Ben kayınvalıdemın boyle yaptıgını bılmıyordum ınan.
Bır gun dugune gıtmesı soz konusu oldu, 'gıdecek mısın?' dedım.
'Bakalım X (esım) altın verırse gıdecegım' dedı.
Gıttı, demek kı altını vermıs esım.
Sonra yıne bır dugunde baktım esımı aramıs, 'X kısının dugunune gıdecegım su kadar para gonder' dıyor.
Boyle ıste canım, bızımkıler tam anlamı ıle somurmek ıcın var.
Dun yola cıktık mesela, esım odedı hep.
Babası sonuncu da, bır kere parayı soyle bır uzattı esıme, esım almadı, hemen gerı koydu.
Yazlıktan calınan esyaların bır kısmını aldı, camasır makınesı yoktu orada onu aldı.
Alıyor da alıyor yanı.
Ve kımse 'yok alma oglum, sızın dunya kadar borcunuz var bırde bebegınız olacak' demıyor.
Ee elefera da calısıyor nasılsa!
Dun o salak komsu kadın dıyor kı;
'bebegını verırsın kayınvalıdene, getırır buraya, sen orada calısırsın, borcunuzu odersın'
Hayır, ılk kez karsılastıgım kadın benım borcum olup-olmadıgını nerden bılıyor! Ona ne!
Kayınvalıdem de ardından, 'ee mecbur calısacak, borc var' dıyor.
Calısıp, borcu oderken ıyı guzel, ama eve sahıplenmek olunca soz konusu o ev ogullarının evı!
Anlayacagın senınkılerle benımkıler bırbırlerını aratmayacak duzeydeler.
Belkı senın tek farkın, esın fark etmıstır bırseylerı ve oyle elıme gectı aıleme yapayım demıyordur.
Yada yapıyor mu, bılmıyorum.
.
Eşim ailesi istemediği zaman kendiliğinden pek birşey yapmaz.
Ama ailesinin talebi varsa es geçmez, bu talep yerli mi yersiz mi düşünmez, kullanıldığını anlamaz, yada anlamak istemez.
Mesela biz evin kredi taksidini ay sonlarında ödüyoruz, ama maaş alır almaz kredi hesabına yatırırım ben hemen.
Eşimin babası ticaretle uğraşıyor, nerden icat ettilerse nakite sıkıştıkları bir gün bizim kredi taksidini istediler. Bankada boş duracağına, ben kullanayım ay sonunda ödeyeyim dedi.
Ben şok oldum bir sömürmediğin kredi taksidi kalmıştı, ama eşim çok vicdan yapınca ver dedim, en fazla bir taksidimiz gider bir daha aynını yaparsa ne para bulur bizden ne pul.
Bu birkaç kez oldu ama ödedi adam…Kredi ya sonuçta üzerine yatmaya cesaret edemedi.
Yeri olan bir para olduğu için de eşim zamanı geldiğinde gidip istedi.
Ama eğer bizde boşta duran bir para olsaydı altın gibi hayatta isteyemezdi.
Onlar da hiç oralı olmazlardı.
Eğer bana hele bi çalışmak zorundasın gibi bir şey söylesinler, hele bi duyayım ağızlarından cidden kıyamet kopar, büyük konuşmayayım da.
günaydın arkadaşlar..
benim bi sorum olacak..bel ağrınız oluyormu??
nasıl bi ağrı,biraz tanımlarmısınız?
çok korkuyorum:44:
benim bel ağrısı şey gibi ya nasıl desem,hani çok ayakta falan kalırız,yada iş yaparız yoruluruz da belimiz ağırır ya,onun gibi deği işte!!!!!!
regl ağrısı gibi!regl olmaya yakın ağırı ya,onun gibi bi ağrıya benziyo!çok tedirgin oluyorum!.((((
Benim de oluyor canım.
Raglde ağrıdığı gibi.
İlk zamanlar korkuyordum ama sonuçta o ağrı rahim kaslarının kasılması yüzünden oluyor.
Rahim devamlı büyüme eğiliminde olduğu için normal, korkma.
bende yoktu ,ve adetlerim hep düzenlidir..fakat nasıl oldu anlamadım,hamile kaldığım ay ,geç döllenme olmuş!öyle hiç gecikmez adetlerim,en fazla 1-2 gün oynar!ama ben 28 günde deği 30-32 günde 1 adet olurum,bellki o uüzden dojtorum 1 hafta geç döllenmiş dedi!adetim 1 hafta geçtiğinde
doktora gittim kan tahliliyle hamilelik kesinleşti ama kese olması gerekenden küçüktü!4.2 mm di!daha büyük olması gerekiyormuş.5 haftalık bir kese olması gerekirken 4 haftalık bir kese göründü!
seninde geç döllenme mi oldu canım????
adetlerin düzenlimiydi????
Benim adetlerim de düzenliydi.
32 gündü.
Ama iki hamileliğim de geç döllenme olmuş nedense.
1 hafta.
merhaba kızlarrrrr
br haftadır çok takip edemiyorum sizi
kızım ve eşimle birlikte güzel bi tatil yaptık denize girdik orman havası aldık yağmur havası aldık gezdik bi güzell
sanırım meleğime iyi geldi annesi mutlu olunca oynamaya başladı artık çok mutluyummmmm keşke hep oynasada hissetsem onu
kızlar bebişin haraketlerini göbek deliğinizin alt tarafında hissediyorsuuz dimi???
bazen göbek deliğinin üst tarafında haraket hissediyorum onlar gazdır dimi???? o kadar büyümemiştir herhalde kızım
Hoş geldin canım.Evet rahimin tepe noktası göbek deliğinin birkaç milim üzerine yükseldi bugünlerde.
O tarif ettiğin yerlerde ben de hareket hissediyorum ve bebek hareketi onlar.
Teşekkür ederim cnm..
Eşi hala öndemi diye sormadım geçenkinde sormuştum herşey normal demişti..
Bu seferki akıntı şeklinde renkli gibiydi doktorada aynı şekilde anlattım o nedenle fitil verdi sanırım..
Her şey normal dedi..Bebek gayet iyi dedi..
Aslında aklıma takılan birşey var ama doktora sormayı utandım..
Sana özelden yazayım

Şu doktor sitesindeki doktorlara sorayım diyorum bakalım..
Yaz canım özelden, merak ettim...