- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #31.941
yahu kızlar size bu konuda baya baya uzun açıklamalar yapmıştım die hatırlıyorum ben muasebeciyim 80 tane firmamız var en az altında çalışan 800e yakın eleman var hergün ssk ile içli dışlı oluyoruz yeterince haftada en az bir kadın doğum yapıyor tüm işlemleriyle bizler ilgileniyorum %99 tüm iş yerleri çalışanına 10.000tlde verse aylık malesef bodroda yani sska asgari ücret üzerinden gösteriyolar primini bu sebepten yumarlak hesap alacağını para sskdan 2500-2700tl arası doğum ücreti olarak daha fazla karıştırmayın kafalarınızı bana güvenin paranızı alırken görüşürüz yine haklıymışsın tuğba dersiniz yok para geri iade ediliyomuş yok 37.haftada işi bırakırsak %30u kesiliyomuş bunların hepsi uydurma böyle birşey yok!!! devlet toplamda 16.hafta anneye ücretsiz izin veriyor yani çalışmıyorsun para almıyorsun ama iş yerindende çıkarılamıyorsun.bu süre zarfında istersen 32.haftadan itibaren kullan ki 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası die hesaplanır bu süre zarfıda fakat çalıştığın iş ağır değilse bu süre zarfını son 3 haftaya kadar uzatırsın doğumdan sonraya atarsın haftalarınıda bunada doktorun karar verir raporu o verecek çünkü.bunun karşılığındada doğumdan 1 ay sonra raparun muasebeye işlemesi anında hangi sigortaya bağlıysan gidip paranı ordan alıyorsun hepsi bu
merhaba kızlar
bu bağlığı yeni gördüm. bende şubat annesiyim. oğlum olucak inşallahgünlerim heyecanla geçiyo. sizin nasıl peki?
Allah tamamına erdirsin.
bblaummm
Nazome dünürüm ve layla1955cime de kokulu öpücükler
Arkadaşım çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı olmuş yazdıkların. Şimdi özetle 32. haftada da izne çıksak 37.haftada da izne çıksak asgari ücret görünüyorsa alacağımız para sskdan 2500-2700tl arası dimi. Kesinti falan bişey yok yani.
bişey değil güselim yazarken acele ettiğim için devrik cümleler olmuş idare edin bundan başka açıklama yok canlar kafalarını çorba etmeye gerek yok topiğinizin MUHASEBECİSİ BURDA en doğru ve tarafsız bilgiyi ben veririm size
şimdi zuzu şöle ki kocacığın senin sigortanı ödüyo ve orda çalışan gözüküyosun prosedür olarak bu maaş almıyorsun doğrumudur? evet gelelim şuna senin sigortanı işveren olarak eşin yatırıyor sen devlet karşısında o parayı almaya hak kazanıyorsun ve o parayıda senden başka kimse gidip alamaz sskdan ok anlaşılmışmıdır? eşin derse sonradan hatun o para benim benyatırıyorum çalışmadığın halde ver bana die vermeme hakkına sahipsin devlet analık parası veriyor bizlere ok
ohh saol balımm..vermicem iştee madem benim analık hakkımzaten maas falan aldığımız yok karın tokluğuna 7/24 calısıyorum :)) doğuma yakın yeniden sorarım kime gitcez nereye rapor vercezz..haahahaytt yedi evdekiler ayvayıı 32.haftadan sonra ben izinli yatar o zaman işyerim ev olduğuna göree tatile cıkıyorum yuppii :)) bu arada kel alaka olacak ama ayva diyince aklıma geldi ayva yiyip elimizle yanağımıza bastırırsak gamzeli olurmus bebiklerr :)) hurafe falandır belki ama denemek lazım gamze seven anneciklere duyurulur
ohh saol balımm..vermicem iştee madem benim analık hakkımzaten maas falan aldığımız yok karın tokluğuna 7/24 calısıyorum :)) doğuma yakın yeniden sorarım kime gitcez nereye rapor vercezz..haahahaytt yedi evdekiler ayvayıı 32.haftadan sonra ben izinli yatar o zaman işyerim ev olduğuna göree tatile cıkıyorum yuppii :)) bu arada kel alaka olacak ama ayva diyince aklıma geldi ayva yiyip elimizle yanağımıza bastırırsak gamzeli olurmus bebiklerr :)) hurafe falandır belki ama denemek lazım gamze seven anneciklere duyurulur
amanınn dünürüm hosgeldinn...insallah iyi davranmıslardır nezarette :))mucukss...bblaummm
Nazome dünürüm ve layla1955cime de kokulu öpücükler
Allah tamamına erdirsin.
anaaaaaaaam kızlar gelmiş hoşgelmişler bblau azelyacım bende seni öptüm kokulusundan
tünaydınnnnnnnnnnnnn kızlarrrrr
geçmişi okuyamadım umarım güzel haberler vardır can sıkıcı haberler yoktur
bende giremedim dün çok yoğundum temizlik yaptım kombi için bakıma geldiler onun üstüne kayınvalidemler yemeğe geldi falan yoğun bi gün geçirdim
cumartesi meleğimi görmeye gittim
gayet sağlıklıymış 400 gram olmuşş minik kızım benim ilk defa ultrasonda haraket ettiğini gördüm ayaklarını oynatıyodu çok tatlıydı yaaa
ama doktor bana kızdı 1 ayda 4 kilo almışım diye
eve beyaz ekmek girmeyecek 9dan sonra bişey yeme çok acıkırsan süt iç dedi
kahvaltıda haşlanmış yumurta ye tok tutar dedi
makarna pilav yok dedii
Hoşbulduk kuzum
Neler yaptınız biz yokkenGerçi geçmişi yaladım yuttum beni ananlara tişekkürü bir borç bilirim :))
Ben dün bebeğin 1 makinalık eşyasını yıkadım, astım kuruyorlar şimdi evde..Akşama ütülicem, daha 2 makina daha var nevresimleri, battaniyeleri...Deterjan iyi mi diye merakımdan yıkadım, hem de son ay kıpırdayamam diyeDeterjanı tavsiye ederim, ev bebek gibi koktu
Hoşbulduk kuzum
Neler yaptınız biz yokkenGerçi geçmişi yaladım yuttum beni ananlara tişekkürü bir borç bilirim :))
Ben dün bebeğin 1 makinalık eşyasını yıkadım, astım kuruyorlar şimdi evde..Akşama ütülicem, daha 2 makina daha var nevresimleri, battaniyeleri...Deterjan iyi mi diye merakımdan yıkadım, hem de son ay kıpırdayamam diyeDeterjanı tavsiye ederim, ev bebek gibi koktu
Gözünaydın maşallahKilo konusunda hiç konuşmayayım, çok azar işitiyorum doktorumdan
valla çok canımız sıkıldı bu duruma umarım bundan sonra olmaz böyle gerginginlikler . ohhhhh mis gibi olmuştur ellerine sağlık detarjan ne kullandın acep?
hoşgeldin :) deterjan neydi?
Hoşbulduk kuzum
yahu kızlar size bu konuda baya baya uzun açıklamalar yapmıştım die hatırlıyorum ben muasebeciyim 80 tane firmamız var en az altında çalışan 800e yakın eleman var hergün ssk ile içli dışlı oluyoruz yeterince haftada en az bir kadın doğum yapıyor tüm işlemleriyle bizler ilgileniyorum %99 tüm iş yerleri çalışanına 10.000tlde verse aylık malesef bodroda yani sska asgari ücret üzerinden gösteriyolar primini bu sebepten yumarlak hesap alacağını para sskdan 2500-2700tl arası doğum ücreti olarak daha fazla karıştırmayın kafalarınızı bana güvenin paranızı alırken görüşürüz yine haklıymışsın tuğba dersiniz yok para geri iade ediliyomuş yok 37.haftada işi bırakırsak %30u kesiliyomuş bunların hepsi uydurma böyle birşey yok!!! devlet toplamda 16.hafta anneye ücretsiz izin veriyor yani çalışmıyorsun para almıyorsun ama iş yerindende çıkarılamıyorsun.bu süre zarfında istersen 32.haftadan itibaren kullan ki 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası die hesaplanır bu süre zarfıda fakat çalıştığın iş ağır değilse bu süre zarfını son 3 haftaya kadar uzatırsın doğumdan sonraya atarsın haftalarınıda bunada doktorun karar verir raporu o verecek çünkü.bunun karşılığındada doğumdan 1 ay sonra raparun muasebeye işlemesi anında hangi sigortaya bağlıysan gidip paranı ordan alıyorsun hepsi bu
ama canımmmm sen kilolu hamile kalmadığın için emin ol doğumdan sonra hemen verirsinnn
ama ben bilmiom nolcakk
bide iştahım açıldıki anlatamam sürekli yemek yemek istiom yaaaa
ilaç falanda içmiom benim iştahımı açan nekii yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?