2012 Ocak Annelerinin Günlük Menüleri

kızlar kahvaltıda kandime krep yaptım.
uyandım ve canım hiçbirşey istemiyordu.
peyniri,sütü,yumurtayıda dünden çok aksatmıştım.
mutfak robotuna sigara paketi büyüklüğündeki peyniri koydum.
3 tane yumurtayı kırdım.
1,5 su bardağı sütü ekledim.
göz kararı un ekledim.
çok az tuz koyup karıştırdım.

tavada tereyağını erittim ve başladım krepleri pişirmeye.
tuzu az olmuştu, ben de arasına bal sürüp rulo yaparak yedim.güzel bi kahvaltı oldu..ben sevdim.deneyin.

normalde krep böyle yapılır ama beyaz peynir konurmu bilmem.onu ben uydurdum :)

Son düzenleme:
afiyet olsun canım ben çok severim krepi..ama burda ona akıtma deniliyor..biz sonradan içine peynir koyarız..hatta ben bazen çikolata sürerdim..ama ben yapamıyorum annem daha güzel yapardı((

bide ben sabah kahvaltısını şimdi yapıcam herkes öğlen yemeğine geçmiş bile..
offf..

dünkü menümü yazayım arkadaşlar;

sabah 7,5: iki kuru kayısı, su ve süt
1 saat sonra peynir domates salatalık ve 1 dilim kepekli ekmekle kahvaltı

9:00 magnezyum

10:00 5badem 2 ceviz 1 elma

11:00 calsiyum

12:00 tarhana çorba, iki tane biber dolma,yoğurt (menüde su böreği vardı, arkadaşıma verdim)

14:00 elma salatalık

16:00 erik

18:30 nohut tonbalıklı salata ayran

21:00 şeftali

23.00 elevit

ben de bugünkü menümü yazayım :)

10.00
domates, salatalık, büyük bi dilim peynir, 1 yumurta, 1 dilim ekmek, 5 -6 zeytin, 1 bardak açık çay, bir dilim karpuz ve çilek reçeliyle kahvaltı

12.00
1 bardak süt, 2 ceviz, 5 fındık, 3-4 badem

14.00 bezelye yemeği, 1 dilim ekmek ve 1 bardak ayran

16.00
üzüm ve karpuz

18.30
balık ızgara, salata biraz da meze :)

21.00
armut ve karpuz

uyurken de 1 bardak daha süt

dondurma yememek için kendimi zor tutuyorum sanırım yine dayanamıcam

Son düzenleme:
dünkü menümü yazayım arkadaşlar;haftasonu olunca öğünler atlıyo zıplıyo malesef

sabah 9: iki kuru kayısı, su ve süt

11:00 :yumurta peynir domates salatalık ve 1 dilim kepekli ekmekle kahvaltı,1 tatlı kaşığı çilek reçeli

11.30 magnezyum

12:30 demir hapım

14:00 salatalık elma ayran

16:00 şeftali ayran 2 kase yoğurt

18:00 elma magnezyum

20:00 mercimek çorba levrek bol salata , iki küp şeker kadar tahin helvası(dayanamadım yaaaaaaaaaaa=

20:30 demir hapım

21:30 kalsiyum,1 adet kuru incir

22:00 kavun

24:00 elevit

ve iki tane demir hapı yutmayla su gbi ishal uyandım bu sabah. inşallah haptan değidir.

bugunden itibaren bende aranıza katılıyorum. ama beni uyarın menunde bu fala burcu bunu yeme vs deyin olur mu? yarın tüm günlük menumu yazarım.

hoşgeldin burcucum..

dünkü menüm , haftasonu malum yine düzensizdi

9:00 şiddetli ishal ile uyandım muhtemelen demir hapım sebep oldu. sadece süt içtim..

11:00 yumurta, sigara paketi kadar peynir, domates, salatalık, biber,1 dilim kepek ekmeği, 1 tatlı kaşığı çilek reçeli

12:00 magnezyum

13:00 demir

15:30 üzüm, salatalık, domates , biber ( köye gittik, hepsini dalından yedim, saldırdım resmen üzümee)

19:30 bol patlıcan salatası ve mangal ve ayran

21:00 25-30 ceviz (yine ağaçtan toplanır toplanmaz taze taze kırıp yedik)

22:30 demir

00:30 elevit

bende yarım günlük menümü yazayım ozaman.

sabah 8.10 demir ilacım
8.30 1 bardak süt- 1 dilim peynir- 3 zeytin- 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası - 1 dilim ekmek - 2 ceviz

ara 11.00 bir minik kase yoğurt

öğle 13.00 bir tabak kıymalı patlıcan yemeği - 1 dilim ekmek

aralarda bol su içiyorum. dolapta bir meyvem var 1-2 saat sonra onu yerım. akşam da evde yeşil fasülye ve nohutlu bulgur pilavı var. akşam yemeklerınde ekmek yemıyorum :)

çok güzel canım, bulgur çok besleyici biliyorsun,bebekten ziyade özellikle anneyi besliyor ölçülü ye emi.

benim demir ilacımda kullanmadan 2 saat önce ve 2 saat sonra süt ve süt ürünleri tüketmeyiniz yazıyo???
ben buna uyarak kullanıyorum:93:

benim demir ilacımda kullanmadan 2 saat önce ve 2 saat sonra süt ve süt ürünleri tüketmeyiniz yazıyo???

evet canım yaaa, benim gözümden kaçmış, süt ve süt ürünleri ile çay kahveyle arasında 2 saat olacak dedi bana da dr.ben dmeiri kahvaltıdan 2 saat sonra alıyorum, akşam yemeinden hemen sonra alıyorum ama bir daha süt yourt yeyip içimiyorum.

Demir hapının sütle etkisi yoktur.demir hapı aldığımızda en az 2 saat süt ve süt ürünleir almamamız gerekiyor..

çok güzel canım, bulgur çok besleyici biliyorsun,bebekten ziyade özellikle anneyi besliyor ölçülü ye emi.

Demir hapının sütle etkisi yoktur.demir hapı aldığımızda en az 2 saat süt ve süt ürünleir almamamız gerekiyor..

ben aranın 2 saat olması geektiğini bilmıyordum. madem öyle işyerınde alayım sabah almam gerekenı artık. akşamları da illakı yoğurt cacık falan yıyorum. e yatmadan önce de süt içiyorum ozaman akşam almam gerekenı ne zaman alacam

dün akşam menümü yazayım ozaman: 1 servis kaşığı kadar bulgur pilavı - 2 servis kaşığı kadar taze fasülye- 1 kase cacık. ( 19,30)

ara: 1 muz (20.45)

ara: 1 kase patlamış mısır çok az yağlı ve az tuzlu ( 22.00)

yatarken : 1 bardak süt

seyyahcım bence saat 21.30-22.00 gibi içebilirsin demir hapını gece kaçta uyuyorsun bilmiyorum ama.

dünkü menümü yazayım arkadaşlar;

sabah 7: süt

7:30 : peynir domates salatalık ve 1 dilim kepekli ekmekle kahvaltı,

9:00 magnezyum

10:30 elma ,demir hapım

12:00 mercimek çorba, et sote,ayran

13:30 şeftali armut

15:00 elma salatalık magnezyum

16:00 kalsiyum

17:30 1 kase yoğurt

19:30 çorba fasulye bol salata ve demir hapım

20:30-21:40 yürüyüş

22:00 1 şeftali ve çeyrek kavun

24:00 elevit

ishalim bugun yok, demekki demirden değilmiş diye düşünüp hapa devam ediyorum...

canım ben özellikle dikkat ediyorum demir hapımı önce tok karnına alıyordum ama simdi sabahları uyanınca aç karnına alıyorum
doktorum öyle söyledi, kahvaltı yapana kadar 1 saat geçmis oluyor kahvaltıda süt içmiyorum,
gün içinde rahatça süt ve süt ürünleri tüketebiliyorum,

ben demir içmeye ctesi başladım,sabah akşam içiyordum ve bugun itibariyle bırakıtm. ishalim durmuyordu. dün doktorumu aradım, ilaca ara ver ishalin durursa ilaç değiştirelim durmazsa dahiliyeciye git dedi. bu arada ilaç bana 4 günde 1 kilo aldırdı,üstelik yediklerim ve iştahım artmadığı halde, ve günde 4-5 kez su gibi tuvalete çıktığım halde, ishal zayıflatır ama bana kilo aldırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…