- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #31.921
kızlar merhaba,
geçen ay sonu doktorum tetanoz yaptır demişti ama ben yaptırmadım zorunlu görmedim,şimdide grip aşısı dönemi
acab siz bu aşıları yaptırdınız mı?
zararı olurmu tedirgin oluyorum aşı kelimesinden ...
tetanoz yaptrmadım ama herkes yaptırmıyor diye duydum..isteğe kalmış. şuan 23+5 im..
kızlar merhaba,
geçen ay sonu doktorum tetanoz yaptır demişti ama ben yaptırmadım zorunlu görmedim,şimdide grip aşısı dönemi
acab siz bu aşıları yaptırdınız mı?
zararı olurmu tedirgin oluyorum aşı kelimesinden ...
tetanoz yaptrmadım ama herkes yaptırmıyor diye duydum..isteğe kalmış. şuan 23+5 im..
günaydın kızlar şu nezleyi atlatmak için ne yapmalıyım:2:ıhlamur ve bitki çaylarını fazla tüketmeyin diyorlar aşı olcam hastaym diye yapmıyorlar ayyy nasıl kurtulcam bu burun çekmekten:44:çok fena haldeyim
evet eşimde öyle herkez diziden esinlendiğimizi düşünür diyor oğlumun ismi baturhan yiğit ikinciyi bulmak çok zormuş yiğite uygun yagız var onuda bağenmedi ayy bilmiyorum
dünürümm amann oğluşumuza isim bulalım hemencekk..:)) kuzey cok güzel benim küççük damadın adıazelyam capon damat doğurmassa bana senin kuzeye veririm kızı hem kızım yabancılık cekmez..hahaha (azelya mucuksss öperim dünürüm) benim oğlum olsaydı eymen cok hosuma gidiyordu sonra herkes eymene karar vermiş.o değil cocuklar yarın bi gün ilkokulda aynı sınıfta 5-10 tane aynı isimli cocuk olacak. kıvanç cok hosuma gidiyorr kimden ötürü bil bakimm bide üniversitede cok değerli bi hocam vardı her anlamda saygı duyduğum cok iyi bir insan nazım andaç tı adı.bölee karizma gelirdi bana.ondan ötürüde andaç hemde anlamı dolayısıyla hosuma giderdi.yalnızzz bu kadar kelam ettim..kız isimlerini alayım hemen
Kızlar erkek ismi olarak ayaz da güzel
2500 tl maaş denen kısmının gerçekliği yok canım. ben sgk'dan öğrendim. kendi aldığın ücretten ödeme yapılıyor. ama ssk'n asgariden yatıyorsa o zaman oradaki yatan ücrete göre yatırabilirler maaşını. onu işyerinin maaş servisiyle konuşup aydınlatman gerekebilir.
cnm ben 15 gün önce nezle ile başladım sonra ıhlamur nana limon derken geçti sandım ama 3 gün sonra bir yatırdı beni kulaklarım boğazlarım heryerimi iltihap sarmış duyamaz oldum nefes alamıyorum doktora gitim kadın doğum artı aile hekimi antibiyotik,öksürük şurubu ateş duşürücü ağrı kesici verdiler 10 gün geçti daha hala bir gelişme yok bide onlarn yanında deniz suyu burun spreyi kullanıyorum nefesim kesiliyodu resmen çok feci bişi bence önce aile hekimine bir gözük sonra doktoruna danış ilaçları kullanabilirmiyim die
ilaçsız nakavt ben keşke ilk zaman gitseydim ilerlemeden
buldumm..evrekaaa evrekaamert olsun o zaman.kimse de demezz neydi bu cocuğun ismii sumuydu dur hatırlıcam falan diyee.kısa net anlamı içindee.hem yakısıklı oluyor bu mert ler haberin olsun dünürüm.
geçen aylar bizim firmadan biri doğum iznine ayrılmıştı, sonra sanırım arayıp konuşmuş olmalı ki ssk dan alacağı parayı izin bitiminde bize getirecek,tam maaşını elde heray göndereceğiz.çünkü ssk asgariden yatıyor dedğin gibi toplamda 2500 tl ediyor. böyle maaşı 1500tl ıdı mesela 4 ayda 6.000 tl eder o da...tamamen işveren insiyatifine kalmış,ssk dan ne alırsan o da diyebilir..2500 tl maaş denen kısmının gerçekliği yok canım. ben sgk'dan öğrendim. kendi aldığın ücretten ödeme yapılıyor. ama ssk'n asgariden yatıyorsa o zaman oradaki yatan ücrete göre yatırabilirler maaşını. onu işyerinin maaş servisiyle konuşup aydınlatman gerekebilir.
geçen aylar bizim firmadan biri doğum iznine ayrılmıştı, sonra sanırım arayıp konuşmuş olmalı ki ssk dan alacağı parayı izin bitiminde bize getirecek,tam maaşını elde heray göndereceğiz.çünkü ssk asgariden yatıyor dedğin gibi toplamda 2500 tl ediyor. böyle maaşı 1500tl ıdı mesela 4 ayda 6.000 tl eder o da...tamamen işveren insiyatifine kalmış,ssk dan ne alırsan o da diyebilir..
geçen aylar bizim firmadan biri doğum iznine ayrılmıştı, sonra sanırım arayıp konuşmuş olmalı ki ssk dan alacağı parayı izin bitiminde bize getirecek,tam maaşını elde heray göndereceğiz.çünkü ssk asgariden yatıyor dedğin gibi toplamda 2500 tl ediyor. böyle maaşı 1500tl ıdı mesela 4 ayda 6.000 tl eder o da...tamamen işveren insiyatifine kalmış,ssk dan ne alırsan o da diyebilir..
yahu kızlar size bu konuda baya baya uzun açıklamalar yapmıştım die hatırlıyorum ben muasebeciyim 80 tane firmamız var en az altında çalışan 800e yakın eleman var hergün ssk ile içli dışlı oluyoruz yeterince haftada en az bir kadın doğum yapıyor tüm işlemleriyle bizler ilgileniyorum %99 tüm iş yerleri çalışanına 10.000tlde verse aylık malesef bodroda yani sska asgari ücret üzerinden gösteriyolar primini bu sebepten yumarlak hesap alacağını para sskdan 2500-2700tl arası doğum ücreti olarak daha fazla karıştırmayın kafalarınızı bana güvenin paranızı alırken görüşürüz yine haklıymışsın tuğba dersiniz yok para geri iade ediliyomuş yok 37.haftada işi bırakırsak %30u kesiliyomuş bunların hepsi uydurma böyle birşey yok!!! devlet toplamda 16.hafta anneye ücretsiz izin veriyor yani çalışmıyorsun para almıyorsun ama iş yerindende çıkarılamıyorsun.bu süre zarfında istersen 32.haftadan itibaren kullan ki 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası die hesaplanır bu süre zarfıda fakat çalıştığın iş ağır değilse bu süre zarfını son 3 haftaya kadar uzatırsın doğumdan sonraya atarsın haftalarınıda bunada doktorun karar verir raporu o verecek çünkü.bunun karşılığındada doğumdan 1 ay sonra raparun muasebeye işlemesi anında hangi sigortaya bağlıysan gidip paranı ordan alıyorsun hepsi bu
özgee cok yakın arkadasımın adı ailece görüşüyoruz naz desen benim adın içinde varr.megaloman dirler bana.hem irem izin vermez annemin adında var diye bütün bebeklerinin adı naz :)hıhh kaldımı bizim bebeler isimsiz :))) ben de diyorum ki şöle bi doğsun yüzüne gözlerine bi bakim.eğer benim sülaleme benzerse bu sefer gözleri renkli olur insallahkıvançta güzel andaç arkadaşın oğlunun adı ne var sankim iki kuzey damadın olur fenamı kuzeylerbende öptüm azelya seni kulakların çınlasın şimdiii kız ismi ben söylemiştim sana kızım olsaydı özge naz veya özge sare koyacaktım kısmet olmadı o kadaar emindimki kız olacagından ismini bile hemen hazırlamıştım oğlana ondan karar veremedim kız isimlerinde kısa olanlar daha hoş duruyor sankim sen beril mi düşünmüştün?
özgee cok yakın arkadasımın adı ailece görüşüyoruz naz desen benim adın içinde varr.megaloman dirler bana.hem irem izin vermez annemin adında var diye bütün bebeklerinin adı naz :)hıhh kaldımı bizim bebeler isimsiz :))) ben de diyorum ki şöle bi doğsun yüzüne gözlerine bi bakim.eğer benim sülaleme benzerse bu sefer gözleri renkli olur insallahbenimkiler gibi olursa adı ela olur.dedesine anneannesine dayısına benzerse yeşil olur o zamanda beril olur.anlamıda zümrüt demek miş ya.du bakalım ben bi doğurayım o zaman
arkadaslarr bende bişey sormak istiyorum yazdıklarınızı okuyorum kendimede pay cıkartmaya calısıyorum ama bana uygun kriter bulamadım.şimdi ben kocamın yanında sigortalı calısan gözüküyorum ama maas aldığım falan yok karın tokluğuna işte :)) devlet hastanesine gittiğimde ssk çalışan diye geciyor.bu durumda ben ne hal olurum.bende alırmıyım yoksam kocam mı alır.yoksam kimse doğumdan dolayı bişey alamaz devlet mi alır.benide aydınlatınn kızlarrr :))
bişey değil güselim yazarken acele ettiğim için devrik cümleler olmuş idare edin bundan başka açıklama yok canlar kafalarını çorba etmeye gerek yok topiğinizin MUHASEBECİSİ BURDA en doğru ve tarafsız bilgiyi ben veririm sizesonunda anladım ohhh şükürler olsun
canım saol teşekkür ederim ..
arkadaslarr bende bişey sormak istiyorum yazdıklarınızı okuyorum kendimede pay cıkartmaya calısıyorum ama bana uygun kriter bulamadım.şimdi ben kocamın yanında sigortalı calısan gözüküyorum ama maas aldığım falan yok karın tokluğuna işte :)) devlet hastanesine gittiğimde ssk çalışan diye geciyor.bu durumda ben ne hal olurum.bende alırmıyım yoksam kocam mı alır.yoksam kimse doğumdan dolayı bişey alamaz devlet mi alır.benide aydınlatınn kızlarrr :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?