- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #55.641
daha önce babamı kaybettiğimde koltuklarımı ve halılarımı vermiştim yeni koltuk ve halı da daha almamıştım.tabi ölüm aniden başımıza geldi.o zaman da başsağolsuna geleceklerdi demiştim salonda koltuklarım falan yok diye.benim oturma odamda yok.ta memlekete kadar dedikodu yapmışlardı bizi kabul etmediler diye.şimdi bi daha uğraşamıyacam onlarla.ya zaten bi şekilde hazırlanırım ama benim zoruma giden kızım bi ihtiyacın var mı yardım edilecek bişey var mı diye insan bi sormaz mı?
ne kızıyorum şöyle anlayışsız büyüklerimize...yaşamış olanlara özellikle....
çok sağlıklı bi gebelik geçiriyor olsak bile bazen konuşmaya tahammül edemiyor olabiliriz ki iş beklerler....
bence naz yapma zamanımız geldi ve geçiyor bile....
aman kızlar eşlerden başlayarak nazlanmalarımızı artıralım....yoksa tepemize binen çok olur....
benimde eşimin teyzesi ve görümcelerim geliyor bu ayın sonunda...her işi görümcelerime yaptırma planım var
hepinizi öpüyorum güzel annecikler
şubat 2 de doğum yapacak bir arkadaşım var tekirdağdan...o aradı...biraz hasret gidereyim....
nerde gördün bebişim
bak aklıma sokma
kızlar loğusa anı defteri gördünüz mü
hastanede gelenler yazıyor çok güzel kalemi de var tüylü
02.02 güzel tarih
ben bir yerde gördüm sonra
ananem eminönünden almış bana
çok güzel tüylü müylü
ben artık çıkayım kızlar.
çocuklarım açlıktan telef olacaklar.
2'si dışarda biri içerde acıktık deyip duruyorlar.hepinize sevgiler.öperim sizleri......
Nasıl bir defter?Ziyarete gelenlere mi werıyoruz wayy süpermiş...
ne kadarmış canım? bari onuda söylede aldırıyım kocişe ondan eksik kalmayım barii
2'si dışarda biri içerde acıktık deyip duruyorlar.hepinize sevgiler.öperim sizleri......
valla ananem 30 dedi ama ananeme çok güven olmaz
yok cnm bnmde sezeryan ama surprız olup o ana kadar normal dgmassa tabı:)senin normal mi olacak canım
evet sezeryan olacak
aman anlamazlar laftan
aa nasıl bısekııkızlar loğusa anı defteri gördünüz mü
hastanede gelenler yazıyor çok güzel kalemi de var tüylü
ohh gule gule kullansın cnm ınsallahhhdemek ki bunların hepsi aynı model.......
hakikaten ben de alışveriş yaparken hep onu düşünüyorum bi de ikiz olsaydı anam yanmıştım diye.hakikaten herşeyini almaya kalkarsan çok masraflı oluyor.
benim dün neredeyse bütün velilerim bana hediye almışlar o kadar güzel şeyler var ki anlatamam.ben hiç örgü örmemiştim ama şu an fıstığımın bir sürü yeleği elbisesi oldu.hele bi öğrencimin babannesi muhteşem bi battaniye örmüş.allah hepsinden razı olsun .
yaa ben daha değişik bişey görmüştüm jokerde içinde bebeğin ilk fotosu kısmı
doğduğu andaki boy kilo cetvelii
ve detayların yapıştırılacağı bişeydii dediğin şeyle bi benzerliği var mı acaba?:44:
yaa ben daha değişik bişey görmüştüm jokerde içinde bebeğin ilk fotosu kısmı
doğduğu andaki boy kilo cetvelii
ve detayların yapıştırılacağı bişeydii dediğin şeyle bi benzerliği var mı acaba?:44:
yok cnm bnmde sezeryan ama surprız olup o ana kadar normal dgmassa tabı:)
aa nasıl bısekıı
inş.canım
geçen ay bir arkadaşım normal doğum yaptı
dünde bir arkadaşım normal doğum yaptı
ikiside doğum sırasında sezeryana alın diye yalvarmışlar ama doktorlar almamışlar
o yola girince vazgeçilmiyor galiba
HAFTANIN ÖNERİSİ
Normal doğum için uygun bir anne adayıysanız bu olasılığınızı artırmanız kesinlikle mümkündür. Bunun için size bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak önereceklerim şu şekilde olacaktır:
Normal doğum yapmayı çeşitli nedenlerle istemeyebilirsiniz. Bu doğaldır. Bu konuda kendinize karşı dürüst olun. Normal doğum yapmaya kesinlikle karar verdikten sonra ise bunu doktorunuza mutlaka söyleyin ve onu kararlılığınıza inandırın. Bir doktor için en zor anlardan biri "normal doğuma kararlı" olan anne adayının doğum başladıktan sonra "ben vazgeçtim" demesidir.
Başarının belki de en önemli unsuru hastaneye başvurma zamanınızdır. Henüz doğum eyleminiz başlamadan başvurduğunuzda muhtemelen hayal kırıklığıyla evinize geri döneceksiniz. İkinci kez yine eylem başlamadan başvurursanız bu kez sizi geri göndermek zor olacak ve hastaneye yatış işleminiz yapılacaktır. Doğum eyleminiz başlamamış olsa dahi hem yakınlarınız hem de siz "saat tutmaya" başlayacaksınız ve bir süre sonra gelişen "neden hala doğum yapamadım?" tutumu doktorunuza yansıyacaktır. Dışarıda bekleyen yakınlarınız da yine doktorunuza "hala doğum yapmadı, neden?, "olmazsa sezaryan yapıverin." gibi yaklaşımlarda bulunacak ve doktorunuz kendini baskı altında hissedecektir. "Bir arkadaşıma doğumhanede 2 gün sancı çektirdiler, sonra doğurdu" gibi hikayeler çoğunlukla doğumhaneye erken başvuranlara aittir.
Anadolu'da çoğu kadın doğumhaneye son anda başvurur ve kısa zamanda doğum yapar. Anneleri onlara "iyice sancını çek, rahimağzın iyice açılsın ki doktor sezaryan yapmasın" şeklinde öğütlemiştir. Bu da sakıncalı bir durumdur zira doğum eyleminin bebek açısından en kritik anları evde atlatılmıştır.
Epidural imkanınız varsa bunu mutlaka değerlendirin, bu sizin ağrınızı hafifletecek ve size güç verecektir.
Doğumhane kapısında bekleyen kişi sayısı ne kadar fazlaysa doğumhane ekibi ve sizin üzerinizdeki baskı da o kadar fazla olur. Aile büyükleri ve arkadaşlarınıza hemen haber vermek yerine biraz zaman geçmesini ve doğum eyleminin yoluna girmesini bekleyin.
Etrafınızda sezaryan ile doğum yapmış örnekleri değil, normal doğum örneklerini bulun. Hemen her anne kendi doğum şeklinin en iyi olduğunu söyler ve bunda haklıdır, zira hem bebeği hem de kendisi sağlıklıdır. "Kötü normal doğum deneyimi" yaşamış olan anneler elbette olabilir, ancak bu anneler azınlıktadır.
Bazı hastanelerde sezaryan doğumlar çok yüksek orandadır ve buralara normal doğum için gecenin bir yarısında geldiğinizde size serviste yataklarının kalmadığını bile söyleyebilirler ve hatta (malesef) bazı hastanelerde doğumhane o kadar az kullanılır durumdadır ki burası malzeme deposu veya başka birşey için hizmet vermektedir. Bazı hastanelerde gece nöbetçi doktor bile bulunmamaktadır. Doğum yapacağınız hastanenin doğumhanesini mutlaka görün ve gece acil bir durum için gerekli donanımın bulunup bulunmadığını sorun. Normal doğumun iyi işlediği hastanelerde hem tecrübeli bir ebe, hem de nöbetçi doktor mutlaka bulunur.
Doktorunuzun baştan sona tüm doğum eylemi boyunca sürekli yanınızda olmasını talep etmek onun enerjisini azaltır ve bu gerçekçi bir istek değildir. İlk muayenenizi veya ilk birkaç muayenenizi muhtemelen doğumu gerçekleştirecek doktor yapmayacaktır. Bunu bilmelisiniz. Doktorunuz doğum eyleminiz yoluna girdiğinde sizin yanınızda mutlaka olacaktır.
Bu öneriler normal doğum yapabilecek olan anne adaylarının bu olasılıklarını sonuna kadar kullanmaları için verilmiştir ve dikkatinizi çektiği üzere anahtarın biri sizde biri de doktordadır...Sabırlılık ve sabırsızlık doktordan anne adayına veya anne adayından doktora bulaşabilir birşeydir.
cokmu zr yaa
ayın 6sındada arkadasım normal dgurdu
aklın varsa sezeryan ol demıstı :44:
geçen ay bir arkadaşım normal doğum yaptı
dünde bir arkadaşım normal doğum yaptı
ikiside doğum sırasında sezeryana alın diye yalvarmışlar ama doktorlar almamışlar
o yola girince vazgeçilmiyor galiba
eğer burda anlatıldığı gibiyse normal doğumun sancı çekmek dışındada eziyetleri var..,
ama ben çok istiyorum normal doğumu?
ve bilen biri varsa bana lütfen bilgi versin
40+ geçmişse ve hala sancı açılma yoksa
vakti daha fazla geçirmeden suni sancıyla rahim ağzı açılabilir mi?
en azından deniyolar mı böle bişey?
valla dün doğum yapan arkadaşım
sezeryana alın diye bağırmış ama almamışlar
hatta annesi kaynanası yanına girmiş doğumhaneye
sabret fln demişler kolaysa siz doğurum demiş :)))
tabii sonradan gülerek anlattı bize
eğer burda anlatıldığı gibiyse normal doğumun sancı çekmek dışındada eziyetleri var..,
ama ben çok istiyorum normal doğumu?
ve bilen biri varsa bana lütfen bilgi versin
40+ geçmişse ve hala sancı açılma yoksa
vakti daha fazla geçirmeden suni sancıyla rahim ağzı açılabilir mi?
en azından deniyolar mı böle bişey?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?