2012 Şubat Anneleri

bugün kararlıyım zaten artık çantamı hazırlıycam başka yolu yok..
pijamalarımı yıkayıp ütülemem lazım,
zeynoşa da 2 takım hastane çıkışı koymayı düşünüyorum ,
hastanede çok tutmuyorlar zaten di mi?

bildiğim kadarıyla normal doğumda 1, sezeryanda 2 gece oluyormuş. şimdi yanlış birşey söylememeyim de.... kısa programa at yıka hemen kurusun bugün geceliklerin. ütülemesi zaten mesele değil. 2-3 takım hastane çıkışı battaniye yeterli zaten. unuttuğun şeyleri kıyafet dışında bez mez hastane çevresinden alırsın, o yüzden ben stres yapmıyorum onları. benim bir terliğim kaldı almam gereken:)

ben kendimce bir çanta listesi çıkardım sizce de uygun mudur?
eksik bir şey var mı?

kendim için :
*1 pijama takımı , 1 gecelik , sabahlık
*3-4 adet külot
*2 atlet
*havlu
*kağıt havlu
*makyaj çantası
*şarj aleti,kamera
*terlik

bebek için :
*2 takım hastane çıkışı(10'lu)
*battaniye
*bez
*ağız bezi
*ıslak mendil
*hastaneden çıkarmak için ana kucağı

dediğin gibi ben de bez mez takmıyorum onları kafaya nasıl olsa hastane çevresinden alınır ama biberon götürmek lazım sanırım..

listeni hazırlamışsın zaten herşeyin tamam. biberon organik morganik birşeyler diyorlar. kullananlardan fikir almak lazım...

valla biberon ben chicco'nun silikon uçlusundan aldım..
daha sonra ihtiyaca göre şekillenir herhalde:))))))
bebek arabası v.s aldınız mı?
ne zevkli telaşlarmış onlar öyle

aldık canım travel sistem olanlardan hem anakucağıyla hem de kendi başına araba olarak kullanılanlardan aldık:) evet gerçekten çok güzel telaşlarmış, Allahım hayırlısıyla kolay doğumlar nasip etsin, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım:)

cnm sen tedbırlı ol ne olur ne olmaz
dediğin gibi ben de bez mez takmıyorum onları kafaya nasıl olsa hastane çevresinden alınır ama biberon götürmek lazım sanırım..
10tane bez koydum ben cnm
bıberonu kucuk koydum bı tane wee nın kaynattım onu bırde
listeni hazırlamışsın zaten herşeyin tamam. biberon organik morganik birşeyler diyorlar. kullananlardan fikir almak lazım...

wee den bebedor dan al kaynat al sana organık

aldım cnm ben hepsı bıttı cok sukur.
ıvır zıvır alınırsa alnır gereksızler kaldı yanı.

aminnn..

biberon konusunda ben bilgisiz ve kararsızım. inşallah sütümüz olur da mamaya fazla gerek kalmaz. gece uyanıp mama hazırla et çok zor oluyormuş.

biberon konusunda ben bilgisiz ve kararsızım. inşallah sütümüz olur da mamaya fazla gerek kalmaz. gece uyanıp mama hazırla et çok zor oluyormuş.

inşallah, ben de öyle umut ediyorum..
ben arzumun bebe robotunu aldım ,
ek gıdaya geçince nasıl olsa gerekli olacak diye indirimdeydi gaza gelip aldım bir hevesle:)
sterilizatör+biberon ısıtıcı+doğrayıcı+buharlı pişirici bir arada..
inşallah işime yarar da beni utandırmaz:)

süt yapması için bol bol su içmek gerekiyormuş. güle güle kullan canım. işine yarar 6. ayda sanırım ek gıdaya geçiliyordu. o zaman büyük yardımı olacak sana bunların:)

süt yapması için bol bol su içmek gerekiyormuş. güle güle kullan canım. işine yarar 6. ayda sanırım ek gıdaya geçiliyordu. o zaman büyük yardımı olacak sana bunların:)

evet geçen gün yeni anne olan bir arkadaşımla görüştüm ,
bol bol su içmemi söyledi ,
boş inançların aksine(şerbet v.s.)en çok süt yapan şey su imiş..

bazı anneler gunduz agırlıklı mama verıyorlarmıs bırde yatmasına yakın (gece) tekrar verıyorlarmıs uykusu derın ve delıksız oluyormus
uyanırsada o zmna kdr sut bırıkıyormuş zaten. zorlanılmıyomus.

kızlar geceleri çok terliyorum
ve iki gecedir terimi suyum gelmiş zannederek yataktan fırlıyorum

karnım iyice aşşa indi
buda iştahımın son derece açılmasına sebep oluyo
hatta doğururken acıkırsam naapcam diye düşünüyorum

şuan 34. haftamdayım ama bu bebek 40 ı beklemezzz

ben çıkıyorum kızlar şimdilik ,
kendinize iyi bakın , yarına kadar doğurmayın sakın ha:)

:) sen de kendine iyi bak, görüşürüz canım. çantanı hazırla bir an evvel:)

terleme bende de oluyor. çok normalmiş, kan basıncı 2 katına çıkıyormuş ondanmış:) mideye baskı azaldığı için bebek aşağıya indikçe annenin iştahı da artıyormuş:)

ay inşallah hayırlısıyla sorunsuz şekilde sütümüz gelsin de... arada mama takviyesi yapmak gerekiyormuş. özellikle ilk doğduğunda henüz süt gelmemiş olduğundan mama veriyorlarmış hastanede. aksi halde beslenemeyen çocuk sarılık geçiriyor diyorlar, hurafe mi bilmiyorum ama...

öyle deme canım ya inş bekler..
banada karnın ne kadar dik doğuramıycaksın diyolar.. ama cidden çok dik füze gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…