2012 Şubat Anneleri

dış gebelilkte de beta hcg yükselirmi canım? bukonularda hiç bilgim yok arastırıyorum heryerde farklı şeyler.

Benim iki gebeliğimde de dış gebelikten şüphelendikleri için araştırmıştım canım.
Evet bazen yükselebiliyor. Bazen hiç belirti vermiyor. Aynen normal gebelik gibi yükseliyor,değerler katlıyor ama 2000leri geçmesine rağmen rahim içinde kese görünmüyor.
O zaman tüplere, yumurtalık civarlarına, bazen karın içine ve bağırsağa yerleşmiş bir gebelik materyali var mı diye bakıyorlar. Varsa gebeliği derhal ilaçla ya da laparoskopik bi operasyonla sonlandırıyorlar kanama başlamadan…
Bu açıdan erken teşhis edilmesi önemli…Yoksa tüplere zarar verebiliyor…
Bazen de bhcg düzensiz artıyor. Mesela bugun 150 iki gün sonra 130-ondan iki gün sonra 200….Bir artıyor az düşüyor…Sürünerek seyrediyor…
Yani sadece bhcg bakarak bu değer dış gebeliktir veya değildir denemiyor…Ama genellikle, benim araştırdığım ve doktorlardan aldığım bilgilere göre hızla artıyor ama kese görünmüyor…Küçük seyreden değerler genellikle biyokimyasal gebelik lehine değerlendiriliyor.
Bence senin değerin düzgün, 2 temmuz gibi kesen karından bile görünür diye düşünüyorum Allahın izniyle.

şimdi geldik dr dan.kesenin etrafında kanama olmuş.bu kanama ile birlikte bebek düşebilirmiş.yatarak dinlen dedi.bilemiyorum artık hayırlısı...

Adesecim canım çok geçmiş olsun, inşallah Allah korur bebeğinizi. Sen bol bol yat, dinlen, uyu. Bilgisayarın da wireless ise lütfen mümkün olduğunca kapalı tutmaya çalış. Kendine dikkat et.

kızlar merhaba.ben iyi haberlerle gelemedim maalesef bebeğimin kalbi 1 hafta önce durmuş.salı günü kürtaj olucam.size hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum

Feryal efe, Allah'ım inşallah daha sağlıklı bebekler versin size. Veren de alan da sahibi de Yüce Yaradan... Ondan bize gelenlere ancak boynumuzu büküp hamd edebiliriz... İnşaAllah tez zamanda toparlarsınız.

Biz keseyi 5. haftada gördük. Kesenin görünmesi için beta hcg nin en az 1500 olması gerek diye biliyorum. İnşallah bir sorun yoktur...

inşallah canım ya 4 temmuzda tekrar kan testi yaptırcam 2000 ise gitcem hemen biraz düşükse de 2-3 gün daha bekleyip oyle giderim.

Bazen yapmıyorlar canım işte…Tek baktıkları SAT’a göre kaç haftalıksın, aaa bu hafta olmuş neden görünmemiş diyorlar sonra da.
Eee benim adetim belki düzensiz, belki geç yumurtladım, geç döllendi…Biraz geniş açıdan baksanıza…Diğer olasılıkları da düşünsenize…
Yok…Elbette işinn çok ehli ve çok muhterem doktorlar var, ama her şeyi ezberden giden, kağıt üstünde yazdığı gibi olacak diye düşünen, alternatifleri hiç umursamayan doktorlar da var. Nedense bana da çok denk geldi bunlar…
Benim şu anki doktorum diyor ki, tıpta hiçbirşey %100 değildir. Her vaka şahsına münhasır özellikler taşır, değişik yollardan geçer, farklı bir süreç izler. Kimse birbirine uymaz, genellemelere kulak asma hiç.
Benim kesem de SAT’a göre 6+0’da filan göründü.Ama geç yumurtlamaydı, geç döllenmeydi, tam bir hafta gerideydi. İlk gebeliğim de öyleydi, kendimi tanıyorum bedenimi tanıyorum, beni anlayacak doktor bulana kadar da gezdim valla
Bence kendini hiç üzme...Ne zaman baktırdın en son?

günaydınn kızlarrrr... nassınızz bakemmm???? simdi bise sorcamm.. dünn progestan bittii doktorr bittigindee gel demiştii.. ama o yıllık izinde olcakmıss diger arkadasa muaeyene olabilirsinn demiştii.. dünn dogummu yapmayı düsündügümm hastahanedenn randevu aldımm.. ama cok dolu carsambaya verdi ancakk.. sizce bugünn gidip diger doktorda muayene olayımm carsamba da diger doktorla mı gidip tanısayımm?? yoksa bugünn hiç gitmyip carsambayı mı bekleyeyimm:44::44::44::44:

ilk ve en son dr kontrolüm 25 haziranda geçtiğimiz c.tesi oldu canım perşembe gününe başka bi dr a daha muayene olmak istiyorum inş. hayırlı haberler alırım. Okadar öneri üzerine gittimki o dr.a bin pişman oldum desem yeridir. Neyse herşey Allah tan ona teslim oldum gerisi boş benim için artık.

merhaba arkadaslar ınsallah herkes guzel mutlu sorunsuz bı hafta gecırır,
nekadar cok yazılmıs haftasonu yoktum henuz hepsını okuyamadım benım yarın kontrolum var ınsallah.
ama yaklasık bır saattır sag yumurtalıgım sanırım hafıf hafıf sancı gırıp cıkıyor ne olabılır sızce bunu yasayan varmı acaba?
sımdıden tesekkur ederım herkese,

bende psikopata bagladim ruyama falan girdi butun gece dovdum ruyamda kocayi allah kimsenin gozune gostermesin oyle bisey ya ruyasi bile iiiiigrencccc

peki bu dönemde özel olarak yememiz - içmemiz gereken özel şeyler varmı canım?

İlk trimesterda yani ilk 3 ayda bebek bizim yediklerimizden beslenmiyor canım…Folik asit önemli, merkezi sinir sistemi ilk haftalarda oluşuyor ve bundan hareketle beyin ve omurilik gelişiyor. Folik asitin Burada doğacak nöral tüp defektlerini azaltma şansı var. Folik asit sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bir garanti değildir elbette ama doğuştan sakatlıkların bir kısmının ekstra folik asit kullanımı ile önlenebilindiği bilinen bir şeydir…
Bunun dışında ne yememen gerektiği de önemli. Çiğ ve iyi pişmemiş et mesela. Nasıl yıkandığından, temizlendiğinden emin olmadığın sebze-meyveler…Bu yüzden dışarıda salata vs. çiğ sebze yenmesi de önerilmiyor.
Bu dönemde daha çok bulantı yaratmayacak tarzda gıdalara yönelebilirsin.
Günde birkaç kaşık bal, biraz ceviz, kabak ve ay çekirdeği de iyi diyorlar bebeğin zeka gelişimi için…
Ama henüz bebekle aramızda kordon bağı gelişmediği için bizden indirekt besleniyor…

Korkma hayatım bende yaşamıştım onu. ama artık olmuyor. sanırım bebiş kendine yer açarken oluyor.
hatta bir ara ayakta duramamıştım. o kadar sancı girmişti.
normal bunlar korkma. dinlen

Rahim büyüdüğü için sancılar olabilirmiş, normalmiş tatlım. Son doktor kontrolümde sormuştum, benimde vardı da benzer bir sıkıntım.

Öyle tabi canım. Karnımızda bebek, yukarıda Allah. Gerisi teferruat...
Ama iyi doktor bir vesiledir, sen yine de araştır bakalım başka birini...

Korkma hayatım bende yaşamıştım onu. ama artık olmuyor. sanırım bebiş kendine yer açarken oluyor.
hatta bir ara ayakta duramamıştım. o kadar sancı girmişti.
normal bunlar korkma. dinlen

canım cok tesekkur ederım ıcımı rahatlattın bıraz ama ıs yerındeyım masa bası ısım var yorucu degıl,
gerce cıkmak ıstıyorum yakında.
ınsallah sancım gecer en kısa surede panık oluyorum :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…