2012 Şubat Anneleri

canım kaç sene önce hamile kalmışlar belki öyle hatırlıyor olabilirler kayıyormuş gii boşver he hı de geç takma kafana..:9:

bende öyle yapıyorum ama o zaman da bozuluyo hissediyorum yorum yapayım onaylayayım istiyo:97::97:

benim kayınvalidem var ama hiç bir sorunumuz yok..
Siz böyle anlatırken sadece okuyorum yazılanları..
bebğin kayması ne demek onu anlamadım bi de ecrinnim...
hangi müziği dinletiyorsun kızına kız:40:

tatlım aslında bizdede sorun yok.. yani var da o sorun benimm:1::1: cok severdim aslında aslında ama simdi cok batıyorr nedenini bilmiyorum.. esim 15 ay emmiş meselaa bu konu bi yerde gecti. allah ımm hem ondan midem bulandı hem esimden ne alaka bilmiyorum.. heralde cok ögüt vermesinden de olabilirr.. köyde akrabalarının yanındaa esiminn göbeginden konusuyoruzz.. hemnn yorum aslında ecrin istesee onu zayıflatrr gel hayatım gell kocacımm birlikte yemekk yiyelimm gel bitanemm bilmem ne der dedi.. görümcem de bence gel beraberr yemek yemeyelim demesi lazım bence dedii.. güldük ettik benle yemekk yiyiyo zaten ama ben evlendigimde de esim kiloluyduu yerlesmişş yanii kolay gştmezz o dedimm.. sonra bişi konusuyoruzz aynı kalabalık kadın kadına.. ecrin sen kocanın sırtını keseliyo musun dedi:53::53: banane anne onun sırtından eli kolu yok mu dedimm.. ama onunn eli yetmezz kki bana elletmiyodu hadi sen karısısınn sen onu kesele o da seni keselesin dedi:53::53: öldüm sinirdenn benimm uzuunn bi lifimm varr iki elimle ceke ceke hallediyorum ben sorun degill deimm.. bide böle zamanlarda ahiret sorusuyla konu kapanırr en son ne zaman sırtını keseledin gibi (burda amacc kendini haklı cıkarmak):53: dünde esim işteydi kahvaltıya gittikk topluca görümcemlerle dönüşte esimin yanına ugradık.. eve gelirken yolda sabah kahvaltı etsin ecrincim dedi. anne etmiyor kahvaltı dedimm.. keske etse cok saglıklı belki sende oturursan eder bilmem ne anlatıyo.. anne adam alısmamıs dedim.. cay demlesen belki yanında eder diyo.. anne cay içiyo zaten sabahh ama kahvaltı etmiyo yani onun da huyu bu pazardan pazara dedim. kiii en cok kendisi bilmelii biz evlendigimizde esim 31 yasındaydı.. kayınvalidem 47 yıl her sabahh 8 de kahvaltı hazırlamıss rahmetli derdi cünküü. esimle 3 yıl beraberdimm her sabah uyanır uyanmaz da beni arardıı hepp gazete okurkenn cay içiyo olurduu.. laf olsun diye konusuyo işte:63::63::63: müzikk dinletiyorum cnm ama daha cokk benimle dinliyoo:27::27::27: ama sert müzikten rahatsız oldugu içinn yavass dinliyoruzz.. klasik müzikk sevmiyorum ben.. ama en favori sarkımızz: owl city_wanilia twilight:69::69::69: bebegin kayması da söyle oluyorr.. karnınınn sag tarafındann sol tarafına dogru kaydıgını düsün işte.. hemde 40 günlükkenn. buna seyirme deniyormuss

amannn ya herşeyi onlar bilio zatennn
ben bebişin haraketlerini yeni hissetmeye başladımya
görümcemle konuşuyoz hissediyomusun dedi artık bende evet dedim bizimki hemen atladıı 'aaaaa zaten hissetmesi lazım' geç bile oldu demek istedi
ama neyseki görümcem doktorda hemen müdahale etti anlattı ilk bebek olduğu için bu kadar geç hissetmemin normal olduğunu:53::53:

gıcıklar işte.. bende nerdeyse 20 ye kadar dogru düzgün hissetmedimm hepp cok tembelmişş sasırıyorum cok gec kaldı falan deyip durduu:53:

CAnım ailesinin yanından ayrıl ve kendi evine çık..
Hoş bekarken yapabilirdin bunu
Şimdi bir de oğlan geliyor
Ama sen yine de akıllı ol ve bunu kullan..
Yer yetmiyor
Ayrı eve çıkalım
Görümcende zaten bizle kalıyor
Evde özelimiz kalmadı gibi başla yavaştan yavaştan kocanı işle canım..

bizim yengeyi izliyormusun bilmiyorum ama onun gibi bi kaç plan işe yara belki!:)))))

Ben de hic bilmiyorum ne olucak halimiz diye..

Ama esimin ailesi yanımızda oldugu surece biz hic anlasamıycaz sanırım..

ne oldu canım yaa eşinin ailesi ile aynı evdemi kalıyosun yoksa aynı apartmanda mı? güselim takma kafaya ya bizim yenge diye bir dizi varya onun gibi desene:44:

Yer yetmiyor
Ayrı eve çıkalım

bizim yengeyi izliyormusun bilmiyorum ama onun gibi bi kaç plan işe yara belki!:)))))

canım sana öyle gelmiştir..
kaç kilo aldın öyle hemen göremezsin bacağını kıssss:62::62:

Canım ya ne olacak sizin bu haliniz?
Umarım bir yola koyarsınız...

canımm bacakk mecaz tabii:9::9::9::9: ama bakınca vurdugunda cok güzel görünüyo cıkıp iniveriyo sertce:69::69::69::69: valla hiç almamıstımm ne güzel almıyorum ama göbegim büyüyo demiştimm. aama 1 ayda 3 kg falan aldımm.. ama herkess vücut olarakk cöküse gectigimi söylüyorr zayıflıyormusumm anlamadım nasıl oldugunu:44::44::44:

Arkadaşlar size bir sorum olucak. Ben istanbul avrupa yakasında oturuyorum nisa hastanesine devam ediyorum ve 21+4 günlük hamileyim. Doğum için devlet hastanesini tercih edicem özellikle de bağcılar devlet hastanesini. orda doğum
yapan bir kaç kişiden memnun ayrıldıklarını duydum. Devlet hastanesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Eskiden hemişireler çok kötü davranırmış doğum yapan kadınlara çirkin sözler sarfederlermiş ama şimdi yapamazlar gibi geliyor şikayet mercileri
var ve çok iyi çalışıyorlar. Ama genede tedirginim ne düşünüyorsunuz bu konuda.

$bebek-besik-yatak-uyku-s_1961.webp

slm kızlar benim ilk kızımda ben bu beşiği almıştım...

mobilya çok memnunum özeliklede sallanma sisteminden...

çok gezel sessiz ve git gellerinde düz orantı olduğu için bebek sarsılmıyor bir sallasam hemen uykuya dalardı meleğim...

2 yaşına kadar uyayabilir... yatak odama koydum ben yatağımın yanına odanız büyükse koyabilirsiniz

8 aylık olunca kızım odasını ayırdım....

çok memnunum yine kullanmyı düşünüyorum ama oğluşum olursa ki bu perşembe öğrenceğim pembe beişktemi yatacak kararsızım...

Yer yetmiyor
Ayrı eve çıkalım

Salak gibi evlenmeden once yapıcaktım o dedigini..
Ayrı ev istiycektim.. Annem kendini yırttı ayrı ev diye ama ben istemedim. Cunku kaynanamlar cok iyi insanlardı ve oyle karısan gorusen insanlar degilmis gibi,
Anlasabilecegimi dusunmustum ama yanılmısım malesef. Suan esime ayrı eve cıkalım diye bir konusma yapsam annemin beni fitneledigini dusunecek..
Zaten ben ona ne desem annemlerin soylettirdigini dusunuyor artık barıstık ya!

Gorumcem de hala bizde 1 haftadır.. Esim gondermedi eve sanki geri alıcak nufusuna..
Ondan da sıkıldım artık. 1 haftadır onu gormekten bıktım ama bisey diyemiyorum malesef.
Esim bacısına da laf soyletmez oldu artık. Onceden laf sokuyodum yavastan yavastan ama artık soyletmiyor laf bacısına da..

İsin sonu kotuye gitmese bari.. Ortada bir cocugumuz var artık onu da dusunmek zorundayım.
Mecbur katlanıcam esime de. Bir yere kadar goz yumucam ama bir yerden sonra canıma tak ederse ne yaparım bilemem!

dünyamm canım benim...
arkadaşım seni haksız çıkarmak için değil sakın yanlış anlama ama bişi sölemek istiyorum hatırlarsan topiğin başlarında söylemiştik sana ailesiyle yaşamak zor diye sen kolay ve güzel olduğunu idda ediyodun..işte biz bunları kastetmiştikk...
sen çok akıllı bir kızsın bende senin ablan sayılırm çok seviyorum seni...
ama lütfen eşinle yüz göz olma canım , eğer bu sorunları bir an önce çözmesseniz yüz göz olursunuz ve önüne geçemezsiniz....
inşallah en kısa zamanda ayrı kayınvalidenlerden eve çıkarsınız eşinlee...

İlk zamanlarda boyle insanlar degillerdi ve o yuzden idda ediyordum gecinilir diye canım..

Valla esimle sonumuz ne olur hic bilmiyorum artık. Yuz goz olur muyuz olmaz mıyız.. Ama dedigim gibi ayrı eve cıkma sansım yok artık benim.

Anca kaynanamlar vefat ederse basbasa kalırız..!

bende öyle yapıyorum ama o zaman da bozuluyo hissediyorum yorum yapayım onaylayayım istiyo:97::97:

tatlım aslında bizdede sorun yok.. yani var da o sorun benimm:1::1: cok severdim aslında aslında ama simdi cok batıyorr nedenini bilmiyorum.. esim 15 ay emmiş meselaa bu konu bi yerde gecti. allah ımm hem ondan midem bulandı hem esimden ne alaka bilmiyorum.. heralde cok ögüt vermesinden de olabilirr.. köyde akrabalarının yanındaa esiminn göbeginden konusuyoruzz.. hemnn yorum aslında ecrin istesee onu zayıflatrr gel hayatım gell kocacımm birlikte yemekk yiyelimm gel bitanemm bilmem ne der dedi.. görümcem de bence gel beraberr yemek yemeyelim demesi lazım bence dedii.. güldük ettik benle yemekk yiyiyo zaten ama ben evlendigimde de esim kiloluyduu yerlesmişş yanii kolay gştmezz o dedimm.. sonra bişi konusuyoruzz aynı kalabalık kadın kadına.. ecrin sen kocanın sırtını keseliyo musun dedi:53::53: banane anne onun sırtından eli kolu yok mu dedimm.. ama onunn eli yetmezz kki bana elletmiyodu hadi sen karısısınn sen onu kesele o da seni keselesin dedi:53::53: öldüm sinirdenn benimm uzuunn bi lifimm varr iki elimle ceke ceke hallediyorum ben sorun degill deimm.. bide böle zamanlarda ahiret sorusuyla konu kapanırr en son ne zaman sırtını keseledin gibi (burda amacc kendini haklı cıkarmak):53: dünde esim işteydi kahvaltıya gittikk topluca görümcemlerle dönüşte esimin yanına ugradık.. eve gelirken yolda sabah kahvaltı etsin ecrincim dedi. anne etmiyor kahvaltı dedimm.. keske etse cok saglıklı belki sende oturursan eder bilmem ne anlatıyo.. anne adam alısmamıs dedim.. cay demlesen belki yanında eder diyo.. anne cay içiyo zaten sabahh ama kahvaltı etmiyo yani onun da huyu bu pazardan pazara dedim. kiii en cok kendisi bilmelii biz evlendigimizde esim 31 yasındaydı.. kayınvalidem 47 yıl her sabahh 8 de kahvaltı hazırlamıss rahmetli derdi cünküü. esimle 3 yıl beraberdimm her sabah uyanır uyanmaz da beni arardıı hepp gazete okurkenn cay içiyo olurduu.. laf olsun diye konusuyo işte:63::63::63: müzikk dinletiyorum cnm ama daha cokk benimle dinliyoo:27::27::27: ama sert müzikten rahatsız oldugu içinn yavass dinliyoruzz.. klasik müzikk sevmiyorum ben.. ama en favori sarkımızz: owl city_wanilia twilight:69::69::69: bebegin kayması da söyle oluyorr.. karnınınn sag tarafındann sol tarafına dogru kaydıgını düsün işte.. hemde 40 günlükkenn. buna seyirme deniyormuss

gıcıklar işte.. bende nerdeyse 20 ye kadar dogru düzgün hissetmedimm hepp cok tembelmişş sasırıyorum cok gec kaldı falan deyip durduu:53:

Canım ya haklısın biliyor musun?
15 ay emmişse ne olmuş?
Sana bişey mi söylüyorlar bu konuda?
yemek yemesi kendi boğazıyla alakalı bişey
eğer herhangi birhastalığı falanda yoksa ecrinnim...

hele o sırt keseleme mevzuunda koptum burda resmen gülüm?
Çok istiyorsa eşinin banyo saatlerini ver...
Kaynananı çağır o saatlerde
Keseleme günleri pazartesi çarşamba cuma yaz ...
Kapıya as...
:62::62::62::9::9::9::9:

Bende dinletiyorum müzik kuzuma..
Bu aralar Yusuf suresini dinliyorum..
Szii de dinletin kızlar...:69:

Canım izlemiyorum ben dizi..
Muhteşem yüzyıl ve İffeti izliyorum..
Bizim yenge nasıl hangi gün çıkıyor..
Güzelse bakayım birde sürükleyiciyse tabiii

Arkadaşlar size bir sorum olucak. Ben istanbul avrupa yakasında oturuyorum nisa hastanesine devam ediyorum ve 21+4 günlük hamileyim. Doğum için devlet hastanesini tercih edicem özellikle de bağcılar devlet hastanesini. orda doğum
yapan bir kaç kişiden memnun ayrıldıklarını duydum. Devlet hastanesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Eskiden hemişireler çok kötü davranırmış doğum yapan kadınlara çirkin sözler sarfederlermiş ama şimdi yapamazlar gibi geliyor şikayet mercileri

ayy evet yaa eskiden ebeler ve hemşireler çok kötü davranırmış hastalara,öyle söylerler,bende duydum!
şimdiki sistemdenmidir acaba daha iyi çalışıyorlar ve iyi muamele yapıyorlarmış.
benim kardeşimde devlet hastanesinde hemşire,ona soruyorum bazen'hastalara kötü davranmıyorsunuz dimi 'diye takılıyorum ona genelde,yok abla diyo ben iyi davranıyorum.))
ama geneli iyiymiş yani!arada çıkıyor tabi öyle tek tük diyor!
bazen düşünüyorum acaba kardeşimin çalıştığı devlet hastanesinim tercih etsem doğum için ama,kardeşim herkesi tanıyorya daha iyi ilgilenirler belki diye ama allahtan hastanemden memnunum,özelde yapıcam ben,değiştirmem heralde bu saatten sonra.

15 ay emmişse ne olmuş?

Kapıya as...

15 ay emmişse ne olmuş?

Kapıya as...

hihih:))) ben zaten dunyama istinaden yazmıştım bu mesajı canım!bizim yengede çok sıkı tkipçisi değilim ama cumartesileri çıkıyor.eşi ,kaynanası ve 9 tanede erkek kardeşle aynı evde yaşamak zorunda kalan bir yeni gelini anlatıyor.oda ailenin bu durumunu bilmeyerek evlendi,aynı eve geldi şimdi ise eşini ayrı eve çıkmak için ikna etmeye çalışıyor falan...böyle bi dizi işte:))

Malesef aynı evde kalıyoruz!
oyyy kuzum çok zor işin allah kolaylık versin peki internete felan nasıl girebiliyosun o kadar insan içinde okumuyolarmı yazdıklarını filan allah yardım etsin dediğin gibi baştan yapabilirsin ama malesef iş işten geçmiş gibi gözüküyorr hayal bile edemiyorum aynı evde o kadar kişi :53:

15 ay emmişse ne olmuş?

Kapıya as...

oooo sürükleyici olmaz mı aynı dünyamın olayı gibi bişi ama komadi evde 9 tane erkek kardeş 3 katlı ev bir kaynana felan cümbüş ev anlıyacağın

kızlar hazır kocalarımızın aileleri konuyken şimdide benim görümcem aramış demiş benim için kilo aldımı nasıl demiş :9: şaşırdım allah razı olsun görümcem 45 yaşlarında ama çok fazla haşır neşir olamıyoruz sık görüşemediğimiz için..büyükte olunca olmuyor zaten .. insan seviniyor..eşim yok fazla kilo almadı demiş :39: aslında son 3 gündür çok dikkat eder oldum zehirlenince bi kez aklım başıma geldi..:44: yağlı falan yemiyorum ağır yemeklerden kaçıyorum tam bir meyve canavarına döndüm..:39:

15 ay emmişse ne olmuş?

Kapıya as...

yusuf suresine bende bakmıştım internetten çok uzun bi sure dimi canım??baştan sona ara vermeden mi dinletiyorsun?arada ara versek olurmu ki!bazen işim çıkıyo kesmek zorunda kalırım diye hiç dinletmedim ben!

Eskiden olurmuş ama şimdi sanmıyorum..
ben İStanbulda değilim..
Ama özel hastanede yaptım 3 doğumumu da
Bunuda öyle yapacağım...

Salak gibi evlenmeden once yapıcaktım o dedigini..
Ayrı ev istiycektim.. Annem kendini yırttı ayrı ev diye ama ben istemedim. Cunku kaynanamlar cok iyi insanlardı ve oyle karısan gorusen insanlar degilmis gibi,
Anlasabilecegimi dusunmustum ama yanılmısım malesef. Suan esime ayrı eve cıkalım diye bir konusma yapsam annemin beni fitneledigini dusunecek..
Zaten ben ona ne desem annemlerin soylettirdigini dusunuyor artık barıstık ya!

Gorumcem de hala bizde 1 haftadır.. Esim gondermedi eve sanki geri alıcak nufusuna..
Ondan da sıkıldım artık. 1 haftadır onu gormekten bıktım ama bisey diyemiyorum malesef.
Esim bacısına da laf soyletmez oldu artık. Onceden laf sokuyodum yavastan yavastan ama artık soyletmiyor laf bacısına da..

İsin sonu kotuye gitmese bari.. Ortada bir cocugumuz var artık onu da dusunmek zorundayım.
Mecbur katlanıcam esime de. Bir yere kadar goz yumucam ama bir yerden sonra canıma tak ederse ne yaparım bilemem!

İlk zamanlarda boyle insanlar degillerdi ve o yuzden idda ediyordum gecinilir diye canım..

Valla esimle sonumuz ne olur hic bilmiyorum artık. Yuz goz olur muyuz olmaz mıyız.. Ama dedigim gibi ayrı eve cıkma sansım yok artık benim.

Anca kaynanamlar vefat ederse basbasa kalırız..!

Canım kaç odalı bir evde yaşıyorsunuz?
Borcunuz ne zaman kaç ay sonra bitecek?
Ev kaç metre kare?
bebeğe yeterli alan var mı?

Özel olacak ama...
Canım gece ona fazla zaman ayırma..
Duyarlar ederler..
keşke ayrı evimiz olsa...
hep de aynı yerde gibi ne bileyim iyice :77::77:utanmadan ben yazarken...
gibi işle bebeğim eşini...

erkekleri bilirsin çocuk gibidirler..
Onları kolay kazanırsın...
Sen yapman gerekeni biliyorsun ...
Onu en iyi sen tanıyorsun..

KAynananın ve kayınpederinin ölümünü bekleme; bu yanlış canım..
Sen kendi hayatını kurmanın yoluna bak..
Bir gün bile benim için değerli mesela..
Eşim ve çocuklarımla geçireceğim..
Yalnız paylaşacağınız çok şey var zira...

Kalabalık aile yapıları zamanla sorunlar getirir ki;
Bu sorunlar kartopu gibi büyür gülüm...
Gençsin henüz kaldırırm sanırsın da..
Bir bakarsın çok araz bırakmış yüreğinde ve bedeninde!:59:

hihih:))) ben zaten dunyama istinaden yazmıştım bu mesajı canım!bizim yengede çok sıkı tkipçisi değilim ama cumartesileri çıkıyor.eşi ,kaynanası ve 9 tanede erkek kardeşle aynı evde yaşamak zorunda kalan bir yeni gelini anlatıyor.oda ailenin bu durumunu bilmeyerek evlendi,aynı eve geldi şimdi ise eşini ayrı eve çıkmak için ikna etmeye çalışıyor falan...böyle bi dizi işte:))

İffet de cumartesi günleri çıkıyor...
Desene izleme işim yaş::9:

oyyy kuzum çok zor işin allah kolaylık versin peki internete felan nasıl girebiliyosun o kadar insan içinde okumuyolarmı yazdıklarını filan allah yardım etsin dediğin gibi baştan yapabilirsin ama malesef iş işten geçmiş gibi gözüküyorr hayal bile edemiyorum aynı evde o kadar kişi :53:

oooo sürükleyici olmaz mı aynı dünyamın olayı gibi bişi ama komadi evde 9 tane erkek kardeş 3 katlı ev bir kaynana felan cümbüş ev anlıyacağın

Güzelmiş.. Dünyam izle yavrum sen bu diziyi..
Muhakkak seninde uygulayacağın bir metod çıkar karşına...

kızlar hazır kocalarımızın aileleri konuyken şimdide benim görümcem aramış demiş benim için kilo aldımı nasıl demiş :9: şaşırdım allah razı olsun görümcem 45 yaşlarında ama çok fazla haşır neşir olamıyoruz sık görüşemediğimiz için..büyükte olunca olmuyor zaten .. insan seviniyor..eşim yok fazla kilo almadı demiş :39: aslında son 3 gündür çok dikkat eder oldum zehirlenince bi kez aklım başıma geldi..:44: yağlı falan yemiyorum ağır yemeklerden kaçıyorum tam bir meyve canavarına döndüm..:39:

Canım bende nektarin yiyorum durmadan..
Ama aylardır bu böyle bende...

yusuf suresine bende bakmıştım internetten çok uzun bi sure dimi canım??baştan sona ara vermeden mi dinletiyorsun?arada ara versek olurmu ki!bazen işim çıkıyo kesmek zorunda kalırım diye hiç dinletmedim ben!

Canım ara ara dinletiyorum..
Tekrar kaldığım yerden başlıyoruz kuzumla..
Sende öyle yap canım:69:

$IMG_0062.webp $IMG_0062.webp

kızzzzzzzzlarrrrr bakın benim oğlusum ilk 6-9 ay bu beşikte yatıcak 50*90 ölçüleri
çok begeniyorum eklemeden edemedım
burası benım evım degıl su an arkadasım kullanıyor besıgı
bızede esımın patronunda nasıp oldu
kendısı ıkız kızları olunca ıkı tane almıstı bundan daha sonra sırkette kımın bebegı olduysa ona verdı
bızde sıramızı aldık kullanan 3. bebek olucaz ama cok seker degılmı ıstedıgın zaten sabıtlıyorsun ıstedıgın zaman sallıyor
ama arkadasım oglunda hıc sallamadı bıle o anakucagında yada memesınde uyutup yatardı ınsallah bızımkılerde emer ve memısde uyur:17:

Back
X