2012 Şubat Anneleri

Nasilsiniz bayanlar nasil gidiyor hamilelik ben son aylari yasiyamadim 8 ayda fire verdim:). Kizim insallah hafta sonu cikicak allah bu guzel duyguyu sizede yasatsin

canım tebrik ederim,Allah bebeğine saglıklı güzel uzun ömürler versin... evet sen de cakma şubat annesi oldun :)) müsait oldugunda dogum hikayeni de heyecanla bekliyoruzzzzzzz

çalışıpta hafta içi zamanı olmayanlar hafta sonu,,,,,, evde olanlardda işi yokken eklesin aldıkları cicileri fotolaarı cnmmm ..... bi mart anneleri kadar olamicakmıyız kimsenin aldığı şeyler yok ortada....hem fikir edinmiş oluruz..... ekklencekkkkkkk işteee o kadarrrr almayanlar a sözüm dışarı tabi...

Nasilsiniz bayanlar nasil gidiyor hamilelik ben son aylari yasiyamadim 8 ayda fire verdim:). Kizim insallah hafta sonu cikicak allah bu guzel duyguyu sizede yasatsin

hadi gözün aydın cnm kavuşcan kızına inş seen 35 de sanırsam doğum yapmıştın sağ ssğlim gelir evine inş sağol iyi temennin için

nihlee o bende de oluyo dr sancı değil demişti yalancı sancıymış korkutma kendini sakın belki seninde öyledir olamaz mı?
ınsallah oyledır aman sancı falan cekmeden
sezeryanda olsun bıtsın
nasılsa ondan snra dıkıs sancısı cekcem odesmıs oluruz.
oncesı sonrası nıye;

saol cnm sen nasılsın. toparlanmısmı bebıs eoey
kılosu nasıl oldu sanırım 1950 ıdı en sn

benim bebişimin karyolası bu ctesi geliyor, gelsin ondan sonra yükleyeceğim.. ama ben bebişime kıyafet almadım bir iki ufak ihtiyac dışında.. ablişimin görümcecimin verdiği kıyafetleri kullanacagım :)))

dunurum 32. haftada yapmıstı berfınn :S
bakalım bızımkıler nasıl olcak
heyecan yaptım
anammmm 32 demi çok erken gelmiş yaaa :18: hayırlısı buymuş demek

olsun gelince neyi varsa ekleyin kızlar dolsun cici topiğimizzzzz

anammmm 32 demi çok erken gelmiş yaaa :18: hayırlısı buymuş demek

olsun gelince neyi varsa ekleyin kızlar dolsun cici topiğimizzzzz
evet cok erken geldı onun ıcın kuvezdeydı ya
ınsallah toplamıstır epeyce
kızlar kaçıyorum ben iyi akşamlar herkese

ıyı aksamlar cnm ozeldım senı ıyıce he.
gorusemıyoruz.
opuyorum kocaman.
dıkkat et kızlara

Bebeğin hareketlerinde anne adayını düşündüren başka bir konuda, bu hareketlerin sıklığıdır. Kimileri bu hareketleri çok sık olarak tanımlarken, kimileri de hareketlerin azlığından şikayetçidir. Bebek hareketleri gün boyunca değişkendir ve devamlı hareket etmesi beklenmemelidir. Bebeğin de uyku aralıkları olduğu unutulmamalıdır. Ancak, hamileliğin 28. haftasından sonra bebeğin hareket sayısı, bebeğin durumu hakkında gerçek bilgiyi verebilir. Bebek bir günde 100-150 kez hareket eder. Ancak bu hareketlerin tamamı annenin hissedebileceği büyüklükte değildir. Günde 15-20 defa net hareketi hissetmek, bebeğin sağlıklı olduğunu büyük oranda göstermektedir.

Bebeğin çok hareket etmesi, ilerde hiperaktif bir çocuğa sahip olunacağı anlamına gelmeyeceği gibi, az hareket eden bebeğin de problemli bir bebek olacağı anlamına gelmez. Ayrıca bu hareketlerin cinsiyetle herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Sürekli hareket halinde iseniz ve yorgunsanız, hatta karnınız açsa, bebeğin hareketlerini hissetmeyebilirsiniz. Bebek karın içinde sallandığından uyku süresini uzun tutmuş olabilir. Üstelik bebeğin karındaki duruşu da hareketleri hissetmenizi engelleyebilir. Bebek hareketleri genelde en çok sabahları, gece yatınca ve yemeklerden hemen sonra hissedilir. Ayrıca unutulmamalıdır ki, doğum yaklaştıkça ve bebek büyüdükçe, yeri daraldığından hareketleri yavaşlar.

Bebeğin duyuları anne karnındayken gelişmeye başlar. Dolayısıyla da bebeğin verdiği tepkiler, işitme, dokunma, tat alma, görme duyuları geliştikçe ortaya çıkar. Bebeklerin anne karnında gelişen duyularından ilki tat almadır ve 12. haftadan itibaren gelişmeye başlar. Koku alma duyusu ise tat alma duyusu ile birlikte gelişir. Bebek duyduğu seslere de zamanla tepki verir. Sizin konuşmalarınız ve sesinizin yüksekliği onun farklı tepkiler vermesini sağlayacaktır. Yumuşak tonla konuşmanız onu sakinleştirecek, sinirli sesiniz yükseldiğinde onun tekmelerine neden olacaktır. 34. haftada işitme duyularını tamamlar. Dokunma duyusu ise son halini 20. haftada tamamlar. Dolayısı ile erken dönemlerde dokunmaya duyarlıdır. Annenin dokunuşlarını hisseder. Görme duyusu ise, en son gelişimini tamamlar. 25. haftada gelişmeye başlar. Işıklı ortamlarda tepki verebilir.

Bebek hareketlerinin bir başka amacı da, doğuma uygun pozisyonu almaktır. Bebeklerin çoğu anne karnında 32-36 haftaları arasında başaşağı konumuna döner. Bebek doğum kanalına yerleştiğinde rahmin diyafram üzerindeki etkisi kalkar ve anne daha derin nefes alabilir.

şu altta 11 gün yazınca sinirim bozuluyo hee kaldır kız o yazıyı

bizimde yazacağı günlr gelck cnm ... dünürümün damaadn gelinimin erken doğup ondn büyük olmasına pek sevinmedi çünkü dün elini yumruk yapmıştı kızıyo bbu işe

zengın olcaklar zengın
elını yumruk yapmıs maco erkek olcak bnm damat
babası ıle kayınpederıne benzemıcek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…