2012 Şubat Anneleri

canım benimki de 22.02.2012 Allah nasip ederse

aa benim abimin dogum günü, gecen sene de 22.02.2011 de yegenim oldu :)) yalnız yegenim cok seker ve cok uslu, bir yaşına basacak ama hala hep uyuyorr :)) ablama hic zorluk vermedi.. umarım senin bebegin de uslu,şeker saglıklı olurrrrrrrrrr

kızlar bnm bebeğimde büyükmüş,eğer böyle giderse sezeryanda olabilirsin dedi doktorum bugün,çünkü kısa boylu minyon biriyim yapılı değilim gerçi daha çatı muayenesi yapılmadı:18:

33 haftalık canımm
28. ci haftada tersti sonra dönmüş doktor tamam dönmüş iyi derken şimdi yine ters dönmüüş sıpaa doktor makat pozisyonunda dedi
sol kaburgamın altında sanırım eli veya kolu varr kıpırdatıp duruyo bende seviyorum
ters olunca çok tekmelerinide hissetmiyorummm eskiden çokk hareket ederdi şimdilerde kıpırtılarını daha çok hissediyorum diyebilirimmm

oyyy kuzum alındın mı sen bana kusura bakma bebişim bilemedim ben o zaman.. Kötü bişey demek istememiştim yavru kuşum öperim seni

yok canım benım alınmadım ben karısk yazmısm bırazz ondan acıklıyım dedım dunden berı soktayım cunku ben hersyı normla doguma gora ayarlamsıtım sezryan soz konusu bıle olmıcaktı bneım için bırden öle deyınce koktumda öle karsık duygular içindeyım yanı ondna basım:)

36 ta döndü benim tembel kızım seninki doner merak etme :) baksana zaten seninki donup duruyorrr ,maşallah :)

kızlar bnm bebeğimde büyükmüş,eğer böyle giderse sezeryanda olabilirsin dedi doktorum bugün,çünkü kısa boylu minyon biriyim yapılı değilim gerçi daha çatı muayenesi yapılmadı:18:

kaç kiloymuş canım bebeğin anam topikta normal doğuran yok noluyo yahu

hayırlısı olsun canım sağlıklı olsunda ne farkeder ki?

36 ta döndü benim tembel kızım seninki doner merak etme :) baksana zaten seninki donup duruyorrr ,maşallah :)

inşallah canımm benimki çok hareketli bi oğlann daha 8 haftalıkken kalp atışlarını dinleyemeden hareket ettiğini görmüştü doktor
hiç uyumaz devamlı hareket ederdi ama şimdilerde uslandıı uykuları düzene girmeye başladı
inşallah sakin bi çocuk olurrr

canım bizim hastanede de normal dogum yapan yok, egitime gittigimde 3 4 kişi normal istiyordu.. dr lar geceleri uyandırılımak,haftasonları cagırılmak istemiyor sanırsam :)))

bir de herkesin bebegi iri maşallahhh :)) bir benim ki ciroz cıkcak :)) anası gibi fasülye olacak galippa :))

Kabul ediyorum; bir hatunun sahip olabileceği en büyük göbeklerden birine sahibim. Yani... Öyle olmalıyım.

Beni gören hemen herkes, varsa yanındaki kişiyi dürtüp gözleri pörtlemiş bir şekilde beni gösterdiğine göre, öyle olmalı yani.
Durum şu: Benim yarın doğumum var! Evet, yanlış okumadınız. Yarın sabah kargalarla birlikte hastanede olmak üzere randevumuzu aldık ve kısmetse öğlene kadar da ikiz kızlarımızı sağlıkla, kucağımıza alabilmeyi umuyoruz.
Bu yazacaklarım eşi doğum yapmamış ya da bekar erkekler için bir şey ifade etmeyebilir ama bayanlar, ikiz gebelikte 37. haftaya girmiş bir hamile olduğumu söylediğimde büyük ihtimalle beni tebrik edeceklerdir.
Zira geçen hafta doktorumuz bile artık mucize günler geçirdiğimizi söyledi. Yani şu ana kadar kızların doğmuş olma ihtimalleri, henüz karnımda olma ihtimallerinden çok daha yüksek aslına bakarsanız.
Göbeğe dönecek olursak... Nazar değmeyeceğini umarak kızların toplam ağırlıklarının da geçen haftaki doktor muayenesi itibariyle 5,5 kiloyu geçtiklerini söylemek isterim.
Yani, doğum kiloları öncesi 36 beden olan bendenizin hâlâ kendi eşofmanlarını giyebildiğini, toplamda da 14 kilo aldığını düşünürseniz, arkadan gayet normal bir hatun görünümü sergilerken önden, kocaman bir balon yutmuş gibi gözüktüğümü anlamak zor olmasa gerek. Hem de ne balon!
Eh, bu görüntü de beni gören insanların oldukça dikkatini çekiyor tabii.
Göbeğimi gece yatakta sağa sola oynatamasam, aralıksız ve sağlıklı uyuyamasam, apışık (penguen gibi) yürüsem, gün içinde göbeğimi oraya buraya çarpsam da, işe yaramıyor değil aslında.
Yılbaşında, gerçeğinden zor ayırt edilir bir Noel Baba’ydım mesela.
Sonraaa... Göbek atmak hususunda hiç zorlanmıyorum. Sallanmam bile yeterli.
Yemek yerken dökülenleri yerlerden toplamama, yapışıp yerleri silmeme hiç gerek yok. Her şey göbeğimin üstüne düşüyor ve üstümdekini kirliye atmam yeterli.
Toplantılarda not alırken defteri göbeğimin üstüne koyuyorum, çok daha rahat oluyor yazı yazmak.
Sürekli hareket halindeki, giderek içeride paylaştıkları alan daralan ikizlerimi bol bol okşayabiliyorum.
Artık ayakkabısını bağlayamayan, eğilip düşürdüklerini yerden alamayan insanlarla empati kurabilmiş durumdayım. Neler çektiklerini gayet iyi (!) anlayabiliyorum.
Otururken göbeğimi taşımak zorunda değilim. Zaten bacaklarımın üstünde duruyor.
En güzeli, televizyon izlerken meyva ya da çerez tabağı koymak için sehpaya ihtiyaç duymamam. Bilin bakalım tabakları nereye koyuyorum!
Demem o ki bence siz siz olun, her şeyi her zaman olumlu yönünden görmeye çalışın.
Ve göbek deyip geçmeyin.
Kesinlikle hamileliğinizin tadını çıkarın!
Haydi bana iyi doğumlar ;o)

Umutsuz Is Kadini

Hayırlısı olsun canım sağlıklı olsunda ne farkeder ki?

amin canım öle saglıkla olması daha önemlı tbaıkı ama normal yollardan olsalarrr daha ıyyı

umarım sne öle olursun ben de sneı kıskanırm kı kendım içinde umudum var daha hersey bıtmıs degıl oglum belkı durduru kendını cok kılo almaz dımı nedne olmasın:)

ya ben yoruldum dedim ya tansiyonumu ölctüm 6 ya 4 tü.. nabız 133 tü ..

biraz uzandım şimdi 7 ye 5 nabız 109 a düşmüş..

dün akşamda bu civardaydı , gebelikte tansıyon düşüklüğü yüksekliği kadar önemli degildir degil mi ??

yok cnm bnmde 7 e 5 çıkıyor genelde, bnm doktorum iyi birşey diyor hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…