2012 Şubat Anneleri

Oyyy yerim cicilerini Mutlu günlerde kullansın inşallah...Ne güzel oyuncaklar onlar yaaaa

Ah ne guzel.
ınsallah her zaman senı oyle uyandırır.
Cekersın odasının foto.larını sende dimi canım.
Bızım odamız mınnacık, bırde henuz uyku setı fılan almadık.
Ablam kızınca, dedım 'barı onları sız alın'
O nedenle odamız pek guzel degıl su an.
Eksıgı cok.

Canımcım lınk acılsaydı bende duygulanabılırdım ama acilmiyiii :26:

Abooooww kocamla aramıza gırecek bu zilli.
Babası baslar artık 'sen alıstırdın, sen ızın verdın'
O zaman benımle ugrasmasını daha cok tercıh ederım kesın.

Günaydın Ben 10 güne kadar tekrar toparlayacağını düşünüyorum, insanlık hali canın tatlı çekmiş, şimdi tekrar sıkı bi diyetle düzeltirsin hemen

Google Images

kızlar bende bu çantadan var ve ben bebek için çanta almayı düşünmüyorum. olur mu sizce? kullanışlı da bişey bu hatta hastane için bile bu çantayı hazırlamayı düşünuyorum.

çok mu abes kaçar? illa bebişli mebişli bi çanta mı olacakmış?

Günaydın Ben 10 güne kadar tekrar toparlayacağını düşünüyorum, insanlık hali canın tatlı çekmiş, şimdi tekrar sıkı bi diyetle düzeltirsin hemen

Düzelir miyim ki…İnşallah düzelirim.
Sabahları da erken kalkıp yürüyeyim bari napayım…
Yüklemede de böyle çıkarsa dayarlar insülini valla kaçışım olmaz

Alakası yok, bende siyah her zaman takabileceğim büyük bir çanta alıcam, hem bebek arabasına uysun hem de kullanabileyim diye.Ayıcıklı çanta almicimmm almiciiimm

Düzelir miyim ki…İnşallah düzelirim.
Sabahları da erken kalkıp yürüyeyim bari napayım…
Yüklemede de böyle çıkarsa dayarlar insülini valla kaçışım olmaz

Allah korusun inşallah insüline gerek kalmıcak, sen iradeli hatunsun ben bile iradesiz olmama rağmen karaciğer değerlerimi düşürmüşüm, sen alasını yaparsın

kirmizi olan süpermis.. hangisi sende olan ?
ben cicili bicili cantaya karsiyim, acikcasi.. bende bebek cantasi degil, ona yakin kullanisli bir canta almayi düsünüyorum..

sımarıgım; Valla Nazom yazınca korktum bende.
Esım ınanılmaz derecede tutucu degıl ama her zaman bır lafı var 'kapalı olmanın hakkını ver' der.
Bu sozu benı cok etkıler.
Oyle abartılı gıyınen bırı degılım bende.
Ama ıste hamılelıkten bır cok gıysım olmuyor, olanlarda mecburen dar oluyor.
Bıraz tolere edıyor bugunlerde ama, kızımdan korkmaya basladım sımdı.
Baslar dha mınnacıkken, 'suna don gıyındır, askılı gıyındırme' dıye.
Yapayım, edeyım de buyuyunce benı dınlyecek mı bırde o var ):
Anaaam daha sımdıden kaygılarımız basladı.

Bblaum,
bozma moralını tatlım.
bugun ıtıbarı ıle geregınden de fazla dıkkat edersın.
ınsallah 10 gune fıstık gıbı olur aclık ve tokluk sekerın.
Ben hıc olcmuyorum, ne tansıyon ne seker.
Ve acaıp hamur ısıne dustum.
Kım bılır benım durumum ne alemde.

Tesekkur ederım bu arada.
Dun aklıma sen geldın.
Hıc cıcılerını eklemıyor dıye.
Sende eklesene

Azelyam, tesekkur ederım.
ınsallah hepımızın bebıslerı guzel gunlerde gıyınır.
Oyuncaklar yenı degıl aslında.
Bekarlıgımdan kalma
Ben acaıp derecede pelus oyuncak hastasıyım.
Yurt dısından getırdım bunları da.
Cıddı manada 2 valız oyuncak da yegenlerıme dagıttım.
Sımdı keske vermeseydım dıyorum

Son düzenleme:

inan kız erkek farkı yok hiçbirinin. ikisi de aynı ölçüde zor. benim kuzenin oğlu annesinden görüp bi ara allık sürmeye falan çalışıyordu. allık fırçası elinde yanaklarına vuruyordu. kuzen korkup doktora sordu. doktor da; çocuklarınızın yanında bu tarz hareketlerden kaçının. rol model olarak sizi örnek alabilir dedi. senin kız seni örnek alsın diyecem ama ufak bi kuzunun makyaj yapmasına, oje sürmesine, hatta ve hatta saçlarına balyaj falan attırmasına ben şiddetle karşı çıkıyorum. aklım almıyor, böyle çocukların annelerini.

yine bi başka kuzenim de erkek çocuğunun arada saçını topluyor.face de böyle fotoları var yavrunun. saçının önü tokayla tutturulmuş. ne diyim akıl fikir.

5 günde hakkından gelirsin sen o şekerin.

Yok canım, ne alaka.
O senın tercıhın.
Kanun degıl ya.
Canın neyı ıstıyorsa onu hazırlarsın.

elef sen kapalı mısın?

SAT 25 Nisan canım..Peki bu Sat neyi hesaplamakta yardımcı? Çok bilgisizim ilk gebeliğim :26:

Kızlar alın size azelyanın ilk mesajı forumda...

Koptum ben valla...
Şimdi şaka bir yana... Valla satı bilmiyormuş azelyam o günlerde ama şimdi herkeslerden önce oğlanın odasını hazır etti..
Hay maşallah gülüm sana...
Bayılıyorum kız sana..

Canım inan hepsine ayrı ayrı bayıldım..
Bu arada mesajını aldım
10 dakikanın dolmasını bekliyorum..
Bir başka arkadaşa mesaj atmıştım gülüm..
cevaplayacağım sorunu yaniiii

Canım ben o masal at var ya boynuzlu
Ona bittim...
Mavisi olsa dedim hemen...
Hemen alırdım ....
Hepsiini güle güle kullansın prensesin...

Kocanla Allah nazarlardan saklasın sizi meleğim...
Hep böyle olun nolur..

Aldıklarını güle güle kullanmak nasip eylesin Rabbim...

Canım nazom...
NAsılsın iyi olman beni mutlu etti..
Benim gözlerim mikrop kaptı sanırım...
Açamıyorum sabahları
Birde vajinal bir kaşıntı başladı bende...
Çok değil ama bende hiç olmazdı...
Aslında hamilelikte yoğun görülen ve dikkatli olmamız gereken bir
Mantar enfeksiyonundan şüphe eyledim...
Doktorum da dolu imiş..
Gel dedi araya sıkıştırırım ama ne bileyim
Başka bir hastaneden en erken salıya randevu aldım..
Bir bayan doktora...
Hayırlısı olsun...
Belki bana öyle geldi...
Ama hem gözler mikroplu hem boğazım fena
hem de öyle olunca şüphe ettim...

Abooooww kocamla aramıza gırecek bu zilli.
Babası baslar artık 'sen alıstırdın, sen ızın verdın'
O zaman benımle ugrasmasını daha cok tercıh ederım kesın.
[/QUOTE]
canımm allah ömürlerini uzun,sağlıklı,huzurlu,mutlu etsin.hiç kötü günlerini görmeyelim insallahama kızlar azıcık anneye kuma gibi oluyor yani benimkisi ölee.kızım 4-5 yaslarındaydı birlikte dısarı cıkıcaz bir gün ben hafif makyaj yaparım rimel ruj kalem gibi herseyi sürdüm en son ruj elimde yanıma geldii.makyaj mı yapıyorsun dedi.evet annecim dedim.sen şimdi güzel olduğunumu sanıyosun dedi.dınk ben bi kaldım.maymuna benzemişsin dedi cıktı odadanelimde öle rujla kala kaldım.sonra epey bi süre her ruj sürüşümdee acaba dedim maymuna benziyomuyum ki

günaydınnn tatlımmm.bblauu canım babam seker hastası benimm.onun teorisine göre fazla tatlı olan insanların sekeri cok cıkıyomus.bal gibi hatunsun canım demek.azelyanın dediği gibi bi kaç günde geri normale döner canım o seker

bencee cokk güzel bi çantaa hem bebişler azcık büyüdüklerinde böle cantalar benim daha cok hosuma gidiyor

DOĞUM ÇANTASINDA HATIRLANACAKLAR

Anne adayı, bebeği için hazırlayacağı bavula kendi kişisel bazı eşyalarını da ilave etmeli veya ayrı bir valiz yapmalıdır.

Mutlaka Gerekenler

Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.

İnce detaylar

Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.

Güzel görünmek sizin de hakkınız

Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak, eşinize ve gelen ziyaretçilere daha güzel ve bakımlı görünebilmek için, en önemlisi kendiniz için birkaç makyaj malzemenizi de yanınızda götürebilirsiniz.

Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.

Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.

Bebeğiniz için

Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya var…

En küçük boy çocuk bezi (1 paket) ;Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir) ;Zıbın (3 adet) ;Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet) ;Başlık (2 adet) ;Patik (2 çift),Çorap (3 çift),Eldiven (2 çift),Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet),Bebek battaniyesi (1-2 adet),Yumuşak küçük havlu (4-5 adet) ,Bebek mendili (Bol miktarda),Mama önlüğü (3-4 adet),Kirli çamaşır torbası (1 adet),

Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…

Her ihtimale karşı

Emzik ve koruyucu kutusu

Biberon (meme ucu yenidoğan boyu olmalı)

Pişik kremi

Edindiğim bilgilere göre bazı hastahanelerde, bebeğin yatağına konmak üzere çarşaf isteniyormuş. Bunu önceden öğrenmenizde fayda var. Eğer böyle bir talep olursa yanınınızda bir de bebeğiniz için çarşaf takımı götürmeniz gerekir.

Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa annenin meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki tane yanınızda götürmenizde fayda var. En azından böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı aynı zamanda meme ucu çevresinde yaralar oluşan annelerin, bebeklerini emzirirken memeye temasını önlemesi açısından da faydalı oluyor.

Not: Bebeğinizin giysilerini doğum yapacağınız mevsime uygun seçmelisiniz. Miktarları belirlerken tahmin ederek yazdım. Daha fazla veya daha az da olabilir. Tercihe göre değişir. Tabiki miktar tayininde hastahanede kaç gün kalacağınız da önemli bir etkendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…