- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #54.281
O yelkende haberı olannn varmı??????dünüürm napıyor acabaaa
Epidural bir doğum şekli değil, bir anestezi şeklidir.
Epiduralli normal doğum, doğumda ortaya çıkan rahim kasılmalarının ağrılı olması durumunda belinizden ince bir iğne yerleştirilerek omurilik zarının etrafına verilen anestezi ilacıyla ağrınızı hafifletme yöntemidir. Bebeğiniz vajinal yoldan dünyaya gelir. Normal doğumda epidural dışında damardan veya kalçadan veya ender durumlarda rahimağzından verilen ilaçlarla da ağrının hafifletilmesi söz konusu olabilmektedir.
Epiduralli sezaryan ise yine aynı yöntemin biraz daha farklı dozlarda anestezi ilacı verilmesiyle siz uyanıkken bebeğinizin karnınıza yapılan bir kesiden sezaryan ile doğurtulması işlemidir. Sezaryan, epidural dışında spinal anestezi, kombine epidural anestezi ve genel anestezi kullanılarak da gerçekleştirilebilir.
Spinal anestezide anestezi ilacı direkt omurilik sıvısı içine, kombine epiduralde hem omurilik zarı etrafına, hem de omurilik sıvısı içine verilir. Omurilik sıvısı içine anestezi ilacı verildiğinde istemli çalışan kaslar da geçici olarak uyuşur. İstemli kaslarınız çalışmadığında ıkınmanız da mümkün olamayacağından spinal ve kombine anestezi normal doğumda tercih edilmez.
Genel anestezi bilincinizin ve ağrı duyunuzun geçici olarak tümüyle ortadan kalktığı bir anestezi şeklidir. Bu anestezi şekli solunum yolunuza yerleştirilen plastik bir borudan size solutulan anestezi ilaçlarıyla gerçekleştirilir. Sadece sezaryan ile doğumda kullanıldığı gibi bazı doktorlar normal doğumda bebeğin başının doğması esnasında kısa süreli genel anestezi uygulamasını tercih edebilmektedirler
NİHLE senin için baktım OKU İSTERSEN FARKLARINI FALAN YAZIYOR ..
Neden ufak ki bebeğin kaç kilo?
Sen vitamını baska yerden alıyorum dıyorsun ya ondandır
Ben elevit içiyorum hala sanırım bu vitamın içeriyor..
32.haftada 2053 gr 45 cm dedi boyu maşallah ama iri bi bebek değil diyince moral alt üst oldu
manyak bu drlar yadoğru söylüyosun sormadan başlıyım hatta tekrar ağrırsa tekrar sorarım
pek umarsamaz kız bu drum kullanmaz dedi böyle ağzını umursamaz bi şekle sokarak
Epidural bir doğum şekli değil, bir anestezi şeklidir.
Epiduralli normal doğum, doğumda ortaya çıkan rahim kasılmalarının ağrılı olması durumunda belinizden ince bir iğne yerleştirilerek omurilik zarının etrafına verilen anestezi ilacıyla ağrınızı hafifletme yöntemidir. Bebeğiniz vajinal yoldan dünyaya gelir. Normal doğumda epidural dışında damardan veya kalçadan veya ender durumlarda rahimağzından verilen ilaçlarla da ağrının hafifletilmesi söz konusu olabilmektedir.
Epiduralli sezaryan ise yine aynı yöntemin biraz daha farklı dozlarda anestezi ilacı verilmesiyle siz uyanıkken bebeğinizin karnınıza yapılan bir kesiden sezaryan ile doğurtulması işlemidir. Sezaryan, epidural dışında spinal anestezi, kombine epidural anestezi ve genel anestezi kullanılarak da gerçekleştirilebilir.
Spinal anestezide anestezi ilacı direkt omurilik sıvısı içine, kombine epiduralde hem omurilik zarı etrafına, hem de omurilik sıvısı içine verilir. Omurilik sıvısı içine anestezi ilacı verildiğinde istemli çalışan kaslar da geçici olarak uyuşur. İstemli kaslarınız çalışmadığında ıkınmanız da mümkün olamayacağından spinal ve kombine anestezi normal doğumda tercih edilmez.
Genel anestezi bilincinizin ve ağrı duyunuzun geçici olarak tümüyle ortadan kalktığı bir anestezi şeklidir. Bu anestezi şekli solunum yolunuza yerleştirilen plastik bir borudan size solutulan anestezi ilaçlarıyla gerçekleştirilir. Sadece sezaryan ile doğumda kullanıldığı gibi bazı doktorlar normal doğumda bebeğin başının doğması esnasında kısa süreli genel anestezi uygulamasını tercih edebilmektedirler
NİHLE senin için baktım OKU İSTERSEN FARKLARINI FALAN YAZIYOR ..
Neden ufak ki bebeğin kaç kilo?
Sen vitamını baska yerden alıyorum dıyorsun ya ondandır
Ben elevit içiyorum hala sanırım bu vitamın içeriyor..
sorma nihle ya....çok yoruldum ben su mevzu yüzünden ne olacağı belli değil her an hazırlıklı ol diyolar... e bide bebeğin sürekli titremesi beni mahvediyo adeta
Kız bizim benım-olanla aynı bebelerımız 32de baktırmıstık onun 1850gram,benim 1830du ..Maaşallah senınkı ıyı yaw..Daha ne beklıyon bebek İRİ olunca normal dogumu unutuyorsun bılıyorsun dı mı??32.haftada 2053 gr 45 cm dedi boyu maşallah ama iri bi bebek değil diyince moral alt üst oldu
Kız hergun duzenlı sporun war ya senın gece sporu ,onu diyorum heheeNerden alıyorum kıss deli anlamadımm
Allahımmm sana geliyorum....Delimisin sen ya emre 32. haftasında 1900 dü ben öleyim o zaman iri bebek haftasına göre büyük bebek demek normal olsun bırak iriliğini napcan senn
32.haftada 2053 gr 45 cm dedi boyu maşallah ama iri bi bebek değil diyince moral alt üst oldu
Korkma canım iyi şeyler düşün ,ben netten bakacagım bu konuyla(titreme) ılgılı bısey bulursam yazarım sana ..Rahat ol,hatta hep su içmeye dewam et..Hareketlerını de say mutlaka 10 olmalı en az..Unutma..[/COLOR]
Kız bizim benım-olanla aynı bebelerımız 32de baktırmıstık onun 1850gram,benim 1830du ..Maaşallah senınkı ıyı yaw..Daha ne beklıyon bebek İRİ olunca normal dogumu unutuyorsun bılıyorsun dı mı??
Kız hergun duzenlı sporun war ya senın gece sporu ,onu diyorum hehee
dünürümüz ara ara uğruyo oğlu rahat bırakmadığı için fazla kalamıyo ama iyiydi canım
ya benim dr biraz garip canım ya benlede uğraşıyo hepbelkide doğurmaktan korkuyorum diye öle demiştir normal doğumdan korkmayım die.. olabilir mi ki?:26::26:
kız delımısın sen ne guzel ıste kılosu aman sende hee..
Benım aklımdan cıkmıs demekkı daha ne kadar kılolu olacak
bende dedım eoey dusuk heralde yazık kıza
Ne guzel ıste dogumun kolay olur:d:d
kız delımısın sen ne guzel ıste kılosu aman sende hee..
benım aklımdan cıkmıs demekkı daha ne kadar kılolu olacak
bende dedım eoey dusuk heralde yazık kıza
ne guzel ıste dogumun kolay olur
Dr unun yürüttüğü mantığı bilemem ama dr sana sadece iri bebek değil normal demiş sen anlamamışsın galibaaa
Benim bi arkadaşım vardı geçenlerde doğum yaptı...Biz o doğum yapmadan kavga ettik nedenide o kadar komikki neymiş efendim kilolu bebek sağlıklı olurmuş diye diye kafamı yedi dedim bak kiloyla sağlık kıyaslanamaz neyse olay uzadı kavga ettik...Doğum yaptı 40. hafta 2600 2700 bebek olmuş neyse her bebek gibi sarılık olmuş şimdi salak kalkmış bana bak zayıf oldu sarılık oldu diyoo delirdim yaa ne cahiller var yaaaaa
Abowwww hakkaten adım çıktı valaa...
1.Hergün yapmıyoruz bi keremmm
2.Onun vitamini neresinde
Bu 2 sorunun cevabını istiyorummmm
kızlar teşekkür ederim hepinize çıkmam lazım kendinize iyi bakınnn
kızlar teşekkür ederim hepinize çıkmam lazım kendinize iyi bakınnn
yok canım gayet ,iyi anladım ben onu nasıl yani iri değil derken diyede sordum zayfı doğar doğumunda kolay olur dedi.. onun kızıda zayıf doğmuşmuş resmen böle dedi
Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 34.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
En son karıkature bak :))) Birinci soru değil ki nasıl cevap wereyım ben..İkinci de lafın icabı dedim ama eger korunmuyorsanız spermler vitamın oluyordur demıstım yaa..olmaz mı ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?