afiyet olsun canım ben çok severim krepi..ama burda ona akıtma deniliyor..biz sonradan içine peynir koyarız..hatta ben bazen çikolata sürerdim..ama ben yapamıyorum annem daha güzel yapardıkızlar kahvaltıda kandime krep yaptım.
uyandım ve canım hiçbirşey istemiyordu.
peyniri,sütü,yumurtayıda dünden çok aksatmıştım.
mutfak robotuna sigara paketi büyüklüğündeki peyniri koydum.
3 tane yumurtayı kırdım.
1,5 su bardağı sütü ekledim.
göz kararı un ekledim.
çok az tuz koyup karıştırdım.
tavada tereyağını erittim ve başladım krepleri pişirmeye.
tuzu az olmuştu, ben de arasına bal sürüp rulo yaparak yedim.güzel bi kahvaltı oldu..ben sevdim.deneyin.
normalde krep böyle yapılır ama beyaz peynir konurmu bilmem.onu ben uydurdum :)
25-30 ceviz derken
bende yarım günlük menümü yazayım ozaman.
sabah 8.10 demir ilacım
8.30 1 bardak süt- 1 dilim peynir- 3 zeytin- 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası - 1 dilim ekmek - 2 ceviz
ara 11.00 bir minik kase yoğurt
öğle 13.00 bir tabak kıymalı patlıcan yemeği - 1 dilim ekmek
aralarda bol su içiyorum. dolapta bir meyvem var 1-2 saat sonra onu yerım. akşam da evde yeşil fasülye ve nohutlu bulgur pilavı var. akşam yemeklerınde ekmek yemıyorum :)
sabah 8.10 demir ilacım
8.30 1 bardak süt- 1 dilim peynir- 3 zeytin- 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası - 1 dilim ekmek - 2 ceviz
aralarda bol su içiyorum. dolapta bir meyvem var 1-2 saat sonra onu yerım. akşam da evde yeşil fasülye ve nohutlu bulgur pilavı var. akşam yemeklerınde ekmek yemıyorum :)
sabah 8.10 demir ilacım
benim demir ilacımda kullanmadan 2 saat önce ve 2 saat sonra süt ve süt ürünleri tüketmeyiniz yazıyo???
ben buna uyarak kullanıyorum:93:
çok güzel canım, bulgur çok besleyici biliyorsun,bebekten ziyade özellikle anneyi besliyor ölçülü ye emi.
benim demir ilacımda kullanmadan 2 saat önce ve 2 saat sonra süt ve süt ürünleri tüketmeyiniz yazıyo???
ben buna uyarak kullanıyorum:93:
evet canım yaaa, benim gözümden kaçmış, süt ve süt ürünleri ile çay kahveyle arasında 2 saat olacak dedi bana da dr.ben dmeiri kahvaltıdan 2 saat sonra alıyorum, akşam yemeinden hemen sonra alıyorum ama bir daha süt yourt yeyip içimiyorum.
Demir hapının sütle etkisi yoktur.demir hapı aldığımızda en az 2 saat süt ve süt ürünleir almamamız gerekiyor..
dün akşam menümü yazayım ozaman: 1 servis kaşığı kadar bulgur pilavı - 2 servis kaşığı kadar taze fasülye- 1 kase cacık. ( 19,30)
ara: 1 muz (20.45)
ara: 1 kase patlamış mısır çok az yağlı ve az tuzlu ( 22.00)
yatarken : 1 bardak süt
ben aranın 2 saat olması geektiğini bilmıyordum. madem öyle işyerınde alayım sabah almam gerekenı artık. akşamları da illakı yoğurt cacık falan yıyorum. e yatmadan önce de süt içiyorum ozaman akşam almam gerekenı ne zaman alacam
canım ben özellikle dikkat ediyorum demir hapımı önce tok karnına alıyordum ama simdi sabahları uyanınca aç karnına alıyorum
doktorum öyle söyledi, kahvaltı yapana kadar 1 saat geçmis oluyor kahvaltıda süt içmiyorum,
gün içinde rahatça süt ve süt ürünleri tüketebiliyorum,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?