2012 Şubat Anneleri

ben tetanoz aşısının 2. dozunu hala yaptıramadım, elelrinde yokmuş.

Allah kolaylık versin canım.annenle hamileyken ilgilenmek zor olsa gerek. bebek doğunca peki napacaksın?
grip için de doktora gittin mi? ben de geçen hafta griptim doktorun verdiği ilaçlarla zor atlattım. çok geçmiş olsun.

kızlar hepinize merhaba.uzun zamandır katılamadım hemen bi bakıp çıkıyorum bilgisayar başında fazla duramıyorum.aramızdan ayrılan arkadaşlar olmuş üzüldüm.bende bundan sonra daha sık giricem.doğum yaklaştıkça heyecan ve korkular da artmaya başladı.inşallah şu kısa zamanı da en iyi şekilde geçiririz hepimiz.bende sağlık ocağına gittiğimde tetanoz aşısı yok dediler ama eczaneden alıp gelebilirsin dediler.bende öyle vurdurdum.7.5 lira aşı.bilginize

kızlar, bende geldim. üniversitede çalıştığım için burda yaptırdım aşımı biraz önce, daha ilk dozum. 1 ay sonrada 2.yi yaptırcam inş. şimdilik ağrım acım pek yok inşallahta olmaz canlar

Ben ilk dozda 3 gün kolumu kaldıramamıştım (( ama herkeste aynı etkiyi göstermiyormuş kimileri çok ağrı çekerken kimileri hissetmiyormuş bile hemşire söylemişti. inşallah seninde ağrın olmaz. Benim 2.yi yaptırmam gerek ama gidemedim bir türlü (

Allah kolaylık versin, hamileyken çok zor olmalı.....

tetenozun ikincisini ben daha yaptıramadım, ilkinde tetavax almıştım, ama şimdi bulunmuyor ben de değişik olsun istemiyorum, bakalım ne olacak?

Ben geldım ama burası ne kadar ıssız boyle ):
ınsanın yazası gelmıyor.
Suraya bak, dunden berı 10 sayfa ılerlememıs.

Bılıyorsunuz bugun 3 saatlık seker yuklemesı yapılacaktı.
Bıraz once netten sonuclara baktım.
Sınav sonucu acıklandı sankı, nasıl heyecan yaptım!

Doktorum bır saate kadar degerlendırme yapacak.
Aranızda bılgısı olan varsa, yorum yapabılır mı?

Sonuc soyle:

GLUKOZ ( AÇLIK KAN ŞEKERİ ) 91
GLUKOZ ( 60 DAKİKA ) 141
GLUKOZ ( 120 DAKİKA ) 123
GLUKOZ ( 120 DAKİKA İDRAR ) NEGATİF
GLUKOZ ( 180 DAKİKA ) 98

cnm hoşgeldin...bayağıdır yoktun..iyi yaptın pek kimse girmiyor nedense..giden arkadaşlarımızamı? bağlıydı göbeğimiz sanki kızlar neden bu kadar soğudunuz kkdan yahuu..ne zaman girsem anca iki kişi yazmış...sinir geliyo bana..evde zaten zaman geçmiyor bi burası var ondada herkes bi yerlerde........deliricem...cnm sağlık ocağını tetanoz aşısını ücretsiz sana yapması lazımdı..yoksada ellerinde bulunduğunda gitmeliydin neden para verdinki..sonuçta sağlık ocağının işi bu...ne uyanıklar herşeyi bedavaya getirmeye çalışıyolar yaa....aşıyıda para verip alacaksak ne önemi kaldıki sağlık ocağının...gıcıklarr

fazla bi acısı olmuyor zaten sadece kolunda bi ağırlık varmış gibi..yada şöyle söylim sanki pazardan gelirken poşet taşımaktan kolların çok ağrımış gibi bi ağrısı oluyo o kadar..bende o kadar oldu ve ben her seferinde hep soluma yaptırdım işimden alı koymasın diye....inş olmazz cnm....

çok şükür bende bugün daha iyiyim..pazara gittim geldim yemeklerimi yaptım..dün hiçbişey yapamamıştım ama sağ olsun eşim bişey demedi..olsun dedi..halsizdim çok...bugün çok şükür iyiyim...oğlumda sabah çok sert tekmikler attı..sanırım kiloları arttıkça tekmeleride yumuşak olmaktan çıkıp dışardanda belli olmaya başladı...çok mutluyum..ona bu hareketi yapmasına vesile olan Allahıma binlerce kere şükürler olsun...çok şükür..allahım isteyen kişilerede hayırlı evladlar versin aratmasın onlara bu duyguyu inş...neysee.....havalarda soğudu kış artık geldi..inş şubat ayında kar olmaz...yoksa karda kışta doğurduk deriz valla..zor bebeklerimiz için...oğlumun daha biberonu yorganı ve yatağıyla kangurusu duruyo alacağım inş...allahım güç versin..bide kendime önden düğmeli pijama takımı bulamadım güzel daha 3 ayım var bulurum inş..yeterki para olsun dimi cebimizde....

elefera valla anlamam değerlerden...ama sağlık ocakları bilir anlar bi göster yakınında varsa....inş şekerin yüksek değildir...öptüm senide....

bendede ilk dozda öyle aşırı bir ağrım olmadı koluma dokunamadım ustune yatamadım o kadar

aynen bende sola yaptırdım çalıştığım için, sana benzer belirtiler oldu bendede 2 dozu yaptırmadım henuz yaptırmayıda dusunmuyorum artık 2-5 ay kalmış zaten asıda yok hem, ama ucuncu dozda yanı dogumdan sonrakı uyku halı yapıyormus bayaga dıye duydum yaptıranlardan, kısıye gore degısebılır tabı durum.

Çalışan bayanlara bir sorum var ben dogum iznimin hepsini sonra kullanmak istiyorum bebegimle daha fazla vakıt gecirmek için, 4 ay yasal izin var istersem sonra kullanabılıyorum bu ıznımın, sorum su sonra 4 ay kullanmak kaydı ile dogum ıznıne ne zaman ayrılmam gerekır yanı kac hafta once?

Son düzenleme:
Berfın,

Soruna gozum takıldı, tamda bır ıs yapıyordum, o nedenle hemen kısadan yanıt vereyım.

Doktorun her ne olursa olsun 37. haftadan sonra calısabılır raporu vermez.
Ama sen rapor almana ragmen calısacagım dıyorsan da, gunu gunune bılmen gerek ne zaman dogum yapacagını.
Sezeryan olmadıgı surece onu da bılemeyecegıne gore, bence cok da fazla sınırları zorlamamalısın.
Tabıı ben senın ıcın dıyorum.
Yoksa bazen benımde aklıma gelmıyor degıl, doguma bır gun kala ısten ayrılmsam, bebegımle zaman gecırsem dıye.

benım olan,

Sagol canım benım.
Bakalım hala doktorla gorusemedım.
ıs yerımde bır ıkı arkadasım baktı sonuclara.
Bıldıklerı kadar yorumladılar ve ıyı dedıler.

Neyse elımdekı su ıslerı bıtıreyım, donerım kk ya belkı yıne.

mrb arkadAŞLAR lohusa gecelik takımı alıcamda sizce gecelik mi yoksa altlı üstlü takımmı daha kullanışlı olur...normal doğum düşünüyorum..

Selam hanımlar. Nasılsınız?

Ben saglıkocagından geliyorum 2. tetanoz asısını oldum. Ama saglıkocagında olmaıgı icin hemsirem eczaneden almamı soyledi.

Zaten pahalı birsey degil 7 tl verdim aldım yaptırdım. Suan bir sıkıntım yok agrı sızı falan. Ama ilk yaptırdıgımda 2 gun kolum agrımıstı ve kızarmıstı hep kasınıyordu. Bakalım bu da oyle mi olucak.

Kızlar 1 haftadır oglum o kadar hareketli ki anlatamam sizlere. Resmen iceriden karnımı ittiriyor ve surekli yapıyor gece gunduz. Karnımın icinde bir o tarafa bir bu tarafa donup duruyor. Biz tekmeleri astık ittirmeye gectik Esim de diyo bu tekme atmıyo resmen ittiriyor karnını ilk defa o kadar net bir hareketini hissetti o da dun hep pıt pıtlarını hissederdi. Artık geceleri de uyutmuyor benim oglan hep hareketli hic uyumuyor sanki. Dogdugunda da boyle olursa yandık demektir. Her bosluk buldugumda kafamı yastıga koyucam gibi geliyor

merhaba güzel hamişler
ben 27+1 hamilyim 100mg lık şeker yüklemesinde sonuç biraz yüksek çıkınca diyetisyene yönlendirdi doktorum.şimdi diyetisyenin verdiği diyeti uyguluyorum.Allah beterinden saklasın ama bir hamilenin canının çektiğini yiyememesi fenaymış:)) kıpır kıpır olan kızım şimdi çok durgun burdayım der gibi bi kere hafif vuruyor beni telaşlandırmamak için ama hareketli değil sanırım tatlı gitmediği için kuzum ne kıpırdıycam ya enerjimi var diyor :)) derinlerden geliyor birde vurması çok telaş yapıyorum varmı benim gibi şekeri çıkan bilgi verirmisiniz ?

Son düzenleme:

benm 50 gr da 150 çıkmıştı...çarşamba günü vericem 100 gr testini.

benm 50 gr da 150 çıkmıştı...çarşamba günü vericem 100 gr testini.

inşallah çıkmaz arkadaşım o testte 3 saat beklemek zaten sinir ediyo.ama sakın stres yapma oda etkiler.yanına dergi,gazete,yada birilerini al git iki muhabbetle falan vakit geçer.ben tek başımaydım hiçde bişey yoktu yanımda off diyorum geçmedi vakit.neyse sen hazırlıklı ol stres yapma diye söylemek istedim.Allah yardımcın olsun ve hayırlı sonuçlarla dön inşallah :)

inş iyi çıkar cnm yaa sağolasın...senn 50 gr kaç çıkmıştı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…