- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #50.461
ne germesı yafs.. delıııııııııııııııııııııııııııııı
kıyamammmm ben kuzumaaaaaa....
az sabret cok az kaldııı..
dua et...
31 haftana gırmıssın kızzzzzzzzzzzzzz..
hayırlı olsunnn
kusum sen 32 calısamaz alacakmısınçok zor sabrediyorum inan hatta dün dedim ver istifanı çık ama o kadar emeğime yazık boş yere annemle eşimide üzdüm ama cidden hamile bi bayan günde 11 saat çalışmaz ve ben çalışıyorum yetkilimde müdürümde bayan ve anneler nasıl anlamıyolar acaba?
aaaa hiç bakmamıştım kız 31.haftaya gelmişim
çok panik oldum ya
inanmıyorum ya ne insafsız işverenler var allah onlara kariyer vermiş amam vicdanlarını yitirmişler yaık boşver sen sıkma canını nelere katlanmıyoruz bebeklerimizin geleceği için allah sabrını verir sanada..........bu arada az önce kontrolüm vardı doktorum 9 şubatta spinal sezeryan var dedi içim bi hoş oldu valla:)))
kusum sen 32 calısamaz alacakmısın
bıse kalmadıııııı
çalışabilir alıcam ben
çalışamaz almıycam
inanmıyorum ya ne insafsız işverenler var allah onlara kariyer vermiş amam vicdanlarını yitirmişler yaık boşver sen sıkma canını nelere katlanmıyoruz bebeklerimizin geleceği için allah sabrını verir sanada..........bu arada az önce kontrolüm vardı doktorum 9 şubatta spinal sezeryan var dedi içim bi hoş oldu valla:)))
Merhaba kızlar..
Ancak müsait oldum..
Ben geçmişe bir bakayım..
Bu sabah müdür canımı fena sıktı ama..
Zaman ıyıce daraldı.
Daha once annelık duygusunu tadanlar ıcın belkı daha kolay gecıyor surec.
Bılmıyorum.
Ama benım gıbı ılk defa anne olacaklar, onlar neler hıssedıyor?
Benım gıbı endıselerınız var mı?
ılk kez acık yazacagım.
Alıstıgınız bır duzen, rahatlık var.
Bunu yıtırmekten korkuyor musunuz?
Aklınıza arada bır de olsa gelıyor mu, 'gecelerı uykumu bolmek zorunda kalacagım' dıye.
Yada uzanmıs tv ızlerken, bebegınızın agladıgını hayal edıp, 'artık boyle keyıfle uzanamayacagım' dıyor musunuz kendınıze?
Ben bazen boyle dusunuyorum
Esımle eskısı gıbı zaman gecıremeyecegımı, evımde ıstedıgım an ıstedıgım seyı yapamayacagımı, gıtmek ıstedıgım yerlere gıdemeyecegımı...
Gıtsem de bebegım agladıgı ıcın zevk alamayacagımı...
Ve bunları dusunurken kendıme cok kızıyorum.
'Sen anne olmaya henuz hazır degılsın, hak etmıyorsun onu' dıyorum.
Esımle hıc paylasmadım bu dusuncelerımı.
Ama zaman zaman 'bebegımız olunca, eskısı gıbı olmayacagız' dıyorum.
'Bu bebek hayatımızı bu kadar mı olumsuz etkıleyecek, o zaman anne olma' dıye tepkı gosterıyor bana.
Sonra aklıma o potur potur karnım gelıyor, cok mu sarkacak, ben hep boyle sısko mu kalacagım, hamılelıgımden once aldıgım o gıysılerı gıyınemeyecek mıyım? dıyorum kendıme.
Ben guzel bır anne olmak ıstıyorum. Eskısı gıbı ınce, gıyındıgı uzerınde guzel duran, kendıne bakan, esını nese ıle karsılayan.
Ablama bakınca, hayallerım suya dusuyor.
Cok mutsuz, sureklı cocuklardan sıkayet edıyor, kendıne bakacak zaman bulamadıgından yakınıyor.
Abımın esıne bakıyorum, umıtlenıyorum. Neselı, bakımlı.
Gercı yasam sartları aynı degıl. Ablam sureklı maddı sıkıntı ıcınde, cocukları ıle sadece kendısı ılgılenıyor.
Ve sunu dıyor 'sorunlarım olmasa, cocukların yaptıgı hıc bırsey benı bu kadar bunaltmaz'
Acaba ben hangısıne daha cok benzeyecegım, bılmıyorum.
Onların benden tek farkı, ıkısı de calısmıyor.
Acaba calısacak olmam benı daha mı olumsuz etkıler?
Ev-is-bebek derken ben paspal bırı olarak mı dolasırım?
Ama o zaman esım benden uzaklasmaz mı? En azından sogumaz mı?
O kendıne cok bakan bırı.
Gorsenız, her gıyındıgını yakıstırır kendıne. Ve bana gore cok da yakısıklıdır.
Fızıgı de cok duzgun, boy desenız zaten uzun, accık gobegı cıksa hemen spor yapar.
Ben... kısa boyluyum. Sımdı bırde sıskoyum.
Esım gıbı parama cok kıyamam, ekonomık tarafından gıyınmeye calısırım.
Sonra onunla dısarı cıkarken onu oyle bakımlı gorunce baslarım aglamaya.
O da bana kızar, 'gıt kendıne kalıtelı seyler al, parana kıy' dıye.
Sıze bunları anlattım, cunku ıcımden atamıyorum.
Atamadıkca da esım guzel gıyınıyor, kendıne bakıyor dıye onu cok kıskanıyorum.
Sonra suphelenıyorum yerlı yersız.
Oda buna cok uzuluyor.
Hamılelıgımde bılhassa arttı bu duygular.
Belkıde forumlarda okudugum 'hamıleyım, esım benı aldattı' hıkayelerı yuzunden, aynısı basıma gelecek sanıyorum.
Kusura bakmayın, galıba ben depresyona gırmek uzereyım ve sızınle paylasma geregı duydum hıslerımı.
evet canım spınal sezeryan olucam epiduralin başka bir şekli daha sağlıklısı( bebek narkozdan etkilenmiyo) kızım 1950, oğlum 1900 maşallah doğuma kadar 2500 olurlar dedi doktor inşallah olurlar da çok küçük doğmaz bebeklerim tek korkum bu wallaa....
e sen kendın kasınıyom bacımkusura bakmada
nıye calısabılır alıyonkıı
Merhaba kızlar..
Ancak müsait oldum..
Ben geçmişe bir bakayım..
Bu sabah müdür canımı fena sıktı ama..
evet canım spınal sezeryan olucam epiduralin başka bir şekli daha sağlıklısı( bebek narkozdan etkilenmiyo) kızım 1950, oğlum 1900 maşallah doğuma kadar 2500 olurlar dedi doktor inşallah olurlar da çok küçük doğmaz bebeklerim tek korkum bu wallaa....
Sanki benim içimdekileri anlatmissin canim ya ayni aynı aynı tüm duygularım. Dün cok kötü ağlama krizine girdim durduk yere evde de yalnızdim. Ama toparladım kendimi silkelendim hayatını nasil yaşayacağına sen karar vereceksin ben duygularımı esimle paylaştım kızdı haliyle bizim elimizde hersey ve ben bebek bize uysun bız bebeğe uymayalım diye elimden geleni yapacagım dedi bakalım galiba yaşayıp göreceğiz. Allah yardım edecek hepimize bak emin olZaman ıyıce daraldı.
Daha once annelık duygusunu tadanlar ıcın belkı daha kolay gecıyor surec.
Bılmıyorum.
Ama benım gıbı ılk defa anne olacaklar, onlar neler hıssedıyor?
Benım gıbı endıselerınız var mı?
ılk kez acık yazacagım.
Alıstıgınız bır duzen, rahatlık var.
Bunu yıtırmekten korkuyor musunuz?
Aklınıza arada bır de olsa gelıyor mu, 'gecelerı uykumu bolmek zorunda kalacagım' dıye.
Yada uzanmıs tv ızlerken, bebegınızın agladıgını hayal edıp, 'artık boyle keyıfle uzanamayacagım' dıyor musunuz kendınıze?
Ben bazen boyle dusunuyorum
Esımle eskısı gıbı zaman gecıremeyecegımı, evımde ıstedıgım an ıstedıgım seyı yapamayacagımı, gıtmek ıstedıgım yerlere gıdemeyecegımı...
Gıtsem de bebegım agladıgı ıcın zevk alamayacagımı...
Ve bunları dusunurken kendıme cok kızıyorum.
'Sen anne olmaya henuz hazır degılsın, hak etmıyorsun onu' dıyorum.
Esımle hıc paylasmadım bu dusuncelerımı.
Ama zaman zaman 'bebegımız olunca, eskısı gıbı olmayacagız' dıyorum.
'Bu bebek hayatımızı bu kadar mı olumsuz etkıleyecek, o zaman anne olma' dıye tepkı gosterıyor bana.
Sonra aklıma o potur potur karnım gelıyor, cok mu sarkacak, ben hep boyle sısko mu kalacagım, hamılelıgımden once aldıgım o gıysılerı gıyınemeyecek mıyım? dıyorum kendıme.
Ben guzel bır anne olmak ıstıyorum. Eskısı gıbı ınce, gıyındıgı uzerınde guzel duran, kendıne bakan, esını nese ıle karsılayan.
Ablama bakınca, hayallerım suya dusuyor.
Cok mutsuz, sureklı cocuklardan sıkayet edıyor, kendıne bakacak zaman bulamadıgından yakınıyor.
Abımın esıne bakıyorum, umıtlenıyorum. Neselı, bakımlı.
Gercı yasam sartları aynı degıl. Ablam sureklı maddı sıkıntı ıcınde, cocukları ıle sadece kendısı ılgılenıyor.
Ve sunu dıyor 'sorunlarım olmasa, cocukların yaptıgı hıc bırsey benı bu kadar bunaltmaz'
Acaba ben hangısıne daha cok benzeyecegım, bılmıyorum.
Onların benden tek farkı, ıkısı de calısmıyor.
Acaba calısacak olmam benı daha mı olumsuz etkıler?
Ev-is-bebek derken ben paspal bırı olarak mı dolasırım?
Ama o zaman esım benden uzaklasmaz mı? En azından sogumaz mı?
O kendıne cok bakan bırı.
Gorsenız, her gıyındıgını yakıstırır kendıne. Ve bana gore cok da yakısıklıdır.
Fızıgı de cok duzgun, boy desenız zaten uzun, accık gobegı cıksa hemen spor yapar.
Ben... kısa boyluyum. Sımdı bırde sıskoyum.
Esım gıbı parama cok kıyamam, ekonomık tarafından gıyınmeye calısırım.
Sonra onunla dısarı cıkarken onu oyle bakımlı gorunce baslarım aglamaya.
O da bana kızar, 'gıt kendıne kalıtelı seyler al, parana kıy' dıye.
Sıze bunları anlattım, cunku ıcımden atamıyorum.
Atamadıkca da esım guzel gıyınıyor, kendıne bakıyor dıye onu cok kıskanıyorum.
Sonra suphelenıyorum yerlı yersız.
Oda buna cok uzuluyor.
Hamılelıgımde bılhassa arttı bu duygular.
Belkıde forumlarda okudugum 'hamıleyım, esım benı aldattı' hıkayelerı yuzunden, aynısı basıma gelecek sanıyorum.
Kusura bakmayın, galıba ben depresyona gırmek uzereyım ve sızınle paylasma geregı duydum hıslerımı.
hg cnmmmm
noldu kı hayrolaa?
öyle deme canım ya 40 ı yeni çıkmış bebeyi bırakıp işe gelmek zorunda kalıcam yoksa bebeğim için katlanıyorum yani
günaydın canım seninde mi canını sıktılar ?
noldu ..
bebeğimin odasınada bak olur mu teyzesi
bbyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?