- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.521
Canım,
sonuclarının guzel cıktıgına sevındım.
Her onune gelen meslegı bılıyor, belkı bu nedenle senın sonucların yanlıs yorumlanmıstır.
Sen sımdı bunu takma kafana da, doktorun dedıklerıne onem ver.
Bundan boyle yag yok sana.
Olabıldıgınce dıkkat et, hem kendın ıcın hem bebegın ıcın.
Sorunun yanıtını bılmıyorum canım, doktorunun demek ıstedıgını anlayamadım.
Bunlarla kafanı mesgul etme zaten.
Dıkkat edersın bundan boyle yedıklerıne, bol bol su ıcersın, yaglıdan tuzludan, unlu mamullerden uzak kalırsın bıseycık olmaz.
Hem boylece dogumdan sonda hemencık eskı fıtlıgıne de kavusursun.
Oh fıstık gıbı bır anne olacaksın ınsallah.
evet, dikkat et diye korkutmuştur biraz da, 4 ay sonra doya doya yersin nasıl olsa, içini ferah tut.
Canım hadi gelmiş geçmiş olsun...
Hani bahsetmiştim ya bazen ölçümleri yapan makidan makinaya fark olabiliyor...
Peki karaciğerindeki sorun neymiş? Yani teşhis nedir?
Gebeliği sonlandırmak her zaman için bebekten vazgeçmek anlamına gelmiyor. Doğum yaptırtmak anlamına da geliyor.
Benim kuzenimin de bilmemkaçıncı tüp bebek denemesiydi, 8.ayı doldurduğunda akciğer gelişimi tamamlandığında bebeğin gebeliği sonlandırdılar sezeryanla.
Turp gibi bi kızı var şimdi...
Annem sonuçları öğrenmiş doktorumla konuşmuş sağolsun.
İdrarım temiz çıkmış anlam veremediğim bir şekilde, yani sağlık ocağında baya yüksek değerde enfeksiyon çıkıyor, burda temiz çıkıyor.Neyse şükür diyeyim.
Ama asıl sorunum karaciğermiş.
Bundan sonra yağsız yiyecekmişim kesinlikle, ve doktor demiş ki "5,5 aylık şu an gebeliği, ilerleyen safhalarda olsaydı gebeliği sonlandırmamız bile gerekebilirdi, onun için şimdiden dikkat etsin" demiş.
Kızlar gebeliği ilerleyen aylarda sonlandırmak demek sezeryan ile erken doğum oluyor dimi, yani bebeğimden vazgeçmek olmuyor dimi??
canım geçmiş olsun.dikkat edersin sen.hiçbişeyciğinde kalmaz insallah.sağlıkla kucağına alırsın paşayı insallah
Sağol canım verdiğin moral için, azcıcık ağladım iyiyim şimdi, sağlıklı beslenicem, 10 gün sonra testi tekrar edecek o zamana kadar düşürmeye çabalıcam.
Sağol arkadaşım
Sağol canım.
Karaciğerimdeki sorun yağlanma.Değerler çok yüksek değil, dikkat ederse düzelir demiş doktor, 10 gün sonra tekrarlıcak
AST 41 Normali 10-36
ALT 47 Normali 10-41
Allah bağışlasın, benimde aklıma ilk erken doğum geldi ama sonradan bi an telaşlandım :)
kızlarr pul pul dökülüyorum ben kurudum sanki ellerim kollarım cok fena.önceden olsa pehlivan gibi yağlanırdım şimdi herseyi sürerken korkuyorum elinize yüzünüze ne sürüyosunuz? kimisi diyor yok a vitamini olmıcak kremlerde kimiside e vitamini kesinlikle olmamalı.bi bilgisi önerisi olan varmı?bolca suda içiyorum ama fayda etmiyor sanırım.
Sağol canım verdiğin moral için, azcıcık ağladım iyiyim şimdi, sağlıklı beslenicem, 10 gün sonra testi tekrar edecek o zamana kadar düşürmeye çabalıcam.
Sağol arkadaşım
Sağol canım.
Karaciğerimdeki sorun yağlanma.Değerler çok yüksek değil, dikkat ederse düzelir demiş doktor, 10 gün sonra tekrarlıcak
AST 41 Normali 10-36
ALT 47 Normali 10-41
Allah bağışlasın, benimde aklıma ilk erken doğum geldi ama sonradan bi an telaşlandım :)
kızlarr pul pul dökülüyorum ben kurudum sanki ellerim kollarım cok fena.önceden olsa pehlivan gibi yağlanırdım şimdi herseyi sürerken korkuyorum elinize yüzünüze ne sürüyosunuz? kimisi diyor yok a vitamini olmıcak kremlerde kimiside e vitamini kesinlikle olmamalı.bi bilgisi önerisi olan varmı?bolca suda içiyorum ama fayda etmiyor sanırım.
Diyetine dikkat edersen düşer canım.Ben de yaşamıştım karaciğerde yağlanma daha önce.
Öyle çok tehlikeli birşey değil...
Diyetine dikkat et bişeyciğin kalmaz inşallah....
Canım çok geçmiş olsun .Ama canını çok sıkma.Bana da bi dr. karaciğerinde yağlanma çok dedi.Sonra diğerine gittim korkulacak değerler cıkmadı dedi.Ama yine de kızartmadan ,yağlı şeyler ve çikolatalı şeylerden uzak dur bir süre ..Tekrar geçmiş olsun..
.
Sağol canım, dediğin gibi çikolata ve kızartmayı kesmem lazım ilk başta, çok çikolata yedim ben, tatlı çok yedim şerbetli..Artık dikkat edicem
Canım tatlı,kızartma,hamurişi,beyaz pirinç ve cipsler,kolalar filan bu tarz hazır yiyecekleri kes.
Çorbanı mutlaka iç öğle ve akşam yemeğinde. O önemli bak.
Bir de özellikle marul başta olmak üzere, yeşillikler karaciğer dostudur.Salata günde iki öğün ye,kahvaltılarda da bol yeşillik yiyebilirsin...
Meyveni de eksik etme....
Enginar al mesela hafta bir pişir, balık da aynı şekilde karaciğer dostudur...
Evet canım söylediğin gibi imtihanımız demek ki bu da bizim.
Ben bu ara kayınvalideden çok kayınpedere sinir oluyorum ama.
Kalp doktorundan geldiğim gün, kolumda holter takılı, korkmuşum gün boyu eko-ekg koşturmuşum, aynı gün hem muayeneye girmişim kadın doğumcumda hem de 3lü test yaptırmışım gerginlik desen alasını yaşamışım...
Gittik kayınvalideye, kayınvalide kayınpedere bblau hasta,gördünmü kolundaki aleti dedi.
Alet de görülmicek gibi değil bildiğin tansiyon aleti kolumda sarılı duruyor, ölçüm yapan kısmı da çanta gibi omzumda asılı. Hİç ses etmedişöyle bi ifade takındı.
Bebek de kızmış dedi kayınvalide, ona da ses yok.
aradan 1 saatten fazla geçti, oturduğum odaya geldi kapıdan kafasını uzattı hastaymışsın geçmiş olsun, bi de kızımız oluyomuş dedi. Sağol dedim sadece.
Kızından olan torunu altı üstü bademcik ameliyatı olduğunda hüngür hüngür ağlamıştı hastanede gören de açık kalp ameliyatı olacak sanır.
Ee tabi biz el kızıyız.Biz el kızıyız da karnımızdakinin diğer torunlardan farkı ne işte onu çözemiyorum.
Kızlar çılgınca bir temizliğe başlamak üzreyim
Süpürgeyi çıkardım
İşin zor kısmı süpürge zaten, onu bitireyim gelir hem marul ve rokalarımı yerim, hem size yazarım hem dinlenirim
Bilgisayar açık kalsın :)
Kızlar çılgınca bir temizliğe başlamak üzreyim
Süpürgeyi çıkardım
İşin zor kısmı süpürge zaten, onu bitireyim gelir hem marul ve rokalarımı yerim, hem size yazarım hem dinlenirim
Bilgisayar açık kalsın :)
Ne kadar ayıp, ınsan tanımadıgı bırıne dahı hal hatır sorar o durumda.
Kaldı kı sen onun oglunun evladını tasıyorsun.
Bıraz tebessum etse, bır yanı eksılırdı herhalde!
Ayıp valla, cok kızıyorum boyle ınsanlara.
Torunu dogdugunda da sana burun kıvıracak mı acaba?
bblaucugum, yapısı mı boyle kayınpederın?
Aranızda bır mevzu mu gectı?
Benım kayınpeder de bana ne nasılsın der, ne yuzume bakar.
Yapısında var bıraz, bıraz da kızları ıle konusmuyoruz ya ondan herhalde.
Tabıı kayınpeder ısın ıc yuzunu bılmıyor.
Kayınvalıde, 'X ona saka yaptı, elefera da onunla konusmuyor' demıs.
Hadi bakalım kolay gelsin :)) Müzikte açıver alttan alttan çalsın
ohh hadi kolay gelsin bakalım.bende gideyimde kendime artık bir pantolon alayım düğma patlatıp cam kırıcam yoksa yakında.lcw bak dedi arkadasım kotlar güzelmiş.kendine cici alan arkadaslar nerelerden alıyorlar acaba :)
Kopamadım pc.den bi türlü yalnız...Ben de aldım lcw den bi kot...Fena değil ama çabuk bollaşıyor.ohh hadi kolay gelsin bakalım.bende gideyimde kendime artık bir pantolon alayım düğma patlatıp cam kırıcam yoksa yakında.lcw bak dedi arkadasım kotlar güzelmiş.kendine cici alan arkadaslar nerelerden alıyorlar acaba :)
LCWden aldım ben, diğer yerler çok kazıktı..40tl.ya aldım kotumu şu an bile üstümde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?