eşim de Fethiyeli mesela, onlarında zeytinyağlıları otları mükemmel, ama normal yemeklerinde o tadı bulamıyorum, sanırım alışkanlıkla da ilgili
geçen ay tanışmış olsak uğrardım belkide cnm...nasip kısmet artık başka zaman...
benim kayınvalidem burda olduğu için sık sık yöresel yemek yiyiyoeum..hele o çiğ köftesi :))
cnmm cıgkofteye dıkkat
hamıslıkte hıc ıyı degıl cıg et oldugundan dolayı
ben denedim beceremedim valla...çok fırın ekmek yemem lazım daha :))
evt eşimle tanışınca doğu yemekleriyle tanıştım bencede çok farklı mutfakları...
ayy bostana yapar mesela her hafta eşim...bayılırım...
hoş geldin canım benim sende.ben aslında bebek istemiyordum düşünmüyordum bile ama kısmet geldi yapacak birşey yok...rabbim sağlıklısından nasip etsin hepimize.aslında benim kan tahlilinde 3-4 ahafta arası görünüyordu 20 mayısta.ama ultrasyonda doktor son regli tarihine göre bakınca 23 ünde 5 haftalık felan döründü...YA TAMAM SUAN COK erken ama 7ay felan ıyı bence
dogduktan sonra bencede zor olur
hayırlı olsun cnm ya
sızı duydukca cok erken ogrenmısım dıyorum benım 28 ocak gıbı gızukuyor dogum ogrenlerı2.5 hafta oldu hamıle oldugumu:)
bende 83 lüyüm
8 sene sonunda evlendık kocısımle 2 yıldır evlıyız
bende yasımdan dolayı olsun istiyordum cocuk biraz daha kucuk olsam beklerdım hayırlısı
sende çok şanslısın ozaman evet bende çok severim.herzaman yemem ama 3-4 ayda bir defa.geçen ay tanışmış olsak uğrardım belkide cnm...nasip kısmet artık başka zaman...
benim kayınvalidem burda olduğu için sık sık yöresel yemek yiyiyoeum..hele o çiğ köftesi :))
Ay ben de bayılırım bostanaya, ama bizim orda koruk suyuyla yapılır, ayrı bir lezzetli olur
Kızlar naptınız iştahımı açtınız, heyoooooooo
bende önce zayıflıyım sonra hamiş olurum dedim ama gram oynamadım hiç...nasıl olsa doğumdan sonra uykusuz gecelerde vericeğiz kilo ben pek takmıyorum artık...kaç kilosunki cnm??sende çok şanslısın ozaman evet bende çok severim.herzaman yemem ama 3-4 ayda bir defa.diyet yapıyordum çok dikkatli besleniyordum hayallerimde 55 kiloya düşmek vardı ama olmadı kısmetimde yokmuş...
ben denedim beceremedim valla...çok fırın ekmek yemem lazım daha :))
evt eşimle tanışınca doğu yemekleriyle tanıştım bencede çok farklı mutfakları...
ayy bostana yapar mesela her hafta eşim...bayılırım...
bostanaya beyırım buraları yazın vaz geçilmeyen sofralardan eksik olmayan tek şeyi....
bende önce zayıflıyım sonra hamiş olurum dedim ama gram oynamadım hiç...nasıl olsa doğumdan sonra uykusuz gecelerde vericeğiz kilo ben pek takmıyorum artık...kaç kilosunki cnm??
evt yazın iyi gidiyo ama biz kışın bile yiyoruz...:)
canım 65 kilodan 61 kiloya düştüm şuan 61 im yani.ama bir taraftanda gene dikkat edeceğim yediklerime kızımda 9 kilo almıştım.bu 3-4 aylık dönemde ne kadar az alırsak o kadar kerdayız yani.çif kişilik yemeye gerek yok yani şuan bebeğe bizim kendimiz için yediklerimizde zaten yeterli gelecektir.dün doktor do öyle konuşuyordu tv de.o yüzden bu ayları ne kadar dengeli beslenirsek kendimize faydamız vardır.sen kaç kilosun acaba...:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?