- 10 Haziran 2010
- 2.629
- 369
- 198
sütün bir bardağını büroda ara öğün olarak içebilirim canım. ama kahvaltıda peynır yemen etkı etmez mı? peyniri kahvaltıda da yemezsem hiç yıyemem çünkü. ben 8de kalkıp giyinip kahvalı yapıp 8.35 gibi evden çıkıyorum o yuzden 1 satlık ara veremıyorum malesef. kalkarkalkmaz demir şurubumu içiyordum bugun büroya getirdim. 10 da içecemcanım ben özellikle dikkat ediyorum demir hapımı önce tok karnına alıyordum ama simdi sabahları uyanınca aç karnına alıyorum
doktorum öyle söyledi, kahvaltı yapana kadar 1 saat geçmis oluyor kahvaltıda süt içmiyorum,
gün içinde rahatça süt ve süt ürünleri tüketebiliyorum,
geçmiş olsun canım ya. bakalıkm bana etkısı nasıl olacakben demir içmeye ctesi başladım,sabah akşam içiyordum ve bugun itibariyle bırakıtm. ishalim durmuyordu. dün doktorumu aradım, ilaca ara ver ishalin durursa ilaç değiştirelim durmazsa dahiliyeciye git dedi. bu arada ilaç bana 4 günde 1 kilo aldırdı,üstelik yediklerim ve iştahım artmadığı halde, ve günde 4-5 kez su gibi tuvalete çıktığım halde, ishal zayıflatır ama bana kilo aldırdı.
geçmiş olsun canım ya bıraktın ama demı ilacı. bol baklıyatlı bı gun olmuş. kırmızı mercımek yeşil mercimek bulgur..ama meyve süper..bana doktor günde bır meyve ye dedi. ben 2 yıyorum. gunde 1 dilim ekmek ye dedi. ben sabah 1 öğlen 1 yıyorum. akşam da 1 kaşık pılav yıyorum yemekte varsa. bende gidince yeşil mercımek yapayım barı baklagıl yemedım bu hafta hiç.seyyahcım harikasın, simiti de takma kafana..
dünkü menüm:
7:30 sigara paketi kadar peynir,2 domates 2 salatalık 1 dilim kepekli ekmek 1 büyük bardak süt
9:00 magnezyum
10:00 2 elma ve demir
12:00 tarhana çorba 1 çorba kaşığı bulgur pilavı tavuk döner ayran
13:30 kalsiyum 1armut 1 salatalık
15:00 2elma 1 salatalık
16:00 1 ısırık kurabiye (arkadaş ölümü gör dedi yoksa yemezdim) 1 fincan ıhlamur
17:30 1 kase yoğurt
19:00 mercimek çorbası ,yeşil mercimek yemeği (demir için) eşim geç gelince canım salata vs yapmak istemedi, yalnız yedim yemeğimi.
ishal çok halsiz bıraktığı için yürüyüşe gitmedim, 8,5da sızmışım, gece 12de eşim elevit içirmiş hatırlamıyorum..
bence gayet iyi gidiyorsun canım. şu esmer ekmek olayına benımde geçmem lazım artık. yürüyüş de süper.selam arkadaşlar,
ben de 23+4 günlük ocak annesiyim inşallah..bu konu çok hoşuma gitti ve maşallah ne kadar güzel besleniyorsunuz, kaçamak şeyler yok denecek kadar az.ben de sağlıklı şeyler yiyorum amaaa illa kaçamaklarım oluyor neredeyse hergün-abartmasam da bisküvi, çikolata, tatlı türü lüzumsuz şeyler..özellikle son haftalarda midem delinmiş gibi, sık sık açlık hissediyorum..O yüzden buraya yazıp daha kontrollü olmayı deneyeceğim..
Bugünden başlarsam:
uyanınca: 2 adet kuru kayısı
45 dakika yürüyüş
kahvaltı: peynirli omlet,5 siyah zeytin-1 dilim esmer ekmek-1 bardak süt
ara: 1 adet elma
öğlen yemeği: 1 tabak fırında kıymalı kabak-1 kase yoğurt-1 dilim esmer ekmek ( 1 saat sonra yiyeceğim inş.)
devam edecek :)
sağol seyyah, psikolojik herhalde ama buraya yazınca o anormal iştahım gitti bugün1 adet meyve ve 1 dilim ekmek az değil mi, neden o kadar kısıtlı söyledi acaba dr?
en son yazdıklarımdan sonra:
ara: 1 muz+badem ve ceviz
akşam: 1 küçük tabak makarna+1 tabak mantar sote.
gece acıkırsam 1 bardak süt içerim..
günaydın arkadaşlar cuma menümü yazıyorum
sabah8.15: 1 dilim buğday ekmeğiyle 1 dilim peynir- 3 zeytin- biraz domates salçası- 1 küp tahın helvası-1 çay kaşığı bal
ara: 10.00 : 1 bardak süt - 5-6 bisküvi
öğle:14.00 : 1 simit- 1 karper peynir- 1 bardk şekersiz açık çay
ara: 16.00: 1 bardak süt
akşam 20.30: 1 kepçe yeşil mercimek yemeği - birazcık menemen( eşimin canı çekmiş:)) - 1 dilim ekmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?