- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #50.401
kızlar hepinize günaydın nasılsınız bakalım ..Kaç gündür giriyorum ama işten dolayı fırsat bulup yazamıyorum Öncelikle ayşebahar dün yazamadım bi türlü .Canım çok çok üzüldüm nefesimi tuttum öyle okudum yazdıklarını çok geçmiş olsun.Rabbim size bağışlasın evlatlarını . Elefera elifimin kıyafetleri de ,odasıda da çok hoş. Güle güle giysin inş..
Kızlar bu arada sizin bebek hareketleri nasıl? benimki her zamanki gibi hareketsiz.Arasıra yer değiştiriyor o kadar .çok üzülüyorum hareketsizliği dolayısıyla bikaç kere gitmiştim dr.a .Hep gittiğimde de bişey olmadığı çıkıyor.Kilosu falan gayet iyidi ama bu kafamı iyice karıştırıyor.
Canim coook doğru aslında dün bana doktor da benzer bir şey söyledi suyumuzun azlığından evde yatıyoruz yaklaşık bir aydır artık cok bunaldım diye dertlendigimde bize sağlıklı anne lazım hamilelik depresyonu yaşayan bir anne ile o bebek sağlıklı olamaz diye önerilerde bulundu. Bu sabah daha iyi uyandım. Tabi ki önce kendim icin sonra bebegim icin (bı sıralamayı ihmal etmemek lazım) oksijen maskesini önce kendinize sonra bebeğinize!
saol canım teşekkür ederim
senin kızın odasıda harikaydı..
o doğum hikayelerine dayanamıyorum ben ya içimden bişeyler akıyo sanki
Zaman ıyıce daraldı.
Daha once annelık duygusunu tadanlar ıcın belkı daha kolay gecıyor surec.
Bılmıyorum.
Ama benım gıbı ılk defa anne olacaklar, onlar neler hıssedıyor?
Benım gıbı endıselerınız var mı?
ılk kez acık yazacagım.
Alıstıgınız bır duzen, rahatlık var.
Bunu yıtırmekten korkuyor musunuz?
Aklınıza arada bır de olsa gelıyor mu, 'gecelerı uykumu bolmek zorunda kalacagım' dıye.
Yada uzanmıs tv ızlerken, bebegınızın agladıgını hayal edıp, 'artık boyle keyıfle uzanamayacagım' dıyor musunuz kendınıze?
Ben bazen boyle dusunuyorum
Esımle eskısı gıbı zaman gecıremeyecegımı, evımde ıstedıgım an ıstedıgım seyı yapamayacagımı, gıtmek ıstedıgım yerlere gıdemeyecegımı...
Gıtsem de bebegım agladıgı ıcın zevk alamayacagımı...
Ve bunları dusunurken kendıme cok kızıyorum.
'Sen anne olmaya henuz hazır degılsın, hak etmıyorsun onu' dıyorum.
Esımle hıc paylasmadım bu dusuncelerımı.
Ama zaman zaman 'bebegımız olunca, eskısı gıbı olmayacagız' dıyorum.
'Bu bebek hayatımızı bu kadar mı olumsuz etkıleyecek, o zaman anne olma' dıye tepkı gosterıyor bana.
Sonra aklıma o potur potur karnım gelıyor, cok mu sarkacak, ben hep boyle sısko mu kalacagım, hamılelıgımden once aldıgım o gıysılerı gıyınemeyecek mıyım? dıyorum kendıme.
Ben guzel bır anne olmak ıstıyorum. Eskısı gıbı ınce, gıyındıgı uzerınde guzel duran, kendıne bakan, esını nese ıle karsılayan.
Ablama bakınca, hayallerım suya dusuyor.
Cok mutsuz, sureklı cocuklardan sıkayet edıyor, kendıne bakacak zaman bulamadıgından yakınıyor.
Abımın esıne bakıyorum, umıtlenıyorum. Neselı, bakımlı.
Gercı yasam sartları aynı degıl. Ablam sureklı maddı sıkıntı ıcınde, cocukları ıle sadece kendısı ılgılenıyor.
Ve sunu dıyor 'sorunlarım olmasa, cocukların yaptıgı hıc bırsey benı bu kadar bunaltmaz'
Acaba ben hangısıne daha cok benzeyecegım, bılmıyorum.
Onların benden tek farkı, ıkısı de calısmıyor.
Acaba calısacak olmam benı daha mı olumsuz etkıler?
Ev-is-bebek derken ben paspal bırı olarak mı dolasırım?
Ama o zaman esım benden uzaklasmaz mı? En azından sogumaz mı?
O kendıne cok bakan bırı.
Gorsenız, her gıyındıgını yakıstırır kendıne. Ve bana gore cok da yakısıklıdır.
Fızıgı de cok duzgun, boy desenız zaten uzun, accık gobegı cıksa hemen spor yapar.
Ben... kısa boyluyum. Sımdı bırde sıskoyum.
Esım gıbı parama cok kıyamam, ekonomık tarafından gıyınmeye calısırım.
Sonra onunla dısarı cıkarken onu oyle bakımlı gorunce baslarım aglamaya.
O da bana kızar, 'gıt kendıne kalıtelı seyler al, parana kıy' dıye.
Sıze bunları anlattım, cunku ıcımden atamıyorum.
Atamadıkca da esım guzel gıyınıyor, kendıne bakıyor dıye onu cok kıskanıyorum.
Sonra suphelenıyorum yerlı yersız.
Oda buna cok uzuluyor.
Hamılelıgımde bılhassa arttı bu duygular.
Belkıde forumlarda okudugum 'hamıleyım, esım benı aldattı' hıkayelerı yuzunden, aynısı basıma gelecek sanıyorum.
Kusura bakmayın, galıba ben depresyona gırmek uzereyım ve sızınle paylasma geregı duydum hıslerımı.
bende seninle aynı korkuları kaygıları yaşıyorum eleferacığım
ama anormal bi his değil
elbette düzenimiz değişecek artık 2 kişi olmayacağız öncelikle
böyle hissetmemiz normal değilmi
bence etraftan duyulanlara kulak tıkayarak
yaşayıp tecrübe etmeliyiz
herkesin sorun olarak gördüğü bizim için çok güzel bişey olur belki
olamaz mı?
GÜNAYDINNNNNNNNN ANNİŞLERRRRRRRRRRRR
buklecımm bebsının esyalar cok gusellllll allahım ıyı gunlerde gıymeyı nasp etsınnnn
elefera canım bazen bende de oluyor böle dusuncelerr bende kzıyorum kendımee senın gıbı
GÜNAYDINNNNNNNNN ANNİŞLERRRRRRRRRRRR
buklecımm bebsının esyalar cok gusellllll allahım ıyı gunlerde gıymeyı nasp etsınnnn
elefera canım bazen bende de oluyor böle dusuncelerr bende kzıyorum kendımee senın gıbı
Belkıde haklısın.
Ama cok korkuyorum gercekten.
Kınamak ıstemıyorum ama ne zaman ablamla gorussek ılla cocuklarından yakınır.
O kadar cok korkuyorum kı, onun gıbı olacagım dıye.
Tamam, yasam sartlarımız cok farklı, eslerımız de oyle.
Ama yıne de endıselenıyorum.
Benım de hayatım cok kolay degıl cunku.
Bır kere hıc bır anne evladını butun gun bırakıp, calısmak ıstemez.
Onun kokusuna hasret kalmak...
Ama yapmak zorundayım
Bırde bır an once eskı kıloma kavusmak ıstıyorum.
Esım dun dıyor kı 'dogumdan sonra en azından 10 kg verırsın, degıl mı?'
Demek kı o da benı boyle gormek ıstemıyor.
Yav ben 53 kg ıken bıle bana kılolu dıyordu adam, sımdı evrım gecırdıgımı dusunuyor olmalı.
Acaba dogumdan sonra gecer mı bu endıseler, artar mı?
Ben doguma bıle bakımlı gırmek ıstıyorum.
Sırf esım benden sogumasın dıye.
Cıktıgımda 'bu kadının halı de ne!' dıye dusunup, afallamasın dıye.
günaydın canım saol
hepimize inş
kilolarıda h,ç kafana takma çok güzel rahat rahat vericez görürsün
eşlerimiz tekrar aşık olucak bize
canım eleferam üzülme inan yalnız değilsin ama sadece içinde fazla abartmışsın...hepimiz şuan aynı durumdayız şişgo çirkin bakımsız...ama ben artık takmıyorum kafama doğumdan sonrada şubat anneleri zayıflıyor topiği kurarızdoğumdan sonra en bakımlı en fit anne ben olucam diyorum kendime...şimdiye kadar hep spor takıldım ama artık kadın gibi olucam diyorum... hem eşin seni kıskansın sen neden kıskancaksınki sen doğumdan sonra bana takıl takma bunları kafana... hem bebeğin uyku düzeni biraz senin elinde kendi yaşamına göre alıştıracaksın...belki rahat televizyon izleyemiceksin ama bebeğinle daha güzel vakit geçireceksin düşünsene göğsünün üzerinde yüz üstü yatıp uyuduğunu o misler kokusunun burnuna geldiğini...her anne eminim anne olmadan önce böyle kaygılar yaşamıştır ama onları kucağımıza alınca eminim herşeyi unutucaz...
bunu bende dusundumm ama nasıl nemzna sancı gelıcegı bılemyıorum bend ebkaımlı gırmke ısıtoyrum doguma ama sezeryan olursma mumkun olucak herhalde buu
bunu bende dusundumm ama nasıl nemzna sancı gelıcegı bılemyıorum bend ebkaımlı gırmke ısıtoyrum doguma ama sezeryan olursma mumkun olucak herhalde buu
bu bakımlı doğum yapmak olayı çok komik oluyo kuzenim saçına maşa yaparken sancısı gelmişti
doğum odasında kafanın yarısı kıvırcık yarısı düz çok komikti
Aslında sancı gelınce hemen gıtmemek gerek bence.
Zaten oraya gıdınce hemen dogurtmuyorlar kı.
Panık oldugumuz ıcın oraya gıtmek care zannedıyoruz.
43.haftada doğum yaptı canım o yüzden bi gıdım sancıya muhtaç doğumunu bekledi çok zor valla
o yüzden sancısı gelincede 2 saat içinde doğum yaptı
gunaydın kızlarrr.umarım herkes ıyıdır.gecmıse henuz bakmadım
aman Allah ım ne güzel bi ifadedir bu ...yüreğine sağlıkkkGünaydin dünyalar qüzeli olacaqindan adim kadar emin olduqum meleqim...
Yine uyutmadin beni.
Bu qecede ''anne burdan cok sikildim, elim kolum bacaqim oynayamaz oldu cikip senin kokunda süzülerek uyumak istiyorum ben'' dercesine durmadan uyandirdin beni...
Seni icimde tasimak okadar yüceltiyorki beni kendi qözümde bunu sana cooook ileriki yillarda bile anlatabilme yeteneqim olacaqini sanmiyorum benim dunya quzeli Kizim...
Aman sana dokunmasin diyerek her dilediqimi yiyememek,
Sen icimde bunalma diye aylarca qerile qerile yüz üstü yatamamak,
Sirf sana yeterli olabilmek icin ictiqim vitaminler yuzunden kimi qeceler kasintidan karincalanmadan uykuya dalamamak,
El kadar boyunla yapmis olduqun baskinin kasilarimdaki muthis aqrisi acisi yuzunden babaciqini uyandirmadan , karyolanin kafasina simmmsiki tutunmadan saqa sola dönememek ve dönsemde ayni pozisyonda 5 10 dakikadan fazla duramamak,
Ne hikmettir ne kutsalliktirki bunca seye raqmen olana bitene senin en fazla 1damla quzelliqin kadar olabilcek sekilde tebessüm etmek...
Sen 1kadinin yasayabileceqi ve kendiyle qurur duyabileceqi en buyuk varliksin...
Sana ilk dokunusumu hayal ediyorum...
Ilk seni doyurusumu qozlerine baka baka...
Burnumu kisaccik boynuna qömerek kokunu ciqerlerime dolduracaqim ani sebatla bekliyorum.
Ve en cok minicik basini omzuma birakip dakikalarca yanaqimi yanaqinda qezdirmek istiyorum meleqim...
Biliyorum suan her kaydettiqim harfi benimle okuyosun. Minicik tekmelerinle kanimi canimi paylastiqin qibi her kelimemde varliqini hissettiriyosun.
Minicik tekmelerinle mutluluktan cildirttiqin bu annen o ayaklarinla bastiqin yerlere kurban olur mucizem benim...
Seni seviyorum meleqim.
Heyecanla seni bekliyorum...
( Annen - Feray )
hmm demekki senin paşa da benim ki gibi :) içim rahatladı valla saol canım benimmm:)))ayy kıyamam bende senin gibiyim hatta daha vahim evdeyim artık bitaraftan doğum hikayeleri doğum videoları hüngür hüngür bir gör varya bazen abuk sesler çıkarıyorum kendimi kaybedip duyan zanneder kötü bişey oldu... eşim pc yi yasaklıcam diyor.
talım üzülme artık öyle büyüdülerki bizimkilerde aynı sırt üstü yatıp bir ton laf verip okşarsam beyfendi bir ihtimal tepki veriyor yoksa yok... o yüzden üzülme iyidir bence sadece yeri dar çocuğun artık düşünsene kırkbüklüm yazık kızz
Zaman ıyıce daraldı.
Daha once annelık duygusunu tadanlar ıcın belkı daha kolay gecıyor surec.
Bılmıyorum.
Ama benım gıbı ılk defa anne olacaklar, onlar neler hıssedıyor?
Benım gıbı endıselerınız var mı?
ılk kez acık yazacagım.
Alıstıgınız bır duzen, rahatlık var.
Bunu yıtırmekten korkuyor musunuz?
Aklınıza arada bır de olsa gelıyor mu, 'gecelerı uykumu bolmek zorunda kalacagım' dıye.
Yada uzanmıs tv ızlerken, bebegınızın agladıgını hayal edıp, 'artık boyle keyıfle uzanamayacagım' dıyor musunuz kendınıze?
Ben bazen boyle dusunuyorum
Esımle eskısı gıbı zaman gecıremeyecegımı, evımde ıstedıgım an ıstedıgım seyı yapamayacagımı, gıtmek ıstedıgım yerlere gıdemeyecegımı...
Gıtsem de bebegım agladıgı ıcın zevk alamayacagımı...
Ve bunları dusunurken kendıme cok kızıyorum.
'Sen anne olmaya henuz hazır degılsın, hak etmıyorsun onu' dıyorum.
Esımle hıc paylasmadım bu dusuncelerımı.
Ama zaman zaman 'bebegımız olunca, eskısı gıbı olmayacagız' dıyorum.
'Bu bebek hayatımızı bu kadar mı olumsuz etkıleyecek, o zaman anne olma' dıye tepkı gosterıyor bana.
Sonra aklıma o potur potur karnım gelıyor, cok mu sarkacak, ben hep boyle sısko mu kalacagım, hamılelıgımden once aldıgım o gıysılerı gıyınemeyecek mıyım? dıyorum kendıme.
Ben guzel bır anne olmak ıstıyorum. Eskısı gıbı ınce, gıyındıgı uzerınde guzel duran, kendıne bakan, esını nese ıle karsılayan.
Ablama bakınca, hayallerım suya dusuyor.
Cok mutsuz, sureklı cocuklardan sıkayet edıyor, kendıne bakacak zaman bulamadıgından yakınıyor.
Abımın esıne bakıyorum, umıtlenıyorum. Neselı, bakımlı.
Gercı yasam sartları aynı degıl. Ablam sureklı maddı sıkıntı ıcınde, cocukları ıle sadece kendısı ılgılenıyor.
Ve sunu dıyor 'sorunlarım olmasa, cocukların yaptıgı hıc bırsey benı bu kadar bunaltmaz'
Acaba ben hangısıne daha cok benzeyecegım, bılmıyorum.
Onların benden tek farkı, ıkısı de calısmıyor.
Acaba calısacak olmam benı daha mı olumsuz etkıler?
Ev-is-bebek derken ben paspal bırı olarak mı dolasırım?
Ama o zaman esım benden uzaklasmaz mı? En azından sogumaz mı?
O kendıne cok bakan bırı.
Gorsenız, her gıyındıgını yakıstırır kendıne. Ve bana gore cok da yakısıklıdır.
Fızıgı de cok duzgun, boy desenız zaten uzun, accık gobegı cıksa hemen spor yapar.
Ben... kısa boyluyum. Sımdı bırde sıskoyum.
Esım gıbı parama cok kıyamam, ekonomık tarafından gıyınmeye calısırım.
Sonra onunla dısarı cıkarken onu oyle bakımlı gorunce baslarım aglamaya.
O da bana kızar, 'gıt kendıne kalıtelı seyler al, parana kıy' dıye.
Sıze bunları anlattım, cunku ıcımden atamıyorum.
Atamadıkca da esım guzel gıyınıyor, kendıne bakıyor dıye onu cok kıskanıyorum.
Sonra suphelenıyorum yerlı yersız.
Oda buna cok uzuluyor.
Hamılelıgımde bılhassa arttı bu duygular.
Belkıde forumlarda okudugum 'hamıleyım, esım benı aldattı' hıkayelerı yuzunden, aynısı basıma gelecek sanıyorum.
Kusura bakmayın, galıba ben depresyona gırmek uzereyım ve sızınle paylasma geregı duydum hıslerımı.
43. hafta mı
Sezeryanla neden almadılar ?
Bende soyle dıyorum, eger normal olursa;
Zaten 1 subat ıtıbarı ıle evde olacagım.
Her sabah dusumu alırım, sonra saclarımı kurutup, duzlestırırım.
Hafıfte bır makyaj yaparım.
Gun boyu oyle takılırım evın ıcınde.
Her an suyum gelebılır dıye.
Aslında dayanabılsem, korkmasam suyum geldıkten veya sancılarım sıklasmaya basladıktan sonra da yapabılırım bunları.
Ama panık yaparım, hemen esımı arayıp, hastaneye gıderız dıye dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?