2012 Şubat Anneleri

ama benım doktorum su veya kan gelırse gel dedı sankı ya acaba benmı yanlıs anladım demekkı yıne sancı beklemek gerekıyor degılmı ay ben duramam en azından ararım :)

canım benimkide kanama olursa azda olsa gel dedii su gelirse zaten doğum olmalı ama benimki kan değildi pembe sümüksü bişeydi doktorumada dedimm o da kan veya suyun gelirse gel dedii ama bidaha bişey gelmedii

canım benimkide kanama olursa azda olsa gel dedii su gelirse zaten doğum olmalı ama benimki kan değildi pembe sümüksü bişeydi doktorumada dedimm o da kan veya suyun gelirse gel dedii ama bidaha bişey gelmedii

hııı şu mesele demekki kan baska o pembe sey baska
ay benımkı hıc dogmayacak gıbı hala agzımın azcık altında duriyyiii inmedi hiç 40 bitecek tık yok beyfendi gayet mutlu yerınden bende gezıyorum gelene kadar naparsam kar dıye:)

geziyosun filanya hiç bel kasık ağrın olmuyomu şuan belim ağrıyo regl sancısı gibi sancım varr bunlar düzenli oluyoo

sıcak suya duş almaya bayılıyorum gevşetiyo benii
o zaman benimkide sakinleşiyooo
şimdi duşa girdim geldimmm
sıkıntımı alıyo valla

hımm dimekki senin oğlan 37. haftada gelecek olmuş sonra vazgeçmişşş

belkıde canım bılmıyorum hatta o gun ısyerınde calıstıgım son gundu allahım dedım bunu daha once yasasaydım asla bukadar çalısamazdım erken ayrılırdım ısten resmen anne ıyıkı bırakıyorsun artık dedı bebegm:) suanda zorlugu uyusma var ellerımde hıssetmkıyorum parmak uclarımı karnım cok dık nefes alırken zorlanıyorum ve mıde yanması yapıyor bakalım ne kdr daha durcak yaramaz dr 1 hafta daha beklerız dedım pers yada cuma kontrele gıdıcem en son acılmam yoktu ama yumusama vardı

inşallah kendiliğinden gelir yaramazzz

teşekkürederim kızlar ayşebaharcım allah yardımcın olsun sağlıkla kurtulun bebişinle

inşallah kendiliğinden gelir yaramazzz

inşallah canım gerçi 2 hafta beklemek gerekiyormus yoksa miat asımı sayılmıyormus hatta bir yazı okudum onunla ilgili paylaşıyorum herkes için;

Bu aşamada “miat aşımı” tanımının doğru belirlenmesi çok önemlidir. Miat aşımı, beklenen ortalama doğum tarihinizin 2 hafta geçmesidir. Tüm doğum kitapları normal doğum tanımlamasını, 38-42 hafta süren hamilelik dönemi olarak tanımlar. Yani miat aşımı, 42 hafta ve sonrasını tanımlar. 40 hafta sonrası hamilelere daha yakın takip önerilir. Ancak 42 hafta dolmadan, tıbbi bir sebep yoksa, doğumun tetiklenmesi önerilmemektedir. Eğer 41 hafta dolduğunda doğumun tetiklenerek başlatılması uygulaması yapılırsa, her yıl yaklaşık 500 bin kadın, gereksiz yere bu müdahaleye maruz kalacaktır ve bu müdahaleler sanıldığı kadar masum değildir.

Bir süre önce hamilelerimden birinin, 40 haftası dolmasına rağmen doğumu başlamamıştı. Nasıl bir takip izleyeceğimize birlikte karar verdik. 3 günde bir takip ederek, 14 gün daha bekleyecek ve sonrasında kararımızı gözden geçirecektik. 13. günün sonunda doğumu kendiliğinden başladı ve çok kolay bir doğum yaptı. Daha sonra konuştuğumuzda bu 14 günün çok zor geçtiğinden bahsetti. Ailesi başta olmak üzere, çevresindeki herkesin ona baskı yaptığını anlattı. Bebeğini tehlikeye attığı, kimsenin bu kadar beklemediği, sezaryen olması gerektiği konularındaki yorumların, hamileliğin son 2 haftasında onu yorduğunu söyledi. Ama bedenine ve bebeğine güvenmenin ödülünü çok kolay ve coşkulu doğal bir doğumla aldı.

Doğumdan sonra eğitim grubunda diğer hamilelere şöyle seslendi: “5. ayıma kadar hamileliğim tedirginlikle geçti. Çevremdeki herkes beni korkutmak için sanki işbirliği içindeydi. İşte o günlerde kimseyi dinlememeye ve bilinçle doğum gerçeğini öğrenmeye karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım. Yoksa 40 hafta dolduktan sonra 14 gün beklemeye cesaretim olamayacaktı. Tamamen müdahalesiz, doğal bir doğumla bebeğimi ben doğurdum. Çevremi dinleseydim ya erkenden doğumum başlatılacak ya da planlı sezaryen olacaktım. Ve doğumun o anlatılamaz mucizesini kaçıracaktım. Bebeğime ve bedenime güvendiğim için şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum, hayata daha güvenle bakıyorum.”.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…