- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #31.881
canım genç onlar hem ne demişlerr kardeş kardeşi atmış yar başında yakalamış..kıskanmıstır be belkide ablasını ilgisi bölünecek diye :))
sen ne diyonn dünürümm.cadı yavrusu buuanasının kızı :))) sabahları evden cıkana kadar canıma okuyo..valla sen uğraş sonrada ben bilmem
Günaydın cici anneler...
Kızlar demin şirketten bir arkadaşlarla konuşuyordum. Söylediği birşey dikkatmi çekti hem haber vereyim hemde bilgisi olan varsa paylaşalım istedim. Şimdi Allah izin verirse hepimiz ocak sonu şubat başı gibi doğum yapacağız inşallah.
Ben doğuma 3 hafta kalaya kadar çalışmak istiyorum oğlumla daha fazla vakit geçireyim diye doğumdan önceki 5 haftamı doğum sonrasına kaydırmak istiyorum. Ama böyle yaparsak ssk dan alacağımız ücrette %30 gibi bir fark oluyormuş.
Yani iznini normal doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta şeklinde kullanırsak atıyorum 100 tl alacaksak 5 haftalık iznimizi doğum sonrası kullanırsak 70 lira alacakmışız. %30 daha az yani. Bu bilgiyi bana eşi yeni doğum yapmış
biri verdi bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı arkadaşlar.
Kızlar demin şirketten bir arkadaşlarla konuşuyordum. Söylediği birşey dikkatmi çekti hem haber vereyim hemde bilgisi olan varsa paylaşalım istedim. Şimdi Allah izin verirse hepimiz ocak sonu şubat başı gibi doğum yapacağız inşallah.
Ben doğuma 3 hafta kalaya kadar çalışmak istiyorum oğlumla daha fazla vakit geçireyim diye doğumdan önceki 5 haftamı doğum sonrasına kaydırmak istiyorum. Ama böyle yaparsak ssk dan alacağımız ücrette %30 gibi bir fark oluyormuş.
Yani iznini normal doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta şeklinde kullanırsak atıyorum 100 tl alacaksak 5 haftalık iznimizi doğum sonrası kullanırsak 70 lira alacakmışız. %30 daha az yani. Bu bilgiyi bana eşi yeni doğum yapmış
biri verdi bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı arkadaşlar.
Benim bildiğim bu dönemde ssk yatmıyor ancak ssk'dan yararlanabiliyordun bir de maaşın 80%'i kadarını alıyorsun. döner sermaye veya ek ödenek gibi şeylerden faydalanamıyorsun. tabii ssk da paranı işe başladıktan sonra yatırıyor. bu da nerden baksan 20 günlük bir süreyi kapsıyor sanırım.
hoşgeldin iyiyiz şükürler olsun sen nasılsın?
Günaydın cici anneler...
iyiyiz canım sen nasılsın
bende iyiyim canım aynı herşey ayları geçiriyoz işte :)
canım merhabaa..evett belii oldu 2.kızım geliyor teyzesi :) baksana dünürleri bile belirlediksen nasılsın? bebek nasıl?
Benim bildiğim bu dönemde ssk yatmıyor ancak ssk'dan yararlanabiliyordun bir de maaşın 80%'i kadarını alıyorsun. döner sermaye veya ek ödenek gibi şeylerden faydalanamıyorsun. tabii ssk da paranı işe başladıktan sonra yatırıyor. bu da nerden baksan 20 günlük bir süreyi kapsıyor sanırım.
Uyy yerım senı ben.
Tesekkur ederım canım benım.
Zaten sızde olmasanız gercekten tamamen yapayalnız hıssederdım kendımı.
Sahı, son gelısme nedır?
Gercekten o kadar borc cıktı mı?
Kardesın ne yapmayı dusunuyor?
arabada 45 e yakın borç çıktı ve arabayı yaptırmak zorundayız sonuçta bizim değil
kardeşim hiç birşey yapmayı düşünmüyor face aleminde takılıyor
ne işe giriyor ne de birşey
bütün gün oturuyor annem harçlık versin sigarasını alsın diye bekliyor
eşimle konuşmuyorlar tabii hatta kardeşim korkusundan evden dışarı çıkamıyor
üzülüyorumda ama onun yüzünden bu kadar borca girdiğimiz için kızgınım
eşime de kızgınım onun kafasızlığı yüzünden oldu bu kaza
ona hiç araba vermeyecekti ben babam bile verme dedik o yine verdi
Bunun tersi olmasın?
Yada ben mı anlamadım, anlatmak ıstedıgını?
Raporlu oldugun ıcın, sgk odenmıyor ve ucretını rapor sonu sgk'dan alıyorsun.
20 gunluk sure dedıgın nedır, anlayamadım?
Yav ben uyanamadım mı ne? :26:
Uyy yerım senı ben.
Tesekkur ederım canım benım.
Zaten sızde olmasanız gercekten tamamen yapayalnız hıssederdım kendımı.
Sahı, son gelısme nedır?
Gercekten o kadar borc cıktı mı?
Kardesın ne yapmayı dusunuyor?
arabada 45 e yakın borç çıktı ve arabayı yaptırmak zorundayız sonuçta bizim değil
aaaaa geçmiş olsun canım kazamı yaptı kardeşin sanırım üstünden zaman geçmiş ama yinede büyük geçmiş olsun canım yaa
h.buldum canım sevindim iyi olmanıza ..bizde çok iyiyiz şükür...
günaydın hoşgeldin...
Nerelerdesın sen?
ıyı mısın?
Hersey yolunda dımı?
mrb canım..iyiyim şükür herşey yolunda ...sadece sık gelmiyom artık benm yazılarımı konuşmalarımı kimse takmıyo
bebeğimle ilgili şeyler bahsediyorum hekes görmezlikten geliyo çook kırıldım ,hevesli hevesli her defasında
yazıyorum en fazla 2 kişi cvp yazıyo yada yazmıyo..
söylendiği zamanda kalabalığız görünmeye biliniyo diolar ama hiç de öyle değil valla belli kişiler kendi aralarnda konuşmasını çok iyi biliyolar yazdıkları konuları hiç atlamalıyor gerçi herkes şikayetçi bizim bu topiğin halinden de..ben ilk defa yazıyorum ..nerelerdesin diyince döküldüm işte
çok sevindim canım sağlıkla kucağınıza almayıda nasıp eder rabbim inşallah
Yok benim söylemek istediğim bu değildi. Evet ssk ödenmiyor ve ssk dan faydalanıyorsun. Ama alacağın ücret izninin tamamını doğumdan sonra kullandıgında yani 37 haftalıkken doğum iznine çıkarsan %30 kesinti oluyormuş.
Kızlar fikirlerinizi paylaşın benimle,
Oğluma isim düşünüyorum.
Seçenekler arasında
Kaan
Sarp
Kerem
Ege
Sizin önerdikleriniz var mı? Bakın ben iki tane önereyim görümcemin ikizleri var. Kızın adı İris erkeğin adı Ferkan
Anlam olarak uyumlu seslenişleri de güzel.
Sizin başka erkek isim öneriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?