2012 Şubat Anneleri

ben sana demiştim böyle birşey yokmuş diye
kızlar hepiniz sorun ihmal etmeyin
yenidoğan yoğun bakım servisi her hastanede yok ve çok çok önemli

aynen yenidoğan ünitesi çok önemli bayanlar tedbirli ve hastanelerimizde varmı diye bilgi sahibi olmamızda fayda var bu konuda, ama Allah aylı günlü rahat doğumlar nasip etsin inşallah[/QUOTE]

canım ben doğum yaptığımda ne yenidoğan ünitesinden nede böyle birşeyden haberim yoktu hiçte araştırmadım
sonra doğum yaptım oğlum ciğerindeki suyu atamamış 3 gün küvözde kaldı
hiç aklıma bile gelmezdi o ana kadar böyle birşey
oyüzden muhakkak yoğunbakım servisi olsun kızlar çok önemli gerçektende

Günaydın herkese.

kızlar şimdi işyeriyle konuştum, 32. hafta çalışabilir raporu, 37. hafta çalışamaz raporu ve doğum yapılan günün raporu, doğum belgesi aynı yerden olması daha iyi oluyormuş. aynı yerden alın ki parça parça raporlarlar gidip ssk'da sorun yaşamayın dediler.

günaydın canım
zaten aynı yerden almayacakmıydın ki hepsini

hem uyumadım çok rahatsızdım hemde oğlum bütün gece ağladı bacaklarım ağrıyo diye
anlamadım neden olduğunu canım sıkıldı çok

oyelken canını sıkma, boyu uzadığı içindir. benim de başıma aynısı gelmişti, diz kapaklarım çok ağrımıştı, annem romatizmadan şüphelenip kan tahlili yaptırmıştı, birşey çıkmamıştı. büyümeye bağlı oluyor demişti dr.

günaydın canım
zaten aynı yerden almayacakmıydın ki hepsini

ben devlet hastanesinden alayım garatili olsun diye düşünmüştüm, demek ki gerek yokmuş. nerde doğum yapacaksan, ordan olması gerekiyormuş hepsinin. ben devlet dairesinde çalıştığım için belki de o yüzden bu derece formalite yapıyorlar. boşuna o zaman kendime iş çıkartmayayım.

Günaydın güzel anneler

Maşallah küçük tosbana

Merhaba...Senin tosbağan kız mı?

günaydın sağol canım iyiyim şükür,

ay ben ağustos ayında bayramla birlikte dr istirahat vermişti 10 gün bildirim yapılmasına rağmen maaşımdan kesilen ssk dan almam gereken para hala yatmamıştı dun hastane için erken çıktım önce ssk ya ugradım banka gibi sistem yapmışlar hastanedeki randevuma 1 saat kalmıstı sıra numarasıda bana 6 kişi kalmıştı memur sistemler gitti bilmem ne dedi ay dedim şansa bol bol saygılarımı ilettim numaramı verdim çıktım, dogumdan sonra ne yapıcaz bılemıyorum valla paranı devletten almak cok zor ıskence cektırıyolar resmen, hangi ülkede boyle bir sistem böyle bir işleyiş varki, avrupada bir çok şey internetten hallediliyor bizde ise kuyruk tam sıra geliyor sistem gitti kardeşim madem bu kadar yoğunluk var alt yapınıda ona göre güncellicek yükselticeksin sürekli lanet olsun dedim bıraktım. daha izin alamamki o para her kimin yüzünden hiybe olduysa hakkım yani Allaha havale ettim artık, ay dün çok sinirlendim ama Allahtan bebeğimi görünce sinir falan gitti tabi:)

tabi canım al özelden mis gibi ne uğraşçan devlet hastanelerinde

Evet oyelken karma x doğru söylüyor..
Oğlum 4-5 yaşlarında hep dizlerini tutarak ağladı..
Bu bayağı sürdü aralıklarla..
Yani bu dün akşam yaşadığın olayı
Birkaç defa daha yaşayabilirsin..
Endişe etme...

Bizde çok endişe ettik her anne baba gibi...
Sakin ol karmax in dediği gibi...
Boy atıyor ondan....

devlet hastanelerini bu yüzden sevmiyorum hiççç

arada oluyor du da dünkü kadar sabaha kadar sürmüyordu
içimi rahatlattınız kızlar teşekkür ederim hepinize

canım sen ne zaman istersen ozaman bırak işi kimseyi dinleme
ben riske atmak istemediğim için 30 hafta bırakacağım büyük ihtimalle

Günaydın ayşebahar:)

Evet maaş servisiyle konuştuğumda söylediler, günlerin eklendiğini. onun için doğum yaptığın gün doğum belgesini işyerine ulaştırmak gerekiyormuş. inşallah geç gelmez bizim küçük hanım:)

ben özel hastanede doğum yapacağım için raporda sorun olursa diye devletten alacaktım ama nerde doğum yapacaksan ordan al tüm raporlarını dediler.

bizim işyerinde de rapor alan arkadaşlar 1 aya yakın zamanda aldılar paralarını. ppt'ye yatırıyorlar... tabii kesinti oluyor tam maaşını alamıyorsun maalesef. sıkma canını, hepimizin yaşadığı stres malesef bu. bakalım doğum sonrası nolacak.

Bende!!!!:))))
Çile çekmektense veririim parasını diyorum

evet ya biliyormusun ben ilk hamile olduğumu öğrendim testler istediler
150 falan tutuyordu dediler ki devlette bedava yaptırsana tamam dedim
aldım randevu gittim adama dedim hamileyim nerden bilcez dedi git aşağıdan bi tarih al ultrason için gün versinler dedi
sonra mahsustan aldım tarih 10-15 gün sonrasına hemen attım orda kağıtları dedim
allah kimseyi düşürmesin bunların eline
özelde para veriyorsun ama adam gibi muammele görüyorsun

valla kızlar sizden öğrenicek çok şeyim var hiç bişey bilmiyo muşum meğer:))

sen sor biz bildiklerimizi cevaplarız canım

devlet hastanelerini bu yüzden sevmiyorum hiççç

devlet hastanesi degil canım ssk kurumunun ta kendisi

1 ay ne 1 ayı 2 ay oldu benim hala ses yok kesıntılı oldugunu bılıyorum canım, boyle olursa dogumdan sonrada zor ısımız bırde bebek olucak aklın onda kalıcak of ssknmı var bu ulkede derdın var, dun bır yenı kanun cıkarmıslar recede uzerınden alınan para dısında ssk ya gıttın ozeldede aynı bırıme gıdersen 17 tl, dr degıstırırsen 12 tl ekstra ucret alınacakmıs yuh dedım artık, devletın kasası bosalmıs anlasılan, maas verıyolar fazlasıyla gerı alıyolar bazen ozel sıgorta dusunmuyor degılım

o zaman sorayım:)) bizim banka doğum yapan bayanı 1 yıl dinamik çalıştırıyormuş doğumdan sonra ama ben hiç öyle bi sözleşme maddesi görmedim. düşünsenize istanbulun bütün şubelerini gezicem hafta hafta bebişimin bana ihtiyacı olsa çok problem olcak düzenim bozulcak sonuçta şuben evime 5 dk çok seviniyodum ama hevesim kursağımda kaldı.. sizce konuyla ilgili ne yapabilirim?? birde sizin bu yorumlarınızın altında hafta hafta ilerleyen çizelge var ya bende yaptım ondan ama buraya taşıyamadım nasıl yaparım yardımlarınız ltfen:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…