2012 Ocak Anneleri

Bu arada markalardan sözetmişken, abimin düğünün ertesinde bir grup çocuk doktoruyla kahvaltı ettim :)
Tabi ki ana konu benim bebikti
Bikaç marka aldım ve inanın çok şaşırdım, ağız birliği etmişcesine hepsi en iyi bebek bezi molfix, en iyi şampuan johnson dediler (ben prima ve seba med diye biliyordum) :26:
Philips avent in ürünleri süpermiş, biberon ve süt sağma makinesi avent olmalıymış
Yeni doğan giysilerinin de çok önemli olduğunu, baskılı, boyalı ürünlerden kaçınıp doğal pamuklu giysiler almamı önerdiler, az olsun öz olsun, 3-5 liralık çin mallarından alma dediler, doğal örmeleri de öneriyolar
Mama lazım olmaz inşallah olursa konuşuruz diyip geçtiler
Çok oyuncak alma, alırsan çin malı olmasın, iyi bir dönence lazım, bebeğin gelişimi için dediler
Şimdilik bu kadar
Ben biraz daha ilerleyince yine bir İzmir gezisi yapar, Behçet Uz’un bütün doktorlarını toplayıp tiyolar alırım

Son düzenleme:

Molfixmi :44:
Diğer topiclerden okuduğuma göre bütün tecrübeli anneler prima diyolar diğerlerinin pişik yaptığınıı söylüyolar..
Sebamed için ne dediler?
Ay gerçekten kafam karıştıı :44:

Aynen öyle ben de prima diye biliyordum, iş arkadaşlarım da hep prima kullandı ama 9-10 doktor hepsi hep bir ağızdan molfix dedi, ben de çok kurcalamadım :26: abimle eşi yoktu tabi, ben onlara da teyit ettirim bir ara.
Sebamedi kötülemediler sadece en iyisi jhonson mış, gerçi abim de öyle diyordu, çok önceden bir arkadaşımın bebeği için sormuştum...
Valla şekerim bunlar bilir kişi modunda olduğu için çok kurcalayamıyorsun doğru dediklerini, en iyisi abimin eşine sorarım ben, o hem çocuk doktoru hem de bebiş yeğeni var, ondan deneyimli.

Allah Allahh o zmn johnson alalım bizde bende sebamed diye biliyodum hatta onu alcaktım daha almamıştım ama..
Prima konusunda kafam hala karışık sen bilgileri aldıkca aktarırsın artık
Gerçi her bebeğin deriside bir değildir nasıl her kadın aynı pedi kullanmıyosa her bebekte aynı bezi kullancak diye bişey yok

Aynen öyle, burdaki topiklerde de primanın pişik yaptığından bahseden de var, canbebeyi yere göğe sığdıramayan da, sadece anladığım kadarıyla hangi bezle başladıysan onunla devam etmek gerekiyor, değiştirince bebeğin cildi reaksiyon gösteriyor.
Ben şimdilik tırnak makası, tarak, yeni doğan biberonu, patik gibi şeylerle başlicam, bezi deterjanı şampuanı falan daha ilerleyen aylarda alırım.

hadi ya primayı herkez tek geciyor. bende sebamed en iyisi diye biliyordum. :26:

aynen bende öyle okudum hep.hatta sebamedin setini alacaktım

ilginç, ben de sizin gibi duymuştum...
sen bizi bilgilendir kuzu abine de danışıncaa

ozman molfıksle başlayalım yada acaba hepsinden küçük paketler alsk da hangisini severse onla mı devam etsek cildi daha mı kötü olur kı:26: bende aynen tırnak makası burun asprıtörü unibaby ıslak mendıl biberon vs. ile başlayacm bu ay. bide şu bebek eşyalrını yıkamak için deterjanlar varmış. dalın öneriliyor diye okudum ama onu da bi sorar mısın canım? gerçi anneme söylesem ben hepsini elimde yıkadım der güler bana ama bu arada aventi bende duymuştum. bide medela

Bencede öyle neyle başladıysan onla devam etmek lazım..
Bende cinsiyetini öğrenene kadar bebe yağı şampuan pişik kremi falanmı alsam diye düşünüyodum hep dayanamazsam onlarla başlarım diyodum ama evden çıkmaya bile takatim olmadığı için bişey alamıyorum..
Taraklara gereksiz diyolar ya taranmıyo zaten bebeğin saçları diyolar
Derileride çok hassas zaten korkar insan taramaya :44:

İşte belli olmuyo demekki aslında her bebek bir değil deneyip görcez bizde hangisi bize göre en iyisi..

hadi ya primayı herkez tek geciyor. bende sebamed en iyisi diye biliyordum. :26:

Aynen ben de öyle biliyordum şekerim, dur bi balayından dönsünler de taze geline sorucam, en iyi o bilir, 1.5 yaşında yeğeni var.
Şimdi balayında 2.5 aylık bebeğin bezi şampuanı için aramiyim, ayıp olabilir

Yok cnm yaa öyle hepsinden 1 paket alma bence
Mesela ilk biriyle başla onda pişik olursa bebiş veya rahat edemezse değiştirirsin..
Evet evet bebek deterjanı bende duydum dalin diye ama bakalım hatta ben ilk yumuşatıcımıda dalin almıştım bebeklere özel çok güzel kokuyodu

ay kremı unuttum sormayı ben 15 haftamı kullan dedı?
ya benm 13 haftada yapılacak ıkı test cınsiyetıgoruruz dedı senın niye göremedi acaba

ay korkuyorum ya gecmedımı benımdoktorda son 3 haftan dedı ama:)
canm kacıncı haftadan ogrendıncinsiyeti bakayım:)

hahahaaa
-aloo yengecim bölmüyorum inşallah, şimdi biz b bebeye hangi bezden alsak?

Eskiler sabun tozuyla yıkarlardı, makinede kullanılır mı ki sabun tozu, ay deneyimsizlik çok fena, sorup soruşturalım deneyimli annelere

evet biraz saçma olur demi hepsinden tek tek almak ay ben bir liste yaptım akıllara zarar ve sadece zaruui ihtıyaçları yadım ama okadar çok alınacak çıktı kı kafam karıştı

hahahaaa
-aloo yengecim bölmüyorum inşallah, şimdi biz b bebeye hangi bezden alsak?

Sonra bir derdim var topiğinde okursunuz başlığı:
-Cadı görümcem balayında doğmamış çocuğun donu için aradı

Altında da diğer gelinler lanetler yağdırır bana "bak cadıya, balayını mahvetmek için neler yapmış"
"1 hafta bekleyememiş mi kesin ayırmak için yaptı"
"görümce değil mi hepsinin köküne kibrit suyu"

ay yok aramiyim ben en iyisi

Eskiler sabun tozuyla yıkarlardı, makinede kullanılır mı ki sabun tozu, ay deneyimsizlik çok fena, sorup soruşturalım deneyimli annelere

valla ben çorapları sütyenleri bile elde yıkamıyorum atıyorum makıneye iyice tembel avrat oldum en iyisi likit deterjandır gibi gelıyor mantıken. kalıntı falan olmaz sanki ama bunu da yanlış bılıyorumdur kesin benımk düz mantık

hahahaahaaaa :13:
"benim bebem geliyo size yaptırmıcammmm" demek istedi kesinnn
hain görümce
ben de atıyom valla :13:

merhabalarr arkadaşlarr,

artık sabun tozlarının çamaşır makinasında kulanılabilenleri var tatlım ama özel olarak bebek deterjanlarıda var, ben amway in bebek deterjanını alıcam mesala

Ben de anlamam aslında ama ne bileyim doğal olsun diye dedim, makinada kullanılmaz zaten sabun tozu dediğin gibi en iyisi likit deterjan gibi geldi bana da şimdi :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…