- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #2.961
günaydınlarrr arkadaşlarrr
dış gebelilkte de beta hcg yükselirmi canım? bukonularda hiç bilgim yok arastırıyorum heryerde farklı şeyler.
şimdi geldik dr dan.kesenin etrafında kanama olmuş.bu kanama ile birlikte bebek düşebilirmiş.yatarak dinlen dedi.bilemiyorum artık hayırlısı...
kızlar merhaba.ben iyi haberlerle gelemedim maalesef bebeğimin kalbi 1 hafta önce durmuş.salı günü kürtaj olucam.size hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum
kızlar selam , canım sıkkın çünkü dr kontrolünde malesef kesemiz görünmedi. Dr. muhtemelen iç gebelik ama 3-4 haftalık kese görmemiz gerekirdi,göremedik dedi ve haftaya c.tesi ye tekrar randevu verdi. Takip kağıdında dış gebelik ? yazmış. Ağlamaktan gözlerim şişti. İlk gebeliğimdede aynı şeyi yaşadım keseyi göremedik ve bebeğimi düşürdüm. Aynı şeyleri yaşıycam diye çok korkuyorum. Endişeliyim çok.
Kızlar selam, geçmişi ilk kez okuyamadım daha sonra okuyacağım, çok heyecanlıyım.Hastaneden geldik pıtpıt atıyor meleğimin kalbi..Bu da resmi
Allah'ım tüm duymayanlara nasip etsin inşallahhhhhhh
Azelyacım, canım, senin adına da çok sevindim... Allahım sağlıkla doğumlarını, okullarını, düğünlerini de göstersin hepimizinkinin... Olmayanlara da nasip etsin inşaAllah...
kizlar bana resmen usutme giriyor sizde oluyormu gece yatarken resmen dislerim takir takir etti usumekten sizdede varmi yaa merak ediyorummm:2:
Evet... Ben buz kesiyorum. 30 derece sıcakta elektrik sobası açıyorum valla. Ayaklarım çok üşüyor. Evde de sürekli battaniyenin altında kedi gibi uyuyup duruyorum.
günaydınlarrr arkadaşlarrr
Günaydın Karats'cım... :)
Bu arada herkeslere günaydın, inşallah kazasız belasız sağlıklı bir hafta geçiririz hepimiz...
Benim iki gebeliğimde de dış gebelikten şüphelendikleri için araştırmıştım canım.
Evet bazen yükselebiliyor. Bazen hiç belirti vermiyor. Aynen normal gebelik gibi yükseliyor,değerler katlıyor ama 2000leri geçmesine rağmen rahim içinde kese görünmüyor.
O zaman tüplere, yumurtalık civarlarına, bazen karın içine ve bağırsağa yerleşmiş bir gebelik materyali var mı diye bakıyorlar. Varsa gebeliği derhal ilaçla ya da laparoskopik bi operasyonla sonlandırıyorlar kanama başlamadan…
Bu açıdan erken teşhis edilmesi önemli…Yoksa tüplere zarar verebiliyor…
Bazen de bhcg düzensiz artıyor. Mesela bugun 150 iki gün sonra 130-ondan iki gün sonra 200….Bir artıyor az düşüyor…Sürünerek seyrediyor…
Yani sadece bhcg bakarak bu değer dış gebeliktir veya değildir denemiyor…Ama genellikle, benim araştırdığım ve doktorlardan aldığım bilgilere göre hızla artıyor ama kese görünmüyor…Küçük seyreden değerler genellikle biyokimyasal gebelik lehine değerlendiriliyor.
Bence senin değerin düzgün, 2 temmuz gibi kesen karından bile görünür diye düşünüyorum Allahın izniyle.
günaydınnnnn nasılsın?
süpersin canım e benim daha 2000 lere ulaşmamıştı gittiğimde max. 1100 dü. hesaplamalarıma göre tabiki. Ve abdominal baktı. Göremediiiiiiii. Normalmiş. inşallah öyledir :) Ama bu açıklamayı kendisinin yapması gerekmezmiydi?
peki benim nekadardır? bide geç yumurtlama oldugu için nasıl hesaplayabilirm?
Bazen yapmıyorlar canım işte…Tek baktıkları SAT’a göre kaç haftalıksın, aaa bu hafta olmuş neden görünmemiş diyorlar sonra da.
Eee benim adetim belki düzensiz, belki geç yumurtladım, geç döllendi…Biraz geniş açıdan baksanıza…Diğer olasılıkları da düşünsenize…
Yok…Elbette işinn çok ehli ve çok muhterem doktorlar var, ama her şeyi ezberden giden, kağıt üstünde yazdığı gibi olacak diye düşünen, alternatifleri hiç umursamayan doktorlar da var. Nedense bana da çok denk geldi bunlar…
Benim şu anki doktorum diyor ki, tıpta hiçbirşey %100 değildir. Her vaka şahsına münhasır özellikler taşır, değişik yollardan geçer, farklı bir süreç izler. Kimse birbirine uymaz, genellemelere kulak asma hiç.
Benim kesem de SAT’a göre 6+0’da filan göründü.Ama geç yumurtlamaydı, geç döllenmeydi, tam bir hafta gerideydi. İlk gebeliğim de öyleydi, kendimi tanıyorum bedenimi tanıyorum, beni anlayacak doktor bulana kadar da gezdim valla
Bence kendini hiç üzme...Ne zaman baktırdın en son?
Kese göründüğünde kese çapından, bebek göründüğünde baş-popo mesafesinden ultrason otomatik hesaplıyor canım.
günaydın canım iyiyim şükür ((karın ağrım dışında ))
kahvaltı yapıyorum buyrun beklerim
kızlar günaydın erkenden uyandım canım sıkılıyor
dün kardeş kardeş yattık uyuduk kocacığımla size de oluyor mu acaba kocam beni aldatıyor mu falan tuhaf tuhaf düşünceler geçiyor kafamdan bu ara paronoyak oldum çıktım maillerini facebookunu telefonunu kurcalıyorum hiç yapmazdım daha önce bir de kkdaki aldatma hikayelerini okudum ondan mı oldu bilmiyorum çok şüpheciyim nasıl atlatacağım bunu
peki bu dönemde özel olarak yememiz - içmemiz gereken özel şeyler varmı canım?
merhaba arkadaslar ınsallah herkes guzel mutlu sorunsuz bı hafta gecırır,
nekadar cok yazılmıs haftasonu yoktum henuz hepsını okuyamadım benım yarın kontrolum var ınsallah.
ama yaklasık bır saattır sag yumurtalıgım sanırım hafıf hafıf sancı gırıp cıkıyor ne olabılır sızce bunu yasayan varmı acaba?
sımdıden tesekkur ederım herkese,
merhaba arkadaslar ınsallah herkes guzel mutlu sorunsuz bı hafta gecırır,
nekadar cok yazılmıs haftasonu yoktum henuz hepsını okuyamadım benım yarın kontrolum var ınsallah.
ama yaklasık bır saattır sag yumurtalıgım sanırım hafıf hafıf sancı gırıp cıkıyor ne olabılır sızce bunu yasayan varmı acaba?
sımdıden tesekkur ederım herkese,
Rahim büyüdüğü için sancılar olabilirmiş, normalmiş tatlım. Son doktor kontrolümde sormuştum, benimde vardı da benzer bir sıkıntım.
ilk ve en son dr kontrolüm 25 haziranda geçtiğimiz c.tesi oldu canım perşembe gününe başka bi dr a daha muayene olmak istiyorum inş. hayırlı haberler alırım. Okadar öneri üzerine gittimki o dr.a bin pişman oldum desem yeridir. Neyse herşey Allah tan ona teslim oldum gerisi boş benim için artık.
bende psikopata bagladim ruyama falan girdi butun gece dovdum ruyamda kocayiallah kimsenin gozune gostermesin oyle bisey ya ruyasi bile iiiiigrencccc
Korkma hayatım bende yaşamıştım onu. ama artık olmuyor. sanırım bebiş kendine yer açarken oluyor.
hatta bir ara ayakta duramamıştım. o kadar sancı girmişti.
normal bunlar korkma. dinlen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?