2012 Şubat Anneleri

bebek büyüdüğünde mide alanını daraltıyormuş edindiğim bilgilere göre bizde öyle acıkıp yemeğe birden yüklenince fena oluyor...

bende yapıyorum aynısını ya acıkıyorum ve gözüm hiç bişey görmüyor sofradan bi kalkıyorum nefes alacak yerim bile kalmamış
ama dene derim soda limon ve tuzu hem mükemmel tadı hemde iyi geleceğini düşünüyorum

bilmiyorum ki canım. benim midem küçüklüğümden beri problemli de hamilelikte hepten azdı. hamile kalmadan çok az yanardı midem. poğaça, simit, domates, biber yediğim zaman falan. ama şimdi ne yesem cayır cayır. tamam yansın o na bişey demiyorum da, bu tıkanıklık hissi çok feci. özellikle akşamları karnım acayip geriliyor, sanki sindiremiyorum yediğim hiç bişeyi taş olup oturuyor mideme. karnım midemden başlıyor sanki bebek midemde :)

o da yetmezmiş gibi bir de sırt ağrılarım dayanılmaz artık. ama yatarken bi tek. yatak batıyor resmen, iki kol kanadım feci agrıyor.

bunun yüzünden doktora girmiştim; valla film çekemeyız ilaç veremeyız deyip kendi doktoruma yönlendirmişlerdi. o da bi ilaç vermşti. o sıra geçti 15-20 gündür yine dayanılmaz.

Canım geçmişolsun, bendede var mide sorunu, doktorum renni deu diye bir ilaç verdi gebelerin kullandığı. İçince biraz ferahlıyorum. Sende doktorunla bir görüş...
Bide canım az az sık yemeye çalış.. ben öyle yapıyorum biraz iyi geliyor...

Benım kayınvalıdeme kalırsa da annemın alması gerekıyordu.
Ama aldırmadım anneme.
Dun de fotograflarını gosterdım 'bebegın odası bu' dıye.
Hıc oralı olmadı, canımı sıktı.

Besık konusunda ne dusunduruyor senı, anlayamadım ben?

Evet poğaçada filan benim de yanar, halen daha da oluyo...Özellikle pastane poğaçalarında…
Ama şu tıkanıklık hissi, reflünün en belirgin belirtilerinden biri…
Mide kapısı laçkalaştığı için mideden devamlı kaçak oluyo, bu da bazen boğazda tahrişe bazen de sıkışmış bir şey var hissine sebep oluyo canım.
Annem de muzdarip. Şu an tedavi görüyor.
Asitli gıda ve içeceklerden uzak durmak,mesela turşular,konserve soslar, domates gibi, özellikle gece belli saatten sonra yemek yememek, dışarıda yemek yemekten uzak durmak işe yarayabilir şu aşamada.
Mideni rahatlatan gıdaları belirleyip onlara ağırlık verebilirsin.
Süt mide dostudur mesela…

günaydınnn
size 2 sorum olacak
1. sepet beşik istiyorum süslü fırfırlı fln ama eşim park yatak alalım diyor ilerde de kullanırmış (bu arada beşik ve park yatak yatak odası için düşünüyoruz) ama kararsız kaldık sizce hangisi daha iyi olur?

2. arzum un yoğurt yapma ve hava temizleme makinaları hakkında bilgisi olan varmı? kızlar cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkrler

sağolun kızlar. tuz soda limonu akşam deneyecem.

bu arada dayısı ve kız arkadaşı bebişime bi ciciler almışlar süper. utanmasam, bi zamanlar bayramlık kırmızı rugan ayakkabılarmızı başucumuza koyup uykuya daldığımız gibi yatakta yanıma koyup uyucaktım yaa. ayyyyy doğsunlar artık.

eşim geçen diyor ki; hep senle geliyor her yere hadi doğur da benle takılsın az...

Benim yeni doğum yapan arkadaşım sepette rahat edemediğini, bebek 2-2,5 aylık olduğunda sepeti geri gönderip park yatak aldığını söyledi ben de ona göre park yatak aldım canım.
Mobilya beşik de alalım diyoruz, bazen de vazgeçiyoruz, henüz karar veremedik.
Mobilya beşik alırsam onu kendi odasına, park yatağı da yanıma yatak odasına koyarım diye düşündüm…

bende yanıma almak için park yatak ve beşik düşündüm,düşündügümde park yatak daha mantıklı ama sepet beşikte süslü fırfırlı çok şeker duruyor çok hoş onun için kararsz kaldım

acayip bi his ya. yeni çıktı bu. böyle tam neresi oldugunu da anlatamıyorum. ama bildiğin tıkanıklık. eheheheh yaşasınnnnn bir de nur topu gibi reflüm oldu.

valla şu bebeğimi bi doğurayım bakıma girecem. bu ne ya? bi bebekte parçalarım döküldü hep. benim bi tornaya girmem lazım kızlar. bişey değil yedek parçalarım da pahalıdır benim. ehehehe

günaydınnn hanımlarrr,güzel anneler.kızlar ben bu hafta sonu bacak ağrılarıyla gecirdim.diz kapağımın altından sonra baldır kısımlarım özellikle yattığımda sanki bacaklarımı nereye koyucam bilemedim.kramp değildi sürekli bir ağrı.bi tavsiyesi olan varmı yada aynı durumda olan:44:

Son düzenleme:

Ben de sepet düşünüyordum işte fırfırlı filan göze hoş geliyor...
Arkadaşım bebek o beşikte rahat edemedi filan deyince park yatağı aldım gündemime. Hem de katlanır olması, daha sonra oyun parkı gibi kullanılması da cezbetti.
Kısa süre sonra allah nasip ederse, bir bebek daha düşündüğüm için alırım bulunur diye bir mantık da güttüm ben...

Sorma benim de bi 30bin bakımına girmem lazım
Her tarafım döküldü, tansiyon, şeker, tiroit filan derken.Doğurayım Allahın izniyle dişlerimden bi başlıcam, yaptıracam her yanımın, dişim,kuşum ne varsa

valla bacaklarını nereye koyacağını bilemediysen ve agrı değil de daha çok sızlama gibiyse romatizma şekerim o. bende var sor anlatayım... kocakarılar gibi yağmur yağacak mı diye bana sorarlar. :)))

ajahahgaha aynen aynen.

Mide hastaligi bende de hep vardi, tedavi oldum 2 yil once, gecmisti ama simdi nuksetti, rennie cigneme tabletleri gecici de olsa rahatlatiyor ama en guzeli acikmadan yemek. Gecmis olsun
Hehe benim esimde daha ne zaman dogucak da yuruycek, yaza bana yardim etsin bahcede diyor, simdiden is var disarda diye vazgecicek bizimki icerde rahat nasilsa :)
Bir de dun babasi seslendi oglusum uyuyormuymus diye resmen uyandirdi seslere tepki vermeye de basladi artik

ciddimi diyosun canım ya anamm bi romatizmam eksikti be.gece hani buz kalıpları olurya onları sardım baldırlarıma bi ara.50 sefer uyandım biraz dolanınca ii geliyodu yatınca tekrar baslıyodu.benimde varislerim var aile yadigarı bende acaba onlarda bir azma mı oluyor da bu ağrılar coğaldı diye düşünmüştüm.

canım o süslü beşikler kullanışlı değil çok küçük olduğu için kısa ömürlü oluyor, çocuk büyüdüğünde tekrar masraf yapmak zorunda kalabilirsin yani, bence park yatak en güzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…