2012 Şubat Anneleri

Arkadaşlar ben de şubat annesi olacağım. Tetanoz aşısı yaptıran oldu mu? Biraz okudum da nette, hamileler yaptırıyormuş bilemiyorum gerekli mi doktoruma sormadım henüz.

Ben hiç sağlık ocağına gitmedim ki. Doktorumdan öğreniyordum bu tip şeyleri o da hiç bahsini açmadı sen kaçıncı haftada oldun?

Arkadaşlar ben de şubat annesi olacağım. Tetanoz aşısı yaptıran oldu mu? Biraz okudum da nette, hamileler yaptırıyormuş bilemiyorum gerekli mi doktoruma sormadım henüz.

yok canım yaptırman şart değil. ben yaptırmadım. sağlık bakanlığının çok eski zamanlardan kalma aşı listesinde olan bir şeymiş. eskiden kadınlar steril ortamlarda doğum yapmadıkları için gerekliymiş. ama bazıları ameliyathanenin sterilizasyonundan çekindikleri için vurulmak istediklerini söylüyor o halde tüm ameliyatlar öncesi vurulmak gerekir. çok önemli olsaydı mutlaka dr uyarırdı. sana kalmış yani. vurulsan da zararı yok.

Ben hiç sağlık ocağına gitmedim ki. Doktorumdan öğreniyordum bu tip şeyleri o da hiç bahsini açmadı sen kaçıncı haftada oldun?

dr ılgılenmıyor o konuda bana da hıc sormadı gebe kaldıgımda saglık ocagına bıldırdım
sureklı cagırdılar asıydı kıloydu tansıyon ebbek kalp atısı vs..
ben bu ana kadar 2 kez oldum sonuncusu 17ekımdı..
35 haftalıgım suan ben usgye gore

bnce gereklı
ne kadar sterıl olunursa olunsun ıhtımallerde var ve rıske gırmenın anlamı yok..

bnce gereklı
ne kadar sterıl olunursa olunsun ıhtımallerde var ve rıske gırmenın anlamı yok..

canım sana kalmış dediğim gibi ama bunda hiç bir risk yok. senin için rahat edecekse vurulabilir. ama kadın doğumcu hastayı riske atıyor da sağlık ocağındaki hekim mi düşünüyor? sezeryan sonrasının yara yeri enfekte olabilir aşıyı vurulsan da .... ama bu aşının belli bir süresi var mı bilmiyorum. burdaki çoğu arkadaş 3-4 aylıkken falan vuruluyordu o zamanlarda konuşulduğunda...

sanırım gorev dagılımı gıbı bırseydır bu
yanı ebelere dusen gorev ve drunkı ayrı..
bılemıyorum

canım ıyı akşamlar.yazını görünce cvp vermek ıstedım.24.ve 28.haftalarda bu aşıyı yaptırman gerekiyordu.doktorun yada aile hekımın senı bu konuda bılgılendırmelıydi?

evet kızlar biraz zaman aldı ama anca koyabildim.
bide galiba buraya değilde başka bi topiğe konuyodu ama bulamadım orayı
:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…