2012 Şubat Anneleri

hoşgeldin canım ..
benim doktorum da tetanoz aşısını bana bıraktı.. istersen yaptır istersen yaptırma dedi.. hastane steril o mikrobu kapma şansın yok ama sen bilirsin dedi..
ben yine de yaptırdım ne olur ne olmaz diye..
ama grip aşısı yaptıramıyoruz zaten, hamilelere yapılmıyor..

Benim işyerimde isteyene grip aşısı yapıyorlar. Ama ben tercih etmiyorum. Tetonazda yapılmadım doktorum ol diye birşey söylemedi. Grip konusunda bünyeyi dayanıklı tutmak daha önemli diye düşünüyorum.

cnm ben 15 gün önce nezle ile başladım sonra ıhlamur nana limon derken geçti sandım ama 3 gün sonra bir yatırdı beni kulaklarım boğazlarım heryerimi iltihap sarmış duyamaz oldum nefes alamıyorum doktora gitim kadın doğum artı aile hekimi antibiyotik,öksürük şurubu ateş duşürücü ağrı kesici verdiler 10 gün geçti daha hala bir gelişme yok bide onlarn yanında deniz suyu burun spreyi kullanıyorum nefesim kesiliyodu resmen çok feci bişi bence önce aile hekimine bir gözük sonra doktoruna danış ilaçları kullanabilirmiyim die
ilaçsız nakavt ben keşke ilk zaman gitseydim ilerlemeden

evet eşimde öyle herkez diziden esinlendiğimizi düşünür diyor oğlumun ismi baturhan yiğit ikinciyi bulmak çok zormuş yiğite uygun yagız var onuda bağenmedi ayy bilmiyorum

buldumm..evrekaaa evrekaa mert olsun o zaman.kimse de demezz neydi bu cocuğun ismii sumuydu dur hatırlıcam falan diyee.kısa net anlamı içindee.hem yakısıklı oluyor bu mert ler haberin olsun dünürüm.

kıvançta güzel andaç arkadaşın oğlunun adı ne var sankim iki kuzey damadın olur fenamı kuzeylerbende öptüm azelya seni kulakların çınlasınşimdiii kız ismi ben söylemiştim sana kızım olsaydı özge naz veya özge sare koyacaktım kısmet olmadı o kadaar emindimki kız olacagından ismini bile hemen hazırlamıştım oğlana ondan karar veremedim kız isimlerinde kısa olanlar daha hoş duruyor sankim sen beril mi düşünmüştün?

asgariden yattığı için devlet bana aylık asgari ücret mi verecek ? doğru mu anladım acaba :26:
o zaman 650 asgari ücret * 4 ay izin desek = 2600 tl yapıyor.. yanlış anlamamışım dimi yawww
eğer böyle hesaplanıcaksa bunada şükür diyelim

kızlar 10 ay önce doğum yapan bir arkadaşımı aradım, bana iyice anlattı bu rapor meselesini. 32. haftada raporu hak ediyorsun. yada 32. haftada dokotr sana 37. haftaya kadar yani 5 haftalık daha rapor yazıyor. rapora çıktığın tarihten doğum yaptığın 40. gün filan (o gün değişebiliyormuş, kimisi doğumdan sonra 50. gün almış) sgk senin o tarihe kadar ki maaşını yatırıyor. son aldığın maaşla 20-30 tl fark ediyormuş sadece. sonra ben işe başladım diye sgkya bildiriyormuşsun son 1 aylık maaşını da yatırıyorlarmış.

hatırlıyormusun bilmiyorum ama ben söylemiştim sana
git doktorun antibiyotik verir hemen diye
largopen içtim ben 2 kez diye bas bas bağırmıştım burda

buldumm..evrekaaa evrekaa mert olsun o zaman.kimse de demezz neydi bu cocuğun ismii sumuydu dur hatırlıcam falan diyee.kısa net anlamı içindee.hem yakısıklı oluyor bu mert ler haberin olsun dünürüm.

mertte hem görümcemin hem arkadaşın oğullarının ismi buda olmadı digerinin ismi çok uzun ya bununkide kısa olsun istiyorum aslında çocuklar birinci sınıfta isimlerini yazarken çok zorlanıyor

geçen aylar bizim firmadan biri doğum iznine ayrılmıştı, sonra sanırım arayıp konuşmuş olmalı ki ssk dan alacağı parayı izin bitiminde bize getirecek,tam maaşını elde heray göndereceğiz.çünkü ssk asgariden yatıyor dedğin gibi toplamda 2500 tl ediyor. böyle maaşı 1500tl ıdı mesela 4 ayda 6.000 tl eder o da...tamamen işveren insiyatifine kalmış,ssk dan ne alırsan o da diyebilir..

canım bu senin dediğin şekilde süpermiş ama her işveren yapmak bunu.. hatta çogu yapmaz..

yahu kızlar size bu konuda baya baya uzun açıklamalar yapmıştım die hatırlıyorum ben muasebeciyim 80 tane firmamız var en az altında çalışan 800e yakın eleman var hergün ssk ile içli dışlı oluyoruz yeterince haftada en az bir kadın doğum yapıyor tüm işlemleriyle bizler ilgileniyorum %99 tüm iş yerleri çalışanına 10.000tlde verse aylık malesef bodroda yani sska asgari ücret üzerinden gösteriyolar primini bu sebepten yumarlak hesap alacağını para sskdan 2500-2700tl arası doğum ücreti olarak daha fazla karıştırmayın kafalarınızı bana güvenin paranızı alırken görüşürüz yine haklıymışsın tuğba dersiniz yok para geri iade ediliyomuş yok 37.haftada işi bırakırsak %30u kesiliyomuş bunların hepsi uydurma böyle birşey yok!!! devlet toplamda 16.hafta anneye ücretsiz izin veriyor yani çalışmıyorsun para almıyorsun ama iş yerindende çıkarılamıyorsun.bu süre zarfında istersen 32.haftadan itibaren kullan ki 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası die hesaplanır bu süre zarfıda fakat çalıştığın iş ağır değilse bu süre zarfını son 3 haftaya kadar uzatırsın doğumdan sonraya atarsın haftalarınıda bunada doktorun karar verir raporu o verecek çünkü.bunun karşılığındada doğumdan 1 ay sonra raparun muasebeye işlemesi anında hangi sigortaya bağlıysan gidip paranı ordan alıyorsun hepsi bu

Bizde şirketle konuşsak acaba böyle bişey yapabilirlermi hiç sanmam gerçi ssk ne verirse o derler.

sonunda anladım ohhh şükürler olsun
canım saol teşekkür ederim ..

özgee cok yakın arkadasımın adı ailece görüşüyoruz naz desen benim adın içinde varr.megaloman dirler bana.hem irem izin vermez annemin adında var diye bütün bebeklerinin adı naz :)hıhh kaldımı bizim bebeler isimsiz :))) ben de diyorum ki şöle bi doğsun yüzüne gözlerine bi bakim.eğer benim sülaleme benzerse bu sefer gözleri renkli olur insallah benimkiler gibi olursa adı ela olur.dedesine anneannesine dayısına benzerse yeşil olur o zamanda beril olur.anlamıda zümrüt demek miş ya.du bakalım ben bi doğurayım o zaman

arkadaslarr bende bişey sormak istiyorum yazdıklarınızı okuyorum kendimede pay cıkartmaya calısıyorum ama bana uygun kriter bulamadım.şimdi ben kocamın yanında sigortalı calısan gözüküyorum ama maas aldığım falan yok karın tokluğuna işte :)) devlet hastanesine gittiğimde ssk çalışan diye geciyor.bu durumda ben ne hal olurum.bende alırmıyım yoksam kocam mı alır.yoksam kimse doğumdan dolayı bişey alamaz devlet mi alır.benide aydınlatınn kızlarrr :))

canım zaten gerekli olan şey ssknın yatması.
senin benden mesela tek farkın sen maaş almıyorsun.. ama sende 32. haftada doktorundan rapor al doğumdan sonra sskdan paranı alabilirsin..

Son düzenleme:
sonunda anladım ohhh şükürler olsun
canım saol teşekkür ederim ..
bişey değil güselim yazarken acele ettiğim için devrik cümleler olmuş idare edin bundan başka açıklama yok canlar kafalarını çorba etmeye gerek yok topiğinizin MUHASEBECİSİ BURDA en doğru ve tarafsız bilgiyi ben veririm size

şimdi zuzu şöle ki kocacığın senin sigortanı ödüyo ve orda çalışan gözüküyosun prosedür olarak bu maaş almıyorsun doğrumudur? evet gelelim şuna senin sigortanı işveren olarak eşin yatırıyor sen devlet karşısında o parayı almaya hak kazanıyorsun ve o parayıda senden başka kimse gidip alamaz sskdan ok anlaşılmışmıdır? eşin derse sonradan hatun o para benim benyatırıyorum çalışmadığın halde ver bana die vermeme hakkına sahipsin devlet analık parası veriyor bizlere ok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…