2012 Şubat Anneleri

arkadaşlar benim bu günlerdeki korkum kordon dolanması.apartmandakı komşumda 35 haftalık hamile 2 yıl önce ilk bebeğini doğuma 10 gun kala kordon dolanması yuzunden kaybetmiş.2 ay öncede eşimin akrabası bebeğe kordon dolandığı için sezeryanla doğum yaptı.ben bu durumu kafaya çok taktım çokta korkuyorum.öğrenmek istediğim doktorlar bunu normal ultrasonda görmüyormuş doplerde görüyormuş.dopler yapması için nasıl bı durum olmalı.bu konuda doktorundan bılgı alanınız varmı?paylaşırsanız çok sevinirim

bnm bıldıgım ustrasyonda da goruyorlar..
dusunme bunlarıı
ne dusunursen o olurmus..
rabbım saglıkla dogum yapmayı nasıp etsın dua et bolbol bısecık olmaz

Geçmiş olsun inşallah iyi geçer annenin ameliyatı..

Arkadaşlar ben de şubat annesi olacağım. Tetanoz aşısı yaptıran oldu mu? Biraz okudum da nette, hamileler yaptırıyormuş bilemiyorum gerekli mi doktoruma sormadım henüz.

Ewet erken yaptırman gerekiyordu,maalesef geç kalmışsın..Aslında gerekli bir aşı ve yapılması daha iyi olurdu,hem 10 yıl boyunca koruyor 5 kere yaptırıyorsun ..Diğer hamılelıklerımızde de yarayacak ..

Çook güzeller güle güle kullanın ,bebişinin üzerinde eskitmen dileğiyle..Herşey tamamlanmıs ne güzel Darısı başıma..

Allah korusun yaa Böyle son dakikaya gelmişiz ,tam artık risk kalmadı kavuşacağız derken böle son dakika ölen bebek haberleri beni çooook geriyoNasıl göremezler ki ultrasonda ..Mutlaka görmeleri gerekmez mi??Ben geçen haftalarda kordonla ilgili bir yazı okumustum korkmayın diyordu ama bulursam yollarım ..

Ayy kimsede yok he uykusuzluqumu paylasicak sut isittim kizima likir likir icerken kimler var bakalim dedik ama inler cinler top oynuyor kalk kizim ocak annislerine bakalim hatta ocakta qel sen oraya tasinalim

Günaydin dünyalar qüzeli olacaqindan adim kadar emin olduqum meleqim...

Yine uyutmadin beni.
Bu qecede ''anne burdan cok sikildim, elim kolum bacaqim oynayamaz oldu cikip senin kokunda süzülerek uyumak istiyorum ben'' dercesine durmadan uyandirdin beni...

Seni icimde tasimak okadar yüceltiyorki beni kendi qözümde bunu sana cooook ileriki yillarda bile anlatabilme yeteneqim olacaqini sanmiyorum benim dunya quzeli Kizim...

Aman sana dokunmasin diyerek her dilediqimi yiyememek,
Sen icimde bunalma diye aylarca qerile qerile yüz üstü yatamamak,
Sirf sana yeterli olabilmek icin ictiqim vitaminler yuzunden kimi qeceler kasintidan karincalanmadan uykuya dalamamak,
El kadar boyunla yapmis olduqun baskinin kasilarimdaki muthis aqrisi acisi yuzunden babaciqini uyandirmadan , karyolanin kafasina simmmsiki tutunmadan saqa sola dönememek ve dönsemde ayni pozisyonda 5 10 dakikadan fazla duramamak,
Ne hikmettir ne kutsalliktirki bunca seye raqmen olana bitene senin en fazla 1damla quzelliqin kadar olabilcek sekilde tebessüm etmek...

Sen 1kadinin yasayabileceqi ve kendiyle qurur duyabileceqi en buyuk varliksin...

Sana ilk dokunusumu hayal ediyorum...
Ilk seni doyurusumu qozlerine baka baka...
Burnumu kisaccik boynuna qömerek kokunu ciqerlerime dolduracaqim ani sebatla bekliyorum.
Ve en cok minicik basini omzuma birakip dakikalarca yanaqimi yanaqinda qezdirmek istiyorum meleqim...

Biliyorum suan her kaydettiqim harfi benimle okuyosun. Minicik tekmelerinle kanimi canimi paylastiqin qibi her kelimemde varliqini hissettiriyosun.

Minicik tekmelerinle mutluluktan cildirttiqin bu annen o ayaklarinla bastiqin yerlere kurban olur mucizem benim...

Seni seviyorum meleqim.
Heyecanla seni bekliyorum...

( Annen - Feray )

Feraycıgım, gunaydın canım;

Oncelıkle kızımın cıcılerını begendıgıne cok sevındıgımı belırtmek ısterım.
Sonra...
Sabah sabah benı duygulandırdıgın ıcın yıne tesekkur ederım.
O ne guzel bır duygu paylasımı.
Gercekten butun cektıgımız acılara ragmen, nasıl da gururlanıyoruz bır melegı bekledıgımız ıcın degıl mı?
Hele o anı, ona kavusacagımız anı dusundukce...
Rabbım o gunun gelmesını hayrılısı ıle nasıp etsın ınsallah.

sımarık;
Canım ben karyolayı bebegım dogdugunda odama alacagım.
Ekstra bır sepet veya yatak almadım.
Evım zaten kucuk, fazla esyayı da sevmıyorum.

Nıhlecıgım,
guzel haberler almana cok sevındım.
Bahane ıle kızını gormus oldun.
Bu arada kızının cıcılerı cok guzel.
Sende cok marıfetlısın masallah

Adıma ıthaf yazan var mıydı bılmıyorum, varsa affını ıstıyorum.
Gecmıse donup okumak ısterdım ama, coook yazmıssınız.

Buklecıgım gunaydın.
Ben sımdı baktım, cok guzel hazırlamıssın herseyını.
Hele o papyonlu tulum var ya, bıttım.
Rabbım eskıtmeyı nasıp etsın ınsallah.

Kızlar bugun cok duygusalım.
Dogum hıkayelerı okuyup, kızımı kucagıma lacagım anı dusunuyor ve aglamaklı oluyorum.
Ee ıste oldugum ıcınde goz yaslarım gozlerımde saklı kalıyor

Bır anne soyle yazmıs;

' Anne sutu cok onemlı ancak, anne sutu kadar bır bebek ıcın saglıklı bır anne de cok onemlı.'

Sutu gelmedıgı ıcın uzulen, mama versem dogru olur mu dıye bırılerının onayına muhtac kalan bır annenın yazdıgı cumle bu.

Gercekten ne kadar dogru soylemıs.

Evet sut cok onemlı ama, saglıklı bır anne bebek ıcın daha onemlı.

kızlar hepinize günaydın nasılsınız bakalım ..Kaç gündür giriyorum ama işten dolayı fırsat bulup yazamıyorum Öncelikle ayşebahar dün yazamadım bi türlü .Canım çok çok üzüldüm nefesimi tuttum öyle okudum yazdıklarını çok geçmiş olsun.Rabbim size bağışlasın evlatlarını . Elefera elifimin kıyafetleri de ,odasıda da çok hoş. Güle güle giysin inş..

Kızlar bu arada sizin bebek hareketleri nasıl? benimki her zamanki gibi hareketsiz.Arasıra yer değiştiriyor o kadar . çok üzülüyorum hareketsizliği dolayısıyla bikaç kere gitmiştim dr.a .Hep gittiğimde de bişey olmadığı çıkıyor.Kilosu falan gayet iyidi ama bu kafamı iyice karıştırıyor.

günaydın kızlar nasılsınız?
baktınız mı bebişimin odasına

canım baktım çok güzeller en çok süpermen ve patili tuluma bayıldım kim bilir nasıl tatlı olacak içinde... güle güle sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini o odada...

feraycım sanada demeden geçemicem duygu manağı yaptın bei sabah sabah ne güzel dile getirmişsin hislerimizi...

kız siz ne bakıyonuz bana jeton bende geç düşüyo iş yeri beni mahvetti

Canim coook doğru aslında dün bana doktor da benzer bir şey söyledi suyumuzun azlığından evde yatıyoruz yaklaşık bir aydır artık cok bunaldım diye dertlendigimde bize sağlıklı anne lazım hamilelik depresyonu yaşayan bir anne ile o bebek sağlıklı olamaz diye önerilerde bulundu. Bu sabah daha iyi uyandım. Tabi ki önce kendim icin sonra bebegim icin (bı sıralamayı ihmal etmemek lazım) oksijen maskesini önce kendinize sonra bebeğinize!

Buklecıgım gunaydın.
Ben sımdı baktım, cok guzel hazırlamıssın herseyını.
Hele o papyonlu tulum var ya, bıttım.
Rabbım eskıtmeyı nasıp etsın ınsallah.

saol canım teşekkür ederim
senin kızın odasıda harikaydı..
o doğum hikayelerine dayanamıyorum ben ya içimden bişeyler akıyo sanki

Kızlar bugun cok duygusalım.
Dogum hıkayelerı okuyup, kızımı kucagıma lacagım anı dusunuyor ve aglamaklı oluyorum.
Ee ıste oldugum ıcınde goz yaslarım gozlerımde saklı kalıyor

ayy kıyamam bende senin gibiyim hatta daha vahim evdeyim artık bitaraftan doğum hikayeleri doğum videoları hüngür hüngür bir gör varya bazen abuk sesler çıkarıyorum kendimi kaybedip duyan zanneder kötü bişey oldu... eşim pc yi yasaklıcam diyor.

talım üzülme artık öyle büyüdülerki bizimkilerde aynı sırt üstü yatıp bir ton laf verip okşarsam beyfendi bir ihtimal tepki veriyor yoksa yok... o yüzden üzülme iyidir bence sadece yeri dar çocuğun artık düşünsene kırkbüklüm yazık kızz

saol canım hepsi annemin zevki saolsun yok ben akıl edemezdim ..
inş hepimiz sağlıklı bebeklerimizi alırız kucağımıza rahat rahat huzurluca büyütmeyi nasip eder Allahım bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…