2012 Şubat Anneleri

Yok canım mekik çatlağı geçirmez, ama vücuda çok faydası var o ayrı :)
Bende de henüz çatlak oluşmadı, inşallah oluşmaz :18:

ınsallah Azom.
Hımm evet, belımızı tekrar ınceltebılırız boylece.

Dun gece evlılıgımın ılk aylarındakı halım gozumde canlandı.
Ne guzel ıncecıktım.
Yanı oyle cıt kırıldım belım yoktu ama ınceydım yıne de ıste.
Belım bellıydı en azından.
Sımdı sıse gıbı oldum, dumduz

Bılmıyorum tatlım ):
Buyume ıle cok alakalı degıldır belkı.
Oyle olsa benım gobusun kurak tarlaya donmesı lazımdı

Benım anlamadıgım, bu unlulerın gobuslerı nasıl oyle puruzsuz oluyor?

Bır bakıyorsun, ıncecıkler yıne ve cıltlerı hıc bozulmamıs!

Son düzenleme:

Olsun kuşum ne olacak, nasılsa doğumdan sonra yine bel kıvrımımız olacak Bize de "aaa hiç çocuğu olan biri gibi durmuyorsun, genç kız gibisin " diyecekler

açlık dediğin nası oluyo ben akşamdan saba ha kadar bişey yemedeim içmedim
sabah 50lik içtim 1 saat sonra kan aldılar 101 çıktı normal

kendin nasıl süsliceksin faikir versene bize de
görümcelerin niye sen gelince eşinle konuşmuyo

yavrum yaa su arttıkça canlandı hareketlendii
dua edın canım benım..

ayy çok kötü oldum ağladım sabahtan beri zaten bi garip duygusallık var üstümde
Rabbim sağlıkla doğacağı güne ulaştırsın inşallahh
tüm meleklerin yüzüsuyu hürmetine inşallah

canım dün akşam iş çıkışı iplerimi ve tığımı aldım ipin markası 'nako'nun baby'olanı size gösterdiğim modele göre aldığım renkler
*kırmızı(kurdelesi için)
*krem(mini'nin yüzü için)
*siyah(kulakları için
*beyaz(battaniyenin ana fon rengi)

tığ numarasıda '0'canım o iplere göre o normalmiş...ipin özelliği ise yumuşak olması ve sırf bebek malzemesi örmek için üretilmiş olmasıymış...canımcım benden bu kadar..başladım öremeyede bitsin burdan gene paylaşacam sizlerin fikirleri için canım

Çocuk gelişimi ile ilgili bir hikaye okudum sizlerlede paylaşmak istedim...

Ana terliği =)))

Bir bilim adamının tıp konusunda yeni ve çok önemli buluşları olmuştu.Kendisiyle röportaj yapan gazeteci sordu; ‘Ortalama bir insandan nasıl daha yaratıcı bir insan olduğunuzu anlatırmısınız bize?

Bilim adamı ‘ İki yaşındayken annemin yaşadığı bir deneyim nedeniyle’diye yanıtladı gazeteciyi. Sonra açıkladı;

‘Buzdolabından süt şişesini almaya çalışırken,şişe elimden kayıp yere düşmüş ve ortalık s...üt gölüne dönmüştü.Annem mutfağa geldiğinde,bana bağırmak,söylenmek ya da cezalandırmak yerine ‘Robert ne kadar güzel bir hata yaptın!Daha önce bu kadar büyük bir süt gölü görmemiştim.Evet,olan olmuş.Şimdi birlikte burayı temizlemeden önce biraz yerdeki sütle oynamak istermisin?’ dedi.Ben de eğilip oynadım yere dökülen sütle.Birkaç dakika sonra annem, ‘Robert ,böyle bir şey yaptığında bunu senin temizlemen ve her şeyi eski haline getirmen gerektiğini biliyor musun?Bunu nasıl yapmak istersin?Bir sünger mi kullanalım,bir havlu yada bez mi?Hangisini istersin?’dedi.Ben süngeri seçtim ve birlikte yere dökülen sütü temizledik.

Daha sonra annem; ‘Biliyor musun burada yaşadığımız olay, senin iki minik elinle bir süt şişesini taşıyamadığın kötü bir deneyimdi.Şimdi arka bahçeye çıkalım ve şişeyi suyla doldurup,senin dolu bir şişeyi düşürmeden taşımanı sağlayalım’ dedi.

Böylece şişeyi boğazından iki elimle tutarsam düşürmeden taşıyabileceğimi öğrendim.Ne kadar güzel bir ders değil mi? Daha sonra,o anda bir hata yaptığım zaman bundan korkmamam gerektiğini öğrendim.Yapılan hataların yeni bir şeyler öğrenmek için güzel olanaklar olduğunu anladım.İşte bilimsel araştırmalardaki deneyler de bu temele dayanır zaten.Bir deney başarısız olsa bile,o deneyden çok değerli bilgiler elde edilir.

Etkileyici değil mi? Gelin şimdi bu hikayeyi Türkçe versiyona çevirelim;

Çocuk sütü döker,anne ev içi terliğini usluplü bir şekilde yerleştirir çocuğa, ‘bir daha o mutfağa gir bak ben sana ne yapıcam!!’ diye söylenirken,ne olduğunu anlamayan çocuk ağlaya ağlaya odasına gider. Çocuk süt şişesine bir daha asla dokunmaz,anne ise kirlenmeyen mutfağının dayanılmaz hafifliği içerisindedir…Eskidendi o diyenleri duyar gibiyim.Evet eskiden anneler terlikle vururdu,şimdi bilinçlendiler,çocuğun kafasına değil poposuna vurulması gerektiğini biliyorlar…Artık ne kadar bilinçliyiz çocuk eğitiminde yorumu size bırakıyorum…

Son düzenleme:
.

Yarın kahvaltıya kayınvalıdeme gıdecegız.
Esıme 'ben gelmeyeyım, kardeslerın ben geldıgım zaman senınle konusmuyorlar' dedım.
'Cok da umurumdalar, benım ıcın onemlı olan sensın' dedı

Bunu eşine nasıl söylettin :)) bana da fikir versene eleferam yaaa..bizimkiler onca şey yapıo ama benimkinin gözü kör.Ben bişey dediğim zaman fesat oluyorum
kötü oluyorum..Herşeyde benim suçum oluyo

Kahagola çok geçmiş olsun canımm.Canını sıkma ama Allahın izniyle sağlıcakla alıcaksın kucağına yavrunu..

Bu arada benim de belim bi bütün oldu ve iştahım müthiş arttı napıcam böyle bilmiyorum ((

açlık dediğin nası oluyo ben akşamdan saba ha kadar bişey yemedeim içmedim
sabah 50lik içtim 1 saat sonra kan aldılar 101 çıktı normal

İste benim dedigim de oyle aksam 11 den sonra bisey yemedim sabah 7.30 a kadar sabah 103 cıktı degerim.

Sen bi de 50 lik ictigin halde 101 cıktı ben hicbisey yemeden 103 cıktı. Yani yuksek geldi bana

Ya kızlar yurudugunuz zaman akııntınız cogalıyor mu sizin de?

Annemle dısarı cıkıp geldik 1 saat dolandık eve geldim baya akıntım olmus normal mi bu durum sizce?

Güzelmiş :)) Ben de terlikle büyüdüm, sevdiğim bir yöntem

Ya kızlar yurudugunuz zaman akııntınız cogalıyor mu sizin de?

Annemle dısarı cıkıp geldik 1 saat dolandık eve geldim baya akıntım olmus normal mi bu durum sizce?

Normaldir, yürüsem de otursam da geliyor bende..Bu hafta da nasıl ağrıyor oram sanki iki bacağımı sabaha kadar ayırıp öyle beklemişim gibi..

asliyirt:
sağol şekerim,bende en kısa zamanda alıcam,ama ben o senin örneği yapamam,başka yani basit bi tığ örneği bişey yaparım artık!

KHAGULO
canım tekrar geçmiş olsun,uyguladıkları yöntemle inşallah bebeğini allah sana bağışlayacak,eskisinden daha sağlıklı olacak inşaallah!dün cumaydı senin içinde dua ettim..meleklerimizi allah bize bağışlasın..

eşim itiraf etti doğum günümü unumuş!(
savunmasıda şu:bütün hafta aklındaymış,o gün yani dün aklından çıkmış yoğunluktan!(bende giyinip süslendiğimle kaldım!
bni öyle görünce hadi kalk çıkalım dedi ama hiç bi anlamı yoktu artık benim için,evdeydik!((

Canım bende eşimin doğum gününü unutmuştum ve o bir kaç gün önce ne alacaksın bana hediye dedi öle hatırladım ve çaktırmadım tabi
Onun doğum gününü unutmam onu sevmediğim anlamına gelmiyor ama..
Eşimin cüzdanında bütün özel günlerimiz kayıtlıdır ama bende öle birşey yok.. unutuyorum sonrada..
Yani ben bayan olduğum halde unutmuşsam eşininde unutmuş olması çok normal..
Sıkma o tatlı canını..

Sevdiğin bir yöntemse uygularsında sen..:))
Kuzey oğlan yandı..

Heheheh :)) Daha dün babasıyla konuştuk nasıl yaparız ederiz diye, ceza yöntemi uygılıcakmışız Bir suç içlediğinde sevdiği filmi izlemesine izin vermemek gibi :) Ama çok tepemi attırırsa yer terliği kıçına

yaaa bendende çok geliyor!iç çamaşırı yetiştiremiyorum artık!.(((((
niye ağrıyorki ???normalmidir ki?

Ağrı normaldir sanırım, nette okumuştum bu hafta rahim kasılmaları olabilir, vücut kendini doğuma hazırlıyor diye..Bi de benim oğlan ters duruyor, belki baskı yapıyordur aşağıya.

yaaa bendende çok geliyor!iç çamaşırı yetiştiremiyorum artık!.(((((
niye ağrıyorki ???normalmidir ki?

Bende de akıntı oluyor..
Özellikle dünyam80nın dediği gibi sanki ayakta fazla gezince daha çok geliyormuş gibi..

Azelyanın bahsettiği ağrıda normal bence çünkü gebelik.org da okumuştum sanırım o şekilde ağrılarımızın olacağından bahsetmişlerdi..Biyolojik yani..

Son düzenleme:

bende ona sıkılıyorum işte!benim eşiminde xüdanında tüm özel günlerimizin tarihleri yazılıdır!ve bu güne kadar asla unutmadı diyebilirim!
ki ben hakikaten unutuyorum,o bana alışkın ama onun unutmasına kırılmadım diyemem!(
ama affettim tabi,affedilmeyecek bişey değil sonuçta!
az önce aradı yemek bişey yapma dışarı çıkalım diye,bugünde ben hiiç havamda değilim,hava kapalı,sıkıntılı...sen eve gel,canım çıkmak istemiyor dedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…