ay canım ne güzel günde 2 bardak süt içebiliyor musun? ne kadar imrendim sana....ben ısıtarak içerdim hep,ilk hamile olduğumu öğrendiğimde içtim yatarken 1 bardak...ama şimdi yok asla içemiyorum...soğuk içmeyi denedim o daha da midemi bulandırıyor var mı başka çaresi siz nasıl içiyorsunuz?
sağol canım doktorumu bu hafta arayacam sorarım ilaç önerecek mi bakalım...bu acayip bir ağrıymış ya resmen kemiklerimi çekiyorlar ileriye doğruferyad cım dr ilaç veriyo onun için söyleyeyim. bir de cnmm siyatik kalçadan geliyor sana baskı yapmadan sakın yüzüstü yatma bebeğe zararı olur yan dön eşin elinin ayası ile sürekli saire çizsin. ama sert değil sen gerilme ben 3 gün bunu yaptırdım .ilaçöda kulllandım çok şükür yok ağrım cnmm
ya arkadaşlar hani ikili testte belli olmuyoduuu. Anlamadım ben şimdiii?? Benimde gelecek hafta 2 li testimm.şimdi nasıl cinsiyet bellioluyooo
merhaba kızlar,
Bugun doktora gittim ikili test sonucunu götürdüm iyi dedi doktor ,zaten ensesi de kalın çıkmamıştı.
Bi de kesin cinsiyetimiz erkekoğlum oluyormuşş
evet canım maraş dondurması kimyevi gıda içermiyor kar suyu ve salepten yapılıyor çok sağlıklı üstelik .ve bogazı hasta etmeyen bir özelliği var ama faranjiti olan varsa mutlaka ılık su ile yesin yavaş yavaş .bende madonun dondurmalarından yiyorum özel dışarda satılan cornetta vs bilmem ne yemiyorum doktor kimyevi katkısı olanları yasaklıyor.bu arada süt içmek isteyip içemeyenler için de içine birazcık çocukların içtiği nesguik sanırım ondan katıp içebilir demişti doktorum tabi abartısız olmak şartıyla.ben de ayran içiyorum bir bardak.akşam mutlaka menümde yoğurtlu havuç salatası ya da semiz otu ya da cacık bulunduruyorum.gündüzde ekmek arası peynirle kalsiyum ihtiyacımı karşılıyorum.dondurma çok aşırı yemeyin kilo yapıyor ona göre.Ya kızlar canınızı çektirmek istemediğim için şu ana kadar yazsam mı bilemedim ama yazıcam çünkü doktor önerisi sonuçta
Eski arkadaşlar biliyor, ben hamile kaldığımdan beri yarı aç yaşıyorum, en ufak bir koku, keskin bir tat v.s. midemi altüst etmeye fazlasıyla yetiyor, tiksinmediğim bikaç şey kaldı, bunların başında dondurma geliyor, C.tesi günü doktoruma sordum zararı var mı diye, aşırıya kaçmadan her gün yiyebilirsin ama çubuk dondurma yeme dedi, ben mado yiyordum, onayladı, hem kalsiyum ihtiyacını karşılar hem de bulantına iyi gelir dedi, deneyin isterseniz, ben bu tavsiyeyi çok sevdim
canım sütü sağıp sütsaklama poşetleri var onlara koyup saklıyorsun özellikle derin dondurucularda daha uzun süre saklanıyor.içirmeden önce kendiliğinden çözülmeye bırakılıp ılık su içine biberonla oturtulup ısınması sağlanıyor ve o şekilde içiriliyor.bu arada dipnot sütü sağan annelerin sütlerinin yakın zamanda tükendiği bilgisi gerçekliğini atlamamak lazım.kızlar merak ediyorum
süt sağma meselesini?
çalışan anneler mi sütünü sağıp bırakıyor genelde
ve sağılan sütler buzlukta mı saklanıyor? sonra nasıl kullanılıyor
bu konuda bilgisi olan var mı :97:
maşallah canım .allah analı babalı büyütsün oğluşunu,yakışıklı bir paşa olur inşallah hayırlı evlat olsun .merhaba kızlar,
Bugun doktora gittim ikili test sonucunu götürdüm iyi dedi doktor ,zaten ensesi de kalın çıkmamıştı.
canım ani kilo artışları olması normal cünkü rahim büyüyor kese içinde su birikiyor bundan dolayı artık yavaş yavaş kilolara merhaba diyebilirsin.ben de o haftalarda hiç yemek yiyemediğim için kilo vermiştim ama 12. haftadan beri güzel besleniyorum ve yanlara yanlara genişlmeye başladım bile.üstelik karnım bariz meydanda ben burdayım diyormerhaba kızlar tatil bana yaramadı 7 günde 1,5 kilo aldım. karnım çıktı hemen sizlerden böyle olan var mı sanırım çok kilo alacağım çok korkuyorum
çatlak önleyici bir krem varmış kullananlar varmı
Ahh ahh nerde bunlarıyapıcam benslm annecikler.
ay bugün çok yorgunum. 100 küsur öğrenciyi sınav yaptım ve bir o kadar da kağıt okudum. eve yeni geldim.
son kontrolümde doktorun söylediklerini sizinle paylaşayım dedim. aklımdaydı birkaç gündür de yazmayı unutmuşum nasılsa. balık muhabbetini görünce aklıma geldi.
- doktor folik asiti kesti , elevit ve ferrum fort verdi.
-günde iki bardak süt
-iki adet ceviz
-haftada iki kere kırmızı et
-en az 1 kere balık( ben fırında güveçte somon yapıyorum hem ağır olmuyor hem lezzetli)
-haftada iki kere ikişer kaşık olmak üzere baklagil
-günde bir avuç civarı fındık,badem
-çiğ et, salam,sucuk,sosis ve asitli içecekler, koyu çay ve kahve uzak durulacak ( gebeliğin başından beri dikkat etmeye çalışıyorum bunlara)
-bol sıvı tüketimi
aklıma gelenler bunlar. bundan sonra beslenmene daha çok dikkat etmelisin dedi. sizinle paylaşayım dedim...
Ya kızlar canınızı çektirmek istemediğim için şu ana kadar yazsam mı bilemedim ama yazıcam çünkü doktor önerisi sonuçta
Eski arkadaşlar biliyor, ben hamile kaldığımdan beri yarı aç yaşıyorum, en ufak bir koku, keskin bir tat v.s. midemi altüst etmeye fazlasıyla yetiyor, tiksinmediğim bikaç şey kaldı, bunların başında dondurma geliyor, C.tesi günü doktoruma sordum zararı var mı diye, aşırıya kaçmadan her gün yiyebilirsin ama çubuk dondurma yeme dedi, ben mado yiyordum, onayladı, hem kalsiyum ihtiyacını karşılar hem de bulantına iyi gelir dedi, deneyin isterseniz, ben bu tavsiyeyi çok sevdim
merhaba kızlar,
merhaba kızlar,
Gunaydın kızlarrrr
Dun guzel gecdı kurs oyalanma derken guzeldı
kılo konusuna gelınce ay kesınlıkle bır yerde tartılmalıyım merak edyorum verdıgım kılolarlamıyım yoksa gerı aldımmı dıye
hayırlısı olsun yaa :)
cok kg almayımda
evet canım maraş dondurması kimyevi gıda içermiyor kar suyu ve salepten yapılıyor çok sağlıklı üstelik .ve bogazı hasta etmeyen bir özelliği var ama faranjiti olan varsa mutlaka ılık su ile yesin yavaş yavaş .bende madonun dondurmalarından yiyorum özel dışarda satılan cornetta vs bilmem ne yemiyorum doktor kimyevi katkısı olanları yasaklıyor.bu arada süt içmek isteyip içemeyenler için de içine birazcık çocukların içtiği nesguik sanırım ondan katıp içebilir demişti doktorum tabi abartısız olmak şartıyla.ben de ayran içiyorum bir bardak.akşam mutlaka menümde yoğurtlu havuç salatası ya da semiz otu ya da cacık bulunduruyorum.gündüzde ekmek arası peynirle kalsiyum ihtiyacımı karşılıyorum.dondurma çok aşırı yemeyin kilo yapıyor ona göre.
merhaba kızlar,
ayyy super bırsey buuuu
ogrendın demek haa :)
kesınmı pekı
temmuz 5debenımde randevumö varda :)
Acaba kesın oluyormu :)
hayırlı olsun yakısıklı oglusun sımdıden
Canım benim hayırlı olsun, erkek annesi oluyorsun demekçok sevindim her şeyin yolunda gitmesine, maaşallah bebişine
Günaydın cnm.
Benim dijital baskülüm vardı, ne olduysa birden bozuldu hafta sonu, hala başlangıç kilomdan gerideyim ama doktor bundan sonra yavaş yavaş kilo almaya başlayacaksın dedi, hedefimiz 12-16 arası kilo artışı, 12 den az almak yok dedie zaten 12 den az alamam ki ben hamile değilken bile 6 ayda 10 kilo almışlığımvar
hayırlı uğurlu olsun cnmmm, gönül rahatlığıyla alışveriş yaparsın artıkk.
Canım benim hayırlı olsun, erkek annesi oluyorsun demekçok sevindim her şeyin yolunda gitmesine, maaşallah bebişine
Günaydın cnm.
Benim dijital baskülüm vardı, ne olduysa birden bozuldu hafta sonu, hala başlangıç kilomdan gerideyim ama doktor bundan sonra yavaş yavaş kilo almaya başlayacaksın dedi, hedefimiz 12-16 arası kilo artışı, 12 den az almak yok dedie zaten 12 den az alamam ki ben hamile değilken bile 6 ayda 10 kilo almışlığımvar
kesin canım :) teşekkürler
teşekkürler hepinize,siz de yakın zamanda öğrenirsiniz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?